reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Mikotko - -faktycznie to jest dobry sposob robic wszystko na biezaco bo i pracy wtedy mniej . Tylko jak tu doprowadzic najpierw dom do takiego stanu :confused::-) Kciuki zacisniete za wizyte

Teri - super, ze Daria juz ladnie siada. I masz racje ten usmiech jest zupelnie inny. Czasem jak pomoge Tymkowi (a jeszcze dosc mocno trzeba) to cieszy sie "male dziecko"

U nas nocka z jednym budzeniem, pare razy smoka trzeba bylo dac i pobudka o 6....musze go jakos zaczac przeciagac wieczorem aby chociaz do tej 7 chial pospac. Chodz dzis to wina zatkanego nocha ewidentnie bo stras\nie duzo sie nazbieralo.

Maly juz kima , a ja ide jesc :)

reklama
Anusiak zdrówka!

Dzika gratuluje badań no i gadulstwa malutkiej

Gosia no no spodnie sprzed ciąży, super

Justyna bardzo dobre wieści o oczku

Mikotku staram się jak mogę. Czekam na wieści z kontroli! Jeśli chodzi o sprzątanie robię identycznie ja Ty tzn. na bieżąco. Chłopców też tego uczę także zazwyczaj większe porządki mamy w weekend.

Pali powtórzę się ale miód na serce,że z Mikołajem wszystko dobrze. Czekam na foto i relacje!!

emka jak dam rade to Ci napiszę zaraz menu

teri poproszę zdjęcie siedzącej Darii

U nas wszystko ok. Tylko ten deszcz mnie nie nastraja :baffled: Robię zakupy już pod święta więc allegro mi dużo czasu zabiera.
Mam zamiar nie zbankrytować na prezenty więc poszukiwania trochę trwają.

Emka, no ja czytam i też się dołuję... ;) Mikoto- Jak Ty sobie dajesz ze wszystkim radę?!? i to z uśmiechem na ustach się domyślam.. :D Uwielbiam Cię!

Dzięki dziewczynki za życzenia zdrówka, mam nadzieję, że szybko wyjdziemy z infekcji.. tak bardzo chcę jechać na BN do Norwegii.. w zeszłym roku przez choróbska tamtej strony nam nie wyszedł wyjazd.. ale też było fajnie- pojechaliśmy do siostry na Pomorze na spontana :)

Gosiak, jej jak ja bym chciała, żeby i u nas bezśnieżne zimy były ;) No mógłby być śnieg parę tygodni- dla dzieci. Kiedyś kochałam śnieg ale odkąd prowadzę i mieszkam w domku to go nie trawię ;) hmm ciekawe czemu :D

Saraa, kurcze i ja powinnam o prezentach pomyśleć.. potem będę w panice na ostatni dzwonek kupować.. w zeszłym roku wszystko wcześniej, pierwszy raz w życiu kupiłam, tośmy odwołali wyjazd :p

sara zdjęcia już na fb nawet cała sesja :-D;-)

kurcze od poniedziałku i u nas zapowiadają zime :baffled::sorry2: ja jakoś lubię śnieg ale nie lubię mrozu :sorry2::dry::-D

a dla dziewczyn bez fb tak siedzimy :tak:

Załączniki

• SAM_7857.jpg
    SAM_7857.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Witam się wieczornie!
hello.gif

Dzisiaj od rana w biegu
pedzi_dogaja.gif

Po 8 miałyśmy jechać na wizytę kontrolną w poradni neonatologicznej. Od 6 byłam na nogach, Wstawiłam 2 prania, ogarnęłam siebie, Zosię i w drogę
hiker.gif
Dziękujemy za magiczne kciuki!!!
worship.gif
0011.gif
Wszystko w jak najlepszym porządku
sweetcybermqq5.gif
Także z zadowolone opuściłyśmy gabinet, Zosia z wagą 7750
samba.gif
a ja z myślą, że za dwa tygodnie ostatnia wizyta.

Potem szybkie zakupy i powrót do domu. Dopiero teraz siadłam. Ugotowałam obiad, zrobiłam sałatkę, pościerałam kurze, poodkurzałam, pomyłam podłogi, umyłam wielkiego fikusa, poprasowałam, poszykowałam wszystko na nocne karmienie, i zaraz idę nas podszykować, bo jutro jedziemy z wizytą do Bony, Michasia i Małzonka Bony
yahoo.gif

Mojego jeszcze nie ma, więc mam chwilkę.

