reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dzien dobry,

u nas dzis na szczescie od rana slonko zaglada w okna, choc i tak zapowiadaja przelotne opady.

Nocka w miare oki, zabka juz czuc pod palcem, ale jeszcze sie nie przebil. Szczerze myslalam, ze to szybciej idzie :-pno ale ja niecierpliwa

Kinia
- my albo wynajmiemy, albo kupimy (choc wolalabym uniknac) cos wiekszego, tzn. jakis domek juz z ogrodkiem. Wspolczuje notorycznego braku meza w domku. Oby choc popoludnie bylo spedzone razem. My wczoraj pierwszy kisiel jedlismy i przymierzam sie do budyniu wlasnie na krowim, tylko musze go kupic. Kupilam za to wczoraj dzieciowe jogurciki na krowim mleku (jak to maz stwierdzil juz lodowkowe to oki) wiec dzis zjemy.

Mikotku - ale intensywny dzien mieliscie, dzis troche zwolnij.

MatkaEwa - smakowe mleczko to jakie ?? juz takie od krowy ??? U nas z mlekime nie ma problemu i pewnie spokojnie przejdziemy na nastepone, ale chcialabym troche zwyklego wprowadzac. CO prawda Tymek je je w inych produktach, ale trzeba zaczac przyzywczajac do dorsolych produktow ;-)Corcia siostry Emila, zostala odstawiona dokladnie na roczek i tez mleka wogole juz nie pila bo nie chciala. Zjadala wlasnie serki i jogurty, wiec chyba nie ma sie czym martwic. Zdrowa jest jak rybka

Chcialam zrobic dziecku jajecznice, ale nie mam kieyd. Po sniadanku tzn butli z mlekiem i kawalku bulki juz jest..i hmmmm mam problem :tak: Z nowowsci podalam jezyne (swieza - zjadl jedna) i kawalek truskawi. Jadl ja wczesniej w sloiczku, ale na swiezo nie. Teraz jeszcze widzialam brzoskwinie ale jak ja podac?? za twardadla bezzebniaka i blenderem ja potraktowac ??

reklama
Witam niedzielnie
U nas pogoda zmienna jak pogoda, hehe. Raz słońce i gorąco, to się zachmurzy i wiatr zimny wieje. My już po kościele, obiedzie i spacerze.O 15 idziemy na festyn parafialny.Zawsze sa takie dobre ciasta, mniam I pifko lane :p.
Mikotku współczuję zębów, u nas to samo, ale nie wiem co idzie? wszędzie gule.Jak czytam o twojej mądralisi to przypomina mi się Miki.Wszystko pięknie pokazywała, była taaaaka zdolna.A Toś! Toś będzie chyba ślusarzem.Nie wiem czy nie chce czy nie umie ale pokazanie czegokolwiek to niemalże cud! Pięknie natomiast wspina się na parapet.
Kingusia ja w tym roku zamiast wczasów do pracy więc ciesz się dziewczyno tym wspólnym czasem bo ja z moim P od lipca , prócz urlopów będe się widziała 8 dni w miesiacu max!
Matka Ewa, Gosiak ja myśle, ze musze Tosia przestawic na bardziej dorosłe jedzenie i spróbowac krowiego mleka chyba , od września będzie w żłobku a tam powyżej roku rano kasza na mleku..No chyba że alergia

Kochane Toś ma totalną cofkę z chodzeniem.Pięknie szedł juz kilka metrów, od 2 dni ledwo puszcza się do stania. Zastanawiam się czy na roczek pójdzie.Powiem szczerze, trochę bym juz chciała ...dla mojej wygody.Plecy mnie bolą od dziwgania tego klocka.

Miłych chwil niedzielnych zyczę

Zrobię to brzydko ale inaczej nie wroce tutaj chyba never.

Wiec.... Zaznaczam tylko swoją obecność i mam ambitny plan być od jutra na bierzaco!

