reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Juz wrócili, Aro mówi, że straszna pizgawica. Zaraz pili ciepłą herbatę. Tata zabrał się za obiad, zapiekanka pomidorów a z makaronem, a Miki przyniósł mi pilota i woła "baja".

Mikoto, poszli po drobiazgi, najważniejsze było samo wyjście. Kupili włoszczyzne, żebym miała jutro do zupy dla Mikiego, płatki kukurydziane i mleko (lubię mieszać różne, a i Miki zaczął jeść) i (NAJWAZNIEJSZE!!!) cos słodkiego, bo ostatnio wszyscy mamy fazę i ciastka, wafelki, prazynki idą jak woda.

reklama
Moi tez wyszli, mialysmy sie z Nelacia przespac ale ksiezniczce lepiej na rasiach.

Kurcze pojawily sie nowe normy zywieniwe i niby butelka jak piers na rzadanie...
Nelcia teraz na 1 razzje ok 30 ml....i tak po 2 godz wola znowu..... niby w tabelach napisane, ze maja jesc ok 90ml 6 razy na dobe...wiec jak wola po tych 2 po mniejszej porcji bede dawac co ????

Gosiak ja bym na tabele nie patrzyła tylko dawała ile i kiedy chce.

Pampki pomarańczowe są dużo gorsze od tych zielonych bo są twarde i w rzepach czyli w pasie się nie rozciągają więc albo są za luźno i spadają albo za ciasno i uwierają.

My dzisiaj ciut lepszy humor mamy więc mogłam pozwolić sobie na 3 minuty na forum. Oczywiście nie nadrobię was ale życzę wam zdrówka i spokoju bo jak tego nie ma to źle się to kończy.

Z lepszych rzeczy dodam, że w czwartek byłam u fryzjera i dośc mocno ścięłam włosy. Dziwnie mi teraz...

Marcysiowa FOTO!
Palin smacznego :-) Dobrze że chłopcy się przewietrzyli
Gosiak jakie karmienie co 3h.. to tak jak Ty byś była głodna ale zjeść nie możesz bo jadłaś 2h temu i musisz czekać. Albo wisieć ciągle na flaszce/cycku.. Myślę że same znajdziecie zdrowy środków :-)
Mikoto ja też zadowolona z obiadu-Tymcio zjadł całą rybkę i ziemniaczki i domagał się dokladki :-D

Madzia super! Wraca apetyt. Juhu!!!! :-D
Tez się cieszę, że wyszli. Miki od poczatku choroby naprawdę malo przebywa na dworze.

Marcysiowa, dobrze, że udało Ci się wyrwać z tego szpitala choć na troszkę.

Mikiego zaczyna dopadac kryzys zmęczenia. Do 19 musi wytrzymać.

Gosiak nie potrafię doradzić, Zosia pierwsze 2,5 miesiąca była na piersi, w 3. miesiącu dałam mleko, przerwy 2-3 godz. Nelka ma sporego kikutka od pępowiny? Daj jakieś zdjęcie Waszej ślicznoty :)

Palin i u nas ciężko już, a dopiero przed 18. Gdzie tam do 20 :szok:

Madziu daleko są Twoi Chłopcy? Super, że aptety dopisuje, to oznaka powrotu do zdrowia :tak:

Marcysiowa wstawiaj zdjęcie! Czekamy na fb!

Kupiłam Zosi kurtkę Kurtka pikowana z działu Dziewczynki - kolor: ciemnoniebieski – niskie ceny w sklepie C&A on-line!
dokupię do tego jasna czapke i szalik , kilka typów :tak:
Product Detail | H&M PL
Product Detail | H&M PL
Modne akcesoria : F&F
Modne akcesoria : F&F

reklama
Wrocilysmy :-D Karina wrocila z listkiem i pidelkiem drazetek w raczkach, a ja z nocnikiem dla niej (akurat byly w biedronce), cola dla siebie, drozdzowkami i cholinexem dla M. Teraz stygnie mleczko dla Mlodej, dam jej kakao :p na pewno juz pisalyscie o tym, i na pewno tez to zalezy od dziecka ale moglybyscie mi podpowiedziec kiedy i jak sadzacie szkraby na nocniki? Jak je nauczylyscie nocnikowania?
Madzia ja tez o 9 jem w pracy pierwszy posilek ;-) super, ze z Tymciem lepiej, oby tak dalej :-D no i apetyt wrocil! Super :-D
Palin ponoc drugie dziecko jest przeciwienstwem pierwszego ;-) Karina jak byla jeszcze w brzusiu tez czesto miala czkawke, po urodzeniu tez :p to fakt, smrody strasznie czuc w koszu :-/ niech Aro sie nie smieje.z Mikiego tym bardziej, ze sam jest zmarzluch :p niech cieszy sie, ze nosi rekawiczki! Ja w biedronce kupila cole :p oby udalo sie Mikiego przetrzymac!
Mikoto haha fajnie to musi wygladac :-D
Gosiak ja tez bym nie patrzyla na tabele, tylko dawala tyle ile zje i kiedy chce, tak jak Marcysiowa pisze. A Nelcia na cycu czy mm? Aaa i przypomniako mi sie, ze jak Mlodej podawalam mm bo mialam za malo swojego to jadla 30ml, a po 4 miesiacu chyba 60 ml i co 3 godz.
Marcysiowa fote przed i po poka :-D

Ostatnia edycja:
Do góry