reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Witam, rezeczywiscie nawet ja zaniedbalam forum, a to dla tego ze dopadly mnie pierwsze mdlosci i dodatkowo przeziebienie :-( Dwa dni z lozka sie nie podnosze, chyba ze pedze siku lub wymiotowac :eek: A tu jeszcze wyjazd mnie czeka, do polski jade na to zimno, i dodatkowo na wesele.. Ciekawe czy dam rade.:szok:

reklama
IVI1 dbaj o siebie i o dzidziusia.Jestesmy silne.Na mdlosci pomagaly mi krakersy, chociaz nie zawsze.
Lila001 imprezka to w czerwcu -ksiezniczka tatusia konczy roczek,na razie probuje roznych przepisow na ciasta, a znajomi i rodzina testuja (tzn. jedza).Najbardziej to im smakuje makowiec i sernik.A galaretka agrestowa to dla nich rarytas.Moge ja robic z czym popadnie i znika szybciutko.
Lila001 dam ci przepis na szybkie ciasto.Idz do sklepu kup pol litra smietany hopla , 4 czekolady milka mleczne bez dodatkow, i spody biszkoptowe.Czekolade rozpusc na parze, smietane ubij, wymieszaj z przestygnieta czekolada.Spody nasacz delikatnie kawa lub alkoholem, przeloz kremem.Boki i wierzch posmaruj kremem a nawierzch zetrzyj biala czekolada lub posyp juz gotowymi wiorkami czekoladowymi.Ozdob wisniami z syropu i gotowe.Zajmuje okolo 30 minut a smaczne.Nawet nie ma potrzeby dlugo schladzac ,mozna jesc od razu.
Milego wieczorku zycze.

Aga dzieki za przepis naprawde nic trudnego a pewnie pyszny napewno wyprobuje i jeszcze jeden plus szybko sie robi;-)
Ivi nie chcem ciebie straszyc ale wszelkie infekcje w poczatkowej ciazy sa bardzo grozne wiec radze abys jak najszybciej udala sie do lekarza on poradzi co robic bo domowe sposoby w ciazy to zamalo, a jak u ciebie z temperatura??? Masz goraczke??

A ja dzis od rana mialam troche biegania i dletego na popoludnie zaplanowalam sobie leniuchowanie;-) Pozdrawiam i zycze milego dnia!!!

Witam deszczowo.Po sniegu ani sladu, wiec sanki znowu powedrowaly do garazu.Po ciastach tez nie ma sladu wlasnie zjadlam ostatni kawaleczek co uratowalam przed zarlokami.
Ivi1-Lila001 ma racje zasiegnij rady lekarza.
Lila001 odpoczywaj ile sie da.A ja tam zdrowko?
Dziewczyny a jak z polska kuchnia u Was? Mezowie(narzeczeni) toleruja?Moj P ma bzika na punkcie zurku, bigosu i golabkow.No i rosolek po polsku- poezja. Nie ten ich bulion bo nie wiem jak nazwac.
A jak swieta- kuchnia polska czy wloska?Ja w tym roku robie wielkonoc po polsku.Mamy tez polskiego ksiedza wiec musze sie dowiedziec czy moge przyniesc swieconke do kosciola.Ja sie moge obejsc bez koszyczka ,ale ze wzgledu na Victorie.Wiem ze jeszcze mala, ale czym skorupka za mlodu nasiaknie.....
W tamtym roku do wszystkich dzieci z rodziny przyszedl prawdziwy Mikolaj, nawet mial prezenty dla doroslych.Cala rodzinka mojego byla zszokowana ze tak powiem.Nie ma tutaj takich swiat jak w Polsce.
A jak u Was wygladaja swieta?
Zyta jak coreczka?Juz lepiej?
Ania.falko walczy pewnie nadal z przeprowadzka-biedna dziewczyna.
Pozdrawiam i zycze milego popoludnia i wieczoru.

witam:tak::-)wiec my katar zesmy prawie pokonaly,no ale te siedem dni musi byc,wczesniej sie nie skonczy:no::eek:,aniafalko wlasnie jak przeprowadzka?jak bedziesz miala chwile milo bedzie jak napiszesz,czy sie uporalas?ale z tego co dobrze zapamietalam masz mame,wiec pomimo tego ze juz nie jestesmy dziewczynkami w swoj sposob musimy sie nacieszyc swoimi mamusiami:tak:,ja moze za dwa tygodnie i bede w Polsce:tak::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::-),i mam zamiar tam troche zagoscic,wiec pozostanie mi sie z wami dziewczyny na jakis czas rozstac:-:)eek:.Agnieszko z tego co piszesz to az milo jak gotujesz wiedzac ze bedzie smakowalo najblizszym;-):tak:,fajny pomysl masz zwiazany ze swietami(my bedziemy obchodzic je w Polsce),naprawde swieta bez koszyczka dla mnie sa przynajmniej dziwne:szok:,ech te tradycje:baffled:,co kraj to inny obyczaj:baffled:.Lila001 wlasnie jak zdrowko?kiedy wracasz?Ivi1 kiedy ty jedziesz do Polski?pamietaj uwazaj na siebie:tak:i na te kruszynke;-).Evelik co u ciebie?Truskawka napisz tez jak sie czujesz?Pozdrawiam:-)

