reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam kochane

Dziś od rana uśmiecham się pod nosem, bo dowiedziałam się, że bratowa jest w ciąży, mieszkają na parterze a my na drugim piętrze, więc często się widujemy. Może będę miała opiekunkę do Filipa bo już się martwiłam, że jak pójdę do pracy to będę musiała obcej osobie go zostawić.

madzia128
jak Filip był mniejszy to też robił w nocy pobudki co dwie godziny ale już od jakiegoś czasu robi dwie pobudki, a nawet jedną (to raczej wyjątek).

RobaczekII może w piątek się spotkamy to chciałabym zobaczyć twoją kurteczkę

teri114 fajne to krzesełko do karmienia, my chyba nie będziemy kupować

Korba32 a to Ci przygoda z szczypawicą, blee też bym się wystraszyła. Dobrze że Zoska ma odstawiony antybiotyk i okazało się, że to zęby, tylko czemu tak boleśnie to przechodzi. Oby z kolejnymi ząbkami było tylko lepiej.

Minnie1 też miałaś atrakcje w lodówce, ja chyba po takiej akcji miałabym ten obraz przed oczyma za każdym otwarciem lodówki :baffled:

reklama
Witam się wieczornie!
hello.gif

Dzisiaj od rana jestem w biegu
pedzi_dogaja.gif

Bona, Wisienka, DzikaBez
- to dzięki Wam, Kochane! Zmotywowałyście mnie do porządków
worship.gif

Od rana urzędowałam w kuchni. Zrobiłam generalne porządki. Powyrzucałam to, co nie jest potrzebne, wymyłam lodówkę, mikrofalówkę, w szafkach i na szafkach, wymyłam okno, powiesiłam firankę. Przeorganizowałam sobie szafki - nie wiem jak ja do tej pory funkcjonowałam
niewiem.gif
gruebelpl5.gif
Biegałam na drugi koniec kuchni po herbatę czy kawę, a przecież od razu mogłam je umiejscowić w szafce przy kuchence
wallbash.gif
Takie przyziemne sprawy, a jak cieszę się, że mam już to z glowy. Teraz czekają kolejne pomieszczenia.

Szybko uwinęłam się z kuchnią. Pół dnia spędziłam z Zosią bawiąc się na macie. Dzisiaj nasza Córenka kończy 5 miesięcy!
boing.gif

Bona
Ty wiesz
wet-kiss-smiley.gif
Karta się odmieni i wszystko co w ostatnim czasie złego Was spotkało, wróci jako dobro i to z nawiązką!

Korba
biedna Sofii! Niech ząbki szybko się przebijają. Sił Kochana Ci życzę, bo wiem doskonale co, to nieprzespane noce
consoling2.gif

Justa, teri wahałam się między BabyDesing a Chicco Polly, zdecydowaliśmy się na to drugie KRZESEŁKO CHICCO POLLY +GWARANCJA +PIŁKA (3692190190) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Teraz musimy podjechać do hurtowni i zobaczyć je w realu.

Kochane, przepraszam, że tylko o nas i tak w telegraficznym skrócie, ale Zosia już się niecierpliwi. Spokojnej i przespanej nocy dla Was
wet-kiss-smiley.gif

Witam wieczornie,

musialam dac Tymkowi czopka :( przysypial mi na rekaw aby za chwilke zaczac krzyczec ...odlozyc do lozeczka sie nie dal bo ryk byl niesamoity. Az sumienia nie mialam aby go myc dzis . Dostal czopka, butle i poszedl spac.

Korba
- -wlansie tak to wyglada...ciekawe czzy to to... och dziekuje, ze napisalas , ze tak to jest u Was bo dzieki temu zerknelam wogole pod gorna warge.

