reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Pecora Nera no nie mow, jeszcze sie naprawde okaze, ze mieszkalysmy obok siebie, bo ja tez mam dom od strony bielska, w rzeczywistosci mam blizej do centrum bielska niz czechowic. To pewnie z komorowic jestes, ostatnio jak bylam na swieta to odkrylam tam wloska knajpke, ktora robi calkiem niezla pizze jak na polskie realia ;)

reklama
cucciola79 jak najbardziej,pora na to aby obnizyc lozeczko...twoaj coreczka ma prawie 11msc.,wiec aby patrzec,ona nie tyle bedzie wstawala,co chodzila;-)
moja cora nalezy do tych wysokich i jakos tak wczesnie mysmy obnizyli,chociaz jeszcze nie wstawala,ale to naprawde sa chwile...
Pecora Nera co do wrozby z brzuszka cos w tym jest,mowia ze bardziej wystajacy to-chlopiec,a plaski-dziewczynka
;-)no u mnie sie sprawdzilo,poszlo w boki,a brzuszek mialam niewielki;-)
na kiedy masz termin????
no,no moze sie okaze jeszcze ze z eve916 sie znacie,albo przynajmniej sasiadujecie ze soba,fajny zbieg okolicznosci by byl
:-)
@kosmitka u nas tez wczoraj bylo brzydko,padalo,taka pogoda bardziej jesienna z wiatrem,a dzisiaj piekne sloneczko,no przynajmniej jak do tej pory,
cos sobie kupowalas,czy Aleksowi???ach ja to lubie na zakupy,tylko takie nieplanowane...
eve916 super,ze wyniki,ze zdrowie meza ok.,a co do lekarzy to zeczywiscie dobrzy sa,ale trzeba ich pilnowac,moze to taki tu zwyczaj,ze sa malo ogarnieci...,ale przepisuja raczej co sie chce,na co sie chce,badania,wyniki itp.
Luczka chodzisz na basen z Lorenzo,wlasnie widzialam zdjecia dzieci pod woda,dla mnie to dziwne,ze dziecko sie nie zachlysnie itp.ja to taki laik jestem w tych sprawach,plywac nie umie,wody sie nie boje,ale tylko na brzegu,bo juz gdzies np.statkiem to raczej bym musiala miec zamkniete oczy,i to nie wiem czy dobrze bym sie czula,ech to kolysanie,nie dla mnie na wodzie
:no:;-)
Milej niedzieli...
:tak::-)

zyta bo dzieci robia to naturalnie tak jak w brzuchu mamusi oczywiscie musisz dziecko na to przygotowac mowisz 1,2 i na 3 pod wode z doswiadczenia wiem ze im bardziej boi sie rodzic to dziecko tez sie boi oczywiscie jest to kurs z instruktorka ktora wszystko tlumaczy. Lorenzo nurkuje pod woda ok 3-4 metrow trzymam go tylko za rece czasem nurkujemy razem instruktorka mowi ze ja jestem mniej wytrzymala:-D ale ja to tak jak ty nie boje sie wody ale do plywania mi daleko;-)

witajcie po weekendzie...
pogoda nadal kiepska,nie pada ,ale chyba bedzie...
jak minal weekend? u nas po staremu,w sobote zakupy,w niedziele zas pojechalismy kupic buty dla Ale bo zdziera pare na miesiac...a poza tym bez wiekszych emocji..
aa nie pomylilam sie juz zaczelo padac...
dziewuszki vi saluto ,odezwe sie pozniej...

Witajcie kochane:-)
U nas pogoda byla nawet nawet ,bylismy na spacerze i dzisia jtez slonecznie;-)
Wczoraj obnizylismy lozeczko,lepiej nie ryzykowac:tak:no i ksiezniczka zalapala teraz faze na siedzenie jak klade ja spac to 5 min i znajduje siedzaca a o spaniu nie ma mowy gada spiewa itd.zabkow nie widac:eek:
A jak Wy spedzilyscie weekend??
ciekawe co u malutkiego ​Giulio i sicil???

cucciola,ja tez mysle non stop o naszej sil i jej malutkim silaczu...
dobrze zrobilas z lozeczkiem,wstaw jakies nowe fotki fiammetty i twoje,bo za bardzo was nie widac...

Dzien dobry takze z mojej strony.
weekend minal spokojnie, niestety pogoda nas nie rozpieszczala, dzisiaj na razie nie pada, nawet slonko swieci.
Ja w pracy, troche nudy, wiadomo nikogo nie ma, kto w taka pogode ma odwage po swiecie jezdzic:szok:. Pewnie znowu kaza nam dwa czy trzy dni di riposo zrobic, na zapas, takze w srode moze pojedziemy z moim P do toskanii, ma tam jechac sluzbowo, do sesto fiorentino, wiec zrobimy sobie wycieczke;-).
Milego dnia wszystkim

dzien dobry kochana eve...odpoczywaj na zapas ,bo jak fra un po wam sie zacznie....no ta pogoda to nas naprawde nie rozpieszcza...u nas znowu pada,a niby milalo nie padac...
anja co ty jeszcze spisz?luczka e strega, wy o tej godzinie gia operative di solito co to sie dzieje stamani?

dzien dobry poniedzialkowo...
u nas zimno i pochmurno zaraz pewnie bedzie padac...po weekendzie tez bez emocji wczoraj bylismy u znajomych na kolacji i tyle z weekendu,bo padalo...
cucciola dobrze,ze obnizylas lozeczko bo lepiej nie ryzykowac...u nas tez byl okres,ze jak miala isc spac to sie zaczynala bawic siadac wstac....choc teraz wieczorem widze poprawe kladzie sie,poopowiada mi cos,ja jej jakas bajke i zasypia,ale z popoludniowa roznie bywa raz tak raz nie...
eve odpoczywaj poki mozesz,bo jak sie cieplo zacznie to nie bedziesz miala juz tak dobrze...
luczka ta szalwia moze byc suszona lub swieza jaka masz,podobno na zatoki lepsza szalwia niz rumianek,z tego co ja slyszalam...tez sie zmusze dzis wieczor...
anika ja tez mysle i sil,mam nadzieje,ze cos na m napredce napisze jak bedzie mogla
a gdzie zyta i ptynia

reklama
dzien dobry kochana eve...odpoczywaj na zapas ,bo jak fra un po wam sie zacznie....no ta pogoda to nas naprawde nie rozpieszcza...u nas znowu pada,a niby milalo nie padac...
anja co ty jeszcze spisz?luczka e strega, wy o tej godzinie gia operative di solito co to sie dzieje stamani?

OBECNA:-D

Odwiezlismy razem z papi synka do przedszkola a teraz zabieram sie za prasowanie potem musze umyc podlogi bo mi sie mrowki zalegly jak co wiosne nawet nie wiem ktoredy one wchodza.

Ja tez ciagle mysle o sicilpol i jej malenstwie ale pamietam jak Lorenzo lezal w inkubatorze to nawet telefonow nie chcialo mi sie odbierac i denerwowaly mnie pytania co i jak. Pewnie odezwie sie do nas niedlugo.
Mam nadzieje ze z Giulio wszystko ok rosnie chlopak z tego co wiem to musi dobic do 2,500 zeby wyjsc z inkubatora.

Do góry