Zyta ja gotuje z nudow.Nie pracowalam to sie wzielam za pieczenie.Teraz to pieke dla znajomych i rodziny.Placa mi za to.Nawet mialam raz zamowienie na pierogi ruskie , takie polskie, i bigosik ze sliweczka i grzybami.Lubie gotowac a ile moze zjesc moj biedny chlopina:-D.Juz przytyl ze 6 kilo odkad urodzila sie Victoria.Na chrzciny tez gotowalam sama, a bylo 40 osob z hakiem.Kuchnia to moje krolestwo. Nawet telewizor mam w kuchni i komputer.Brak lozka (ale nie mozna miec wszystkiego) bo bym w niej zamieszkala:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u mnie znowu przyplatalo sie zapalenie pecherza, jestem na antybiotykowej kuracji przez 10 dni potem badanie moczu i jak bedzie ok w co watpie dostane szczepianke, ale mysle ze bede musiala kolejny antybiotyk przyjac bo u mnie ciezko wykurzyc bakterie:crazy: niestety z tym problemem borykam sie juz od 13 roku zycia. Wczoraj lekarka powiedziala mi ze to taka moja pieta achillesowa mam nadzieje ze po szczepiace bede miala spokoj chociaz na troche bo ta choroba jest naprawde uciazliwa.

Zyta dobrze ze katarek wyleczony;-)
Agnieszka ja tez uwielbiam gotowac, w Polsce nawet pracowalam w duzej restauracji jako kucharka chcialam starac sie o posade szewowej kuchni ale z powodu mojego wieku szef nie zakfalikowal mnie ale dostalam komplement ze dobrze sobie radze i bylam prawa reka glownej szefowej a latem mialam pod soba mala resteuracyjke sezonowa. Jak poznalam sie z moim M i zeczelam mu gotowac to tez przytyl, czesto mowil ze jest juz najedzony ale tak mu smakuje ze nie moze sie oderwac hehehhe:-D ty masz jeszcze jeden atut bo potrafisz piec mi niestety ciasta nie wychodza jak sie wezme za robienie to prawie zawsze zakalec wyjdzie no ale coz we wszystki nie mozna byc dobrym;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc dziewczyny :-) Byla wczoraj u lekarza i powiedzial mi ,ze na jego oko to zostalo mi juz tylko max 2 tyg do porodu:szok: jutro rano jedziemy zrobic usg i wieczorem znowu do lekarza z wynikiem :tak: zobaczymy co powie Jak na 36 tydzien czuje sie w miare boli mnie juz troche brzuch i zauwazylam ,ze znacznie sie obnizyl ,ale sie pocieszam ,ze taki jest kolej rzeczy:))) Moj synus w 31 tyg wazyl 2 kg wiec sporo zobaczymy jutro ile wazy teraz ,ale domyslam sie ,ze rowniez sporo moze z tego powodu w moim wypadku porod moze nadejsc lada dzien:))) Pozdrawiam Was wszystkie

Truskawko pewnie juz nie mozesz sie doczekac kiedy utulisz swoje dzieciatko;-) ja przedewszystkim zycze tobie lekkiego i szybkiego porodu, mnie nie bylo troszke na forum wiec nie wiem czy to twoje pierwsze dziecko bo ostatnio pojawilo sie kilka nowych dziewczyn niestety w czasie mojej nieobecnosci wiec nie jestem w temacie ale postaram sie nadrobic.

reklama
Lila001 nie martw sie ze zakalec.jak pieklam biszkopty na mace zwyklej to co drugi zakalec,dopoki nie znalazlam przepisu na biszkopt z maka ziemniaczana.5 jajek ,pol szkl. cukru ,3/4 szklanki maki ziemniaczanej plus 2 lyzki maki zwyklej, 1 lyzeczka proszku.Bialka ubij dodaj cukier,potem zoltka i make z proszkiem.piec 170 °c do zrumienienia ja to sprawdzam patyczkiem do szaszlykow czy upieczony bo co piekarnik to inny.Biszkopt jest puszysty ,dobry do tortow i rolad.
Przepraszam ze tak na forum ale coz poradzic.
A bym zapomniala, Lila001 mi pomaga sok z jagod i jagody,tez mam ten problem a w ciazy to sie nasilil.Moze kuracja jak za czasow naszych babc ale mi pomaga.I co najwazniejsze odstawilam antybiotyki.A bywalo ze tylko lekko mnie podwialo i juz mialam zapalenie bakteryjne.
Truskawka trzymam kciuki za ciebie i dzidziusia, pewnie jak wszystkie dziewczyny.
Ivi 1 jak przeziebienie?

Ostatnia edycja:
Do góry