reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Cześć . O jak dziś pusto :eek:. My po wycieczce i długgimmm spacerku w Pszczynie - polecam !!! Park piękny , pałac , herbaciarnia urocza .
Strasznie już cierpię z powodu mojej nieobecności na kolejnym zjeździe czerwcówek :-:)-:)-( i to tak blisko , pod nosem w Bytomiu !!!! W tym czasie akurat jesteśmy nad morzem :-(.
Asiulek - nie wiem gdzie ta dzielnica Mikołowa jest :sorry: Nie rób sobie kłopotu . U nas też handlują jajkami gospodarze :tak:
Madzia - kciuki za przygotowania komunijne &&&&&&&&&&&

reklama
Rzeczywiscie wywialo wszystkich ...

U nas dzis deszczowow, co chwile padalo, zaliczylismy tylko zakupy

Para, ktora byla ogladac mieszkanie to mlodzi ludzie w lipcu sie pobieraja. Odebralismy ich bardzo pozytywnie, mieszkanko z tego co mowili sie spodobalo, teraz pozostaje nam czekac.

MAtkaEwa - co za pech :-( tak wlasnie pamietalam, ze Wy tez z okolic (pamietam zdjecie jeszcze z czasow ciazowych ), mam nadzieje, ze nastepnym razie juz bedziesz mogla byc (a i my kiedys, kiedys sie spotlamy)

Witam,
mam na imię Justyna, jestem mamą 11 miesięcznej Natalii. Przepraszam, że do Was zaglądam, ale mam pewien problem i szukam mam dzieci urodzonych w czerwcu, aby się poradzić. Moją córkę karmię piersią, planuję ją przestać karmić i mam pytanie: jak często i ile ml dajecie mleka modyfikowanego swoim dzieciom, czy dajecie butelką, czy może kubkiem niekapkiem (moja córka nie wie co to butelka, bo wodę pije z kubka)? Bardzo proszę o odpowiedź. Jeszcze raz przepraszam!

justysa - witaj, powiesz szczerze, ze moj synio pije teraz mm raz dziennie 210 ml z butli. ALe on karmiony od 6 tygodnia mm. Jesli corcia nie pila z butli ja bym podala niekapkiem. Mam nadzieje, ze inne mamy sie wypowiedza, bo u kazdej jest inaczej. Niekotre odstawiane maluchy wogole nie chca pic mm

Ps nie ma co przepraszac, zawsze sluzymy rada :)

Witam się nocnie ;-)

Mąż w.domu, także cały swój czas poświęcam Jemu i.Zosi. Wczoraj pół.dnia spędziliśmy na.zakupach. Uzupelnialismy braki w letniej garderobie, m.in. Skorzystałam z promocji w C&A :-D dzisiaj Zosia jak.wstala rano po drzemce przed 11 tak już nie spala. Byla z nami na mszy, cmentarzu ibw gosciach. Byla wspaniała! Popisy wSZYSTKIEGO co umie przedstawiła, w kościele do.księdza co chwilę Chodziła i amen robiła i papa i Calusy :-D Wrocilismy po 19 i.byl placz przeokrutny,dalam paracetamol, potem była moja siostra z mężem. Wyszli grubo po 21. Mąż położył Zosie, a ja ogarnelam jeszcze trochę. Sprzatnelam, wymylam łazienkę, uprasowalam sterte prania, starlam kurze, pqpartety, umylam podłogi. Tyle na Dzisiaj.doba jest stanowczo za krotka :-/

Przepraszam, że nie odpisze, ale uciekam, padam ze zmęczenia :-( a Zosia Strasznie Marudzi w Dzień :-/ chyba czworki i skok sie skumulowaly???

