reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Gosia , Ostatnie zdjęcie Tymka :szok::szok::szok: nie wiem co mam powiedzieć , po prostu Petarda :szok::szok: Świetnie wyszedł :-D

Potem Was nadrobię , na razie chciałam zrobić fotki światełek na domu , ale chyba nie bardzo potrafię :zawstydzona/y: DSC_2039.jpg

Tak prosto Juleczka sobie wymyśliła , że tak ma być ustrojony dom :tak:

A choineczka biało - różowa , też Juleczka wybierała lampki :tak:

DSC_2034.jpg

Jakoś w rzeczywistości to lepiej wygląda niż na zdjęciach :happy2:

Zosia nie spała od 14 i marudzi muszę się nią troszkę zająć , bo cały czas tata walczy ;-)

Załączniki

• DSC_2039.jpg
    DSC_2039.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC_2034.jpg
    DSC_2034.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 51
reklama
zasiadłam dumna jak paw, żeby Was nadrobić, bo Tymcio zasnął przy flaszce wieczornej. mąż w drodze do Stolicy, Mateusz na treningu, woda na herbatę się gotuje.. i rozległ się ryk, wrzask.. z łóżeczka, więc moja pawia duma skoczyła z balkonu i idę do niego.. eh.. postaram się wrócić, żeby nie podpaść naszej Elwirce :*

Dotarłam i na BB :tak: nadrobiłam :-D
Kingusia nicponiu, my się martwimy z tobą i o ciebie, masz mi tu zawsze wszystko pisać jak na spowiedzi w kościele !!!!!
Mikotko jak cię czytam to doła łapię :-( ja odczuwam ciągle zmęczenie, i nic mi się nie chce w domu robić, robie to co mi przeszkadza, czyli odkurzę codziennie no i obiad i troche ogranąć chate żeby teście nie narzekali że syf i szło przejść bez przeszkód.... Twoja córcia to chyba aniołek ciągle grzeczny i śpiący bo moi mi nie dadzą nawet zakupów z nimi zrobić, jedną ręką trzymam wózek z nosidełkiem z Bartkiem a drugiego za kaptur kurtki bo ucieka i lata po całej biedronie, dlatego chodze jak już mnie naprawde przyciśnie... :baffled:

Korba Terri sto lat dla naszych solenizantek Darii, Sofiji i Tymonka oczywiście :* :* :*
Wisienka przepis na tego łososia poproszę, może się zmobilizuję i coś zrobię w końcu :-p
Natis szkoda że wszystkie dzieci nie są jak Natalka do prezentów nastawiona :zawstydzona/y:... cudne dzieci masz ale to już przecież wiesz :tak:
Bona wasza kartka MEGA!!!!!

Natis Wisienka rozdajcie jedzonko maluchom znajomych, jak bedziecie szły w odwiedziny :-p

a teraz coś o nas...
choinki a tym roku nie będziemy mieć, normalnie nie ma jej gdzie postawić, w miejscu zeszłorocznym stoi stół z krzesłami i zostanie przynjamniej do roczku Bartka, bo nie będę 100 razy pożyczać i oddawać. Tak w ogóle to nie zamierzam go oddawać, rodzice powiedzieli że mam go zatrzymać bo mają przecież jeszcze jeden a ten i tak stał na strychu :-p
a po drugie to choinki nie mamy, ta stara teściów co ją sobie ubierałam zawsze to już tak się wygięła, - sztuczna i stara- że strach że się przewróci, a nie wiem jaką bym chciała sobie kupić.
Teście na dole w swoim salonie będą mieć taką 50cm sztuczną, i pod nią będą prezenty bo ta choineczka stoi na komodzie.
Pierniki nawet bym chęć zrobić ale mąż mówi " po co sie narabiać?" no i nie robię. Mam lenia jak nie wiem :-(

zasnął, ale trwało to ponad godzinę.. jak tylko wychodziłam z pokoju - wrzask, a jak siedziałam obok, to podglądał jednym okiem, czy jeszcze jestem. cwaniak mój :-p
byliśmy dziś u teściowej, wyszłam tylko nad garaż przeglądać ciuszki po Mateuszu - nie było mnie 15 minut.. a ten już wrzeszczał za mną :baffled: teściowa już była blada, przerażona.. ciężko widzę Sylwestra, bo on ma u niej być. chyba pojadę autem, żeby wracać lub jeździć tam i z powrotem na ratunek :crazy:
pisałam już na fb, że jakiś ciul sąsiad wbił nam pineskę w koło wózka :wściekła/y: ja wiem, że stoi trochę w przejściu, ale wcześniej przez rok stał inny wózek, a nasz już pół roku stoi - wystarczyło powiedzieć, kartkę napisać.. cokolwiek :wściekła/y::wściekła/y: płakać mi się chce! rok temu zginęły sanki Mateusza - z piwnicy (z części do której wszyscy mają dostęp) :wściekła/y:
asiulka ja też mam lenia.. robię minimum, ale mój Tymcio raczej z tych absorbujących dzieci, śpiących po 23-27minut :baffled: zazdroszczę dziewczyną świątecznego klimatu w domach, ale sama nie mam siły iść po ozdoby do piwnicy. mieszkanie lekko ogarnięte, ale tego nie widać. od czwartku robiłam eksperyment, że nie ruszałam nic w domu, nawet kubka po kawie nie odnosiłam i wczoraj popłakałam się nad bałaganem panującym WSZĘDZIE, bo moi panowie oczywiście palcem nie kiwnęli :-(

