reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Melduje się wieczornie!

Po obiedzie poszliśmy na dluuuugi spacer. Potem pojechaliśmy jeszcze do nowo otwartego Kauflandu i Biedronki. Zrobiłam większe zakupy,także chemię, sypkie produkty, pieluchy, wodę, i cala resztę, mam nadzieję, że wystraczy nam na dwa tygodnie. Właśnie położyłam Zosie.

Teri jak Wam minęła reszta dnia?

Emka co teraz czarujesz pięknego? Kiedy Ty to robisz? Chyba nie przy Ninie? ;-) u nas dokładnie ten sam schemat :-/

Madziu ha ha dobre :-D i u nas ciężko o coś super kreatywnego w taki czas. Tez tęsknię za rowerem, Zosia jeszcze bardziej. Nawet jej nie zabieram.do garażu,bo jak widzi rowery to nie chce odejść i jest protest :-/

Poporcjowalalm Mikotkowemu pulpety, kasze, Będzie miał obiady na kilka dni. Poskladalam 3 prania, ogarnęłam z grubsza dom i padam. Właśnie położyłam Zosie. Pora na relaks.

reklama
Dzień dobry wieczór kochane.

Melduję się tu po dłuższym czasie ale jakoś tak wyszło.

Dziewczyny dopiero skończyły katar to z kolei u Ewulki jakieś wzdęcia się pojawiły. Dobrze, że miałam nową butelkę espumisanu z dawnych czasów to podałam i będę podawac pare dni. Ewcia ostatnio nam zafundowała straszne nocki (wczoraj od 23 do prawie 4 na rękach). Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.

Piękny dzionek u nas był więc na spacerze byliśmy. Jak dobrze było wyjść z domu...

Teraz do kończ tygodnia będę miała bardzo mało czasu bo w środę mąż ma urodziny a do soboty będę szykować imprezę dla reszty rodziny.

Buziaki dla Madzi, za ściągnięcie mnie tutaj. :-) Odmeldowuję się trochę w domu ogarnąć i spać.

Hej kochane
Jestem w końcu.3 przedmioty zaliczone. Dwa na 5, jeden raczej 5 a jeden....? No trzymajcie kciuki. Excel...bardzo słaby mój punkt:baffled: W domciu wszystko w porzadku. Dzieciaki dały rade bez mamy, ciocia w sobotę i tata dzisiaj też. Antoni kaszle ale juz lepiej. Ja odpoczywam bo po prostu jestem przemęczona. W domu jest tak jak P porobił:sorry2: I jakoś to muszę wytrzymac
Tydzień zapowiada się pracowicie.Koniec miesiąca, gorący okres w pracy i przygotowania do Adwentu. Ostatni gwizdek żeby zagnieśc piernik staropolski. Lista zrobiona. Czas na działanie.

Tosiu tak się rozgdadał, że aż z P nie wierzymy. Często łaczy ze sobą 2-3 słowa.Codziennie jest kilka nowych.Pięknie mówi KUPA, tylko niestety po fakcie. Dziś leżałam z przymknietymi oczami a on do mnie"mama nie spij". Ale najbardziej rozsmieszył mnie jak powiedziałam "no koniec zabawy, proszę spac!" a on zaczął udawać, że chrapie:-D:-D:-D

Dziś tylko o sobie, jutro się poprawię

Witam wieczorowa pora,
Pogoda dzis us nas byla ladna wiec pojechalismy nad morze pospacerowac troche.

Popoludnie minelo szynko i rak naprawde nic ciekawego jie probilismy wiec Madzia nie tylko u Was tak.

Ogarnelam lazienke i kuchnie, jeszcze naszykuje butelkii ide z mala do sypialni.

Spokojnych nocek

Witam wieczorkiem!
Gosiak to jej rekord, 11 godz bez snu :-/ a moze psiaczek cos zwachal na dworzu albo podjadl i go uczulilo? Ale zazdroszcze Ci, ze masz tak blisko morze!
Kingusia super jest ten zestaw, sama bym sobie taki kupila ;-) szkoda, ze u mnie takiego nie ma :-(
Mikoto Ty starsza?! Jeju ja myslalam, ze mlodsza jestes niz ja ;-) ja cale zycie probuje zapuscic kudly, ale nigdy mi sie to nie udawalo :-( zawsze jak juz mialam dlugosc do lopatek to scinalam :-/ mam nadzieje, ze teraz mi sie uda ;-)
Madziu mam nadzieje, ze nie choc nie wiem czy nie bede po godzinach zostawac :-/ postaram sie miec go wiecej w tym tyg ;-) nie tylko u Was tak ;-) u nas rozrywka jest M przy kompie, my na placu zabaw.
Marcysiowa ojej a co te chorobki sie Was trzymaja? Akysz! :-D
Wisienka pieknie zdane egzaminy! Z excela tez bedzie 5 ;-) gratuluje! Haha ale pieknie Tosiu mowi! Super :-D
Justa najlepszego z okazji rocznicy!

