reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Korba - -dziekuje za mile slowa odnosnie Tymka, ale macie sliczny domek !!!!

Madziu - u mnie takie eksperymenty z lazienka tez nie przechodza :-p:-p

Mikotku - -ma czytam " Dziecko" i "Twoj maluszek " - -jakby mi malo bylo tego mojego Maluszka :D ale zawsze cos ciekawego wyczytam

Bona - -a to Michas zrobil niespodzianke zasypiajac :rofl2:

Anusia
- -tez slyszalam, ze najpier raczkowanie , bo z niego juz latwiej usiasc zamodzielni :)

Skalbka - och myslisze, ze rosnie nam lamacz serc ??? :D

reklama
Nocny marek melduje się w trybie czuwającym.:-p

Z tego niespania naszła mnie wena na porządki – i tym sposobem szafki w kuchni poszorowane. Dalej się spać nie chce, ale puki Miki śpi, więcej hałasować nie będę (może uda się zmienić Mu cykl 3-dobowy). Zaraz pewnie zalegnę z książką – ostatnio znów chłonę, zwłaszcza nocami.

Asiulka – u nas też choinki takiej dużej, rodzinnej nie będzie, bo w sumie i nas w domu nie będzie. Mamy tylko taką malutką, co się mieści w pudełku po butach (nawet nie rozebrana z dekoracji) i ją postawimy Mikołajowi. Może i Wy zorganizujcie sobie takie malenstwo (np. na ten stół).
Aro przyzwyczajony do żywych choinek będzie musiał zadowolić się stroikiem z gałązek (ot takim tylko dla zapachu).

Robaczku – ja już zapomniałam jak kapuśniak smakuje. Choć bardziej chodzi za mną fasolówka. Musze sobie chyba ugotować.

Aro mnie dziś (tzn wczoraj) rozbroił. Pojechał po zakupy i na liście było wpisane „mięso na obiady”. No i kupił różnego mięsa, z czego 70% to wołowina: „bo tak ładnie wyglądało, takie czerwone”. Zwykle gustuje w świnkach, trochę w drobiu, a tu nagle BUM – KROWA.:szok:

Wisienka – ja to bym czasem chciała, żeby Aro zniknął choć na parę godzin w pracy. 24h/dobę skutkuję częstszymi sporami. A Miki patrzy na nas jak na dwoje kosmitów…:baffled:

Właśnie sprawdzałam pocztę i „nakryłam” świąteczny prezent od Ara. Głupol zaszalał, ale miło. Od tamtego tygodnia były wszystkie prezenty pokupowane, tylko nie dla mnie (zwykle kupujemy razem; może nie ma niespodzianki, ale też nie ma nic nie trafionego, a samo czekanie, kiedy będzie można wykorzystać jakoś nam wystarcza). Miał Biedak zagłostkę, bo ani pomysłu na prezent ani podpowiedzi, co by mogło być. No i widać w końcu się zdecydował. Teraz chyba musze być grzeczna, co by św. Mikołaj się nie rozmyślił i nie dał tego komuś innemu…

Za godzinę pewnie Miki zawoła o butlę, więc puki co zmykam do moich kryminałów…

Dobrych snów:happy:

Dzień dobry.
U nas noc całkiem niezła. Laura obudziła się raz na smoczka koło północy a drugi raz o 4. Nad ranem myślałam że już nie zaśnie bo takie wielkie oczy na mnie robiła :-p ale zasnęła do 6:30. Teraz jest po śniadanku i pewnie jak się troche pobawi to znów pójdzie spać.
Wczoraj byłam na małych zakupach z siostra a moja mama została z Laurą.
Musze przyznać że odstresowałam się w dwie godziny ;-) młoda obkupiła się w ubrania bo rośnie jak szalona :-p jak kupiłam pare drobiazgów ale nie udało mi się nigdzie znaleźć bodziaka z kołnierzykiem dla Laury :-(

A w ogóle to Laura boi się tej mojej siostry :dry: nie wiem co jej się ubzdurało bo zawsze się z nią bawiła, młoda ją nosiłą i w ogóle a teraz jak tylko do niej podejdzie to Laura aż się trzesie i zaczyna płakać :baffled: co z tym zrobić?

