reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Witajcie niedzielnie!

Ivi to jeszcze za wcześnie na widniejący brzuszek, u mnie widać było w 5 m-cu. Może to ta myśl że oczekujesz dzidziusia budziła Cię w nocy...?
Ja wiem, ze na widoczny brzuszek to poczekam, i dobrze bo jestem kelnerka, wiec jak bedzie widac, to lipa z pracy... Tylko ze jak dlugo jestem na nogach, to pobolewa mnie bardzo brzuszek, i jak kladlam sie na nim w nocy, to mnie budzil, bo mnie sciskalo i ciagnelo.. I tak sie martwie, czy to pobolewanie wzmagajace sie jesli jestem dlugo na nogach, to normalna rzecz, czy moze nie powinno tak sie dziac? :szok:

reklama
Cześć dziewczynki,ja już w domu! od jutra zaczne pakowanie bo w weekend przeprowadzka...pisałam już dziś do was ,ale mi się skasowało
ivi,mnie brzuch strasznie bolał i jeszcze krzyż tak,że nie mogłam chodzić i tak do 12 tygodna! ja w 6 tygodniu już miałam brzuch wywalony,że szok,w piątym miesiącu miałam taki sam jak koleżanka w ósmym,w 9 tym to się taczałam...przytyłam 28 kg Alex ważył 4050 i długi 55 cm

Witam wszystkich slonecznie.Ania witaj .Jezeli Alex byl taki duzy to mialas malutki problem z ubrankami, bo z tego co zauwazylam to noworodki sa "krotkie"(przepraszam za wyrazenie) 48-52 cm.Ja w ciazy to przytylam tylko 7 kilo ,do 5 miesiaca wymiotowalam jak kot,a jak juz poczulam owoce morze i ryby to katastrofa.Nie moglam robic zakupow w supermarketach jak bylo stoisko z rybami swiezymi.A normalnie uwielbiam.Taki tez byl symptom ciazy, potem test.IVI a ty jak? Masz juz poranne mdlosci?
Zyta nie wiem jak jest ale jakbylismy na weselu kuzynow to mlodzi 2 miesiace przed slubem zostawili liste w wybranych sklepach co chca na prezent(wybralismy ekspres do kawy cos okolo 140 € )plus w koperte 200 euro . Moze nie duzo ,ale kazdy daje na ile go stac.Zamiast kwiatow zazyczyli sobie zeby przynosic cos na wyprawke do szkoly dla dzieci , bo pozniej zawiezli wszystkie rzeczy do jednej ze szkol w L'Aquili,gdzie uczy znajoma.
Zycze milego dnia wszystkim

Ja wiem, ze na widoczny brzuszek to poczekam, i dobrze bo jestem kelnerka, wiec jak bedzie widac, to lipa z pracy... Tylko ze jak dlugo jestem na nogach, to pobolewa mnie bardzo brzuszek, i jak kladlam sie na nim w nocy, to mnie budzil, bo mnie sciskalo i ciagnelo.. I tak sie martwie, czy to pobolewanie wzmagajace sie jesli jestem dlugo na nogach, to normalna rzecz, czy moze nie powinno tak sie dziac? :szok:

Na pewno to, że jesteś długo w pozycji stojącej może mieć wpływ na to pobolewanie ale nie musi...co na to mówi lekarz, pytałaś się? Lepiej zapytać, bo będziesz spokojniejsza ale też musisz się oszczędzać...powiedziałaś pracodawcy o swoim stanie czy jeszcze nic nie wie? Jeśli jesteś na umowie o pracę to spoko jesteś chroniona, gorzej jak tej umowy nie ma bo nic Ci się nie należy...Pozdrawiam i odpoczywaj dużo w miarę możliwości....:-)

Ania 28kg:szok::szok:,na plusie w ciazy?to doprawdy musialo byc ci ciezko:tak:,u mnie brzuszek bylo widac po 4msc,ale i tak mialam maly do dnia porodu,a przytylam 16kg:tak:,wiec tez nie malo,a lekarz nawet diete mi wprowadzil;-):tak:.Ivi jesli boli cie brzuch,przy dlugim staniu na nogach to zapytaj o to lekarza:tak:,byc moze jest to normalne,przy tym stanie ale nie zawsze,jesli jestes zmeczona...,a oszczedzac sie musisz zwlaszcza ze sa to poczatki:tak:.Wlasnie co do prezentow na slub rozne opinie slyszalam,a jedna jest taka,ze ten biedniejszy da wiecej od bogatego,i ze daja nawet po 100euro:szok::szok::szok:,moja znajoma Polka dala wlasnie cos ok 400euro w koperte,tak mowila mi.Agnieszko ja tak mysle,ze te 300,400e,jest w porzadku;-).Lila co u ciebie???Milego dnia:tak::tak::tak::-):-):-).

