reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry!

Jaka produkcja przez weekend :szok::szok: Cieszę się, że bb znów zaczęło tętnić życiem.

Ja w piątek i sobotę grałam wesela, więc wczoraj byłam - delikatnie mówiąc - padnięta. W dodatku odwiedziły nas siostrzenice mojej mamy, czyli Asia, Basia i Kasia (odpowiednio 5, 4 i 2 latka), więc działo się :-D Ale wiecie co? Zauważyłam, że Miś w czasie ich pobytu bardziej się rozgadał i oprócz sporadycznego szarpania za warkocze całkiem ładnie się bawił z dziewczynkami. Za rok planujemy wysłać go do przedszkola, więc mam nadzieję, że kontakt z dziećmi będzie miał coraz lepszy.

Palin - spokojnie kobieto, pomału z tym sprzątaniem!

Ankaka- świetny widok!

Gosiak- piękna czapa! Dołączysz do grona szydełkujących mam?

Teri- jak tam Darunia? Noc spokojniejsza? Świetna ta koszula!!! Nie wiedziałam, że Twój mąż wyjeżdZa, cieszcie się sobą!

Palin, Teri- spokojnie, na pewno niedługo będą wychodziły kolejne zębalki :tak:

Kingusia- oj, umęczą Laurkę te ząbki :-( Teri ma rację, dzieci wyczuwają nastroje rodziców, więc jeśli Ty się denerwujesz i niecierpliwisz, to udziela się to niestety Laurce. Pięknie, że Laura zaczęła odważniej stawiać samodzielne kroczki!!!

Emka-
zapalenie uszka? Biedactwo... Oby leki pomogły i ból szybko minął... Jak nocka? To normalne, że się martwisz...

Gosia- piękne ubranka!!!

Mikotku- Twoje zakupy Zosinkowe są cudne!

Wisienka-
aż mi ślinka poleciała, jak zobaczyłam Twoją cukinię!!!

Justa- super, że wyjście z koleżankami się udało :tak: Ja też przeważnie jestem kierowcą, ale w ogóle mi to nie przeszkadza :-) Najważniejsze jest dobre towarzystwo!

Dziś jedziemy na zdjęcie szwów Michasiowych, a potem na chwilę skoczymy do Mikotka, bo dziś kupiła dla Misia buty z Lidla, a w sobotę dwie czapeczki z H&M. Jest przekochana!!! <3 <3 <3

reklama
Witam
Po pierwsze zapomniałam o Lidlu. Po drugie mam dziś mega dolujacy dzień w pracy. Po trzecie jestem zmeczana bo P znudził Tosia swoim budzikiem i wstałam o 5.
Emka
Jak Ninka
Gosiak
Śliczne ubranka , pięknie Nela będzie wyglądać
Mikoto
Super Zosia wygląda, geterki Miki ma podobne
Palin
Czekamy na fotki
Justa
Wieczorem wyślę ci przepis
Bona
Kciuki za Misiowe szwy

Witam,

Nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta i mój problem z dzieckiem. Mieliśmy jechać do lekarza ale nie pojechaliśmy bo małej zaczęło się poprawiać. W dzień już normalnie się zachowuje, natomiast w nocy spi niespokojnie ale dzisiejsza nocka była już przyzwoita. Wstałam tylko kilka razy i podałam smoka i dalej smacznie spała. Myślę, że wychodzimy już na prostą.

Czytałam, że któreś mamy dziecko podobnie się zachowuje. U nas minęło to po 5 dniach. Ale ciągle się zastanawiam od czego to było. Czy rzeczywiście szczepienie czy może jakiś skok rozwojowy :sorry2:. Ale mimo wszystko dziękuję za odzew i pomoc.

Pozdrawiam ;-).

Witam się na szybko!

Od rana w biegu, a teraz musze jeszcze bardziej tempo podkręcić.

Teri jak tylko będę w sklepie, dam znać ;-) jakąś kolorystykę konkretna sobie życzysz ;-) nasze są bardziej czerwone, były też bardziej niebieskie, zielone, wszystko zależy od ułożenia kwiecia :p

Emka lepiej u Was?

Palin nie szalej! Przystopuj! Zrób lepiej zdjęcia i pokaż nam ;-)

Gosiak Będziecie jechali po paczkę? Jaka macie pogode?

Bona proszę bardzo :-* czekam.na Was :-D

Wisienka :-( mam nadzieje,ze ten dolujacy dzień będzie miał jednak dobre zakończenie :-*

Malina fajnie ze piszesz, dobrze że wszystko wróciło do.normy.

Mikotkowy Tata pojechal przed o 5.30. Ja po 7 juz byłam z drodze do Lidla. Walka była zacięta :-/ w ciągu zaledwie minuty w koszu nie została nawet jedna para butów :-o wzielam dwie pary 22 i 23, tych pikowanych. Oprócz tego zielono szary dres, body z liskami, dwie pary spodenek. W domu.szybko.rozpakowalam najpilniejsze rzeczy i pojechalysmy na Szczepienie. Dobrze,że wzielam ze sobą moja Babcie, bo nie wiem.jakbym utrzymała Zosie :-( kiedy zobaczyła fartuchy zaczęła tak.przeraźliwie płakać :-( przebicie uszu to pestka w porównaniu ze szczepieniem :-( ale jest już po,zaraz po wyjściu z gabinetu odzyskała dobry humor. Waży 10 800 w pampersie. Kolejne szczepienie pod.koniec października. Wrocilysmy godzinę temu, zjadla i wlasnie zasnela. Uciekam szybko ogarnąć dom. Jestem ze wszystkim w.proszku, a Perfekcyjna do mnie jedzie ;-)

Miki zjadł całą michę rosołu i leży juz na drzemke. Mam nadzieje, że zaśnie, bo inaczej będzie ciężko wytrwać do wieczora. Mięsko w sosie juz dochodzi, będzie na drugie danie.

