reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Wrrr.. dziad napisał pytanie czy przestawilismy czas i że wyjeżdżają o 13 ale po drodze zakupy zrobią. Będą ok 17. Zabije. A w pt mówił że wyjadą rano :(

Edit: zadzwonił jak nie odpisywalam oburzony i pyta jak tam więc mu mówię że Tymek z gorączką i rzyga.. a on mi na to: ale mnie tam nie ma więc skąd mam wiedzieć że Tymek chory :-/ potem okazało się że dzwoni bo siostra kazała zapytać ile jest mi winna za zakupy w PL :banghead: skomentował: yhm to już wiem jaka będzie atmosfera jak wrócimy.
Niech nie wraca. Nie chcę!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Cięzki dzień dzisiaj mam, od rana wszystko mnie denerwuje, najlepiej zakopałabym się pod kołdrę i nie wychodziła stamtąd. Filip zjada tylko obiad i owoc, a ze śniadaniem i kolacją jest problem. Już staje na głowie, wymyślam co mu dać, że może zasmakuje a on ma to wszystko gdzieś. Dziś na przykład wypił mleko o 4.00 wstał po 6.00 i dopiero jak dobrze pójdzie to zje obiad bo nic innego nie chce, teraz śpi.

mikoto to chyba dziadkowi się czują jeszcze młodo, skoro opiekują się w takim wieku wnukami, moja mama ma 62 lata i ciężko ma czasami z Filipem. Pośpij jak Zosia będzie spała. Szczęście, że tylko katar i da się go ściągnąć, oby szybko odpuściło

Kingusia91
wiem co czujesz, ja się strasznie denerwuje jak Filip nie chce jeść, a też wiem, że nie powinnam tego okazywać bo to w niczym nie pomaga. Gratulacje dla kuzynki

emka01 czytam jakby o moim synie, w nocy wypija trzy razy mleko 150ml bez problemu a w ciągu dnia cyrki z jedzeniem, mleka nie tknie w ciągu dnia, więc jak byłyśmy zrezygnowali z mleka w nocy to chyba wcale już by nie pił. Serków i jogurtów też nie chce od ostatniego wirusa.

Palindromea fajnie, ze odwiedziła Was koleżanka i zajęła się Mikołajem

gosiak_85 super, ze już w domku, dzielna mamusia cudną córeczką

madzia128 tulę, ciężki Twój weekend. Ja mam tylko jedną przyjaciółkę, ale ostatnio bardzo dużo pracuje i zaczęła szkołę, wiec ostatnio widziałyśmy się w wakacje, też chciałabym się z kimś spotkać i pogadać. Jeśli chodzi o mojego mężą to czuje że będzie się zachowywał jak Twój, ja dam karę a on nie. Tymek mimo choroby uśmiechnięty i zadowolony. To Cię dziad urządził.

Minnie1 jeśli chodzi o podjadanie książek to u nas jest na porządku dziennym, bierze dosłownie wszystko do buzi, oprócz tego co ma zjeść

Własnie koniec drzemki, lecę go przebrac z piżamki

Gosiak kładz się i odpoczywaj!

Madziu bardzo mi przykro :-( musi Ci być ciężko :-( ciekawe jak by się czuł Ł.kiedy nastąpiłaby zamiana miejsc. Pewnie dzwonilby do Ciebie co rusz z pytaniem.kiedy wracasz bo to i tamto :-/

Od rana jesteśmy z Mikotkowym na łączach. J. Chciał ugotować ryźankę na rosole, taka jak robie w domu. Dałam instrukcje krok po kroku i co mi pisze???

M. Trochę mi nie wyszedł rosół
Ja. Co się stało?
M. Ten.ryż zawalił, ale da się jeść
Ja. Jak to????
M. Woda wyparowala
Ja. To nie przykryles???
M. Przykrylem, teraz.....

