reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Melduje się z łóżka. Padam. Pomylam szafki w kuchni, pokroilam, podzieliłam i Pomrozilam warzywa, wyszły 3 spore porcje, będą idealne do kaszy albo ryżu. Udekorowalam parapet w kuchni, umylam lodówkę i doczolgalam się do łazienki. Reszta jutro.

Gosiak bieganie po domu to sport dla kur domowych :p jestem juz na mecie, w łóżku ;-) koniecznie idź na zakupy, E. Sobie doskonale poradzi. Ja właśnie dopisalam kolejne produkty do listy świątecznych zakupów. Czeka mnie maraton po markecie.

reklama
Mikoto, to była naprawdę chwila, Krysia ją wyczaiła. Zasnęła na dobre dopiero przed 22. Ale teraz za to nie mam problemu z zasypianiem :p

Gosiak, idź na zakupy, E sobie świetnie poradzi. U nas Aro by został z dziećmi sam o ile zostawiłabym cycka i kajdanki (do przykucia Mikiego do kaloryfera) :p Ale od środy znów ma wolne, wiec trzymaj cie kciuki za pogodę, to ruszymy na zakupy i spacer na 2 wózki.

Nie śpimy od ponad godziny :-/ A to już druga pobudka dziś :(

Edit 6:34-Zasnął plus minus ok 4 ale popłakiwał. Ja już nie wiem o co chodzi. Psychicznie mam dość-nie pamiętam przespanej nocy :(

Ostatnia edycja:
Witam z rana!
W koncu Was nadgonilam przez te dni co mnie nie bylo :p w pracy kociokwik, jak skonczylam robic rozliczenie miesiaca tak okazalo sie, ze musze przrjac czesc wpisywania danych, bo kierownik z oddzialu w Krakowie mial wypadek :-/ kiedy to sie w koncu uspokoi? Widze, ze nie tylko u nas problem z zasypiamiem o_O u nas tez od dwoch tygodni jest problem, tylko wejde z Mloda do pokoju i juz jest placz o_O co do porzadkow swiatecznych to nicnie ruszone... Moze dzisiaj po pracy mi sie uda.. Na Mikolaja Mloda dostala wielkie jajo kinder niespodzianki :-D dawkowalam jej w malych ilosciach bo po slodkim dostaje swira :-/ wczoraj w pracy dostalam dwa mikolaje czekoladowe, Mloda jak zobaczyla od razu chciala ale bylo juz za pozno.. Dzisiaj M ma jej dac.. Ja dostalam w sobote raffaello w gwiazdce :p az mi glupio bylo i wstalam o 7 i poszlam po cos dla M. No i to chyba na tyle..
Mikoto jak zwykle jestes perfwkcyjna i pptrafisz ogarnac wszystko z Zosia! Zazdroszcze, Karina to sie uczepi nogi i na lapki od razu chce :p i z nia na rękach musze robic wszystko :p
Madzia gratulacje dla Tymusia i dumnej mamy! No to nie powiesz teraz, ze jest wvtyle :pja moge tak powiedziec :p
Gosiak kciukam za sprzedaz mieszkanka i gratki szybkiego sprzedanoa wozka!
Gosiak, Palin podziwiam Was ze z dwojka maluchow ogarniacie wszystko!
Minnie oby wiecej takich chorobek u Was nie bylo!
Justa slicznie pokook Filipka wyglada :-)
Anula i mojemu by sie przydal kopniak :-/ ale przynajmnien cos zrobil jak mial wolne, M wczoraj mial wolne i nic nie zrobil w domu, a po pracy ja musialam wszystko ogarniac :-/
Teri sliczne te sukienki kupilac Darii :-D mala modelka ;-)

Ktoras pisala o chodzeniu na paluszkach, ja czytalam, ze wszystko jest ok i nawet wskazane bo maluchy cwicza miesnie stopek dzieki czemu pozniej moze jie miec problemu z plaskostopiem. W czwartek bylysmy z Mloda na szczepieniu zaleglym ostatnim. Mloda wazy 11,200 i ma 82 cm wzrostu :p u nas jest teraz akcja z dofinansowania miasta na pneumokoki do listopada przyszlego roku dla 2-3 latkow, wiec jak bede zapisywac Mloda na bilans dwulatka zapisze od razy na pneumokoki, w koncu 280 zl piechota nie chodzi..
Milego dzionka!

