reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Madzia - powodzenia na Komuni oby poszlo sprawnie, a tesciowa sie nie przejmuje...coz nie wybralas jej :-p Tez odliczam juz dniiiii !!!!!!!!!

Ja dzis pomylam okna, listwy przypodlogowe, zaliczylismy spacer, kupilam kwiatki do posadzenia, teraz jem obiad ....zostala jeszcze lazienka i masa innych rzeczy.

A no i jutro przychodzi ktos ogladac mieszkanie i nie jest to Emila kologa. Ciesze sie choc nie nastawiamy sie na sprzedaz bo wiadomo konkurencja ogromna

Mam jeszcze pytanko czym myjacie maluchy ?? i nie chodzi mi tu o mydelko czy plyn tylko gabeczka myjka raczka ?? zastanawiam sie nad taka myjka ala reczniczek, bo poki co rekami myjemy, ale chyba najwyzszy czas na cos bardziej "doroslego" drapiacego to cialeczko :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki za miłe słowa dziewczyny :)

Agoja i Leonku, witajcie :)

Asia, to i ja spróbuje zrobić kisielek według Twojego przepisu.

Wenusjanka, zgadzam sie z Tobą co do rad co do starszaka, nie można dać sobie na głowę wejść..

Madzia, skąd Ty masz tyle energii? Nie dość ze komunie szykuje to jeszcze bieganie i rower!

Ja tez na 19 sie szykuje na Bytom! Przy okazji odwiedzę rodzine nie widziana od lat :)

A my na placyku, Sebo śpi, Zu biega z koleżankami, ja mam chwile oddechu..

Wisienka.. Podziwiam za organizacje. Teraz jest cieżko ale za pare lat będzie luzik :D

Starszak dziś zrobił zadanie i poszedł na dwór, wcześniej przeprosił za wczorajsze słowa.
Byliśmy na rowerach u teściów.. jak ona mnie wkurza-masakra!! Wracając zahaczylismy o sklep.. i kupiłam sobie winko :-)
Tymcio wyspał się na rowerze i jeszcze szaleje a kochający rodzice siedzą na bb i fb :p

Ale koniec tej sielanki.. czas do kuchni szykować to, co się nie zepsuje do niedzieli :/

Witam weekendowo

Ostatnio wracam zmęczona z pracy, przygotuje obiad, pobawimy się z Filipkiem, wykąpie go i jak synek idzie spać to ja dostaje chyba jakieś super moce i mam ochotę i siłę na różne prace i porządki, tym sposobem ogarnęłam kuchnie bo była w opłakanym stanie, zrobiłam porządek z praniem i posegregowałam ubrania dla synka, normalnie jestem z siebie dumna.

ankaka ale mały śpioszek z Twojego Filipka, u nas 3 godzinne drzemki zdarzają się bardzo rzadko, tak zazwyczaj ok. godzinki dwa razy dziennie, a nocy śpi od ok.20 do 5.30

asiulka918
brawo dla Bartoszka, ze zaczyna dreptać, fajnie sobie śpią bracia w samochodzie

gosiak_85
u nas jest jeszcze dużo mleczka w menu synka, ale zmierzam teraz to ograniczyć, zwykle zjadał obiadek, chlebek, bananka ale mimo to wypijał normalnie mleczko co 2,5 godz, czasami zostawiając 30ml mleka, kaszki synek nie chce wcale jeść, jak uda mi się wcisnąc 2 łyżeczki to jest sukces. Ostatnio kupiłam paróweczki ale synek się nimi pobawił i wyrzucił na ziemie. Ale postępy Tymek robi, samodzielne jedzenie łyżeczką to już jest coś. Od roczku też chyba przejdziemy na krowie mleczko prosto od krowy. My myjemy synka gąbeczką.

MatkaEwa
widzę że i Jasio garnie się do samodzielnego chodzenia, brawo

teri114 dobrze, że u Darii okazała się trzydniówka i sobie z nią poradziliście

asiulka918 ale miałaś wyjście z dziećmi do fryzjera, oczywiście kciuki trzymam za jutro &&&

agjoa witam, rozgość się i pisz

mikoto
poproszę fotkę Zosi z pchaczem u nas Filip czasami traktuje krzesełko plastikowe lub stolik edukacyjny jak pchacz i z nimi krązy po pokoju

Lecę się myć i do łóżka ciekawe do której synek da pospać, bo w nocy pewnie z dwie pobudki na mleczko będą i tak.

Dzis pierwsza ososba w pracy sie mnie spytala czy wiem czy chlopiec czy dziewczynka...wiec juz teraz plotka pojdzie :-p

Anusia
- SUPER, ze tez bedziecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madzia-alez zazdroszcze rowerow !!!! Asia dzis dobrze powiedziala na bb , ze trzy Tymki musza miec razem zdjecie :laugh2:

Justa - to rzeczywiscie duzo Filipek wypija mleczka, u nas jedna butla rano i kaszka na noc. CO do jedzenia lyzeczka...hmmmm dzis wszystko ladowalo na podlodze :-p wiec powolutku ale moze jakos sie nauczy (kiedys musi). Ja musze pomyslec jak z wprowadzaniem mleka i skad tu brac takie swieze dobre.

Justa szacun, ze masz jeszcze pozniej zapal na porzadki :)
Gosiak a wlasnie, kiedy bedziesz wiedziala? Chyba, ze cos mnie ominelo i juz pisalas :p
Wisienka ja nie wiem gdzie Ty widzisz u siebie nieorganizacje :) kobieto jestes zorganizowana i nie mysl inaczej ;)

Marys - na drugie usg idziemy 11 czerwca, i mamy nadzieje zobaczyc co sie kryje. Jak nie to juz w Polsce pojde prywatnie :-ptzn tak czy siak pojde ;-)

reklama
Dzień dobry :-)

Wisienka- ja mam w domu tylko jedno dziecko a nie mam czasu, żeby tu zaglądać :zawstydzona/y:zawsze jak wchodzę to przeczytam kilka postów i albo mały się budzi, albo zaczyna mu się nudzić i muszę iść się z nim pobawić...

a tak głupio mi wchodzić i pisać tylko o sobie, nie będąc kompletnie w temacie

Zaczynam się po mału zastanawiać co by tu sprawić mojemu maluchowi na dzień dziecka i potem na roczek, chciałabym jakąś fajną zabawkę, ale kompletnie nie mam pomysłu :confused:

Myślałam nad jeździkiem np millymally orion, ale problem w tym, że podejrzewam, że mój synuś szybko nie zacznie chodzić, więc na razie nie będzie z tego korzystał, a chciałabym, żeby miał coś na teraz, możecie coś polecić?

Do góry