reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Minnie ostatnio chyba większość.dzieci miało trudności z zasypianiem. Dobrze,że szybko interweniowałas i miałaś lek. Ostatnio też robiłam przegląd zabawek. Zosia dostaje mnóstwo pluszkakow, takich większych. Mam.wrażenie ze co 6 pranie to.pluszaki. Ostatnio wyniosłam te których nie bawiła. Zostały 3 ulubione. W tym owca z którą śpi. Ubrania.tez ostatnio.przybralam. Musze dokupić bodZiakow. Mam nadzieje ze wróci ta drzemka, przynajmniej.co.drugi dzień i w rozsądnych Godzinach. Drzemki.są bardzo ważne.dla.dzieci. Nawet przedszkolakom wskazane jest krótkie drzemanie w.ciągu dnia, bu zregenerować siły i by łatwiej przyswajać nowe umiejętności. Gdzie spędzacie sylwestera?

Emcia ja kawoszka pełnym kubkiem, mój denstysta mnie uświadomił :-/

Teri od 20 jestem.z Tobą i reszta dziewczyn spędzających sylwestra w domu :-D tylko my, tj. Mikotki, Wy, Czerwcowe Mamy, wino /szampan i TVP 2 :p miała.przyjść.moja.Siostra z mężem, ale.chyba nie dojdzie do skutku. Zosia ostatnio po 19 juz.jest kapana, o 20 ja kładziemy. A że teraz spanie ciężkie.przez tego zęba, to światło zgaszone o.cisza dopóki mocniej nie.Usnie. Zobaczymy jeszcze. Widziałam te organizery. Który kupiłaś.z.Siedziskiem? Domek?

Paulunia spokojnej nocy.i.miłego wieczoru. Najważniejsze, że Tosiu zdrowy! :-D

Pozmywane, uprzatniete, pora.się kłaść.

reklama
DDObry wieczor !

Dzieciaczki spia smacznie i oby tak zostalo ;-) zalozylam dzs Tymkowi skarpetki na noc bo odkrywa sie i stopy z rana lodowate mimo, ze chodze i przykrywam go ...

Wisinka - na zdjeciu z maseczka jak NASTKA wygladasz ;-)madrze pizesz ze slodyczami, tez rozmaiwalam o tym z E, ze calkiem nie mozemy unikac, bo gdzies pojdzie, bedzie i sie rzuci bez umiaru . Dajesz Tosiowi zelki ??? nie boisz sie ze sie zadlawi ?? :sorry:

emka
- -jak przewijam Tymka tez chusteczkami sa sobie siusiaka myje - wyglada to komicznie :-p

Kinia - biedna Laura ! oby siniak szybko zszedl

ankaka
- Tymek w sumie nie je slodyczy, nie dajemy. Je chrupli kukurydziane, biszkopty, paluszki Juniorki , pieczone przeze mnie ciasta. Czekolade zjadl raz ( kinderka - bo dostal i koniecznie chcial sprobowac, a ze osoba ktor aprzyniosla byla u nas to zjadl po kawaleczku, reszte zedlismy my :-p). Dzis zjadl kawalek paczka i to na tyle ;-) oo no i wczoraj wrecz rzucil sie na Mikotkowy sernik z pierniczkami, az milo sie patrzylo jak wcina :laugh2:

Mikotku - czy Tobie tez te pierniczki na wierzch wyplywaja ??? czy mi za rzadkie ciasto wyszlo :eek: ooo i lubisia ostatnio Tymek tez zjadl ale rzadko je takie cudenka kupowane

Minnie
- oby chorobki juz Was nie dotykalay. Wsteonie dajemy sobie tu jakies 4-5 lat, ale wiadomo czy bedzie praca wtedy w PL czy nie, a jak bedzie wczesniej to kto wie. A jak piszesz wynajem to jednak splacenie czyjegos kredytu...

Terii - ale mi smaka na gin zrobilas !!!! hihih tylko kto wtedy \Nelke obsluzy w nocy :laugh2:

Lece konczyc komin dla Tymka jeden juz sprulam bo za sztywny i za duzy wyszedl..teraz jest bardziej miekki ale czy nie za maly bedzie :baffled:

Krysia wstała, zjadła, poprzytulała się i juz śpi.

A że mi się spać ode chciało jest okazja troszkę nadrobić BB :p

Gosiak, E i tak późno się kładzie. Aro jak ma do pracy to kładzie się o 21. No ale wstaje 5.40. A ze teraz ma wolne to do tej pory siedzi i gra...

Teri, dobrze, ze z Daria juz ok. Wygląda bombowo. Mam nadzieje, ze nam dziś się uda trochę po spacerować (bo ze śniegiem nadal lipa).

