reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

mamolinka a ja sie z jednego cieszę - tak z 16 miesięcy bez @ ;-) nic to że potem połóg ;-) i reszta przyjemnych spraw
ja mam nadzieję, że rok starań wyczerpał mojego pecha w temacie ciąży - życzę sobie nuuudnej jak flaki z olejem, książkowej ciąży - bez leżenie, bez tony tabsów, z pięknym porodem w zaplanowanym przeze mnie i chirurga terminie cc ;-) [bo mam wskazania do cc, pierwsza ciąża też się cc skończyła, ale nieplanowaną - teraz nie będę taka głupia i w 7mym miesiącu śmignę do ortopedy po skierowanie] i zdrowego dziecka i tego sie trzymam :-D
a wam też życzę - nudnych ciąż, pięknych porodów -jakkolwiek chcecie - sn, czy cc i najważniejsze zdrowych dzieci

a macie preferencje co do płci? - bo ja bym chciała córkę, synek już jest, dziś mama powiedziała mi że jak jej powiedziałam to pomyślała od razu o córci, chociaż była wcześniej przekonana że będę mieć dwóch synów, ja w poprzedniej ciąży od razu wiedziałam że synek, a teraz wydaje mi się że będzie córa [choć to może zwykłe chciejstwo]

reklama
Pam jeszcze tylko 4 dni, dasz radę! :)
Fioletowa mi to w sumie obojętnie, bo to moje pierwsze dzieciątko będzie :)
Kari21 mi termin wg. OM też wychodzi na 5 czerwca :)

Dziewczyny czy Wy robiłyście betę czy tylko sikańce? Bo się tak zastanawiam czy iść i nie wiem :)

ja na razie tylko sikacza, jutro zrobię drugiego ;-) a co
myślałam o becie, ale zrobię betę to zaraz bedę lecieć na drugą czy dobrze przyrasta... poczekam do poniedziałku, zobaczę czy mi nie zleci badań np. progesteronu i jak już będę latać ze wszystkimi to może zrobię...
margotka, ale masz taki piękny wykres, że ja bym sobie chyba darowała ;-)

Ja też jakby co to poczekam do poniedziałku i wtedy pójdę :) Zastanowię się jeszcze :) Sikańca mam jeszcze jednego paskowego to też zrobię, ale chcę jeszcze kupić test płytkowy żeby mieć ładną pamiątkę :)

Czesc dziewczyny

poszlam do szkoly na 2 i okazalo sie ze nia ma wykladu teraz siedze do 6 na praktyki :wściekła/y: co do dzieci ja bym chciala synka bardzo ale wazne zeby bylo zdrowe. Coreczke juz mam niestety odeszla do aniolkow w 30tygodniu ciazy. Teraz by miala prawie 4 latka. Ja gorszego porodu juz chyba miec nie moge bo tydzien sie mieczylam z rozwarciem 2cm i skurczami a potem wciagu kilku godzin doszlo do 10cm , 3 parcia i mala wyszla. mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej.

co do testow ja mialam strumieniowy.... teraz nie mam zadnego ale u nas w aptekach to tylko strumieniowe sa....

Dziewczyny mam jedno pytanie kobiecie w ciazy można pracować na noc bo mi sie wydaje ze nie jak bede jutro sie zle czuła to ide do gin bo jest bez zapisów nie bede ryzykować ciąży bo naprawdę mam w pracy ciężko i do tego sezon sie zaczął w electroluksie wiec ciezko jest na hali ja juz w we wtorek miałam łzy w oczach z ból bo mam nienormalnego kierownika bo jak młoda to już może zapieprzać a nikt nie wie w pracy ze jestem

Dziś byłam dowiedzieć się czy da rade naprawić wózek który miałam dla syna bo jest w dobrym stanie tylko musze kułka nowe kupic i amory naprawić i się zastanawiam czy jak juz bede wiedziała co będzie czy nie zmienic tapicerki w wózku

reklama
fioletowa mam na okres określony do przyszłego roku do końca listopada a nie chce aby mnie zwolnili wiec sie zastanawiam czy jak juz urodze czy nie przejechać sie do pracy i pogadać z personalna co dalej

Tak w prawdzie co juz miałam dziś isc do lekarza ale swojego aby mi na tydzien wystawił ale pójde na te
4 nocki przezyje je jakios tylko boje sie co dostane do roboty

Dziewczyny a wy do gin to idziecie do faceta czy babeczki bo ja juz sama nie wiem do kogo isc bo pierwsza ciaze prowadził u mnie facet

Do góry