reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Halooo!!! Halooo!!! A co tutaj tak cichutko??? Mnie nie bylo przez dzien to teraz was nie ma:-D

Milego dnia zycze;-)

reklama
ja się melduję!!! mały śpi to mogę sobie popisać.dziś pogoda okropna! zimny przeszywający wiatr i ciemno,szaro....jeju kiedy to się skończy
dla mnie możecie robić z forum co wam się żywnie podoba;-)chociaż moim skromnym zdaniem i jedno forum dla 4 osób to duużo:-) bo dziennie ile tu jest wpisów...3 jak dobrze pójdzie...ogólnie jestem dziś trochę zła,bo zablokowali nam karte(do wymiany na nową)a bank mamy w rzymie i znów trzeba będzie jechać taki kawał bez sensu,tym bardziej,że dziś miałam zapłacić wszystkie rachunki...pieniądze są ,ale ich nie ma. masakra

hej!oj dziewczyny gdzies sie ukryly:tak:.My po obiedzie,moze zaraz uda nam sie wyjsc na spacer,zalezy od tego czy pogoda sie nie popsuje(moj M mowi ze zaczyna deszcz padac:dry:).Lila kiedy opuszczasz sloneczna Italie?zebys wrocila do...(a w ogole planujecie brac slub?).A co do moderatora jesli dziewczyny uwazaja,ze jest sens to i ja jestem za:tak::-D.

Zyta dokladnie to wyjezd mam w sobote. Narazie nie planujemy slubu byla kiedys o tym mowa... napewno nie bedzie slubu koscielnego bo moj M jest nie wierzacy a po drugie ja jestem po rozwodzie...z kolejnym malozenstwem wole poczekac i tym razem mysle ze jezeli podejme taka decyzje to tylko dlatego zeby latwiej bylo zalatwiac sprwy w urzedach itp. jak pojawi sie dziecko. Moje zdanie jest takie ze jezeli dwoje ludzi sie kocha a ich milosc jest prawdziwa to beda ze soba bez znaczenia czy sa w zwiazku formalnym czy nie...;-)

Dziewczyny co do moderatora to poczekajmy jezeli cos sie u nas na forum rozkreci to znowu poruszymy ten temat;-). Fajnie by bylo jakby pojawilo sie troche nowych dziewczyn.

Witam sie srodowo!!!;-)U nas dzis przepiekna pogoda, slonko swieci:-) dzis z pieskiem zaliczymy napewno jakis spacerek trzeba sie nacieszyc ostatnimi dniami w slonecznej Italii.

Milego dnia zycze!!!

cześć dziewczynki! no i dziś zadzwoniła do mnie Pani Monica z miłą wiadomością,że jestem przyjęta tylko jeszcze formalnie chciała się mnie zapytać o prawo jazdy,bo sa potrzebne...i tu klops-BO JA NIE MAM-i na tym się skończyła moja praca i niestety znowu jestem na etapie poszukiwań...ech:-(
dziś u nas słonko,ale zimno jest...o 10 jak wychodziliśmy na basen to był 1 stopien,o 12 było 6 i tak zostało:tak:,ja mam oba śluby...ale czy były potrzebne?! ...tylko dla ułatwienia formalności,a drugi dla mojej rodzinki

Zyta nie zrozumialam cie zle, tak jak napisalam zdecyduje sie na slub glownie z powodu zalatwiania spraw urzedowych, ale w najblizszym czasie nie planuje slubu dopiero jak pojawi sie dzieciatko;-)
Ania u nas dzis tez 6 stopni ale ogolnie jest slonecznie i wiatr nie wieje wiec pogoda super. Niedawno wrocilam z pieskiem ze spacerku troszke sobie pobiegalysmy :-) az zadyszka mnie zlapala.
A co do pracy to szkoda ze nie wyszlo ale widzisz masz juz jeden plus zrobilas dobre wrazenie a to bardzo wazne, hmm...ja tez nie mam prawa jazdy ale bede probowala zdawac w Polsce, bo niestety we Wloszech testy mozna pisac we wszystkich jezykach tylko polskiego brak:wściekła/y: czyli u mnie odpada zdawanie w Italii:-( chociaz slyszlama ze obcokrajowcy moga zdawac ustnie. A jak u ciebie w regionie z ofertami pracy??? Masz cos jeszcze na oku???

lila,a wy zamierzacie zostać we włoszech?ty jesteś zameldowana? pytam bo jeśli masz meldunek to wszystko jest dużo łatwiej.oferty pracy są sezonowe,bo my tu nad samym morzem jesteśmy,ide bo mój krasnal sie juz obudził

Witajcie dziewczyny!
U nas dziś straszny zimny wiatr wieje, także dzień w domku spędzamy ale jutro zapowiadają piękne słoneczko. Zobaczymy co nam wyjdzie zw spacerku.
Aniu szkoda, że przez jeden z wymogów tzn.prawka nie udało Ci się dostać tej pracy. A nie mogłabyś tutaj sobie zrobić tego prawka? Masz czas, język jak sądzę dobrze znasz więc nie ma nic przeciwko...:tak: A jak wyglądała ta twoja rozmowa?
W kwietniu minie 2 lata odkąd zrobiłam tu prawko po włosku i za 1 razem zdane (koszt całkowity 430 euro),a w PL niestety trzeba po kilka razy zdawać aby je zdobyć naprawdę trudno przynajmniej w rejonie małopolskim tam gdzie mieszkałam...
Aneto jestem, jestem nie znikłam nigdzie:-D Jak jestem dostępna to Was nie ma, i jak tu z kimś porozmawiać? Macie może ochotę powymieniać się num.telefonów?(tylko nie na forum oczywiście). Pogadałybyśmy trochę jeśli macie ochotę i nic przeciwko ;-)Dobrze by było utrzymać kontakt także poza forum:blink: Ja mam TIM...
Lila to już niedługo i będziesz w domku... a gdzie w PL mieszkasz? A to danie postaram się zrobić...naprawdę jeszcze drobiu w płatkach corn flakes nie jadłam...
Pozdrawiam cieplutko....

reklama
430 euro? to malutko! u mnie koszt całkowity wraz z egzaminami 1200euro! bo byłam sie pytać...niestety nie stać mnie,a po drugie prawo jazdy jest potrzebne aby przestawic samochód gości na parkingu ...

Do góry