Wszystko ogarnięte, trochę kuchni tez (chociaż tu jeszcze sporo do zrobienia). Na więcej nie mam siły, może wieczorem jeszcze coś ogarnę.

Mikoto, nie dość, że Perfekcyjna Pani Domu, to jeszcze wytrawny Myśliwy ;-) Miłego spotkania.

Bona, mam nadzieje, że łuk się ładnie zrasta.

Wisienka, fotki to zrobię juz na gotowe, kiedy u Mikiego będzie juz łóżko, a u Bałdy tapeta.

Malina na, fajnie, że się wszystko uspokaja. Może mała miała taki czas, może skok, może pogoda, ząbki, może troszkę faktycznie NOP. Najważniejsze, ze to juz za Wami.

Na razie sobie leże i podziwiał akrobacje Bałdy :p

Wisienka - -oby dzien sie szybkop skonczyl i to w lepszym nastroju :tak:

Mikotku - biedna Zosienka,mam nadzieje, ze nic sie po szczepieniu dziac nie bedzie :tak:ja to widze ze Lidlowe rzeczy sa na wage zlota !!! tu jakos szalu nie ma ale i wybor na moje nieszczescie mniejszy. Byly bodziaki a teraz maja byc te wieksze rzeczy, ale na spokojnie moge jechac innego dnia i nadal wybor jest :tak: baaa bodziaki z Looney Tunes byly nawet na wyprzedazy (akurat te rozmairy, ktore kupilismy wczesniej :sorry2:) Pogoda u nas kiepsa tzn wiatr, chmurzy sie , popoludniu ma padac. Juz niestety bluzy nosimy a i czasem bezrekawnik potrzebny :-(

Malina - u nas byl/jest problem z nocym spanie. Juz jest lepiej, dzis sie zczolgalam 2 razy, ale sam sie synio obsluzyl zanim doszlam do pokoju . CIesze sie ze i u Was lepiej

Palin - mnie to Nela tak daje czadu momentami, ze az sie dziwiwe. Ale juz niezbyt wiele miejsca ma i ciasnawo zaczyna sie robic, takze sie jej nie dziwie ;-)

Tymek tez juz po obiadku zasypia. Takze ja pojde z psiakiem na szybki spacer,a potem sama uracze sie obiadem :tak:

No i Mikołaj nie śpi. Ale dość spokojnie sobie buszuje w łóżeczku, chwilami poleży, wiec w pewien sposób odpoczywa. Jeszcze trochę i się zbierzemy na dwór, jest ładnie. Widać dzień nam się wczesniej skończy. I dobra, bo jutro nie ma czasu na długie spanie. Trzeba wstać skoro świt.

witam się też na szybko
Daria wstanie i idziemy do parku na spotkanie z koleżanką moją i Darii Olusią razem leżałyśmy na oddziale z brzuszkami ;-)też ma kolczyki już hmm teraz wszystkie koleżanki Darii maja kolczyki tak się mamusiom spodobała Daria w kolczykach że zaraz przebiły swoim ;-)Daria jak już pisałam wczoraj padła o 20 jak nigdy a pospała jak zwykle do 9 :szok:przebudziła się o 5 ale chyba zgłodniała bo zrobiłam jej mleczko i poszła dalej spać :sorry2:
Mikoto uuu biedna Zosia tak sie bała :-(dobrze że już po teraz juz coraz ciężej utrzymać na szczepieniu bedzie :baffled: oby obyło się żadnych komplikacji udanego spotkania z Boną !!! leginsy moga być takie jak ma Zosia z czerwienią ale jakby nie było rozmiaru to obojętnie które :sorry2:
Palin a co bedzie jutro bo nie w temacie jestem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

napisze więcej wieczorkiem ładna pogoda trzeba wykorzystać :sorry2:

Palin - a gdzie to sie jutro wybierac ???

Terii - ach zazdroszcze spotkania - ja to calymi dniami sama zTymsonkiem :-( brak mi tu mamy z dzieciatkiem w Tymka wieku lub podobnym

heh wlansi z ciekawosci zerknelam jak wygladalam na tym etapie w ciazy z tymkiem. A ze zdjecia z 30 tygodnia nie mielsimy a z 29 to o MATKO I CORKO !!!!! az sie wystraszylam jak grubaaaaa bylam :szok:
Az na szybko dla porownania :szok:

Fotor081814108.jpg

Załączniki

• Fotor081814108.jpg
    Fotor081814108.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Czekamy ;-) Zosia pospala zaledwie godzinę na.cały dzień :-/

Gosiak u nas,kiedy tylko w Lidlu są te akcje dla dzieci,jest szał. Bylysmy o 7.40, a tam już było sporo ludzi, o 8 był już tłum :-o u nas dzisiaj bardzo wieje :-o także siedzimy w domu.tez mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze :-*

Palin ja też nie w temacie :-( co.jest jutro?

Teri ok, dam znać jak będą ;-) tak Zosia tak się bała fartuchow :-( jak tylko pielęgniarka czy lekarka wychodziły z gabinetu, momentalnie sir uspakajala. Doktor Zosi nie nosi fartucha :-) udanego spotkania ;-) czekam na.nocnego posta :-*

Gosiak przecież Ci wszystkie powtarzamy jaka jesteś szczupła w tej ciąży :-D :-* a szukałas Mam na forum?

Do góry