sto lat dla solenizantów i solenizantek :*

Bona kartka przecudowna :-)
Natis jadę do Ciebie, bo u Mateusza na pierwszym miejscu, znów laptop :sorry2:

starszak męczy, bo mu się przypomniało, że modlitwy dwie ma na jutro.. a ostatnią religię miał w czwartek.. :confused2:

Korba- ale macie świąteczny domek! uwielbiam takie klimaty, mmmmm....

Mikotku- jak się tak będziemy wzajemnie napędzać, to niedługo nie będziemy miały co sprzątać :-D:-D:-D

Gosia- naprawdę piękne zdjęcie robicie Tymusiowi! Będzie miał wspaniałą pamiątkę :tak:

Madzia- noż co za ludzie! Żeby dziecku dokuczyć?! Palant!!! A kradzieży sanek to nawet nie skomentuję...

Robaczku- mają szczęście, że wysłali ten samochód, bo nie chciałabym być w skórze tego sprzedawcy, gdyby tego nie zrobił :-D

Dziś ok 18.00 robiłam Michasiowi kolejną inhalację. Ja siedziałam na podłodze, a Junior w moim rozkroku. Zawsze jest mega spokojny podczas inhalacji, więc nic mnie nie zdziwiło, dopóki nie poczułam ciężaru jego główki na swojej ręce :-) Misio zasnął :szok::szok::szok: W sumie się nie dziwię, bo po pierwsze to jego godzina kąpieli, a po drugie on lubi hałas, a ten nebulizator nie chodzi zbyt cicho :baffled:

Mąż był dziś w Realu na promocjach ciuszków dla dzieci... Chwała Bogu, że nie było dużo ubranek w rozm. 80 (takie kazałam kupować), bo jakościowo są niezbyt dobre :-( Ja bym tego nie wzięła w ogóle... tak to jest wysłać mężczyznę do sklepu, ech... :baffled: Dobrze, że to tylko pojedyncze sztuki :happy2:

Fajny konkurs o żywności jest na TVP1 :tak:

Śpijcie dobrze i... długo :tak::-D

Witam się wieczornie!

Zanim wykąpałam Zosię zdążyłam jeszcze zabunkrować ciasto na pierniki na strychu i poprasować. Namoczyłam jeszcze cyprysy. kupiłam je ponad tydzień temu w Biedronce, ale chyba nie mam ręki do nich, bo podsychają u mnie
wallbash.gif
Jakieś rady?

DSC04639.jpg

Robaczku dobrze, ze sytuacja z samochodem się wyjaśniła i już do Was jedzie
radocha.gif
Kapusniaczek, mniamm
sliniak_1.gif
tez tak mam, ze często szukam słodkości
Invision-Board-France-265.gif

Gosiaczku zdjęcia Tymka są fantastyczne!
flircik.gif
Super, że możesz się cieszyc zawartością paczki, a zwłaszcza kurtką i otulaczkiem, Jakie gazetki czytasz z taką namiętnością?
chytryke2.gif

Korba ależ u Was cudnie! Świątecznie!
2lbkos0.gif
Brakuje tylko śniegu - oby tylko nie takiego, jak ostatnio! Dzisiaj mówili w tv, że święta będą bez śniegu, a w Wigilię ma być 6 stopni
Hein86.gif

Madziu pisz w wolnej chwili, bo brakuje tu Ciebie
bighug.gif

asiulka ja też mam lenia.. robię minimum, ale mój Tymcio raczej z tych absorbujących dzieci, śpiących po 23-27minut
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
zazdroszczę dziewczyną świątecznego klimatu w domach, ale sama nie mam siły iść po ozdoby do piwnicy. mieszkanie lekko ogarnięte, ale tego nie widać. od czwartku robiłam eksperyment, że nie ruszałam nic w domu, nawet kubka po kawie nie odnosiłam i wczoraj popłakałam się nad bałaganem panującym WSZĘDZIE, bo moi panowie oczywiście palcem nie kiwnęli
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