Mikotko - -ile przyjemnosci moze sprawic sprzatanie :) Dziki Tobie jakos pozytywniej na te czynnosc patrze. Ja tez juz obmyslam jak przeorganizowac wlasnie szafki. Pod zewem trzymamy chemie, wiec musze sie jej pozbyc koniecznie !!!! ale piekne wzrki maja te krzeselka :tak:

mikoto :szok::szok::szok::szok: Ty na pewno masz sekret jak przedłużyć dobę ale nie chcesz zdradzić :-D jak Ty kochana to wszystko robisz ????????? kurcze ja dziś z moja marudą nie zrobiłam NIC na obiad były frytki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale nie mogę małej pozwalać na płacz ze względu na chrypke żeby juz nie obciazala sobie stru i szybko przeszło a przy ząbkowaniu to troche trudne :-(
i najlepszego na 5 miesiecy

korba ale to zosi ida ząbki u góry tak ? a na dole jak dziąsełko ?

justa gratulacje dla bratowej

Gosiaczku mysl i działaj :-D ja jutro planuje ruszyć z jadalnią. Musze zrobic porządek w komodzie i przejrzeć bielizne poscielowa. Co do krzeselek zgadzam się. Czuje, że to będzie ciężki wybór :-D

Teri biedna Daria i biedna Ty. Wiem co to znaczy. Sil Kochana, sil Ci życzę. Zosi zęby ida od 3miesiaca. Ale ostatni miesiac pod tym wzgledem jest bardzo ciężki. Zastanawiam sie kiedy wyjda i mama nadzieje że to będzie na dniach. Tego i Wam zycze. Kochana zrobilam tyle, bo po pierwsze nie bojczylam na fb z dziewczynami :-D:-D:-D a tak na serio to jakos dzisiak skaldnoe mi szlo. Rano Zosia pospala ponad godzinkę to podgonilam. Alez ja dawno nie jadlam frytek! Az sie glodna zrobilam :-D

Korzę się przed Wami z samego rańca i proszę o wybaczenie, że mnie tu nie było Zobacz załącznik 594918

Emka
– znam tą „ciekawość” innych. Sama byłam (a może i dalej jestem) podglądana na forum. Też nie rozumiem, po co ktoś, kto nie ma związku z naszym forum (chodzi mi konkretnie o dział czerwcówek 2013) przesiaduje tu i czyta, ale widać taka osoba bardzo tego potrzebuje. Ja to już mam gdzieś. Zobacz załącznik 594910

Mikotko – Kochana moja, przepraszam. Zobacz załącznik 594912 Ale sama wiesz, że mężulo w domu, nowe mebelki, zmiany w mieszkanku – no i wszystko czas jakoś zajmuje. No i przez najbliższe dni znów będzie ograniczony czas na bb. Ale codziennie 12.30-14.30 jestem myślami z Tobą. Zobacz załącznik 594911

Robaczku – brawo dla Cycuchów. Niech mleczkują ile się da. Super, że Hubcio tak pęknie wraca do „formy”. Zobacz załącznik 594913

Teri, Korba – Biedne te Wasze Zębulkowe Księżniczki. &&&& żeby szybko, bezboleśnie i bezgorączkowo powychodziło co ma wyjść.

Bona – a to pech. Dobrze, że Marcinowi nic się nie stało. Super, że zapalenia odchodzą do historii. No i niech szybko szczęście do Was wraca. Pędzikiem.

Minnie – może trzeba było dżdżownice mężowi przyrządzić Zobacz załącznik 594914 na przyszłość by pamiętał o sprawdzaniu szczelności pudełka.

Gosiak – i tym cudownym akcentem (piosenką) nastroiłaś mnie na marudzenie -> „JA CHCĘ JUŻ ŚWIĘTA!!!!”Zobacz załącznik 594915

Teri – pojawiam się i znikam. Dziś znów wyjeżdżamy. Najpierw z obowiązku, a potem dla przyjemności.