Dzień dobry.
Witam się niedzielnie z kawką. Niestety znów piję ją sama bo mąż znów w pracy... maj jest zawsze najgorszy przez to że są komunie. Szkoda mi go bo jeździ ciągle taki niedospany. Wczoraj wrócił o 21 a o 2 pojechał znów :-( ma skończyć koło 13 to zjemy obiad i chyba pojade gdzieś z Laurą żeby M. mógł troche pospać...
Nocka u nas całkiem niezła. Laura chyba tylko 2 razy wołała o smoczka.
Mikotku bardzo intensywny dzień za Wami. Może dlatego Zosia płakała? Może za dużo wrażeń miała? Laura często tak odreagowuje... Pochwal się zakupami kochana!
Gosiak trzymam kciuki żeby udało się wynająć mieszkanko &&&&&&&&&&& a Wy gdzie się przeniesiecie?
MatkaEwa ja też ubolewam że nie będzie nas na lipcowym spotkaniu. Jedziemy nad morze tylko na tydzień ale wracamy 10 lipca więc 19 nie pojedziemy na Śląsk...
mama2013 myślę że jeździk jest dobrym pomysłem na prezent, synek zaraz do niego dorośnie :tak: są też takie jeździki-pchacze. Może coś takiego?

Miłej niedzieli kochane :*

Dzień dobry .
Justysa - mój Jaś właśnie sam się odstawił od piersi . Od trzech dni wogóle nie pije mleka :-(. Nie chce mm :-( - pluje , odpycha . Staram się podawac więcej produktów mlecznych - jogirty , twarożek , budynie . Trochę mnie to martwi ale za miesiąc spróbuję ze smakowym mleczkiem - może będzie smakowało . Powodzenia . Ja też myślę , że jak Twoje dziecko nie pije z butelki to nie ma potrzeby wprowadzania . Z kubeczka :tak:
Gosiak - ja mam nadzieję , że kiedyś jeszcze taka okazja spotkania się trafi :tak:. Szkoda , ze nie już :-(

leczę ból gardła od paru dni i nie mija :-( KURDE :-(

MatkaEwa na ból gardła polecam orofar. Mi zawsze pomaga.

Ja mam dylemat co do podawania Laurze nabiału. Po "normalnych" dorosłych jogurtach ulewa strasznie. Daje jej te dzieciowe nestle to jest ok. Powstrzymuje się przed podaniem jej np budyniu na krowim mleku.
Nie wiem co mam z tym zrobić :confused:

Witam się porannie!

Dzień zaczęliśmy o 6. Kawka wypita, śniadanie zjedzone. Doczlowieczylam się i bawimy sie :-D

Kingusia to ewidentnie zeby mecza :-( palce non.stop w buzi, przy Dentinoksie się uspokaja, ale to.chwilowe. Zosia czesto ma.tak intensywne dni ;-) Twój mąż też bardzo zapracowany :-( wiem jak cenne są chwile we dwoje -troje, także korzystajcie! Super noc za.Wami! Gdzie dokładnie Jedziecie nad morze? Ja.wciąż bije się z.myslami gdzie i czy w.ogóle jechać :-/ kupilam wczoraj budyń z.gerbera. Na krowim mleku zrobię, ale dopiero po.roku. Zosia tez.je.tylko jogurty z Nestlé, nie dalawalm jej jeszcze tych normalnych.

Gosiak trzymam kciuki!!!

MatkaEwa mojej znajomej.córka, wlasnie po odstawieniu od piersi, całkowicie zrezygnowała z picia mleka, nadrabiala tak,jak Jasio, produktami mlecznymi. Zdrowka Kochana! Polecam Sól Emska do.picia, do.kupienia bez recepty.

reklama
Mikotku naszych chwil we troje ostatnio baardzo mało :-(
Wybieramy się jednak do Władysławowa. Ja nie lubie takiej ciszy i siedzenia gdzieś na uboczu w lesie :-p także mam nadzieję że atrakcji nie zabraknie. Fajnie by było gdyby Laura do tego czasu już sama chodziła...
Trzymam kciuki za szybkie wychodzenie zębolków Zosi :tak:

Do góry