IVI a ty jak? Masz juz poranne mdlosci?
Wlasnie nic :-) Mdlosci zero, z czego bardzo sie ciesze :tak: Brzuszek duzo mniej boli, dzis wieczorem do pracy, wiec zobaczymy jak mi minie wieczor. Piersi za to rosna w zastraszajacym tempie i bola przy dotyku :-(jak tak dalej pojdzie to bede miala dwa wiaderka zamiast biustu:szok:
Na pewno to, że jesteś długo w pozycji stojącej może mieć wpływ na to pobolewanie ale nie musi...co na to mówi lekarz, pytałaś się? Lepiej zapytać, bo będziesz spokojniejsza ale też musisz się oszczędzać...powiedziałaś pracodawcy o swoim stanie czy jeszcze nic nie wie? Jeśli jesteś na umowie o pracę to spoko jesteś chroniona, gorzej jak tej umowy nie ma bo nic Ci się nie należy...Pozdrawiam i odpoczywaj dużo w miarę możliwości....:-)
Nie mam umowy o prace z restauracja, pracuje tylko w piatki i soboty, oraz wieczory kiedy jest wiecej rezerwacji lub wieczory tematyczne. Wiec nie moge nic powiedziec, bo od razu zabroni mi przychodzic.

Ivi jesli boli cie brzuch,przy dlugim staniu na nogach to zapytaj o to lekarza:tak:,byc moze jest to normalne,przy tym stanie ale nie zawsze,jesli jestes zmeczona...,a oszczedzac sie musisz zwlaszcza ze sa to poczatki.
W czwartek wizyta u lekarza, to go podpytam, ale 7 marca bede w polsce u mego ukochanego ginekologa i tak naprawde to jego zasypie pytaniami, bo tylko jemu ufam tak na 100% Cudowny lekarz, ktory uratowal mi pupe przed bezplodnoscia i uspokajal ze dam rade, kiedy inni lekarze wysylali mnie na onkologie gdzie cytuje ''lecza takie przypadki'':wściekła/y:
Na szczescie jak widac dzieci miec moge :-p wszystko wyleczone, problem w tym, ze teraz nie jestem zadowolona z zadnego lekarza, bo do piet nie dorastaja mojemu :sorry:

Agnieszka-nie miałam żadnych problemów z ciuszkami najmniejsze miałam na 56 i i tak były za duże-wiadomo dzidzie są skulone na początku.
oj chętnie bym wzięła te ciuszki od Ciebie bo moja mama będzie u mnie we wtorek już(hura)to by ze sobą zabrała.ciekawe czy za pobraniem można wysyłac...kiedys wysyłałam takiego skoczka po Alexie i płaciłam 9,90 "pacco celere A" do 30 kg chyba tak kosztowało
Ivi a czym będziesz do Polski jechała?mi lekarz do 13 tygodnia nie pozwolił jechać bo ponoć można poronić,najbezpieczniejszy jest 2 trymestr
u nas ponuro szaro i zimno jakoś tak,a w ogóle wkleje nasze zdjęcie,żebyśmy się jakoś zapoznały,może i wy wkleicie?

Załączniki

• 007.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg
    007.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 45
Ivi to mój brzuch z 9 tygodnia ciąży!dla porównania:-)

Załączniki

• 17062008.jpg
    17062008.jpg
    150,6 KB · Wyświetleń: 35
  • 17062008(004).jpg
    17062008(004).jpg
    202,6 KB · Wyświetleń: 40
Ania to ty moglas sie juz wczesniej cieszyc widocznym brzusiem:tak:,ja to wrecz nie moglam sie doczekac kiedy bedzie u mnie widac:tak:,ale i tak dosyc pozno zaczal rosnac i powoli,az bylam wrecz przerazona czy z dzidzia jest wszystko ok.:tak::-),naszczescie niepotrzebnie sie martwilam a cora urodzila sie z waga 3315:tak:,wiec normalnie;-).Do Polski jechalam dwa razy i to autobusem jak bylam w 8tygodniu i 14tygodniu:tak::tak::tak:.

reklama
Do góry