Justa, a jakie macie rękawiczki? U nas przyjęły się tylko palczaste. Miki nie wiem w kogo jest taki rosły. Nie wiem ile wzrostu ma dokładnie, ale ubrania nosi 94 (choć troszkę przyduże, ale mniejsze rozmiary juz za małe) albo na 2 lata. Oj niech rośnie duży duży, nawet większy od Ara.
Finanse ważną sprawa, ale ja bym juz raczej nie rezygnowała z balu. Kiedy znów nadarzyła Wam się taka okazja? A kasa - na pewno uda się jakoś przy oszczędzić żeby nie popaść w kłopoty.
Ale minka Filipa! Cos Mikołajowi kolana parzą?

Wisienka, rozumiem, ze to była próba jutrzejszego makijażu? :p

Mikoto, tu dziecko jest pod opieką położnej do 6 tygodnia. Położna juz myślała darować resztę wizyt, ale ze wzgledu na trzymający się kikutek chce jeszcze przyjść po obserwować. Może wzięła wolne przed sylwestrem? Przed świętami nie brała, jeszcze za koleżanki jeździła, może za nią się nikt nie pofatygował?

Kingusia, biedna Laura. Ale sobie udekorował a czoło.

Ankaka, Miki raczej nie przepada za słodkim. Weźmie, spróbuje, zje może kawaleczek i oddaje. Ale paluszki i chrupki to ile bozia (albo mama) da. I żelek nie lubi ale chętnie rodzynki żuje.

Minnie, zdrówka dla chłopców i dla Ciebie.

Aro wyłącza lapka, to ja też znikam.

Dobrej reszty nocy :-*

Wisienka szkoda, ze tak szybko Wam choinka padla :-( wygladasz jak nastolatka :-)
Emka bidulko :-( nie boli Cie chociaz?
Palin czesto przychodzi do Was polozna, u nas tak jak u Mikoto byla tylko raz.
Kingusia biedna Laura, Karina nabija sobie siniaki na czole bo nie zauwaza framugi jak biega ;-)
Ankaka Karina lubi slodycze, ale rzadko dostaje bo swira dostaje i powera
Minnie oby zabki szybko wyszly!
Paulunia ciesze sie, z Tosiem lepiej :-)
Teri my mamy martini ;-)
Mikoto to ile Zosia nie spi w dzien? Moze to przez te zabki nie moze spac? Karina przewaznie w weekendy nie robi sobie drzemki, chyba dlatego, ze wie ze my jestesmy caly dzien w domu ;-)
Teri, Mikoto i ja do Was dolacze na bb ;-) M pewnie przed kompem bedzie siedzial..

Ehh... W niedziele kupilismy sanki. A na jutro zapowoadaja +3 stopnie... Grr... Jak nie urok to... Ciagle nie moge wyjsc z Mloda na dwor bo cos nie tak jest wiecznie.. Chcialam ja zabrac do Wilanowa na pokaz swiatelek, i tez pewnie nici z tego :-/ wczoraj Mloda zasnela po 22 z pomoca M, pobudka miala przed 6 bo kaszel ja meczyl :-/ dzisiaj do 12 w pracy, a potem dopiero 7 :-D M tez ma tak wolne, moze sie nie pozabijamy ;-) milego dzionka :-*

Witam właśnie wstalismy noc juz dziś dobra Daria o 4 zawołała mleczko a tak to spała ładnie za oknem mróz -15 !!!! :what: Gosia mi też te pierniczki na wierzch wypływają :what:
Palin oby spacerek się udał
Marys heh zapowiadają po 6 stycznia już ocieplanie :what:jak użyjemy ze 2 razy sanek to będzie dobrze :confused:
Mikoto jak dziś noc Zofia spała spokojnie?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się sylwestrowo!

Teri bardzo fajny ten domek ;-) jak noc?

Gosiak ciesz się, że sernik posmakowal Tymkowi ;-) Kochana, mnie też kiedyś wypłynęły do.góry. Za szybko wlana masa. Można też wlać połowę mmniej masy i ułożyć pierniczki, pozanurzac je. Wtedy bardzo powoli wlać resztę. Sernik wyrasta wysoki, ale opada,bo on jest mokry. Dodatkowo cały czas w lodówce. Nam taki smakuje najlepiej. Tez dzisiaj będę robiła :-) dużo zalet tez od sera. Ja zazwyczaj kupuje w Biedronce. Z Lidla tez jak.jestem, i ten chyba nawet lepszy. Dzisiaj będę robiła z President.

Palin ja musze fb nadrobić. Bo wieki mnie tam nie było. To dobra macie opiekę ;-) ooo widzisz, a Zosia żurawine i śliwki suszone ;-)

Marys Zosia nie śpi w Dzień 3 tygodnie. Zdazylo jej się kilka razy przysnac. Super,że masz tyle.wolnego! To dzisiaj impreza ma bb :-D

Zosia obudziła się ze Strasznym płaczem przed 5, :-( usnela dopiero chwile po 6 i śpi do tej pory.

Do góry