Z
zyta
Gość
i ja sie witam z wicherkowa ;-).Lila,gdzie Ty zaginelas?Dzisiaj mam spiacy dzien,przez ta pogode chyba,nie chce sie nawet wyjsc na spacer.Ide kawe sobie zrobie i poczytam cos mojemu dziecku:-):-):-).
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam, ja mieszam w mezem Wlochem w Rzymie. Pod koniec stycznia urodzi sie nasza coreczka Laura. Pozdrawiam was serdecznie. :-)
Ales mnie przerazila, teraz bede robic wszystko, zeby od razu miec cesarke, wiem, ze mam predyspozycje do podobnego porodu, bo moja mama zawsze mi opowiadala jak ciezko przechodzila oba porody i ze tez po kilkanascie godzin sie meczyla i szyta byla wszerz i wzdluz.. Tak apropo, wiecie moze dziewczyny jak dlugo przed porodem i gdzie trzeba zglosic chec cesarki? Ja za zadne skarby swiata nie chce rodzic naturalnie, blizna wcale mi nie przeszkadza, moge miec nawet trzy w zamian za zaoszczedzenie mi tej calej meki poroduAgnieszka jaki ty ranny ptaszek jesteś!!!
Zyta już mam dosyć przeprowadzki a dopiero od rana zaczęłam a do tego mam pomocnika....wszystko mi z szaf powyrzucał,zabawki sobie SAM popakował...ech nie wiem czy się śmiać czy płakać!
ja miałam okropny poród,wyłam jak pies 16 godzin bóle(poród krzyżowy) porodowe a rozwarcie 3 cm...przyszłam o 5 rano,rozwarcie 2,5 cmale silne bóle więc stwierdzili,że szybko pójdzie,Alex urodził się o 19 42 wieczorem!nie chodziłam bo mdlałam 10 godzin skurcze co minute!,nikt mi niestety nie pomógł...nawet mnie nie nacięli chociaż widzieli,że dziecko duże-popękałam wszędzię-wszerz,wzdłuż i w środku...o 16 stwierdzili,że trzeba cesarke zrobić ,ale Alex był za nisko,więc wsadzili mnie do wrzątku,gdzie siedziałam 2 godziny! mązż polewał mi twarz zimną wodą z butelki ,a brzuch gorącą wodą z prysznica,wyłam i mdlałam,mdlałam i wyłam....