reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

co do dokumentów dla dziecka,to potrzebna jest książeczka taka biała (certificato di nascita),którą wyrabiasz w questura i jest wazna na 5 lat.co do obywatelstwa to tak jak pisała zyta.trzeba iść do urzędu z przetłumaczonym aktem urodzenia. ile ma twój synek?co do mieszkania to my narazie wynajmujemy i przez najbliższe lata raczej się nie zmieni...niestety,nie stac nas!
Ewa a ty gdzie mieszkasz?
u nas dziś pochmurno 6 stopni i chłodno...ja chcę już wiosne!!!!

reklama
Witam!!! U nas dzis slonko swieci ale dalej jes chlodno. Aniu mi tez strasznie chce sie wiosny;-). Trzymam kciuki za rozmowe;-) jak mozesz to napisz co to za praca.

u nas dzisiaj swiecilo sloneczko:-),ale wcale nie bylo cieplo:-(,chociaz nam nie przeszkadzalo,bylam z corka na spacerze potem pojechalysmy do sklepu na male zakupy:tak:,oczywiscie to co mialam zaplanowane kupic nie kupilam:tak:,nie byl to dzien dla mnie na sklepy:-p.Ania mam pytanie do ciebie,gdzie i jakie buciki kupujesz dla synka,pytam sie bo ja tutaj nie widze jakiegos specjalnego wyboru:no:wiosna mysle,ze niedlugo zawita do nas,a ja tak nie lubie robic przymusowych zakupow,a to sila konieczna.Acha dziewczyny mieszkam tu tyle lat,ale dopiero teraz bylam w sklepie ACQUA&SAPONE,no a tam takie promocje:szok::szok::szok:.Ewa co do zdjec nie umie wkleic,ale sie postaram,z NK zrezygnowalam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zyta ,ja kupuje buty różnie,teraz kupiłam mu adidasa,wcześniej miał,geox,walk safari,zależy.. w Polsce raz mu wzięłam bartka,ale mojemu mężowi się nie podobały.
co do pracy to w hotelu,ale nie wiem jeszcze na jakie stanowisko,bo najpierw mam przynieść życiorys i zobaczymy...także będę informować na bieżąco

cześć dziewczyny,u mnie dziś niby 8 stopni a zimno,wiatr....wyszliśmy na spacerek,ale skończyło się na zakupach w pobliskim supermarkecie,bo Alex chciał iść na nóżkach,a po 2 minutach już krzayczał wat,wat(wiatr) opa(na ręce) bo on nie znosi wiatru...teraz sobie chrapie,a ja buszuje po internecie

I ja sie witam piatkowo, u nas pogoda tez nie za ciekawa a tak pozatym to jakos leci. Jutro umowilsmy sie ze znajomymi na wieczor wiec pewnie bedzie ciekawie, nie lubie sobotnich wieczorow spedzac w domku;-) dopoki nie mamy dzidzi trzeba korzystac:-D. Jeszcze tydzien i jade do Polski niestety busem:eek: bo nie bardzo miala bym jak dojechac na lotnisko a potem jeszcze z Warszawy az na mazury...i ze swoim bagazem tez bym sie nie zmiescila w normach:-D mam nadzieje ze jakos przetrwam ta podroz.... Milego popoludnia

napewno dasz rade,ja jezdziłam koszalim-rzym 36 godzin!!!!:tak::szok: moja mama np bardzo lubi jezdzic.24 godziny jej podróz zabiera,a ona zawsze mówi,że tak szybko zleciało...buuu?;-) no i miłej zabawy...ostatnio na imprezie byłam na początku maja 2008 roku....starzeje sie;-):-)

napewno dasz rade,ja jezdziłam koszalim-rzym 36 godzin!!!!:tak::szok: moja mama np bardzo lubi jezdzic.24 godziny jej podróz zabiera,a ona zawsze mówi,że tak szybko zleciało...buuu?;-) no i miłej zabawy...ostatnio na imprezie byłam na początku maja 2008 roku....starzeje sie;-):-)
co do imprez,to i ja sie starzeje,a raczej obowiazek:tak:chociaz tez od 4 lat dopiero w tego sylwestra troche zaszalalam:tak:,ale za to moj M wzial obowiazek opieki....,wiec Lila korzystaj...teraz,no i rozpoczynajcie staranka:-D.Ja dzisiaj robilam krokiety na obiad,ale z tym jest pracy:crazy:,ale nawet wyszly smaczne,wiec poswiecenie bylo tego warte:-).Lila na dlugo jedziesz do Polski?

Dokladnie nie wiem ale pewnie gdzies dwa miesiace mi zajmie pozalatwianie spraw. Ja tydzien temu robilam knedle z miesem i tez troszke roboty bylo:no: ale wyszly bardzo smaczne;-). A co do gotowania moze ktoras z was ma jakis fajny pomysl na niedzielny obiad??? Bo sama juz nie wiem co robic.....pomyslow brak:confused2:

reklama
a ja dziś weszłam do małego sklepiku po chleb,patrze a tam KIEŁBASA PODWAWELSKA!!!!!!!!!!!!!o jak ja się uradowałam:-)i dziś na obiad zjadłam ziemniaczki kiełbase i fasolke szparagową,mój Alex miał zjeść zupe,ale jak zobaczył co ja jem to też krzyczał kebasa i zjadł to samo co mamusia...zupa będzie na wieczór. wy dziewczyny jecie po polsku czy po włosku???;-)
lila sama jedziesz? męża na tak długo zostawiasz?

Do góry