reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Anja tak, wszystko ok, poza tym, ze lekarka rodzinna zapomniala wypisac jednych i to tych najwazniejszych badan krwii, wiec musi je zrobic i wyniki przefaksowac, ale to juz pikus;-). Nastepnym razem bedziemy musieli dokladnie kontrolowac pania doktor i to co wypisue.
Jutro ponoc ma byc juz pogodniej przynajmniej w naszych stronach, miejmy nadzieje.
Milego wieczorku

reklama
Anija jak mamy kazaly to trzeba zrobic;-) a ta szalwia to ma byc suszona czy moze byc taka swieza? ja tez tego nie lubie robic narazie zrobilam inchalacje i jakby lepiej.
eve naszego doktora rodzinnego tez trzeba pilnowac bo zawsze cos namiesza w receptach

eve naszego doktora rodzinnego tez trzeba pilnowac bo zawsze cos namiesza w receptach[/QUOTE]
ja mojego tez musze pilnowac bo nieraz mu sie zapomni jakis badan wypisac jak moj malz robi badania.ja to juz tego tak pilnuje bo pozniej musze czesciej jezdzic z moim do szpitala na badania kontrolne.

hej dziewczynki ja na chwilke powiedzcie mi kochane kiedy obnizylyscie dno lozeczka dla Waszych maluszkow??moja mala zaczyna wstawac boje sie ,ze mi wyskoczy chyba juz nadszedl czas??!!ojj poza tym mega marudna raczki ciagle w buzi chyba ida zeby:szok:
milej niedzieli mamma mia jaka jestem zmeczona padam:baffled:

Hej Dziewczyny i dzięki za ciepłe powitanie kolejnych Forumowiczek! Pewnie że zostanę na dłużej....
I oczywiście mój nick to żaden przypadek hehehehe jeśli wiecie co mam na myśli ;) no dobra, nie jest tak źle!

To fakt, poród we Włoszech nie powinien mnie przerażać nawet jeśli do tej pory nie miałam do czynienia z tutejszą służbą zdrowia, a z kolei z tą polską mam akurat dobre wspomnienia, choć b. pojedyńcze. Wszak ani Włochy ani Polska to nie kraje trzeciego świata - założyć można spokojnie że dostanę dobrą opiekę, ale oczywiście można trafić akurat na kogoś zły dzień, choć pewnie też zależy wiele od nastawienia, niektórym może przeszkadzać nawet za dużo gadająca koleżanka na sali po porodzie :) i już traumatyczne wspomnienie z porodu gotowe! :)

Mnie teściowa przepowiada córkę, bo rosnę w bokach a nie w brzuchu. Na razie to nigdzie nie rosnę (przynajmnie nie dla oczu osób trzecich), no ale teoria już jest :) Ale co tam, nie będę dyskutować z osobą, która urodziła swojego syna (czytaj: mojego lubego) na stole kuchennym :)

Jestem z południa Polski z Bielska-Białej :)

czesc dziewczyny, my wczoraj poszalelismy na zakupach, bo taka kiepska pogoda, ze do niczego innego sie nie nadawala ;-)
dzis za to sloneczko :-)

pecora ja chyba z tego wszystkiego sie jeszcze z Toba nie witalam ;-) wiec sie witam :-) gratuluje baby i zycze bezproblemowej ciazy, z tymi szpitalami to dokladnie tak jak mowisz, ja bede niedlugo rodzic we Wloszech, i tutejszej opieki sie raczej nie obawiam...

cucciola my obnizylismy jak dzieciaki probowaly wstawac, wiec u Was chyba juz czas :-)
luczka i jak te zatoki?

milej niedzieli!

hej dziewczynki ja na chwilke powiedzcie mi kochane kiedy obnizylyscie dno lozeczka dla Waszych maluszkow??moja mala zaczyna wstawac boje sie ,ze mi wyskoczy chyba juz nadszedl czas??!!ojj poza tym mega marudna raczki ciagle w buzi chyba ida zeby:szok:
milej niedzieli mamma mia jaka jestem zmeczona padam:baffled:

cucciola nie wiem jakie masz lozeczko ani na jakiej wysokosci ja mam ale ja juz dawno na Twoim miejscu opuscilabym to lozeczko bo nigdy nie wiadomo kiedy dziecko wstanie na nogi.
Pecora Nera mi moj instynkt do 20 tyg mowil ze bedzie coreczka mam synka tez na poczatku z mezem mowilismy po imieniu a po brzuchu to do konca wszyscy mowili ze bedzie dziewczynka:-D ja porod we Wloskim szpitalu wspominam lepiej niz moja siostra w Polskim nie ma reguly.

Ide sie szykowac na basen. Milej niedzieli wam zycze.

kosmitka dziekuje ze pytasz. Zatoki juz lepiej.
Faktycznie pogoda wczoraj byla do d... a dzisiaj takie sloneczko ze az sie zyc chce

Witam i ja niedzielnie i slonecznie, przynajmniej w tej chwili.
Pecoranera kurcze to sasiadkami bylysmy na polskiej ziemi :) ja jestem z czechowic, ale bielsko mam w serduchu, bo szkola, znajomi i cale polskie zycie skupialo sie i skupia nadal praktycznie w bielsku.
Ja jak wjezdzalam na sale operacyjna przed cesarka, to jeszcze infermiera mi powiedziala, ze to dziewczynka...no ale zasmialam sie tylko. Co do szpitali jak i calej sluzby zdrowia trzeba miec szczescie, ja poki co tez jestem zadowolona z tej wloskiej. Najwazniejsze byc pozytywnie nastawionym.
Milej niedzieli wszystkim

reklama
eve no to witaj ziemianko moja :) mój dom znajduje się z tej strony bielska zaraz przy cz-dz, więc rzeczywiście sąsiadki-sąsiadki
....
no to i ja zabieram się za dzień ten piękny, choć okna rozmyte przez krople deszczu...hmmmmmm

Do góry