reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Wo mamo, kobiety czemu Wy tyle piszecie po nocach ? Spać !
Ja ledwo rano wstałam, czas musiłby być przesunięty chyba o 3 h żebym się wyspała :( Też macie takie straszne uczucie zmęczenie i nie wyspania ? W sumie źle nie sypiam, 1 max 2 pobudki ale jestem nieprzytomna rano. Wielka kawa już w ruchu.

Hubi jako tako spał. Kręcił się i wiercił.Był ciepły ale druiego czopka mu nie dawałam. Trochę kaszlał ale się nie dusił, kaszel odrywający się . Idę zobaczyć jak się czuje bo zastanawiam się czy zapisać go do dr.

Palin,
Hubi też jak tylko widzi, że się położyłam to zaraz bierze mnie za palec i prowadzi wszędzie bylebym nie leżała. Dlatego czas chciałabym by choć na 5 min spojrzał na bajki ale to go nie interesuje. Mogę leżeć na ziemi tylko :)

Radia słuchamy non stop i Hubi dużo tańczy, uwielbia tańczyć, tańczy nawet do piosenek ze swoich zabawek. I tylko zatrzyma sięprzy teledyskach. TV nie włączam na co dzień, stoi w sypialni i najczęściej coś obejrzymy w weekend

Z imioami to od dawana dla dziewczynki chcę Jaśminę ale dla chłopca pomysły mi się wyczerpały aż do niedawan. Wpadłam na Cypriana - Cypisek :) Wiem dziwne ale mega mi się podoba :) Więc jak zdarzy mi się trzeci chłopec to nie zostanie bez imienia :)

reklama
Robaczku to kawkujemy razem, jak za dawnych czasów :-* :-D chcesz by lekarz osluchal Hubiego? Co podajesz na kaszel? Piękne imię dla dziewczynki :-) dla chłopca iście poetyckie ;-) ta zmiana czasu chyba nikomu nie wyszła na dobre :-/

Dzień dobry wszystkim, dużym i małym.

Wreszcie udało mi się zasnąć kolo 3 (widzę, że wymieniłysmy się z Zosią Mikotkową). W pewnym momencie się budze, a przy mnie uśmiecha się Mikołajowa buzia. Spojrzałam na zegarek - 5.43! :O zabrałam go do jego łóżka, dostał mleko, miałam nadzieje, że zaśnie. Niestety, udało się tylko poleżeć do prawie 7 (zdążył Aro wstać, wprawić się i udać do pracy bez kręcenia się Urwiska między nogami). Ciekawe, jak Miki zamierza teraz przetrwać do 12 do drzemki?

Mikoto, ja trzymam kubek z wodą dla Mikołaja tuż przy kaloryferze (w jego pokoju jest w nocy rozkrecony do polowy, bo tam nieco zaciąga od drzwi wyjściowych) i woda utrzymuje temperaturę idealną do picia.

U nas też w rodzinie jest juz Hania. Idąc zasada "po pradziadkach" kolejna powinna być Wanda, ale akurat to imię mi się nie podoba.

Marys, on ma takie przebłyski uczuć, klei sie, zacałowuje. Najczęściej jak jest juz zmęczony, czegoś kategorycznie nie może lub ostro cos przeskrobał. Dziś od rana akrobata - wlazi gdzie się da i pokazuje, ze może stać bez trzymanki, albo zmieści się (jeszcze!) w ciasne kąty i miejsca :p

Robaczek, ja to jestem nieprzytomna jak zdecyduje się dospać, zamiast wstać rano na nogi. Wiec jak juz zostaje godzina do ewentualnej pobudki to staram sie nie zasypiać. Cyprian, Cypruś mi się też podoba. Aro juz nie bardzo
Na podłodze nie mogę się położyć przy Zbóju, bo on zaraz na mnie siada i patataj patataj.

Madzia, powodzenia z przychodnią.

Główka Mikołajowi pociemniała. Tak mi się podobał taki łysolek, a te włosy rosną mu tak szybko. Ech, ale teraz na zimę muszą trochę osłonić głowę.

Ostatnia edycja:
Tymek wczoraj zasnął tuż po 19 a ja niewiele po nim :-) Obudził mnie przed 6. Dałam mleczko i udawałam że śpię więc synuś po tatusiu skakał i z nim był na nocniku :-)
Ł się opamiętał i nawet zapytał co z obiadem i jak podawać lekarstwa :p

Robaczku miło że jesteś :*
Mikoto współczuję nocy. Oby dzień był lepszy :*
Palin pamietaj oszczędzaj się :*

Lekarz miał być o 8.. czekaaam.. a ja też zaczynam pracę o 8.. fuck-niech się choroba Tymcia kończy i uciekam stąd! A jak usłyszycie o wysadzeniu przychodni w kosmos to nie zdradźcie mnie ;-)

8:21 DR wszedł do przychodni. Ciekawe o której dotrze do gabinetu :/

Ostatnia edycja:
Madzia, jak cos, możesz liczyć na alibi z mojej strony ;-)
No niech się teraz Ł stara. Tymcio, pamiętaj, żadnej taryfy ulgowej dla taty!
Staram się oszczędnie, a jednocześnie ciekawie. Miki przechodzi odwyk od bajek i TV. Na razie jest dobrze, ciekawe ile wytrzyma zanim zaciągniętych mnie do drugiego pokoju. W planach do południa jest ugotować tylko zupę, żeby zjadł przed drzemką. A juz zaczyna go mulić, a dopiero po 8. Będzie ciekawie...

reklama
Madzia która jesteś?

Palin Zosia tez marudzi, non stop w oknie siedzi, teskni jej się za.dworem :-( Mikołaj tak często ogląda bajki,że zarzadzilas odwyk?

Właśnie skonczylysmy inhalacje. Pora na drugą kawę.

Ostatnia edycja:
Do góry