Madziu Kochana, jakbym była bliżej to zaraz bym Ci pomogła!
4u2ap3b.gif
A ludzie są naprawdę złośliwi!
swear1.gif
Brak słów
nocomment.gif

Asiulka

Mikotko jak cię czytam to doła łapię
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
ja odczuwam ciągle zmęczenie, i nic mi się nie chce w domu robić, robie to co mi przeszkadza, czyli odkurzę codziennie no i obiad i troche ogranąć chate żeby teście nie narzekali że syf i szło przejść bez przeszkód.... Twoja córcia to chyba aniołek ciągle grzeczny i śpiący bo moi mi nie dadzą nawet zakupów z nimi zrobić, jedną ręką trzymam wózek z nosidełkiem z Bartkiem a drugiego za kaptur kurtki bo ucieka i lata po całej biedronie, dlatego chodze jak już mnie naprawde przyciśnie...
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif

Kochana, nie łap. Ja też czasami łapię, jak czytam wpisy Bony, Wisieńki albo Natis. Wisieńka ma dwójkę dzieci, często gęsto jest sama, a menu świąteczne u Niej jak w luksusowej restauracji
neweyecrazybd9.gif
, pierniki wydekorowane, to myślę, chociaż pierniki upiekę
shame.gif
Zosia nie jest typowym aniołkiem, są dni że robię tylko bieżące niezbędne rzeczy, ale kiedy chce współpracować to naprawdę mogę wiele zrobić, ale najważniejsze w tym wszystkim są chęci. Poza tym szkoda mi czasu, kiedy Ona nie śpi. W ostatnich dniach korzystamy z pięknej pogody i wychodzimy na spacery, jak nie jesteśmy na dworze to bawimy się na macie, kosiamy, czytamy, oglądamy książeczki, śpiewamy. Większość robię jak śpi, a ostatnie dwa dni śpi kiepsko w dzień.

OOO i właśnie czytam na fb, że Tymek Aski i Wojtuś Martam skończyli 7 miesięcy - najlepszego Kochani! A Mamuśki niech piszą na bb, bo nie było ich wieki tu, a takie ważne informacje by umknęły!

Bona zawsze coś się znajdzie
czekam.gif
content-saute.gif
Haha musiałaś mieć niezłą minę jak zobaczyłaś tak śpiącego Michasia! Dobrze, że Marcin nie skusił się na więcej!

Mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza od poprzedniej i Zosia będzie spała, a nie urządzała sobie zabawy. Póki co Córeńka od czasu do czasu wierci się i popłakuję i biegam co chwila ma trasie salon sypialnia. No i lecę...

Spokojnej i przespanej nocy!
wet-kiss-smiley.gif

Załączniki

• DSC04639.jpg
    DSC04639.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
ASiulka... Mi tez sie jakos nie chce ;) choc dzis miałam pierwsza przespana noc od tygodnia, zeby w końcu wylazly chyba póki co ;) mały spał bez pobudki do 5.30. I nawet do ikei pojechałam z przypływu energii :) chodziliśmy w chuście, jedliśmy w foteliku w restauracji i było fajnie :) i kupiliśmy fotelik, mały był taki dumny, na FB wkleję zdjęcie.

Madziu, Tobie wcale sie nie dziwie, ze Cię niemoc ogrania, tak często niedposypiasz- ja wtedy tez kompletnie nie do życia :( a ta pinezka, to jakaś masakra, jak tak mozna??!

Korba, sliczne światełka!

Robaczku, dzieci generalnie powinny najpierw raczkowac a potem siadać mówi moja fizjoterapeutka Sebastiana wiec u Was wszystko po kolei :)

I ja dołączam sie do życzeń dobrej nocki od Mikotko :)

Witam się :)
Asiulka- żal, że choinki nie będzie :(:-( a lenistwem to sie nie martw ja mam codziennie takie wyrzuty sumienia jak sobie podsumuje co zrobiłąm w ciagu dnia...
Korbeczko - super, że już tak świątecznie my też w tym tygodniu zakładamy światełka :) a choine dopiero pewnie w wigilię ubierzemy :D
Gosiak - Tymcio piękny na tych zdjęciach i w ogóle to już miałam dawno Ci napisac, że Tymuś od małego jest taki męski :) nie złe ciacho będzie z niego w przyszłości :D
Robaczek- KAPUŚNIAK!!!!!! kocham kocham kocham <3 Dobrze, że samochód jedzie :-D
Mikoto- cyprysiki nie lubią ciepłego i suchego powietrza także z dala od grzejników :tak: Uważaj też, żeby ich nie przelewać wodą za mocno bo zgniją korzenie i padną całkiem :sorry2:
Bona- hahaha NAtalce też się tak raz zdażyło zasnąć przy zabawie :)
Madzia- Co za ludzie wredni... Ja Wam powiem, że właśnie trochę się boje w tym nowym mieszkaniu o sąsiadów z przeciwka, bo oni są tacy... dzicy :/ Młodzi ludzie, a tacy mało otwarci...