Dzien dobry
nocka u nas dobra Nelka od 20 spala do po 2 wiec nie bylo zle :-p, potem zjadla ok 6 i dosypia
Tymek tez ladnie , przebudzil sie cos przed 6 ale dospal do po 6 ;-) Dzis znowu u nas mrozno i wieje jak nie wiem wiec siedzimy w domu.
Znalalam idealny wozek, dogadujemy sie czy nam wysla, bo maja tylko opcje odbioru osobistego ale to 2,5 h jazdy samochode stad. No ale jak powiedza ze nie to chyba pojedziemy w sobote ... mam nadzieje

Na zakupy na pewno pojade bo musze wloczke kupic i zrobic 2 kominy dla Tymka do czapek bo mam dziecko bez szalika :eek:

Madzia - -wspolczuje nocki :*

i tyler zdarzyla leceee :*

Witam się porannie, z kawką, w biegu juz :-)

Zosia nad ranem.bardzo płakała przez sen, szlochala :-( kręciła się dobrą godzinę, alr dospala do 9 i wstała w dobrym humorze. Zaraz ubieramy się i ruszamy z moja Babcia na zakupy, chce sobie pokupowac produkty na święta, także jedziemy.

Palin jak noc?

Madziu co się działo? Wiem,jaka jesteś Zmęczona :-( ale dasz.rade! Mocno Cie przytulam!

Marys słodki poranek mikolajkowy za Wami ;-) nie wiem z czego to wynika, z charakteru dziecka??? Ja od samego początku uczyłam przede wszystkim.siebie i innych, że jak Zosia leży spokojnie, zajmuje się na macie, bawi się sama, aby jej nie brać na ręce, nie rozpraszać. Tyle że ja of Początku wiedziałam,że będziemy zdane na siebie i współpraca musi się układać, w przeciwnym.razie skonamy z głodu pod sterta prania e ogólnym bałaganie. Mam taki przykład w rodzinie, zawsze ktoś ba.siłę juz zajmował.dziecko i tym sposobem matka nie jest e stanie nawet obiadu ugotować czy głowy umyć, a dziecko ma.ponad 2 lata. Piękne parametry ma.Karina :-) super, że u Was dofinansowanie :-)

Gosiak super, że noc ok. Wyspana? Pokażesz ten wózek, proszę :-)

Kawa dopita, lecę po kurtki.

Sezon przedświąteczny w pełni
Ozdoby recznie robione - oryginalne cudeńka ...
MamaSprzeda.pl - Świąteczny Bazarek / Ozdoby świąteczne

Zabawki Dumel i Fisher Price taniej niż na allegro !!!
MamaSprzeda.pl

i Wielka świąteczna akcja z DUŻYM SERDUSZKIEM z której dochód zostanie przeznaczony na dofinansowanie ośrodka dla dzieci niepełnosprawnych
MamaSprzeda.pl - Świąteczny Bazarek / Moje Pierwsze Święta
10451851_913198728697759_1944828996716586396_n.jpg

O matkooo, jaka ja jestem dzisiaj zdechłaaa ...@ w gościach. A trzeba zrobić i to i tamto... Dajcie pomysł na obiad mało pracochłonny :sorry:. Muszę zrobić listę spożywki do dań wigilijnych.Potem jakoś się za to zabrać, a nie cierpię tłoku i pospiechu, więc wypadałoby teraz kupić i pomrozić. :confused2:Najgorzej się wybrać, schodzą na tym długie godziny no i te telefonyy w trakcie zakupów! Bezcenne. "Mamy kupę!" "Wracaj beczy" "Gdzie jest smoczek" "Ucieka, nie mogę założyć pampersaaa" " No tęsknimy już" " Kup piwo ":eek: I skutek taki, że połowy listy brak, zajeżdżam do domu, a tam sielsko i anielsko, a człowiek głupi leci bo koniec świata.
Nockę przespałam w całości, ale biorąc pod uwagę że zasnęliśmy o 23
, to nic dziwnego przecież. A o 1 w nocy z wielkim hukiem spadł karnisz w kuchni, wiecie, jaki był łomot? Był przyklejony na Pattex :sorry: Cholera, a powiesiłam na nim nowiutkie, pierwsze w tym domu firanki :-D
Dziś mamy :-Draz śmiech, raz płacz, dolna czwórka daje nam popalić. Zaraz zabieram się za pokój Alexis, tam to dopiero makulatury leży, Olka ma artystyczną duszę i na nic teksty o uśmiercaniu drzew :sorry:.Iza pomaga mi pisać i co rusz muszę kasować coś z tekstu.
Kto pomyje za mnie kwiaty? Tylko jakieś 50 doniczek, pryszcz w sumie... :-p

reklama
Ooo i nie "pochwalilam sie ".... @@ zawitała i do mnie ;) a tak sie wczoraj zastanawialam kiedy to nastąpi ???
Mikotku jak siade do kompa ( na Tymka drzemce ) wrzuce wozeczek ;)

Do góry