:-D :-D :-D

Ostatnia edycja:
Gosiak Tymek ma siistrzyczke.w domi, wiec pewnie.chce sie nacieszyc ;-)
Madzia jaki slodziak :-D
Mikoto ja Karine probuje polozyc od godz.:-/ moze teraz zasnie w koncu, niechce pozniek jej klasc jo pojdzie spac wieczorem kolo 23, a tak moze kolo 22 zasnie. Jak zasnie to musze sie wziasc za prasowanko ;-) ponoc ma byc cieplej, ale takich mrozow nie zapowoadali wiec zobaczymy ;-) ja jiz czapke, szalik i rekawiczki wyjelam, tylko butow cieplejszych brak :p
Madzia jak to nie wie, ze jest chory? Przeciez cały tydzien z nim siedzialas w domu! Ehh... Wspolczuje.. Kopnij go w tylek moze mu sie cos przestawi w tej glowie...
Justa moze cosik go meczy, ze niechce jesc? Oby reszta dnia byla lepsza ;-)
Mikoto haha usmialam sie :-D dobrze, ze przynajmniek cos sobie probuje sam gotowac ;-)
Gosiak wypoczywaj ile sie da ;-)

Dobrze że mam Was :* Nie wyobrażam sobie tego weekendu bez Was!

Dopiero 12 a ja już mam obiad zrobiony-rybka w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaczki puree.. Na podwieczorek naleśniki. A dopiero 12.14.. no masakra :(

Mikoto J. Miał dobre chęci hehe mój to by się kebabami żywił

Marys.. no nie wiedział.. bo skąd nie ma go w domu 2 dni a dzieci tak szybko zdrowieją :banghead: Dobrze że ma być cieplej bo ja os rana ogrzewanie mam włączone żebyśmy nie marzli.. Nienawidzę prasować. Zawsze rano na szybko prasuję to w czym mamy wyjść. Ł prasuje sobie sam te swoje koszule.. teraz inne rzeczy też będzie se sam robił :p

Ja liczę na jeszcze jedną drzemkę.. i też wspólną bo w sumie mi nudno..

Mikoto miałaś nie pisać o tej promocji :-p Ja póki co cieszę się kurteczką - jeszcze odejdą mi koszta wysyłki bo koleżanka mieszka tam i w piątek będzie w Katowicach :-D
Co porabiacie?

Palin leżysz??

Madziu pisze, pisze i od rana szukam kurtki dla Zosi. Okazało.się, że ta przedzimowa, która ma.do spodni narciarskich, jest za mała, rękawy są za krótkie, to ta niebieska :-/ a ta druga jest za ciepła na takie zimno jak teraz :-/

Załączniki

• 1414324029315.jpg
    1414324029315.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 40
  • 1414324040708.jpg
    1414324040708.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 43
Mikoto, polozyliśmy Mikołaja kolo 11.45 i momentalnie zasnął. A ja z nim. Jak się ocknęłam to juz byłam jak Madzia po drzemce. Nie lubię tego uczucia :-(

Madzia, a to .... Słów mi brak. To wyjeżdżając nie wiedział, ze Tymek chory od prawie tygodnia? Aż tak mu na oczy padlo? Widać on nie dość, że zapomniał o przestawieniu czasu, to chcąc nadrobić przestawił w drugą stronę? Liczył w domu na atmosferę sielankową? Nosz, nóż się w kieszeni otwiera. Jak wrócą daj mu do wiwatu.

Justa, dużo cierpliwości i sił. Oby jak najszybciej mu przeszło to nie jedzenie.

Mikoto, nieźle, he he. Aro tez czasem jak cos odpali przy gotowaniu, to nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Raz GH notował Mikiemu rosół. Zagladam do barka, a na skrzydelkach widać piórka. Pytam, czemu ich nie usunął? Przecież pytał, czy oczyścić i mówiłam, że tak. "No przecież oczyscilem! Umyłem pod wodą". :O

Madzia, leże i leże, zaraz odleżyn dostane :p a brzuszek dalej napięty. Zaraz kolejna porcja leków. Blee, nienawidzę tabletek, zwłaszcza jak się przykleją do podniebienia, czy gardła, rozpuszczają pozostawiając gorycz :-(

reklama
Poprasowalam, wiec czas na jakieś sniadanko ;-)
Madzia ja u Mlodej ustawilam grzejnik na 3,5 bo troche u niej chlodno :-/ przybij piatke jo ja tez nienawidzę prasowania :p tylko ja niestety prasuje wszystkie rzeczy, lasznie z M :-/ ale pysznie brzmi Twoj obiadek :-D az slinka pociekla :-D spaghetti bolonskiie, czyli bez rewelacji :p
Mikoto skarb z Twojego J ;-)
Palin haha to sie usmialam :-D bardzo ladnie oczyscil to skrzydelka ;-) tez nie lubię spania w dzien, dlateho tego nie robię choc nie wiem jak jestem zmeczona..

Do góry