reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Justa myslę, że powinnaś mieszać 1 z 2 - u nas tak będzie, myślę że za jakieś 2 tygodnie. Musze jeszcze to omówić z lekarzem.

Kingusia
Zosia tez uwielbia dynię z ziemniakiem. Teraz na tapecie jest jarzynowa krem. Wczoraj poszedł już cały słoiczek z Gerbera, po kilku dniach podawania połówek. Na dzisiaj mam jarzynową z Hippa, ostatnio nia wzgardziła, zobaczymy jak dzisiaj. Super, że zakupy się udały!

Adasiu wszystkiego dobrego Piękny!!!

A ja buszuję w sieci w poszukiwaniu świątecznych przepisów i całej reszty :-):-D Już się robi zamówienie, dzięki Sarze - normalnie przepadłam :zawstydzona/y::sorry2::-D Także znikam,...

Gosiaczku
nie choruj Kochana, wyleż się, wygrzej, jak możesz! Tymuś zdrowiej szybciutko!

Ostatnia edycja:
reklama
ja tylko na chwilkę, podczytuję ale nie przyswajam tego, co czytam - kryzys ze zmęczenia mam straszny. nawet 1,5h drzemka z Tymciem nie pomogła :sorry2: wczoraj byliśmy u znajomych - wróciliśmy ok 2, Tymcio wstał o 6:20, a nocka standardowa - pobudki co 40-60min :eek:
Starszak miał wrócić jutro prosto do szkoły, a wraca dziś.. a liczyłam na spokojny wieczór, który zacznie się po 19, jak Tymcio odpadnie, a nie po 21, jak starszaka wygonimy do łóżka :confused2:
mikotku gdzie przepadłaś? podaj link :-D

justa mleko 2 jest po 6 ale jak masz jeszcze 2 puszki 1 to ja bym juz 1 nie kupowała tylko za jakieś 2 tygodnie zaczeła już mieszać 1 z 2 bo to troszke trwa to mieszanie ja zaczełam mieszać jak Daria miała 5,5 miesiąca i tak tydzień przed 6 misiącem byłysmy już całkiem na 2 bo daria przestała spać w nocy na 1 budziłą sie co chwile i była głodna nie najadała się już 1 odkąd jest na 2 wszystko wróciło do normy może u Was też o to chodzi my tez mieliśmy KRYZYS na przełomie 5 i 6 miesiąca ogólnie cały 5 misiac był troche cięzki :confused::eek::eek::dry:

anielek najlepszego dla Adasia na 5 miesięcy !! ja miałam co miesiac robić w gondoli żeby było widac jak urosła ale jakoś mi to nie wyszło :-p

dzięki dziewczyny to tylko taka ''prowizorka '' jeszcze ten kolarz jak będzie 12 zdjęc to musze pomyśleć jak to zrobić żeby było ładnie i była taka pamiątka :tak:
ogólnie mam fioła na punkcje zdjęc na kompie Daria ma już blisko 1500 zdjęc :zawstydzona/y::confused::eek::eek: ale to robiłam tak namiętnie do 4 miesięcy potem lekko mi przeszło teraz znów aparat mam zawsze pod ręka na wypadek czegoś nowego bo ta mała akrobatka teraz takie figury odstawia że szok :szok: ale wiem z doświadczenia że potem już po roku to przechodzi juz ta mania i zdjęcia juz od czasu do czasu są ;-)

kingusia Daria też uwielbia dynię dziwi mnie to bo tak śmierdzi ale zajada się dynia z ziemniaczek do tej pory a teraz mamy jeszcze indyka z dynią :tak:brawo dla Laury Darii te małe słoiczki to juz ledwo starczają jest jeszcze po nich głodna i musi dojeść deserem ale od 6 miesiaca są te duże słoiczki i taki potrafi już prawie cały zjeść i dopiero jest najedzona :szok:

mikoto jak już bedziesz miec świątecznie menu gotowe to pochwal sie może i my coś podpatrzymy ;-)

madzia współczuje kochana obyś sie w końcu wyspała my wczoraj z mężem marzyliśmy o takim jednym dniu w spa żeby się tam zamknąć bez dzieci bez całego świata i tylko leżeć w jacuzzi mieć masaże grzać się w saunie i nie myśleć o NICZYM ech to sobie pomarzyliśmy i z tych naszych marzeń sprowadził nas na ziemię krzyk Darii :dry::sorry2::-p

dziewczyny moje dziecko straciło głos !! jest tak zachrypnięta że ledwo głos wydobywa nic oprócz tego nie ma ostatnio strasznie piszczy tak sie ''bawi'' czy to możlwie żeby przez to zachrypła czy lepiej iśc do lekarza jak myślicie ?