Palin pochwal się co Ci tam Aro kupil :-)
Gosiak rewelacyjne zdjęcia Tymusia :tak: też bym chciala takie zdjęcia.
Asiulka u nas w tym roku tylko malutka sztuczna choinka bo też na większą nie ma miejsca... a tak lubie dużą żywą choinkę...
Natisku zazdroszcze Ci że Lenka je normalne zupki ;-) to duże ułatwienie. A w ogóle to Malutka super się rozwija :tak: fantastyczna jest :-)
Laura jeszcze nie siedzi i chyba nie prędko będzie :-( zaczyna mnie to troche martwić... o raczkowaniu to w ogóle nie mam mowy.
Wisieńka ależ Ty masz powera do tych porządków... mi to by się jakiś kop przydał :dry:

Witam się :-)

Palin, Szybciutko zdradź nam tajemnicę co będzie czekało na Ciebie pod choinką :szok::-) Podziwiam Cię , że jak Mikołaj śpi to ty się kręcisz po domku , ja to jestem wiecznie tak nie wyspana , że gdzie przyłożę głowę tam zasypiam ;-)

Kinia, Super , że macie lepsze nocki :tak: A jeśli chodzi o siostrę to moja Zosia ma tak z moim bratem ale nie zawsze, raz jak go zobaczy to śledzi jego każdy krok i się śmieje od ucha do ucha . A jest dzień że jak tylko się pojawi to Zonia bużka w podkowę i płacz :baffled: Dzieci tak mają . Zazdroszczę zakupów :tak: Super odstresowałaś się troszkę :tak: Ja muszę zrobić zakupy spożywcze , bo nawet mi się olej w domu kończy :dry:

Wisienka, To mówisz , że mamy podobne zdolności co do robienia fotek :confused::-D

Justa, Wstaliście o 8 :szok: U nas się nigdy tak nie zdarzyło, 6 to standardowa godzina Zosi a zdarzają się dni , że woli jeszcze wcześniej wstać mimo że na dworze ciemno. Mam nadzieje , że nie zaatakował Was wirus : Trzymam kciuki:tak:

Skalbka, Oczywiście zazdroszczę nocek ;-) Po choinkę my pewnie pojedziemy w sobotę i w weekend też będę chciała ubrać. Jeśli chodzi o zapalanie światełek to ja wolę z tydzień przed , bo po Świętach dla mnie ma jakiś mniejszy urok :sorry2: U nas dookoła domy ustrojone pięknie to wygląda , uwielbiam okres przedświąteczny :tak:

U nas jutro Wigilia S ( Ciekawe jak to się skończy) Jutro muszę jechać do wypożyczalni strojów , bo Julka na Jasełkach ma być pszczółką mają :tak: w czwartek dentysta na 12 :szok::szok::szok::szok::szok: a na 15 Jasełka .

Życzę kochane miłego dnia ;-)

Dzień dobry!!!

U nas nocka super, jedno karmienie o 3.00 i pobudka o 7.30 :-D

Dziś idę do spowiedzi, akurat są rekolekcje w naszej parafii, czekam tylko, aż mąż wstanie i zostanie z Michasiem.

Justa- oby to nie był wirus!!! :wściekła/y:

Wisienka- ja też lubię takie porządki, więc doskonale Cię rozumiem :tak::tak:

Palin- no co tam Aro wybrał? Jestem baaaaardzo ciekawa :tak: My w tym roku bez prezentów, bo kaski brak niestety... :sorry2:

Kingusia- dobre zakupy nie są złe :-D Super, że miałaś chociaż chwilę dla siebie!!!

Skalbka- a jakie macie to krzesełko? Pochwal się zdjęciem, jak Natalka będzie w nim siedziała :tak: A jak idzie urządzanie mieszkanka?

Korba- czyżbyś bała się dentysty? :-D Ach, te wigilie w pracy :sorry2:

Dziś mam w planach spędzić pół dnia na dworze, bo jest przepięknie!!! Michaś jest jeszcze troszkę zakatarzony, ale spacer w taką pogodę chyba mu nie zaszkodzi. Poza tym gotuję dziś gulasz wołowy, mmmmmm...

Miłego dnia!!!

Dzen dobry, u nas nocka z jednym jedzonkiem wiec wyspana sie czuje :) pobudka po 7 i pogaduszy przez pol godziny :)

Palin - -szalona po nocy s[rzatac !!!!!

Kinia - -super, ze wyszlas z domku i nastroj sie poprawil :tak:

Korba - -&&& za dentyste-sadyste....rany jak tam napisalam to kojarzy mi sie te glupi film o dentyscie :sorry2: to horror ale stary..moze bardziej film grozy :-p

Bona - -spacer na pewno nie zaszkodzi a i Michas bedzie lepiej oddychal :)

Z racji, ze kurteczka dla dwojga doszla to pojedziemy dzis chyba na poczte odebrac paczke...ale az sie boje bo ostatnio widzialam tam megaaa kolejki. Tymek wcina misia to mam chwilke :rofl2:

witam
druga nocka Darii w łóżeczku zaliczona :tak:obudziła się po północy na mleczko ale zjadała zasneła i ją odlożyłam i spała do 6 ale jak ją wziełam do nas do jeszcze kimneła oko do tej 7 :tak:

robaczku Daria też teraz dopiero zaczeła tak porządnie sama siadac najpierw raczkowała teraz zaczyna wstawać i z tej pozycji siada mam filmik może uda sie wrzucić na fb ;-)