Dzisiaj sliczny dzionek byl (az nie dowierzalam jak sie obudzilam, ze czyste niebo i slonko swieci) Mloda cos marudna od rana byla (a raczej przedpoludnia bo wstala o 11 ale nie ma co sie dziwic :-/), poszlysmy do sklepu, potem na placyk, potem wpadla moja siostra na sekundw po ciuszki, potem szybki obiad dla Mlodej i ogarniecie pieprznika w domu. Mialy byc kotlety z serem na obiad ale stwoerdzilam, ze zrobia potrawke z warzywami,ktore mi zostaly, bedzie przynajmniej na pare dni. Potem kapiel Mlodej, usypianie, kapiel siebie (az godz mi to zajelo tak sie zapuscilam :-/), prasowanie na szybciocha, ogarniecie reszty pieprznika i od 10 minut leze... Jutro dentysta na 18.. Musze w koncu ogarnac te swoje zebiszcza :-/ mam tak slabe, ze nie moge jesc nic twardego bo zaraz mi sie krusza :-/.. Ehh.. No nic... Spokojnych nocek!

Wracamy do nocnych przerw w spaniu (dla urozmaicenia skurczowych). Na temat Bałdy to juz chyba nie będę się wypowiadać, powiem tylko: uparta jak baba :p

U nas dzień jak codzień. Zabawa, zupa, drzemka, obiad, zabawa, kolacja, kąpanie, spanie. Powoli wyczerpują nam się pomysły urozmaicenia czasu młodemu. Kiedy pogoda robi się spacerowa, on śpi, a kiedy czas do zagospodarowania to albo brzydko albo ciemno. "Uroki" listopada.
Mikołaj się juz rozbestwił, rozstawia wszystkich po kątach. Rozleniwil się w chodzeniu na dworze (albo bedzie szalał na placu zabaw, albo mnie nieście). Prawdziwy Car Mikołaj.
Wyszła mu pięknie 4 prawa górna. Zła jestem, ze to przegapiłam, skupiając się na Bałdzie. Choć z drugiej strony, chyba dobrze jest, skoro udało się przegapić, czyli znosi to w miarę łagodnie.

Zauważyliśmy, ze Mikołaj robi kupy na tle emocjonalnym. Nieważne, czy wcześniej jakąś zrobi czy nie (i ile ich zrobi) - wchodzimy na plac zabaw/przyjeżdżamy do Bajkolandu, nie minie 10-20 minut i Miki jest z kupą. To juz jakiś czas trwa, najpierw było głupio-śmieszne, ale zaczęliśmy obserwować i tak to wygląda. Robi kupy z radości! :p Nie wiem, czy coś z tym robić, czy może przeczekać, może się to uspokoi.

Przepraszam, że tylko o nas.

Wisienka, gratuluje egzaminów. Ja właściwie exel lubię najbardziej, na pewno poszło dobrze.

Calujemy i pozdrawiamy. Muszę się jakoś poderwać z łóżka, pokręcić się po domu, albo rozhulam albo wycisze te skurcze...;-)

Witam się porannie!

Marcysiowa podejrzewasz skąd te wzdęcia? może zęby tak męczą Ewcię? Co planujesz przygotować na świeto Małżonka? Zaglądaj częściej :*

Wisienka trzymam kciuki za kolejną 5! :tak:Brawo Kochana, wspaniała Mama, cudowna żona, perfekcyjna pani domu i prymuska! :-) Ale Tosiu pięknie się rozgadał! :szok::-D Kolejna gaduła w domu ;-) Tosiu jeszcze kaszle? jak noc?

Gosiak zazdroszczę tego morza :zawstydzona/y:Jak noc?

Marys starsza jestem o dwa lata, czuję 30-stkę na karku :-D Kolejna zabiegana Czerwcówka :sorry2:Powodzenia u denstysty :dry:Zdradz proszę sekret, jak Ty to robisz, że kładziesz się tak póżno, tak wcześnie wstajesz, i funkcjonujesz na pełnych obrotach?:confused::shocked2:

Palin i takie sytuacje pewnie mają miejsce. Moja znajoma przed każdym stresującym ją wydarzeniem nie wychodzi z łazienki :sorry2:dospałaś czy rozruszałąś się?

