reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Wekend się kończy, a ja pierwszy raz się cieszę, że niedziela dobiega końca. Dziś dzień kryzysowy, był moment, ze chciałam wyjść i zamknąć drzwi z drugiej strony. Zrobiłam Filipowi owsianke, którą pogardził, kaszkę której nie chciał, owocki z biszkoptami, które wypluł i jogurt, którego jak zobaczył to zaczął machać rękoma, że go nie chce. Limit pomysłów mi się wyczerpał, więc usiadłam obok w pokoju i chciało mi się ryczeć, ze jestem beznadziejna. Ale Wam dziś smęcę…

_Marys_ reszta dnia wcale nie lepsza, obiad i banan zjedzony a poza tym nic więcej

Palindromea ja też nie lubie leżeć jak Ty i łykać tabletek, szczególnie dużych co się właśnie gdzieś przyklejają, najważniejszę, że Miki miał ciepło w rączki a kolor bez znaczenia.

madzia128 jak dla mnie te pampersy sleep&play są bardziej sztywne i rzepy się nie rozciągają. Dobrze,że z Tymkiem lepiej. Pogadaj z m jak dzieci będą spały i wyrzuć wszystko.

Chciałam Filipa pózniej trochę kąpać, ale nie da się go przestawić, parę minut po 19 chwyta tatę za ręce i prowadzi do łazienki, więc trzeba go myć i położyć spać.

reklama
Hiihi Dziekujre Kochane, niby dopiro co Tymek byl malutki a ja panikuje :-p o 15:30 wszamala 60 ml i teraz o 19:30 zaczyna sie krecic, tak to spala :-p nakarmie Tymka , polozymy spac i bedziemy kapac Nelcie

Mikotku - kikutek raczek spory, ale klamra trzymajaca jeszcze wieksza. mam nadzieje, ze tak jak u Tymka odpadnie po 4 dniach ;-) ale ZOsia bedzie modnisia, a czapa z pomponem z FF BOSKA !!!

emka - no wlansie niby co iles tam godzin, ale teraz w maju weszly "nowe " te rozpiski zywieniowe ze niby butla tez na rzadnie. No zobaczymy jakos sie dotrzemy

Tyle na razie doczytam pozniej reszte bo widze, ze sie rozpisalyscie. Foteczki tez postarm si jakies wynalezc choc czasu na aparat dzis nie bylo jakos ;-)

Madzia no to jakos bedziemy probowac ;-) dobrze, ze Tymciowi wraca apetyt :-) szkoda, ze L nie przeprosil :-/ ehh... Oby Tymcio dal mu jutro popalic! Focha mozes utrzymywac ;-)
Minnie moze nadwyrezylas kolano po tym spacerze? Posmaruj czyms, moze po nocce przejdzie.
Palin a jak! Najlepiej wszystko zostawic komus do zrobienia niz samemu probowac! Pewnie tak bylo. Szkoda tylko, ze tak pozno kupilam i ze z moim zdaniem sie nie liczy... Te leki, ktore bierzesz, to na co sa? Na podtrzymanie, czy rozluznienie miesni?
Robaczku witaj i sie odzywaj! Pisz chociaz co u Was! Na pewno S sobie poradzi ;-)

Mlpda oglada 'Niedzwiedz w niebieskim domu', ja zrobilam obiad na jutro. Teraz tylko czekac az Mloda padnie to i ja padne ;-)

Zosia jeszcze nie śpi. Usypiam ja w wozku :-/ nie dala się polozyc do lozeczka :-( nie mam sil na to :-( Usypiam ja w wozku, usnie i ja przyniose. To za wiele jak na dzisiejszy dzień po takiej nocy :-(

Madziu myślę,że nie powinniście przemilczeć tej sprawy. Nie mówiąc nic, dajesz przyzwolenie na takie postępowanie. Ciekawe jak sobie jutro L. Poradzi. Żebyś tylko nie musiała Jego wiezc do lekarza z zapaleniem spojówek :-/

Minnie kolejna Perfekcyjna Pani Domu :-D Asiulce przekazałam ;-) i tak.się ciesze, ze ten.Katar schodzi, chociaż z odciaganiem go nie jest wesoło :-/

Palin to masz sokole oko ;-) ze wypatrzylas na usg takie detale :-o mój lekarz 7 miesięcy szukał płci u naszego Mikociatka i nie dopatrzyl się :p ale widocznie Twoja pani dr ma.lepszy sprzęt.

Robaczku nareszcie! Dziękuję :-* super, że S. Tak sobie wspaniałe poradził, kolejny wzorowy Tata ;-) zaglądaj do nas częściej :-*

Justa współczuję :-( wiem co to znaczy nagimnastykowac się z jedzeniem, ale jutro też jest dzień, oby lepszy. A Ty nie jesteś beznadziejna! Beznadziejne matki nie latają co.chwilę i.nie podtykaja jedzenia swoim dzieciom. Jesteś wspaniała Mama!

Gosiak mój bratanek niewiele po urodzeniu był na butli w związku ze skaza białkowa. Lekarka za każdym.razem przypominała szwagierce ze maja wydłużyć pory karmienia do 3 godz. Na początku było ciężko, ale udało się im. Dziękuję :-* czekam.na zdjęcia.