Na początek jedziemy do Białegostoku. Dziś mamy wizytę w Kardiolandii. Mam nadzieję, że pierwszy i ostatni raz tam jedziemy - przebadają serduszko Mikołaja, okaże się, że wszystko w porządeczku i nie będzie trzeba więcej tam jeździć. Cichaczem liczę też na Wasze kciuki… Zobacz załącznik 594917

Potem ruszamy w rodzinne strony. No i oczywiście na spotkanie Czerwcówkowe w Trójmieście!!! Zobacz załącznik 594916

Korba, Robaczek, Justa – mam nadzieję, że nic nie pokrzyżuje nam planów spotkania?

Ostatnia edycja:
Witam,
nocka kolejna nalezaca do nie najlepszych,po 22 Tymek obudzil sie z placzek i uspokoil sie po posmarowaniu dziaselk zele...zasnal ale krecil sie wircil cala noc wweic tylko wsawalam i kldlam sie - -to pamietam z tej nocki. Cale szczescie, ze nadal mamy jednno karmnie bo inaczej chyba bym padla....

Palin - widze, ze zapenilas mezowi bardzo aktywny urlop...mebelki noew :) super...z serduszkiem Mikiego na pewno wszystko jest dobrze :)

No i gdzie reszta ????

No cześć :-) Jak już się człowiek wciągnie na FB to zaniedbuje strasznie BB :sorry2:.
Ale chyba większość można tam niestety spotkać .
Gosiak , Korba - u nas też bulwy u góry ale chyba wychodzenie górnych jednak dłużej czasu zajmie . Raczej spodziewam się dolnych wcześniej . A na dole cisza jeszcze :tak:

podczytuję Was, ale nocki dalej nie należą do idealnych - o 23 pierwsza pobudka, a potem od 3 już co godzinę :no: dodatkowo wstajemy już po 6 :no: a potem standardowo drzemka 27minut.. i budzi się wrzeszczące dziecko, które przed drzemką było uśmiechnięte :baffled:
znów mam kryzys, i Tymcio też - ale damy radę. bo kto jak nie my :-)

dziś popołudniu w końcu mamy mieć drugą część sesji fotograficznej - mam nadzieję, że w końcu nam się uda i w końcu dostanę fotki i będę miała się czym pochwalić :-p

buziaki Kochane!

reklama
Witam się z kolejnym latte!
hello.gif

Zosia usypia, ja popijam kawkę, oglądam Pyszne25 i robię się coraz bardziej głodna
sliniak_2.gif

Gosiak

Witam,
nocka kolejna nalezaca do nie najlepszych,po 22 Tymek obudzil sie z placzek i uspokoil sie po posmarowaniu dziaselk zele...zasnal ale krecil sie wircil cala noc wweic tylko wsawalam i kldlam sie - -to pamietam z tej nocki. Cale szczescie, ze nadal mamy jednno karmnie bo inaczej chyba bym padla....

U nas już 3 raz tak się zdarzyło. Zonia budzi się z płaczem. Smaruje dziasełka i spokój, uśmiech i zabawa. Dzisiaj kolejna noc z 2 karmieniami, oby było tylko lepiej
0059.gif

Palin
mocno trzymam kciuki za Mikiego! Czekamy na dobre wieści! Kochani, bezpiecznej podróży! Ach, jak zazdroszczę Trójmiasta i rzecz jasna spotkania z Dziewczynami! Będziemy czekać na zdjęcia
foty_koniecznie.gif

Madziu
Kochana! Już nie wiem, jak Cię pocieszać, jak podnieść na duchu
Bisous04.gif
to wszystko minie, bądź silna! A na zdjęcia z sesji czekam z niecierpliwością!
tuptup.gif
popcorn.gif

Plan na dzisiaj zrealizowany: pościerałam kurze z mebli w jadalni, zrobiłam przegląd pocieli, obrusów i całej reszty. Na obiad wyciągnę jakąś mrożonkę, nie mam dzisiaj pomysłu
mysli_1.gif

Do góry