Mikotkowy wstał o 5.15, bo o 6 już jechał, ja też się już obudziłam, dolezałam do 5.50. zaścielilam łożko, podlałam kwiaty, starałam kurze i położyłam się. Zosia jeszcze śpi. dzisiaj spała spokojnie całą noc. ja za to się kręciłam, brzuch mnie boli i kręgosłup, jak zawsze przy @:-(a muszę dzisiaj jechać wypłacić pieniądze, bo pewnie przyjedzie kurier. Mam nadzieję ze, tak jak wczoraj, będzie piękny dzień, to przy okazji pospacerujemy sobie. Nareszcie będę miała miód, zamówiłam dwa duże słoiki, jeden do pierników świątecznych, reszta na codzienne zużycie. Akurat skończył mi się miód gryczany, z którym piłam kawę :dry:

Dzień dobry ;)

Ja z Alutką już na nogach. Ewulka jeszcze śpi więc to chyba bąki były i espumisan pomógł. Chociaż nie wiem na pewno bo Ewula na zmianę jedną noc śpi a drugą szaleje więc zobaczymy dzisiaj.

Mikotku upiekę babkę ziemniaczaną i do niej gulasz. Lubie wszelakiego rodzaju placki po cygańsku itp ale nie umiem takiego placka usmażyć więc u mnie jest babka zamiast placka.

Wisienka zapodaj przepis na piernik to może mi się uda go zrobić. Ale to będzie piernik czy pierniczki?

Idę do Alutki bo woła mnie do zabawy.

Jeszcze tylko szybkie pytanie. Czy już powinnam się martwić, że moje małe nie mówią? Nawet pojedynczych słów? Tylko po swojemu gadają.

Buziaki i do wieczora babeczki!!

Mikoto, niby się rozruszalam, ale został ból spojenia. Zasnęłam po 6, po 7 juz Miki obudził. Al czuje się wyspana, zmęczona tylko ciążowymi dolegliwościami.

Marcysiowa, Miki ma swoje wybrane słówka i tez tylko je ciągle powtarza. Nie martw się, skoro nawijają po swojemu to znaczy, że normalna mowa jeszcze im nie potrzebna (ja tak sobie tłumaczyłam i zwykle za jakiś czas Miki odrzuca nowe słówko, choć on nadal bardziej woli migowy"). Mniam babka, lubię babkę....

reklama
witajcie !!
ale u nas dziś wieje i mróz ludzie szyby aut skrobali ale słoneczko świeci chociaż tyle ale tylko patrzeć a i do nas śnieg dotrze

u nas wszystko ok ja teraz Was codziennie podczytuje z tel a na jakiegoś większego posta z mojego tel nie ma szans a nie chcę ciągle pisać po jednym zdaniu więc sie nie odzywam ale jestem jestem laptopa praktycznie teraz nie odpalam i mam przez to dużo więcej czasu na wszystko :-p:sorry2:
nowy tel zamówiony tylko tak czytam na forum o dostawie to dość długo sie czeka co niektórzy czekali nawet 13 dni :baffled:

Wisienka gratki 5 !!! i kciuki za następne .. pieknie Tosiu mówi !!! teraz nadszedł chyba najfajniejszy okres naszych maluszków jak zaczynają mówić to można sie czasem niezle uśmiać :-D
Palin a to Kryśka !!! a pamietam jak pisałaś że lekarz nie daje szans na donoszenie do terminu a tu prosze jaki psikus szkoda że musisz się tak męczyć :shocked2:a to Mikuś sobie wykombinował z tymi kupami :sorry2:na pewno to uciazliwe troszkę jak kupa na spacerku sie pojawi :sorry2: jesli przegapilaś to musiała bez objawowo wyjść a to dobrze
Mikoto odwiedziła nas wczoraj po południu siostra z meżem i tak nam reszta dnia zleciała ;-) kiedy robisz ciasto na pierniczki ?

my w czwartek idziemy na Andrzejki do Dawidka do szkoły Daria się wytancuje będzie miała koleżankę Olwikę a i pewnie będzie więcej dzieci pamiętam że zawsze jest sporo takich maluszków trzeba szykować kreację ;)

Ostatnia edycja:
Do góry