reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Czesć kobietki! O ciązy dowiedziałąm się tydzień temu. Bardzo się cieszę. Pierwsza ciąża sie nie przyjeła bo miałąm puste jajo. Szybko spadł progesteron i było po wszystkim.... Dziś zrobiłam betę i Pg i oba wyniki dobre mimo małego plamienia.Lekarka powiedziała,że jest ok i umówiłąm się na 8 paź(pierwszy dzień 6 tyg)to mam nadzieje ,że badzie widać zarodek.
Trzymam za Nas kciuki,zeby nasze dzidzie rozwijały się zdrowo!!!

reklama
cześć Dziewuszki,
witam nowe czerwcowe mamusie te potwierdzone i nie potwierdzone trzymam kciuki za wizyty u lekarza.
misianka bierz wolne (urlop na żądanie), a później przynieś zwolnienie od tego dnia, to Ci anulują urlop :-) nie męcz siebie i dzidziusia.
motylek ja bym jednak spróbowała u tego lekarza co ma dobre opinie, być może położna go tak dobrze nie zna. Mogłabyś sama pójść i ocenić, czy ci odpowiada, zawsze można zmienić lekarza.
addison a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? bo ja przy pierwszej ciąży poszłam tydzień po spodziewanym terminie i był tylko pęcherzyk. teraz na pewno nie poszłabym tak wcześnie, bo trochę się nadenerwowałam zanim na następnej dopiero wizycie zobaczyłam serduszko.

jasne, wiesz ja już teraz też czekałam aż nie wytrzymałam w 32 dc, tylko też musiałam w miarę szybko wiedzieć, żeby zadzwonić do ginki co dalej z tabletkami na prolaktynę, teraz jestem w trakcie odstawiania ich

Ja biorę bromek na hiperprl mam wynik9 wiec w normie. Tez myślę o odstawieniu ,ale pogadam z lekarką. Biore teraz 2raz dziennie po pół tabl.

Czesc Dziewczyny

umnieram.... normlanie nie jestem w formie na praktyki i smarowanie szkielek zarodkiami E.Coli normlanie nie.... niedosc ze smierdzi w laboratorium strasznie chemikaliami to jeszcze to... ale jakos dalam rade...

Czuje sie jako taki, mdlosci mi troche dokuczaja ale potem przeszlo.... u nas dzis swieto Artura (Tego co wymyslil Guinessa) wiec mnie moj ciagnie na piwnko.... pic nie bede ale moze pojde.... zobaczymy

Trzymam ksiuki za wizytujace i testujace!!

Dobry wieczor dziewczynki :)

Jak nad duzo sie robi :) Super i mam nadzieje, ze juz tak zostaniemy w tym skladzie :)

Dzisiaj w koncu zdecydowalam sie jechac na uczelnie, to musialam na deszcz trafic... Zanim dojechalam bylam cala mokra, a dopiero co sie wyleczylam :/

Jak tam dziewczyny sie czujecie ? My dzisiaj zaczelismy przytulanki ... trzymac kciuki i zobaczymy co z tego wyjdzie

ja czuje sie jak g*wno.... za przeproszeniem....

wszystko mnie boli.... gazy i wzdecia mnie mecza wzielam Espumisan.... od pol godziny mam czkawke... boli mnie glowa... mdlosci sa okropne... moj V zajade sie kebabem a ja na sam zapach mam ochote zygnoc.... prawie zemdlalam dzis.... serce mi lata jak skowronek.... normlanie czuje sie jakbym miala zaraz pasc trupem i powiem wam ze to nie bylaby taka zla opcja... i gardlo mnie pobolewa... napilam sie herbaty z cytryna i miodem i jest jeszcze gorzej..... moze pozniej sprobuje zimnego mleka albo lody... bo moga to byc bakterie cieplolubne i wtedy cieple napoje nie pomoga... nie do zycia jestem a musze jutro wstac wczesnie na 9 musze byc w laboratorium i do 15 bede sie babrac z mikropipetkami i robic roztwory i testowac wode...
prosze niech mnie ktos dobije

Mamolinka trzymam kciuki za przytulanki napewno sie uda :tak:

Ostatnia edycja:
Edytowalam posta...

ja od 3 dni nie spie dobrze ciagle mnie bol brzucha budzi albo mdlosci.... zaczynam sie zastanawiac czy moze to byc ciaza pozamaciczna( o ile jest to ciaza) bo na ogol boli mnie z prawej strony (gdyby nie operacja wyrostka myslalabym ze wyrostek) i te omdlenia... bede testowac w niedziele i jesli wyjdzie I kreska w poniedzialek ide do lekarza bo nie wytrzymam....

Masz piekna corke Mamolinka...

reklama
mamolinka piękna ta Twoja córeczka!!!!!!!!! Teraz ją zobaczyłam przy suwaczku :-D

pam nie użalaj sie aż tak nad sobą ;-) Są dziewczyny które przez cały dzień siedzą przy kibelku i z wycieńczenia wyglądają jak cień człowieka bo tak im źle... Powinnaś się cieszyc ze te objawy poniekad mogą swiadczyć o ciaży, bo jakbyś nie miała żadnych to dopiero byś panikowała. Weź usiadź sobie z dala od faceta zeby nie czuć tego kebaba, weź sobie jakąś dobrą ksiażkę, opatul się w kocyk, zrób coś ciepłego do picia (tylko nie z cytryna bo to jeszcze bardziej podraznia gardło) i poprostu się zrelaksuj tym bardziej ze masz taką możliwość...

Do góry