reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam porannie

Jak to dobrze że mam dziś wolne. Organizm mi się buntuje od przesilenia. Wszystko mnie dziś boli ale nie grupowo, raczej jak zakwasy więc stres i zmęczenie. Dzieci dość ładnie spały. Tosiu wstał jednak koło 5. Och jeszcze bym pospala. Zrobił właśnie 2 kupę wec odpisze zaraz.

reklama
Wisienka odpoczywaj :-)

Mikoto jak dorwe królika w Lidlu to zgłoszę się o przepis :-)
Myślę że ten brzuszek to efekt antybiotyku a chwilę później jelitówki-to za dużo na tak mały brzuszek :( W sobotę Tymcio na cały dzień zjadł pół kromeczki chleba, , wczoraj już lepiej.. Kupy są nieregularne i brzydkie bo on teraz dużo pije. Niech to się już unormuje!

Widziałyście gazetkę z Lidla z drewnianymi zabawkami? Co o tym myślicie? Mi się podobają :-)

Madziu :-* właśnie oglądam gazetkę, przepiękne te zabawki :-) domek i mebelki dla lalek przywolaly moje dzieciństwo :p arka Noego jest super!

A to drewniane puzzle z TK Maxx i bombki

Załączniki

• 1415600832191.jpg
    1415600832191.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 39
  • 1415600843796.jpg
    1415600843796.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 54
  • 1415600852426.jpg
    1415600852426.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 38
  • 1415600862296.jpg
    1415600862296.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 46
  • 1415600874366.jpg
    1415600874366.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 37
  • 1415600883728.jpg
    1415600883728.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 38
Wracam
Marys
Wszystkie wykrztuśne podaje się Max do 17 a w przypadku naszych maluchów 16. Chodzi o to by rozrzedzona wydzielina nie spływała do gardła i oskrzeli. One działają ok 3 godzin, lepiej też nie podawać bezpośrednio przed drzemka

Palin
Hallo jak sytuacja
Mikoto
Mój tata choduje króliki. J już pojechał. Kiedy znowu będzie? U mnie dziś będzie siostra. Trochę towarzysko a trochę popilnuje dzieci a ja umyje okna bo nie mam kiedy tego zrobić nigdy. Albo już ciemno albo leje. A ty co planujesz ?
Gosiak
Może i Nela taki ma odrzut. Wszystko wyjaśnia sytuacja jeśli kupki są kwaśne , pula zaczerwieniona lub boli brzuszek.
Magda
Koniecznie probiotyk ! Nawet podwójnie przez 3 dni
Korba
Ależ Masz dobre serce ! W jakim wieku są te dzieci ?
Toś dziś szaleje a ja muszę kawę znów wypić bo zasypiam

melduje sie tylko
dziś mase pracy mam dobrze że Dawidek w domu to się bawi z Darią a ja spokojnie mogę w kuchni urzędować biszkopt na tort już sie piecze zaraz wstawię warzywa na sałatkę dzis piękna pogoda wieć w między czasie obowiązkowo spacerek musze zrobić 2 sałatki maffinki (Mikoto z tego przepisu ile sztuk wychodzi ? ) krem do tortu i go jakoś ozdobić i jeszcze ciasto jogurtowe poprasować i posprzątać :eek::eek::confused2:proszę o wydłużenie doby także mam nadzieje jestem dziś usprawiedliwiona ?:sorry:
zerkam tylko na fb czy czasem Krysia już wyskoczyła :-D
wisienka super że nareszcie masz wolne !!!!
mikoto piękne bombki daria tez ma takie układanki tylko są same kształty po wyjęciu zwierzątek a tu widze że są też rysunki wieć dla naszych małych super bo same kształty to jest jej jeszcze troszkę trudno dopasować i się wkurza :sorry:
kochanie czas mnie goni cieszę sie że jutro znow niedziela :sorry:jutro świętujemy juz prawie 11 lat jestem mamą :szok:

buziaczki :*

Witam się na szybkiego.

Sytuacja bez zmian. Boli, spina, ale nie kręci się do przodu. Chwilami tracę cierpliwość, takie czekanie chyba najbardziej męczy. Staram się zajmować sobie czas, żeby o tym nie myśleć. na 12 mam wizytę u fryzjera, ale teraz rozważam sugestię Jullix i Fioletowej, czy nie pojechać do szpitala zobaczyć, czy coś od wczoraj się zmieniło w kwestii szyjki i rozwarcia.

Miki już całkiem się rozhasał, znaczy, że czuje się tu bardzo dobrze. Je jeszcze więcej niż w domu, nocki przesypia z przerwą ok 2 na mleko. Wstaje 6.30-6.45 i zarządza pospolite ruszenie z łóżek.

Przepraszam, że wszystkim nie będę odpisywać, ale my trochę jak w gościach, więc staram się nie siedzieć przed komputrem.
Ściskam i buziakuję wszystkich :*****

Dowód odebrany, zakupy zrobione. Kupiłam w Biedronce patelnie ceramiczna za 20 zł, przecena z 40, i torbę podróżna Kappa za 25 z 50 zł. Na dworze cudnie, Zosia wstanie, zjemy obiad i znów wyjdziemy.

Wisienka okna mylam w czwartek a już wołają żeby je znów umyć :-/ J. Będzie za dwa tygodnie. Obiad mamy z wczoraj, także dzisiaj mam wolne od gotowania. Musze ogarnąć podłogi i kurze.

Teri świetna organizacja :-) Kochana, ok, 12-14 sztuk. Ja wolę mniejsze muffiny bo i tak wyrastają, a Lubie jak siedzą w papilotkach a nie wylewaja się z nich ;-) z puzzli jestem bardzo zadowolona, a Zosia bawi się nimi od wczoraj nie stop, będę jeszcze polowala na takie ;-)

Palin koniecznie jedz do szpitala i sprawdź!

Mikoto piękne te bombki!! Ja dzis w Empiku byłam,tez fajne ozdoby mieli .. Jakieś zawieszki sowy,batelnice.. Mmmm miodzio
Wojtek ciagle sie gila i nie wiem co robic. Normalny lekarz w przychodni dopiero w czwartek bedzie,bo ta co dzisiaj to ona tylko antybiotyki daje. A ja neosine,inhalacje z soli...
Zdrowka dla chorowitkow!!

Nie wiem jak w taka pogodę ubierać Wojtka. U nas jest 16st minimalny wiaterek.. Przedtem założyłam wojtkowi body dł rękaw,bluzę "bejsbolówkę" i bezrekawnik.. Za ciepło na kurtkę w piorunki :( nie lubie takiej pogody bo nie wiem jak jego ubierać :(

reklama
Nayaa dziękuję ;-) w empiku nie bylam, jeszcze :p ale choinki zaczyna mi brakować, a od 15. Listopad będą ozdoby holenderskie w Mrówce ;-) czekam na promocję bombek w Eurofiranach. Te kupowałam po 6.50 /szt. Ale chcę kupić jeszcze szklane, a ich cena dwa razy taka :-/ ja ubieram Zosi płaszczyk jesienny na polarze, body z długim i sweterek. Tez nie lubię takiej pory,bo nie wiadomo co założyć :-/ katar może trwać, a kaszle?

Do góry