Palin wspaniałe wieści przynosisz! Jak dobrze, że z serduszkiem Mikiego wszystko dobrze!
0059.gif
Ależ miło czyta się takie kolorowe posty
popcorn.gif

Teri

mikoto alez Ty jesteś obrotna dziewczyna kilka rzeczy na raz potrafisz zrobić podziwam Cie zawsze i motywujesz mnie wczoraj nie włączałam rano kompa i tez dużo zrobiłam bo kuchnia i pokój Dawida okna umyte lodówka umyta akwarium wyczyszczone poprasowane i to wszystko w 2 godzinki więc jeśli sie nie siedzi na fb to można duzo zrobić
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
p.gif.pagespeed.ce.1iqzvM-Dj6.gif

Dzięki Ci Królowo
0038.gif
Bardzo miło czyta się takie rzeczy o sobie
Bisous04.gif
2 godziny to szmat czasu i można w tym czasie naprawdę podgonić ze wszystkim
mietlajf8.gif
Widziałam zdjęcia Darii na fb - ależ Ona jest cudna!
flircik.gif
I już siedzi????
Invision-Board-France-14.gif
Sama! Dzisiaj pani doktor badając Zosię, tez zwróciła uwagę, że bardzo mocno trzyma się w siadzie. Co do tych płaczków i innych zawodzeń naszych pociech - lekarka oglądała jamę ustną Zochy, podobno zęby mają się pojawić na dniach
divers2325.gif
i dlatego tez najprawdopodobniej popłakuje tak w nocy i budzi się z płaczem. Zauważyłam też ze od wczoraj ma bardziej rozregulowane dzienne spanie
divers2220.gif

Emka

[Powiedzcie mi kochane jak ustawiłyscie juniorkom menu dobowe?Co dajecie na śniadanko,kiedy deserek,obiadek itd. Zawsze do mleka dodajecie kleiku albo kaszki? No i jak zaczęłyście wprowadzać gluten,w jakiej postaci,dosypujecie do mleka czy robicie papke z samej kaszki?Moze jak znajdziecie chwile to opiszecie taką dobę na wątku o karmieniu?Proszę
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Pozdrawiam,miłego dnia.
A postów naszej perfekcyjnej pani domu-mikoto nawet nie czytam
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
bo wpedzają mnie w depresje i kompleksy,nie ogarniam bałaganu
embarrassed.gif.pagespeed.ce.U2gs3C4iui.gif
/QUOTE]

Moja Droga, bez przesady
wstydek1.gif
do perfekcyjnej to ja mam jak stąd do Malborka
deprim2.gif
Co do glutenu - jeszcze nie wprowadzałam. Co do stałego menu - zawsze na noc jest mm z kleikiem ryżowym, rano samo mleko, potem mleko ponownie, obiadek, czasami deserek, mleko i oczywiście woda między karmieniami. Mleka z kleikiem Zosia wypija w proporcji - 210 wody mleka, 7 miarek mm, 4 miarki kleiku ryzowego (można tez kukurydziany). kaszek jeszcze nie podaję, Soków też.

Gosiak zdrówka dla Tymka, niech ten katar przechodzi precz
stirthepot.gif

Sara

U nas wszystko ok. Tylko ten deszcz mnie nie nastraja
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
Robię zakupy już pod święta więc allegro mi dużo czasu zabiera.
Mam zamiar nie zbankrytować na prezenty więc poszukiwania trochę trwają.

Święta, ach święta
mikolaj2.gif
Czyzby worek dla Świętego już byłby spakowany?
mikolaj1.gif
Ty jesteś miszczu wyszukiwania wszelkich cudeniek
hailmj2.gif

Anusiakanusia

Emka, no ja czytam i też się dołuję... ;) Mikoto- Jak Ty sobie dajesz ze wszystkim radę?!? i to z uśmiechem na ustach się domyślam.. :D Uwielbiam Cię!

Jakoś daję
mort-de-chaud-987712.gif
I tak to wszystko robię z Wami, w telefonie fb włączony, a że trajkoczecie non stop to przeca muszę mieć Was na oku i być w temacie, chociaż i tak częściej nie nadążam niż nadążam, dlatego wolę jak piszecie na bb
mort-de-chaud-987712.gif

Kochane, zmykam. Musze jeszcze załadowac pralkę proszkiem i płynem, zrobić przepierkę i umyć się. Życzę Wam spokojnej i przespanej nocy!c
Bisous04.gif

mikoto jak mała daje rade wypić tyle ml mleka???Moja jest na etapie,ze raz w tygodniu może pobije rekord i łyknie 160ml,tak normalnie to 135ml,ale oczywiscie zdarzaja sie karmienia po 70ml:( Zależy od humoru;)
Nie bądź taka skromna,zasuwasz jak perszing:)Perfekcyjna przy Tobie się chowa;-)

mikoto super że wszytko dobrze z Zosią :tak: i jaka ładna waga !!! to jednak moja Daria odbiega wagowo od Waszych dzieciaczków może dlatego jest taka zwinna bo jest lekka :-D poproszę aktualne zdjęcie Zosi bo dawno nie było :dry: chciałbym zobaczyć tą ślicznotkę bo zawsze mi się wydawało po zdjęciach że jest podobna do mojej ciekawa jestem jak teraz chwal sie kochana takim skarbem :tak: i juz zazdraszczam spotkanka chyba kolejna bb parka nam sie szykuje Zosia i Michaś :-D fajnie Wam że mieszkacie tak blisko
:tak:
aha pytałaś o darie tak siedzi już sama dałam jej wczoraj rączki żeby sie złapała a ona sie tak mocno podciągła że siadła i siedziała od tamtej jak ją chciałam położyć to sie tak zaparła że nie dało rady :-D dziś już siedziała sama bardzo pewnie i nawet bawiła sie zabawkami nie podpierając sie na rączkach jak sie zmęczy to robi przekręt na bok i ląduje na czworakach
u nas tez podobno ząbki idą pełną gębą :-Dteż płaczki ma daria przez sen :-(

jej zaraz bedziemy żyły pierwszymi swietami z naszymi maluszkami pamietam nasze wpisy rok temu z brzuszkami :sorry2:
mikoto miałaś napisać jakie to menu ostatnio pochłoneło cały Twój dzionek ;-)

emka jeśli chodzi o menu Dari to u nas jest tak

jak wstajemy czyli między 6 a 7 rano jest mleczko my jesteśmy juz na 2 wypija tak 180 ml i 6 miarek bez żadnych dodatków

bawimy się do 9,30

potem jemy kaszkę ryżowo-mleczną robi się ją już tylko na samej wodzie 150 ml i tak 5-6 łyżek kaszki zależy czy dziecko lubi bardziej gęste czy rzadsze daria lubi gęste a i to oczywiście jemy łyżeczką

Daria idzie na drzemkę i śpi do południa

jak się wyśpi jemy obiadek słoiczek teraz daria zjada już te większe słoiczki te malutkie po 4 miesiacu jej nie wystarczają pilnuje żeby miała urozmaiconą dietę i co dziennie je coś innego ale ryby 2 razy w tygodniu obowiązkowo daria lubi łososia z ziemniaczkami z hiipa mięsko z indyka kurczaka cielęcinka królik menu po 6 miesiacu jest już dość bogate np.rissotto z warzywami albo zupa wiosenna z cielęcinką ja kupuję hiipa bo jakoś mam zaufanie że ma te wszystkie certyfikaty no i daria lubi obiadki z hiipa

bawimy się do 14

o 14 jemy jogurcik i znowu idziemy na drzemkę i śpimy do 16

o 16 jemy mleczko ale nie dużo o tej porze nie zje więcej jak 150 ml i 5 miarek

po godzinie gdzieś jemy deserek choc kilka łyżeczek bo daria nie jest zbyt przekonana do owców woli konkrety jak np mięcho

no i teraz już bawimy sie aż do wieczornej kąpieli i ok. 20 jest jeszcze mleczko z kaszką manna jedna miarka kaszki manny wprowadzamy gluten już od 5 miesiaca i też tak 150 ml mleczka i idziemy spać do rana
kleiku już nie daję bo mi zauważyłam że po nim mamy problemu z kupą

i tak wygląda nasz dzień oczywiście w między czasie picie jakiś chrupas

mam nadzieję że pomogłam :-D

p.s też się zdziwiłam że Zosia wciąga już 210 ml Daria jeszcze nigdy tyle nie zjadała :sorry2:

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem!

Teri- no no no... Gratulacje dla Darii!!! Piękna i silna dziewczynka :tak: Ucałowania wielkie dla Was :happy2:

Mikotku- już Ci mówiłam, że baaaaardzo się cieszę z powodu Waszej dzisiejszej wizyty u lekarza :tak: Ćwiczenia i wytrwałość przyniosły rezultaty :-)

Sara- mnie ta pogoda też nie nastraja najlepiej, więc Cię rozumiem :sorry2:

Justa- czyli uda się bez zabiegu? Super! My jedziemy 30 listopada do Częstochowy na przetykanie kanalika :baffled:

Emka- mój Michaś z kolei na odwrót. Ostatnio zwiększyliśmy mu dawkę mleka z 210 ml na 240 :cool2: ;-)

Korba- mam nadzieję, że u Was już lepiej :tak: Jak Ty się w ogóle czujesz? A jak Zosieńka?

Gosiu- gratuluję formy sprzed ciąży!!! Teraz już będzie tylko lepiej!

Jutro Mikotek z Rodzinką do nas przyjeżdża!!! Ale się cieszę!!! :-D:-D:-D Już stroję Michasia na to spotkanie z Zosieńką :tak: Babka upieczona (szczyt moich cukierniczych możliwości), obiadek podszykowany, więc jutro już na spokojnie czekamy na zacnych Gości :-)

Chyba idę spać, bo coś mi się oczy zamykają...

Spokojnych nocek!!!

reklama
Emka, Teri tak, Zosia wypije tyle, ale tylko na noc. W nocy przy jednym karmieniu 150 wody i 5 miarek mm, z rana gorzej, nieraz 90, czasam 120. Potem 150 i po obiedzie max.120. Teri ale Daria ma pięknie urozmaicone menu!

Bona a Zosia nie ma jeszcze przygotowanego wizytowego stroju
shocked.gif
Już nie możemy się doczekać jutra! A babka będzie pewnie pyszna, w końcu piekła ją wspaniała Babka
flircik.gif

Do góry