dziś przyjeżdzają do nas znajomi z 2 letnim chłopczykiem Nikosiem i od początku śmiałam się że to mój zięć będzie bo to taki sliczny chłopczyk więc dziś Daria ma randkę ze swoim narzeczonym :-D

życze milego wieczorku weekendowego :-)

a zobaczcie jak Daria mia silne nóżki już potrafi sama na nich ustać !!! jak ją cos zainteresuje to potrafi się tak zapomnieć żeby tylko to dostać że potrafi usiedzieć ustac i poraczkowac żeby tylko to dostać a jak już dostanie to nagle się przewraca :-D miała takie fajne motyle nad łóżeczkiem to już wszystkie pozdzierała :dry:

Załączniki

• SAM_7434.jpg
    SAM_7434.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
teri mała już stoi w łóżeczku???:szok:Jasny gwint,ale wyczyn jak na ten miesiąc,gratulacje:-)
Dziewczyny ja małą zaraziłam,od wczoraj walczymy z katarem:(((W nocy troszkę pokaszlała jak wydzielina jej spływała,ale póxniej się uspokoiło,wiec jesli dzis w nocy nie bedzie gorzej to jeszcze odpuszcze sobie jutro lekarza,bo i tak nie da mi dla niej nic czego bym jej już nie podawała.
Jak sobie radzicie jak maluchy kaszlą?Mala ma łożeczko od głowy podniesione,w nocy miałam ją troche w leżaczku na półsiedząco,a później usnęła jakby na brzuszku,bardziej na boczku.Krople nasivin dały jej spokój tylko na kilka godzin,od 20 do 4,później była walka i ryk na widok fridy.
Zdrówka dla wszystkich choróbek:)Sto lat dla naszych półroczniaków:)))

emka ona chce zdzierać motyle ze ściany i tak ją czasem postawie ale ją zawsze trzymam pod paszki a ona sie tam zajmuje tymi motylkami az wczoraj ją na chwile puściłam a ona stała dalej sama !! taka była zajeta że nawet nie zauwazyła że ją puściłam ale nie puszczam jej tak samej bo sie boję no ale ewidentnie sama da radę ustać a dzisiaj z pozycji na brzuszku łapała się za oparcie łóżka tak jakby chciała wstac no ale jeszcze za słaba jest żeby sie dzwignąć sama no ale ona ze wszystkim sie tak śpieszy że chyba by mnie zdziwiło jakby wstała :-D co do kaszlu to chyba robisz już wszystko co się da :tak: zdrówka zycze !!
ja jutro podjadę z mała do przychodni bo mnie niepokoi ta jej chrypka strasznie :-(

a śpi od godziny 14 i do tej pory jeszcze nie wstała może to choróbsko jednak sie zbliża oby nie !!:-(

a wiecie co u nas sie wczoraj stało ktoś potrącił chłopaka 16 lat i zwiał nawet nie udzielił mu pomocy i nie zadzwonił po karetkę po prostu go zostawił rannego to mało uczęszczana droga i zanim go znaleziono było juz za puzno chłopak był martwy :no::no::wściekła/y::wściekła/y: teraz szukają sprawcy oby szybko znalezlii i surowo ukarali co jest z tymi ludzmi nie tak :no::no::no::wściekła/y:

A tym razem siadam z popołudniową kawą :)

Niedziela mija leniwie. Bawię się z chłopakami i co jedyne zrobiłam z obowiązków to obiad - pieczeń z indyka i pieczoną szynkę ( bo ja wieprzowiny nie jadam ).

Kingusia, Anilek, Gosiaku pocieszyłyście mnie. Oby za parę dni wróciło wszystko do normy.

Seweryn też się odmienił - ale tu mam nadzieję, że na zawsze :) Pięknie dziś SAM posprzątał pokój, poukładał wszystkie zabawki, posprzątał na biurku - jak weszłam do jego pokoju to aż mnie powaliło :) Do tego wyszorował cudnie zęby - to pewnie efekt dentysty :) , dał sobie obciąć bez marudzenia i piszczenia paznokcie i taki kochany dziś, że aż się boję zapeszać :) A i śniadanie i obiad zjadł bez marudzenia " nie jestem głodny" - łącznie z mięsem !

Adaśku Anilkowy - Wszystkiego najlepszego !!!!! :* :* :* :*

Gosiaku, teraz Wy zakatarzeni :( Zdróweczka !!!!