Palin to ty o 3 w nocy porzadki robisz ????:szok: cierpisz kochana na bezsenność ja dwie noce spać nie mogę odkąd Daria jest w łóżeczku nie za nami to zasnąć nie mogę :dry:

madzia osz Ty co za ludzie !!!!!! dziecku na złość robić ja bym teraz obiążyła go kosztami naprawy koła jak wiadomo kto to zrobił :wściekła/y::wściekła/y:albo sąsiadka dmuchawca następna której dzieci przeszkadzają nie zrozumiem takich ludzi :wściekła/y::wściekła/y:

kingusia teraz taki okres moja też zaczeła się bać obcych a i mojej siostry też zbytnio nie darzy uczuciem :-D

bona o tak mrozik jeszcze trzyma ale juz słoneczko pieknie świeci Daria jak miała katrek to po spacerku jej jakby przechodził

a to jeszcze tutaj nasza choineczka w tym słoneczku to troche dziwnie wygląda

no i wstała i śpiewa więc czas sie zbierać miłego dnia wszystkim :tak:

Załączniki

• SAM_8299.jpg
    SAM_8299.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Witam
A ja dziś dopiero zaliczyłam śniadanie.Wstałam o 6 zawiozłam na ósma Mile do przedszkola, Pol wrócił z pracy więc Toniego mogłam zostawić.Jeszcze po ósmej chwilę spał jak wróciłam ale jak się obudził to tylko raczki i bek.To chyba znowu skok bo spi jak nie on od 19 do 8-9 , je tylko owoce i jogurty, butla wekkkkk, cyc jak najbardziej.Laktacja powraca i znowu D w miseczce:-D:-D:-D:-D. Bawilismy się więc do tej pory a teraz zasnął i jem sniadanko.Dziś mam w planach posprzątać resztę mieszkania.Musimy tez Antosiowi dac łóżeczko bo kołyska staje się niebezpieczna.
Korba my zjadamy to wszystko ale tylko dlatego, ze ilości są małe, a potraw duzo.Cóż tradycja od pokoleń, uwielbiam ją i nie chcę zrezygnować.Może i męczące to ale czuję ducha świąt jak robię to wszystko.No a śledzie, karpiowe kulki, rybę po grecku jemy przez święta.jak mi zostaje zup i uszek i pierogów to mrożę.Ciasta też mrożę, keks i piernik świetnie się nadają a makowiec i sernik piekę malutkie to Pol zjada bo uwielbia:-D:-D:-D
Teri choineczka piękna
Bona chętnie bym się wyspowiadała, poszła do komuni i w ogóle ale nie mogę i boli mnie bo jestem wierząca
gosiak ja też dziś po paczkę, na szczęście z paczkomatu!
U nas piękne słoneczko.Mila w przedszkolu, Toni śpi lece w kierat
d029.gif
h073.gif
h016.gif

Teri- brawa dla Darii! Ty też się przyzwyczaisz do tego, ze córunia śpi w swoim łóżeczku :tak:

Gosia- powodzenia na poczcie, może jak będzie taka duża kolejka, to ktoś Cię przepuści, jak będziesz z Tymciem :tak:

Wisienka- to przez rozwód, tak? Tulę mocno... Ja nie chodzę jakoś bardzo często, ale wiem, co to znaczy czuć taką potrzebę :-(

Mikotku- jak nocka? Gdzie się podziewasz? Mam nadzieję, że wszystko w porządku, a Zosia ładnie spała :tak:

Mięsko już podsmażone, właśnie dusi się z cebulką, ziemniaki obrane, Michaś ma drzemkę, a ja zbieram się do Kościoła. No i dziś muszę wysłać kartki świąteczne :happy:

reklama
melduję się na szybko :-) mój skarb ma dziś pół roczku - z tej też okazji drzemaliśmy sobie razem do 9 :-) ale nocka nie była taka idealna, bo zamiast o 1 obudził się o 23, potem o 3 zamiast o 4 - i po 6 już wstał.. bawił się baldachimem z łóżeczka, ale braciszek chciał mu powiedzieć, żeby jeszcze pospał i zaczęła się zabawa a potem płacz :baffled: no, ale o 7 Mateusz zabrał Tymcia na bajeczki, a ja pół godziny dospałam :-D
teraz zbieram się szukać wózkowego wulkanizatora.. proszę o kciuki, żeby to grosze kosztowało :-p a potem baaardzo liczę na wspólny spacerek z Frankiem i jego mamą!
buziaki Kochane :*

Do góry