Idę przenieść Zosie. I wypić herbate z cytryna i.sokiem malinowym. Potem chce jeszcze poszukać jakiejś kurtki dla siebie :-/

Marys, biorę magnez (3x2), nospe forte (3x1) i duphaston (3x1). Ten ostatni zazwyczaj jest podawany na podtrzymanie. Tu chodzi głównie o rozluźnienie spinajacej sie macicy, żeby nie doszło do akcji za wcześnie. Ważne, że kupiłaś i chcesz działać.

Mikoto, ginka czasem przełączała na 4d sprzęt (ale tylko dla zabawy, sama twierdzi, że to nie ma żadnej wartości medycznej, że zwykłego obrazu się więcej wyczyta), żeby podejrzeć buzię,czy rączkę.I wtedy widziałam. A tak to sporo pamietam ze studiow (dużo różnych rzeczy nam pokazywali na oligo, a mnie to interesowało), wiec troszkę się orientowalam co widać na ekranie. Płci też długo szukała, choć od czasu Mikołaja ma nowszy sprzęcik ;-)
Zosienko, zaśnij spokojnie. Kolorowych snów.

Nie było mnie przez weekend, więc wybaczcie, nie nadrobię.
Napiszę tylko do Gosiaka:
SERDECZNE GRATULACJE! NELCIA JEST PIĘKNA PO MAMUSI, PO PORODZIE TAK ŚLICZNIE WYGLĄDAĆ TO NIE LADA WYCZYN. FIU FIU!!!
P.S. Ja też chcę szybciutko urodzić... :(

Mikotku ja często zaglądam tylko rzadko piszę :( Nie dość że czas to u mnie deficytowy towar to jeszcze wszystko zwala mi się na głowę czego nie pragnę i co mnie dołuje :( Tak zawsze trudno Zosia zasypia ? Próbowałaś ją nauczyć samodzielnego zasypiania ? Może przy książce ? Seweryn zasypiał jak mu czytałam a Hubertowi włączam pieska z FP z kołysankami. Ponad to przy Sewerynie w zasypianiu pomogła mi książka Język Niemowląt, z Hubertem już wiedziałam jak postępować.

Justa jak możesz tak o sobie myśleć ! Jesteś super mamą a Filip nie doecenia Twojej kuchni :) Pocieszę - Hubi dziś nic w sumie nie zjadł a też się gimnastykowałam :(

Gosiaku
często sobie myślę jak mamy sobie radzą z dziećmi rok po roku - więc proszę mi pisz :) Ja to się tego zawsze obawiam, dlatego trzecie będzie ( planowane ) też po kilku latach by Hubi był już samodzielny.

A właśnie mi się przypomniało jak rano uśmiałam sięz Hubisia. Wszyscy na niego wołamy Hubi. Rano oglądałam Barwy szczęścia i tam też jest Hubert i ktoś do tego Huberta powiedział Hubi, więc "nasz" Hubi podbiegł do TV tak jakby ktoś go wołał i zdziwiony patrzy kto :)

Maryś
Karinka ogląda bajki ? Hubi nie spojrzy się nawet, piosenki tak ale nic innego.

Palin, Hubi też, wszystko robi po starym czasie, Ja zresztą też. Nie cierpie tych zmian czasu ,cały zegar biologiczny dostaje w łeb :/ i jak tu jutro wstać i mieć stały rytm ? Jak brzuch ? Rozluźnia się ? Jeszcze wytrzymaj trochę w IIpaku !

No to chyba i ja się położę. Taka niewyspana jestem. Mogłabym popracować ale w niedzielę nie lubię. Więc może poskaczę sobie po kanałach.... bo jak co wieczór nic nie ma pewinie w tv a komedii nie cierpię :)

Justa witaj w moim świecie. Mimo, że dziewczyny zaczęły jeść gotowane obiady a nie ciągle badziewiaste słoiki, to śniadanie jest problemem u Ali. Ewcia zje generalnie wszystko: kanapkę (z serem czy dżemem), drożdżówkę, kaszę czy jajo. Natomiast Ala kaszy nie, jajo czasem ale generalnie nie, chlebek najlepiej z masełkiem czasem z serem sporadycznie z dżemem. Nawet drożdżówka nie zawsze jest ok. Są dni, że jak pomyślę o karmieniu Ali to łzy same mi lecą. Jak ma gorszy dzień to nic nie chce jeść, łyżeczkę tylko przygryza i między zębami ciut zupki wypije. Ale to mija. Są dni, że nie nadążam z "chochlowaniem". Życzę Ci, żebyś tylko takie dni miała ;)

Idę spać bo coś Ala pokasłuje i nie wiem ile czasu będę mogła pospać.

ANILKU a ja NIE chcę żebyś szybko urodziła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze 29 tygodni no może 28 ale nie krócej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Robaczku Zosia od 4. Miesiąca życia zasypia sama w łóżeczku. Odkladam ja i śpiewam chwile kołysanki. Dzisiaj nie chciała w łóżeczku, może przez ten katar??? Nie wiem :-(

Do góry