Kingusia
, cieszę sie z udanych zakupów. Ja zawsze też mam problem sobie coś kupić. Najgorzej jest z butami. Tak naprawdę to nie lubię sobie kupować. Chłopakom i owszem - zwłaszcza Hubertowi :) Kulę hulę Hibisiowi kupiłam kilka dni temu w komisie. Fajna jest , mały ją bardzo lubi ale niestety po angielsku aczkolwiek miłe pioseneczki i wszyscy je już śpiewamy :)

Teri
nie dowierzam, że Daria ma pól roku, toć ona wygląda na co najmniej 8 ! Co Ty jej dajesz za przyspieszacze ! :):):) Aczkolwiek muszę pochwalić mojego leniwca, że na nogach to też stoi trzymany tylko za rączki i z siadu dupkę prawie sam podnosi też ma silne nóżki.

Emka, zdrówka dla małej. Szkoda, że nie karmisz cyckiem, ja Hibisiowi moim mleczkiem w ciągu doby zlikwidowałam katar.

Mikotko wrzuć na kulinarny jak coś fajnego znajdziesz, szybkiego i prostego :) Ja to nawet o prezentach konkretnie jeszcze nie myślę :( Boję się, że znów na ostatnią minutę będę wszystko zamawiać :(

Chciałam zasiąść do szydełkowania ale Hubcio nie ma już ochoty pospać :(

A jeszcze chciałam napisać, Hubi rekompensuje i nadrabia czasy, gdy pogardził cycem - zasypia tylko przy cycu i jak się zbudzi to zaraz do cyca, nawet jak nie je tylko godzinę :) Normalnie byłabym wkurzona ale nie jestem - szczęśliwa siedzę z nim nawet godzinę jak chce sobie dokończyć drzemkę z nosem w cycu :) Nienormalna jestem :confused::confused:

Ostatnia edycja:
Teri, o kurcze! Czy nie powinnaś obniżyć lozeczka przy takich wyczynach małej?? Niezła jest!

Emka, zdrowka życzymy!

Robaczku, a może to jednak zeby u Hubisia tak dają Wam sie w kość.. Niektóre maluszki przezywają te pierwsze zabki bardzo boleśnie..

a u nas Sebus miał dzis pierwsze w życiu zatwardzenie... Bidulek aż krzyczał jak robił kupkę i wyszła super twarda :S a teraz wariuje z tata na łóżku.. :) Zuzia u kolegi, coraz wiecej czasu spędza poza domem, jakby nie Sebo to byśmy jak bez dzieci byli ;)

milego wieczora kochane!

Robaczku super że Hubis tak dobrze cycoli :tak:no to nie taki leniuszek jak tak ładnie na nóżkach też stoi :tak:
i brawo dla Sewreynka oby juz tak zostało :tak:

anusiakanusiano własnie dzisiaj mąz obniżył łóżeczko choc Daria to tylko w nim spi w nocy w dzień nie uważa bycia za kratkami musi mieć wolną przestrzeń do akrobacji ale już najwyzszy czas na zmiane wysokości bo kto wie czy w nocy nagle nie wpadnie na pomysł wstawania :eek:

no Daria poznała narzeczonego więc pierwsze koty za płoty gotowa do spania już ale jeszcze piszczy jezu co ona ma teraz z tym piskiem :shocked2:

przespanej nocki kochane :sorry2:

teri moja miała etap mega pisku i wrzasku jakieś 3 tyg temu,aż migreny mielismy w domu:-DPóźniej nauczyła się kolejnego dźwięku i skupiła się na nim,a ostatnio ...brak słów...dosłownie skrzypi jak stara otwierana szafa:-DNo i oczywiście ktos pokazał jej jak się pluje,nabiera sobie śliny na usteczka,wygina je odpowiednio i jeszcze ten odgłos plucia:-DWinowajce chyba znalazlam bo pluje tylko męża:-Dsmieje się przy tym smok mały aż tchu jej brakuje. Śmieszne te nasze smyki:)Takie małe a już tyle rzeczy potrafia:-D

reklama
Witam wieczorkiem .
Anilek - buziaczki dla pięciomiesięczniaka :tak:
Teri - Daria stoi !!!! :szok:. To Ci spryciula :-)
Robaczku - Skąd taka fantastyczna odmiana u Seweryna ???? Jejku ja to muszę dzieci męczyć cały dzień , żeby łaskawie posprzątali w swoich pokojach . A o zębach jak zapomnę przypomnieć to nie pamiętają wogóle ...:sorry:
Anusia - po czym ta kupka taka twarda u Sebunia ???

My walczymy dalej z uczuleniem :-(. Biedny Jasio - wysypka schodzi w dół ( to chyba dobrze ) . Na główce już prawie czysto . Teraz obsypane plecy i brzuch . Co za dziadostwo !!!!!!!!! Marudny jest i budzi się w nocy bo to cholerstwo swędzące jest . Tym kremem sterydowym tylko raz go posmarowałam - jakoś mam opory .

Do góry