Tymczasem spokojnych nocek :*

Madzia, mój kuzyn powiedział raz mamie że chciałby iść do domu dziecka bo tam dają kupne dżemy do jedzenia a nie swojskie (które mama mu robiła), Przejdzie mu.. :tak:
Gosiaku ja myję rączką, jakoś nie podchodzi mi żadna myjka :baffled:
Matka ewa my tak mówimy "gniotek" haha ulica Rolnicza się nazywa albo Żniwna, tamte okolice. a ty na jakiej mieszkasz ? niedługo się tam wybieramy, może na jakaś herbatkę byśmy się umówiły.?
Kinia wiesz najlepiej co podać Laurce, jeśli ulewa po dorosłych jogurtach ( czy te z nestle nie są przypadkiem gęściejsze niż dorosłe???) może dlatego ulewa, że za rzadkie :confused:
byłam 1,5 roku tamu w jastrzębiej, mega wielkie zejście na plaże mieliśmy, Już tam nie pojadę w te okolice, teraz bym już jechała do mielna, albo gdzieś gdzie do plaży 4-5 schodków a nie 50m w dół :-p
witam kolejne czerwcóweczki :)
co do mojego testu, miałam 1,51min więc o całe 10 sekund za długo, ale pocieszam się że przynajmniej nie miałam żadnego spalonego o wszystko wykonałam, za pół roku chyba kolejny raz można papiery składać, więc będę ćwiczyć dalej i będę składać znowu. jeszcze w piątek jak jechałam do mamy ( podrzucić jej dzieci na całą sobotę) zapomniałam leków moich na nogę i w sobotę mnie pięta moja bolała, więc też ciężko miałam, Manekin nie spodziewałam się że tyle waży:szok: ale piłki przerzuciłam :tak:
wróciliśmy wczoraj o 22.30 do domu :dry: po drodze jedliśmy kolację i tak mi się zdawało że coś mi siedzi w zębie, zaczęłam dłubać a tam dziura w ósemce i jutro dzwonie się umówić na wyrwanie bo cały czas mnie boli bardzo :baffled:

Wisienka - no ja wlasnie myske aby zaczac mieszac mm z mlekiem krowim, tylko nie chcialabym ze sklepowym...

Sara - brzydko nie brzydko wazne , ze jestes !

Asiulka - az mna wstrzasnelo na mysl o dentysicie, a czeka juz na mnie w lipcu ;-) jakos tu nie mam odwagi pojsc, boje sie a w Szczecinie mam juz super dentystke wiec czekam i robie hurtowo. Minus taki ze mialam zrobic zdjecie szczeki a tu znowu nie da rady ;-)

Dziewczyny ja to czasem zaskakauje sama siebie swoim brakiem blyskotliwosci hahahah ... tak siedzialam i dumalam jak tu zrobic Tymkowi manne na mm. Bo przeciez go gotowac nie mozna, a kaszke trzeba. I tak myslama, ze jak ja ugotuje na wodzie i dodoam jeszcze 200 ml mm to bedzie rzadkie i nie dam lyzeczka. ALe juz nie wpadlam, aby do tego ugotowanego na wodzie dodac sam proszek :rofl2: inteligencja chodzaca ze mnie nie ma co :-p

Z rana w biegu.

Gosia ano czasem zaniki sie zdarzają ;-) Ja mam wstret do mleka prosto od krowy. Upraszczajac sklepie sa dwa rodzaje mleka. Mniej i wiecej przetworzone. Jedno ma datę ważności tydzień a drugie rok. Jak juz zdecyduje sie podać (napewno po konsultacji z dr. ) to zapewne to pierwsze.

Odezwę sie pózniej :D

Witam się z drugą kawą!

Mąż pojechał, odliczamy znów dni. Zosia wstala po 6. Teraz robimy kolejne podejście do drzemki.

Wenusjanka chyba oglądalysmt ten.sam program :-) najlepiej mleko krowie z krotkim terminem ważności albo poszukać na allegro krowy w atrakcyjnej cenie :p 50 osób? :-o a ja psioczylam na moich 30 gości :p :-/

Sara nareszcie jesteś! :-D :-*

Dzień dobry
Mam doła :-(
Laura jęcząco-marudząca od 5:30, pół nocy bolał mnie ząb do tego dołuje mnie brak okresu i kasy.
Jednym słowem wszystko do dupy :baffled:

reklama
Do góry