Teraz o nas :) Wczorajsza noc dla NAtalki była cudowna, bo spała jak zabita zasnęła o 21 o 24:30 przebudziła się na cycusia i później spała do 7. natomiast dla mnie.... koszmar:wściekła/y: tak już sie przyzwyczaiłą, że ona sie budzi co 2 godziny, że oczywiście jak z zegarkiem w ręku budziłam się a NAtalka spała... mam nadzieje, że dzisiejszej nocy będziemy spały obie :tak:
Przyszedł dzisiaj pierwszy prezent : krzesełko do karmienia i powiem Wam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, bo jak za takie pieniądze to super jest to krzesełko :) Aaaa tak apropo prezentów dla NAtalki to oczywiście na te wszystkie prezenty to cała rodzinka się zrzucała, bo ja aż taka bogata nie jestem :cool2: Już sie nie mogę doczekac reszty :-D

Wszystkiego najnajnajlepszego dla solenizantów :*:*:*:*
Dobrych nocek dla mam i dzieciaczków :-) Kolorowych snów ;-)

Pol w pracy, ja normalnie kocham samotne wieczory wrrr
Gosiak cudne foteczki
Robaczku no szlak dobrze, ze wysłali
Mikotku ty kochana jesteś pani idealna i na pewno dałabyś rade i z 5 dzieci
Korba ja tez jak fotę szczelę to, szlak ale efekt widoczny, pięknie tylko śniegu brakuje
A ja dziś Emilki pokój na błysk zrobiłam, i szfę naszą największą i regał z ksiązkami, i komodę i jestem zadowolona.Takie sprzatanie od posdtaw, mało widoczne na zewnątrz ale daje satysfakcję.Toni juz śpi, Mila też, Maciek udaje że się uczy a ja mam chwile dla siebie, 5 minut przed snem.Dobrej nocy
a042.gif

reklama
Witam kochane
U nas nocka standardowa, wstaliśmy ok 8.00 no i tym sposobem przespałam rejestrację do lekarza, na jutro muszę nastawić budzik bo dziś maluszek robił luźne kupki oby to nie wirus.Dziś m miał wolne, nie lubie takich dni w tygodniu bo wtedy jestem niezorganizowana i tak się zajmuje synkiem a mąż zawsze sobie znajdzie jakieś zajęcie.

Kingusia91
dobrze, że z mężem się wszystko wyjaśniło, dobra rozmowa to podstawa. Czas adwentowy to czas postanowień, więc życzę aby te postanowienia męża przyniosły rezultaty.

Skalbka fajne prezenty się Natalce szykują

natis fajna pomoc Ci się trafiła, nie dość że zajmuje się Lenką to jeszcze pomaga w sprzątaniu, jednak dobrzy ludzie się jeszcze trafiają

Korba32 wszystkiego najlepszego dla Zosieńki na te skończone 7 m-cy, współczuje nocki. Już też u Was akcenty świąteczne, my mamy lampki na balkonie ale chyba zaczniemy zapalać od niedzieli

teri114 sto latek dla Darusi, też już skończyła 7 m-cy, jak ten czas leci

Bona87śliczna rodzinka, właśnie doczytałam jak zakupy w Real, mój też na pewno by kupił, więc się nie przejmuj. My dziś wybraliśmy się do Tesco po art. Spożywcze i napoje na święta, przy okazji kupiłam kubek niekapek dla synka, nocnik i spodenki (2szt za 27zł) no i obiadki Gerbera (4szt za 10zł), w tym czasie babcia zajmowała się wnuczkiem i była bardzo z tego zadowolona. Zauważyłam, że nasz synek tylko rodzicom tak marudzi a jak ktoś inny go pilnuje to jest grzeczny.

jeny79 świetne fotki

RobaczekII ale akcja z samochodem, Dobrze, że w końcu udało się wysłać wszystko

gosiak_85 świetne fotki

madzia128 co za wredny sąsiad, nie mógł grzecznie zwrócić uwagi, nie ma języka w buzi

Uciekam pozmywać naczynia, przygotować butelki na noc no i muszę jechać po teściową bo nie ma jak wrócić z pracy do domu. Spokojnej nocki

Do góry