reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2013

Dobre jest to co napisałaś, bardzo mi się spodobało.
A co do facetów to wiecie co,mój mnie ostatnio bardzo pozytywnie zaskakuje bo bardzo cierpliwie znosi moje humory i to że o wszystko potrafię się czepiać i robić o byle co kłótnie. jestem mile zaskoczona:-)

reklama
A dla poprawienia nastroju... czytałam sobie lutówki...

quote_icon.png
Napisał LadyDoa ćwiczycie coś??

tak:
-biegi krótkodystansowe. Do lodówki
-podnoszenie cięzarów- np. 2 kilo mandarynek i worek ziemniakow na frytki
-wydojenie 2-litrowej coli na czas

Poza tym:
-zakładanie butów z jak najmniejszą ilością sapnięc,
-wstawanie z kanapy bez uzycia męza za to na jak najdłuzszym napięciu mięśnia trójgłowego uda
-wychodzenie z wanny z jednoczesnym zadarciem nogi, ale bez poślizgu
-skłon z jednoczesnym wyciągnięciem rąk i dosięgnieciem bobra, którego nalezy usunąć

Ja juz w zasadzie mam trening zapewniony, wykonując powyższe ćwiczenia MYŚLAŁAM ŻE SIĘ POSIUSIAM JAK TO PRZECZYTAŁAM :D

hahahah, dobre :D aż się śmiałam na głos do monitora, a ten mój awanturnik to się spojrzał na mnie i zrobił taką minę, że jeszcze bardziej się chichrałam :-)

ciekawe czy my na 2 miechy "przed" będziemy się nadal z tego chichrać, kiedy żarty staną się (okrutną) rzeczywistością... :p

ARIENA - jakie żarty ??? u mnie to już rzeczywistość :). U mnie jeszcze jest:
- ćwiczenie podnoszenia rąk po telefon, ew. kubek z sokiem
- ćwiczenie palców dłoni pisząc na laptopie.

MAMA_WIKI - tekst rewelacyjny, śmialiśmy się z M. do łez. Skwitował, że u mnie nieco szybciej ten czas nastał ;-).

EMILKA - pamiętałam oczywiście o Twojej córci w brzuszku, dlatego napisałam, że jedna z pierwszych dziewczynek na forum :).
Podobnie jak Ty czekałam na upragniony II trymestr, a czuję się tak samo o ile nie gorzej niż w I ;-(. Też wymiotuję regularnie wieczorem o 19 - 20 - normalnie jak w zegarku. Pawiki mega - wszystko po nich boli :(. Kiedy to się skończy i będziemy tylko szczęśliwe bez tych uprzykrzaczy...

NATIS- to przepraszam za moje stwierdzenie. ja bym powiedziała że teraz czuje się gorzej niż w pierwszym trymestrze. a te wymioty regularnie o 20 to mnie już dobijają. jestem wykończona tym wszystkim. te moje dwie ciąże przebegły bez żadnych dolegliwości, jak bym nie była w ciązy od początku do konca. A ta ciąża jest wyjątkowa! może dlatego że to mała księżniczka ma byc i tak daje mi popalić hi hi hi :-D

czapelka a normy te same? popatrzyłam na tamte wyniki i w sumie ten wynik ledwo łapie sie w zakres wątpliwy ja stawiam na błąd laboratorium albo na to ze ciąża je fałszywie podniosła a IgG nie robiłaś? Myślec że nie powinnaś się denerwować nawet pomimo lekko podniesionego IgM. Pewnie wiele osób nie sprawdza tego ale prawidłowo tokso powinno sie sprawdzać w każdym trymestrze, chyba że ma sie już dodatnie IgG.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ratunku... Obudzilam się rano i czuje że coś jest nie tak! Nie bolą mnie piersi pierszym raz i w ogóle nic nie czuje, jestem przerażona! Moja kolezanka 3 razy poronila i za każdym razem wiedziała pp piersiach....co mam robic...

Czekam tylko do 08:00 i od razu dzwonie do przychodni... mam bardzo złe przeczucia:( jeśli coś by się stało, nie przeżyję tego...

Ostatnia edycja:
smile spokojnie kochana. Na pewno nic złego się nie dzieje. Mnie piersi wogole nie bolą i nie bolały ani w pierwszej ciązy ani teraz także to nie jest jakiś wyznacznik. Ale jeśli masz się niepotrzebnie martwić to lepiej to sponsultuj z lekarzem. Będzie dobrze

Juluś już w przedszkolu, mąż w pracy a ja posiedzę chwilkę i się zacznę ogarniać. O 11 mam odbiór wyników i od razu z lekarzem pogadam bo potrzebna mi recepta na duphaston. Mam nadzieję, że za kilka dni na wizycie mój gin zmiejszy mi dawkę bo wydaje mi się, że 3 dziennie to trochę za dużo ale nie wiem.
U mnie dziś zabieliło się za oknem. Jeszcze malutko go jest ale moja myszka przeszczęśliwa:-D

Dziewczyny ratunku... Obudzilam się rano i czuje że coś jest nie tak! Nie bolą mnie piersi pierszym raz i w ogóle nic nie czuje, jestem przerażona! Moja kolezanka 3 razy poronila i za każdym razem wiedziała pp piersiach....co mam robic...

Czekam tylko do 08:00 i od razu dzwonie do przychodni... mam bardzo złe przeczucia:( jeśli coś by się stało, nie przeżyję tego...

Kochana będzie dobrze, ale zadzwoń do lekarza, żebyś się tak nie denerwowała , jesteśmy z Tobą , dawaj znać !!!!

U nas właśnie śnieżek sypie , moja mała też szczęśliwa , tak szczęśliwa , że zapomniała marudzić i płakać , że nie chce iść do przedszkola:-)

U mnie standard obudziłam się z bólem głowy, muszę troszkę ogarnąć dom, i uciekam na randkę :tak:
Kurcze dziewczyny dajcie jakieś pomysły już nie mam weny nie wiem co robić na obiad????

Miłego dnia:-D

reklama
:-Du nas też śnieżnie-śnieg przygnał więcej ptaków go karmnika na parapecie-siedxzimy z córkami i podziwiamy ,wczoraj oprócz stada sikorek bogatek i3 modrych były 3 wróbelki i jakiś maleńki dziencioł :-D córki zachwycone bo siedzą metr od okna czyli metr od ptaszków za szybą:-D

ja mam jeszcze mdłości ale tylko jak wstanę głodna albo jak wsiadę głodna lub zbyt pełna do auta;)
Brzuszka mi jeszcze nie widać ;)ale czuje że mam mało miejsca na pęchez i zoładek-ale ja sporo mięśnie brzucha od ostatniej ciąży ćwiczyłam więc są silne-tylko po ciążowa oponka mi została:-D

czuje ruchy-wydawało mi się już 8 dni temu ale nie byłam pewna na 100%0mąż mówił ze to pewnie bulkanie w jelitach:-D ale od wczoraj juz jestem pewna ,choć czuje je tylko kiedy leżę na plecach;)
kurcze córcia młodsza ma za mały kombinezon-myślałam ze jej będze dobry zeszłoroczny starszej-jest1,4r róznicy a ty nie młodsza jest niewiele mniejsza od siostry i muszę kupić jakiś.kurteczke ma ładną dobra a kombinezon ma być do wygłópów tarzania się w śniegu wiec chyba kupie używany-byle ciepły

z nowości o ile mdłosci mniejsze-ale dalej to po między zgaga mnie dopadła -i tak będzie do porodu

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry