reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Justa ile ja bym dała za spotkania chustowe! Kurczę fajnie masz

Natis jak klientka? Super, że pospałaś!

Wenusjanka aj tam głupio.... jak już będzie po remoncie to pewnie za tym "nie ścieranie kurzy" zatęsknisz. A te nocki mogą zależeć od skoków rozwojowych one mniej więcej 3 tyg. trwają. Ale Wam tam fajniee.... a jak z dojazdem zimą? Nie dziwię się, że horrory nie obejrzałaś jeszcze ;-) Bardzo lubię stare przedmioty takie z duszą ach...

Mikotek jak super, że lepsze nocki u Was. Poraz kolejny nam się gusta pokrywają :tak:

Gosia my w spacerówce. Rajtuzki obowiązkowo i kocyk na to. Śnieg! Uwielbiam jak pada śnieg :sorry2:

Robaczku cieszę się, że kupki ładne. Tylko te nocki... Kciuki za poprawę

emka u nas kombinezon ale bez osłonki.

MatkaEwa gratulacje dla znajomych

teri fajne to krzesełko. My mamy BabyDesign jak madzia.

emka ja bym powiedziała, że to prześladowca a nie detektyw - współczuję

Tyle nadrobiłam... czytam dalej ale bez zrozumienia. Przybiłam się miejsca sobie znaleźć nie mogę

reklama
Sara - ja tez uwielbiam a tu zimny dupne sa...snieg (jak juz spadnie i o ile) to lezy ze 2 dni i koniec. No w zeszlym roku jak soadlo tak zasypalo. Oby w tym roku tez tak bylo i Tymek "poszala" na sniegu . A tak bylo w zeszlym roku

Anusia - duzo zdrowka !!!

A ja weszlam wreszcie w spodnie przed ciazowe !!!! fakt, ze ze strechem i zapilam si na styk ale co tam liczy sie fakt :D

Załączniki

• IMG_7726.jpg
    IMG_7726.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 35
Witam, cichutko tu dziś

My byłyśmy wczoraj na szczepieniu na pneumo, Nina dzielna prawie nie płakała, później o dziwo obyło sie bez większego marudzenia. Nocka wspaniała, wyspałam się jak mało kiedy. Dziś mieliśmy usg bioderek, jądra kostnienia są wiec koniec z tymi badaniami i narazie.
U nas problem to jedzenie Niny, nie bardzo chętna na łyżeczkę, jak zje z 6-5 to sukces i tylko marchewkę toleruje, nie poddajemy się i walczymy z tym dzielnie
A duma mnie rozpiera z powodu Ewki całkiem nieźle radzi sobie z mową, gada bez przerwy, doktorka ją pochwaliła. Zresztą widzę że na tle rówieśników idzie jej całkiem dobrze.

Korba- jeszcze tu napisze, jesteśmy z tobą, trzymamy kciuki oby szybko sie wyjaśniło

Gosia- to gratulację spodni, a ten śnieg to u Ciebie już spadł?

I Nina wstała a jeszcze chciałam na fb.....

Ostatnia edycja:
Witam
Pojechałam dziś do ZUS ogarnąć sprawę urlopu ojcowskiego i rodzicielskiego, więc potem jak wróciłam to nic mi się nie chciało. Mój brat uspał Filipa, że spał ponad 2 godz. i ja w tym zdążyłam się chwilę zdrzemnąć, a potem to nie miałam pomysłu ani ochoty robić obiad, więc były od niechcenia placki ziemniaczane. Zapomniałam się pochwalić, że odkąd wróciliśmy od okulisty to lewe oczko synka nie ropieje, cieszę się z tego powodu jak wariatka.:-)

mikoto widzę, że dzień jak co dzień czyli szalejesz, ja też ostatnio myślałam o porządkowaniu w kuchni już na święta ale w myślach się skończyło no i jeszcze chciałbym umyć okna przed zimą, ale chyba poproszę przepis na wydłużenie doby :p
ile Zośka śpi w dzień, że Ty tyle zdążysz zrobić?

teri114
mój mały przedwczoraj obudził się z przeraźliwym płaczem i trochę minęło niż się uspokoił i do dziś ma chrypkę, mam nadzieję, że nic się z tego nie wykluje

Palindromea również mam nadzieję, że jutro się spotkamy

madzia128
fotki koniecznie z sesji

anusiakanusia zdróweczka dla Was, wygnajcie te choróbska

DzikaBez super że Ewka już dużo gada, mój sąsiad tylko mama tata a reszty nie rozumiem bo mówi po swojemu a właśnie niedawno skończył 2 lata. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć dziewczynki szybciej zaczynają mówić.

Dzika - to nieg zeszloroczny. I oby w tym roku tez tak napadalo, bo tutaj to rzadkosc. Tak samo jak burze z piorunami :D No i komarow nie ma wogole (jedyny plus) . Swietnie , ze corcia sie rozgadala i nim sie obejrzysz bede juz dwie gadulki obok Ciebie

Witam się wieczornie
hello.gif

Zosia znów obudziła się z płaczem, to już kolejny taki wieczór. Posmarowałam jej dziąsła, pobawiła się ze mną i usnęła.

Sara
wet-kiss-smiley.gif
Brakuje tu Ciebie, także bywaj częściej
iconmadly5.gif
Bisous04.gif

Anusiakanusia zdrówka dla Was Kochani!
0059.gif

Gosiak gratuluję!!!
uscisk2.gif
Ja od poniedziałku dietuję się i widzę, że moje brzuszysko zmniejszyło się, albo chcę to widzieć i sobie wmawiam
stupidse7.gif

DzikaBez aby kolejne noce też były u Was - i u nas i całej reszty - takie dobre!
pray.gif

Justa
mikoto widzę, że dzień jak co dzień czyli szalejesz, ja też ostatnio myślałam o porządkowaniu w kuchni już na święta ale w myślach się skończyło no i jeszcze chciałbym umyć okna przed zimą, ale chyba poproszę przepis na wydłużenie doby :p
ile Zośka śpi w dzień, że Ty tyle zdążysz zrobić?

Przepisu na wydłużenie doby nie znam, niestety
wallbash.gif
Dzisiaj Zosia spała może niewiele ponad 2 godz i dlatego też dzisiaj mało płodny ten dzień
niewiem.gif
Moim sposobem jest robienie wszystkiego na bieżąco i wykorzystywanie sytuacji, np. myję zęby i wycieram półkę nad umywalką, albo zmieniam ręczniki czy donoszę papier. Zawsze odkładam rzeczy na miejsce, a jak mam sposobność to wtedy robię też porządek, tak jak dzisiaj, szykowałam nas na jutro do lekarza i biorąc ubrania Zosi poukładałam jej w szafie, ona w tym czasie bawiła się na macie.

Padam
mdlejepf8.gif
Po kapaniu wymyłam łazienkę, naszykowałam pranie na rano, spakowałam Zosię na jutro - rano jedziemy na kontrole, pięknie prosimy o magiczne kciuki
pray.gif
Kładę się. Spokojnej i przespanej nocy!
wet-kiss-smiley.gif

Dzień doberek Zobacz załącznik 595109

Dziękuję BARDZO BARDZO BARDZO za kciukaski Zobacz załącznik 595110 Serduszko pięknie bije. Co prawda są szmerki, ale dr mówi, ze to są ewidentnie szmery niewinne, według niej 1/6 w skali Levine'a (w szpitalu jak byliśmy wysłuchiwali 2-3/6). EKG śliczniutko wyszło. Jeszcze do zrobienia ech, ale dr sama przyznała, że po prostu trzeba zrobić, ale nic niepokojącego nie słychać.Zobacz załącznik 595112

Miki całą wizytę się śmiał i szalał, aż ciężko go było utrzymać na kozetce. I podróż super zniósł (a trochę jej było; przejechaliśmy w sumie prawie 500 km) - głównie przespał.

Dziś kolejna - tym razem dla przyjemności --> SPOTKANKO SPOTKANKO!!! Zobacz załącznik 595113

Gosiak - Aro sam sobie taki urlop zgotował. To on się uparł na kupno łóżka, a to się wiązało ze zmianami w pokoju.
Mikoto - &&&& za Wasze dzisiejsze kontrolowanie. Mam nadzieję, że z Tatusiem - męzusiem spotkacie się całkiem zdrowi - wszyscy troje mruga.gif

Dzika - to z Ewci mała Gadułka. Super nauchoqo8.gif

Justa - no to do dziś:happy2: Kurcze, ale się cieszę Zobacz załącznik 595116

No, mykam budzić większego Pana, cobyśmy wyjechali zgodnie z planem...Zobacz załącznik 595117

Załączniki

• mruga.gif
    mruga.gif
    2 KB · Wyświetleń: 76
  • nauchoqo8.gif
    nauchoqo8.gif
    614 bajtów · Wyświetleń: 77
witam z kawką

nocka już całkiem fajna pobudka dopiero o 6 rano a spała od 19.30 w między czasie była krótka przerwa na śpiewy i na płaczki przez sen no ale to tak bez wyciągania z łóżeczka się obyło

justa dzięki że napisalas że synek ma chrypke po płaczu bo ja już od zmysłów odchodziłam od czego to 2 razy była u lekarza dwa razy było wszędzie czysto lekarka mówiła że to ewidentnie struny głosowe czytałam w necie że dzieci po jakimś większym krzyku tak moga mieć ale to też może być zapalenie krtani które jest bezobjawowe no ale dziś Daria już ładnie spiewała rano więc juz słysze mój kochany głosik wrócił :tak:
udanego spotkania kochane !!!!!!!!!

Palin super że serduszko ok u nas też są jakieś szmery też bedziemy szły do kardiologa ale tez licze na to że to nic groznego
pokój już przemeblowany ? to prosze o fotki :tak:

mikoto alez Ty jesteś obrotna dziewczyna kilka rzeczy na raz potrafisz zrobić podziwam Cie zawsze i motywujesz mnie wczoraj nie włączałam rano kompa i tez dużo zrobiłam bo kuchnia i pokój Dawida okna umyte lodówka umyta akwarium wyczyszczone poprasowane i to wszystko w 2 godzinki więc jeśli sie nie siedzi na fb to można duzo zrobić ;-):-p:-p

Daria od wczoraj jeśli tylko dostanie ręce to się ciągnie do sidu ale to tak sama bo ja to jej tylko tak daje żeby myślała że ją podnosze a ona sama no i jak już usiądzie to siedzi sama :tak:ale jest wtedy szczęśliwa jakoś tak inaczej sie teraz uśmiecha wystawia tak dolne dziąsełka taki szeroki uśmiech od ucha do ucha hihi tak jak to sie smieja dzieci już ząbkami co widac zebulki ciekawe kiedy nam się pojawią

czekam na fotki ze spotkania i z seji Filipka

kurcze ja tez mysle o takiej sesji jak Daria już bedzie tak fajnie siedziała to jakąś taką świąteczną bym chciała w przebraniu pani mikołajowej :-D

miłego dnia i piszcie kochane więcej na bb plissssssssss

Korba jak u Was nocka ????

reklama
Dziewczyny zdrówka dla małych psikaczy:) Ciesze się z udanych wizyt kontrolnych,z dzielnie zniesionych szczepień,z przespanych nocek:))
Powiedzcie mi kochane jak ustawiłyscie juniorkom menu dobowe?Co dajecie na śniadanko,kiedy deserek,obiadek itd. Zawsze do mleka dodajecie kleiku albo kaszki? No i jak zaczęłyście wprowadzać gluten,w jakiej postaci,dosypujecie do mleka czy robicie papke z samej kaszki?Moze jak znajdziecie chwile to opiszecie taką dobę na wątku o karmieniu?Proszę:-)
Pozdrawiam,miłego dnia.
A postów naszej perfekcyjnej pani domu-mikoto nawet nie czytam:-p:-Dbo wpedzają mnie w depresje i kompleksy,nie ogarniam bałaganu:zawstydzona/y:

Do góry