reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
witam się na szybko :-) wczorajszy dzień był zbyt idealny - Tymcio spał dwa razy, raz 2,5 godziny a drugi raz 2 godziny. wieczorem zrobił taką awanturę przy ćwiczeniach, że myślałam, że wyjdę z siebie, ale daliśmy radę! zasnął sam w łóżeczku po 19..

.. i obudził się już przed 22, dokładnie o 21:47 - dostał 60ml mleczka, bo winko piłam, więc nie mogliśmy cycolić.. zasnął :-) a potem pobudka o 00:25.. i tak co 40minut i jeszcze jakąś przerwę sobie zrobił prawie 2 godzinną - masakra :no: rano oboje nie wiedzieliśmy, o co chodzi. walczyliśmy i cycem, i herbatką, i wodą, i smoczkiem, i w łóżeczku, i między nami.. nic nie skutkowało! a dodatkowo po 6 było już pospane-poranne rozmowy w toku itp :sorry2:
dziś idziemy do znajomych wieczorem.. ciekawe, jak się Tymcio spisze - pewnie się zapluje, zarzyga.. na to ma pozwolenie, byle by szybko spać poszedł :-p
starszak na weekend u babci jest.. i jest tak błogo! tak cicho! podoba mi się.. chociaż trochę mi go już zaczyna brakować :-p

dziś jedliśmy marchewkę z dynią - jakby Tymcio umiał, to by palce lizał :rofl2: pytanie, czy warto kupić dynię, poporcjować i zamrozić czy nie ma sensu się w to bawić i lepiej słoiczki kupować?

zdrówka dla chorych! i udanego weekendu!

Witam wekendowo
Ja już siedzę wykąpana, chwilę na bb i fb a potem do łóżka. Chyba mąż liczy dziś na jakieś przytulańce bo od rana chodzi i gada. Ale mnie dziś zadziwił synek pozytywnie, bo zasnął popołudniu i spał ponad 2 godz. :szok: Na bb widać, że wekend bo pustawo... gdzie jesteście kobietki.

anusiakanusia ja marzę o tym, aby Filip sam zasypiał w swoim łóżeczku w ciągu dnia, bo kąpieli nie ma z tym akurat problemu

anilek77 ja tez chciałabym szydełkować a nie mam kiedy, chyba jak wrócę do pracy a mąż będzie w domu to się za to zabiorę, czyli już niedługo

teri114fajnie, że robisz Darii takie fotki co miesiąc, niezła pamiątka. Ja to należę do osób zakręconych, bo w ciąży też nie robiłam sobie fotek co miesiąc a chciałam i teraz małemu też nie robię :no: a potem będę żałować

o tak widać weekend na bb ;-)

justa ja obiecałam sobie że każdego miesiąca w dniu jej urodzin zrobie jej zdjęcie i tak do roczku bo na roczek chcę jej zrobic taki duży kolarz z miniaturek zdjęc z samą buzią żeby było fajnie widac jak się zmieniała na razie mam połowę ;-)

ups jedno mi zle wyszło z napisem ale to nie tak ma wyglądac chciałabym żeby to były tylko same buzki no nic za pół roku dopracuję ;-):-)

Załączniki

• Daria7.jpg
    Daria7.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
Witam się jak zwykle rano z kawą - no oprócz wczoraj bo się skończyła :( To straszne jak jestem uzależniona od kawy - póki nie wypiłam " bez kija nie podchodz". Ledwie co otworze oczy myślę by iść zrobić sobie kawę :) Ale poranna kawa jest taka PYSZNA !!

Ktoś mi podmienił dziecko POMOCY !!!!!!!!!!!! Przesypiał juz prawie całe nocki, ładnie się bawił a teraz - pobudki w nocy nawet co godz a już nie pośpi dłużej niż 3 godz, na podłodze jęczy, w huśtawce jęczy, na kolanach jęczy, tylko z nim chodzić na rękach. Wiec Hubi jest teraz Hubi Marudi.
Pierwsza pobudka już o 22:30 i do 2 spał ze mną bo co rusz chciał cyca cycolić, potem o 2 przeniosłam o do łóżeczka i spał do 4 - cyc i do 7:30 . W dzień jeszcze ładnie spanie mu zostało.
Teraz upatrzył sobie zabawę firanką - oczywiście mata i huśtawka beee :(

Zęby to raczej nie są bo przecież 24/h przez kilka dni nie idę , mleczka mam już więcej - nie możne by inaczej bo pół nocy śpi z cycem w buzi. Może to skok - oby to skok i się wszystko unormowało.

AnusiaK
ciesze się z samodzielnego usypiania Sebusia ! Ślicznie !

Teri , Natis, Korba wszystkiego dobrego dla dziewczynek na te półroczku !!!!! Jakie one już duże ! Pamiętam każdej z Was poród i ogromne wzruszenie....

Minnie, my też tylko cyckamy. Dwa razy dałam tylko po pół słoiczka jabłuszka wieczorem. Cycolić będę do skończenie 6 m-cy potem będę musiała zacząć wprowadzać ale szczerze powiem, że mi się nie chce :)

Madzia
czytam, że też u Was kiepskie nocki - może to jakiś skok ? Ja sama nie dowierzam, że Hubert tak źle mi śpi bo sypiał wzorowo.. Fajnie, że możesz trochę odpocząć od starszaka ale wiem, że mimo odpoczynku tęskni się :)

Justa, to ładnie Filipek dał Ci odpoczynku :) Oby codziennie !

Teri super pomysł z tymi fotakmi na każdą miesięcznicę :) Ja cyckam zdjęcia niemalże codziennie. Super widać jak rośnie :)

Mikotko, Bona, Dzika, AnusiaK jak zdrówko ?

Anula, MatkaEwa jak wysypka chłopaków ? Maści działają ?

Kocica czarownica moja wskoczyła na firankę i zerwała karnisz :/ Wryyyyyyyy ostatnio robi ma same szkody. Pogryzła mi nitkę w serwetce :(

Wczoraj byłam kolejny raz u zębologa i wpadła na diagnozę, że mam zapalenie dziąsła w całej buzi :( Seweryn ma 3 dziury i dostał zjebki za złe mycie zębów - uff wziął sobie do serca bo moje gadania nie pomagały, żeby porządnie szorował. Kupiłam mu też płyn barwiący brudy na niebiesko i siedzi i szoruje - mam nadzieję, że tak już zostanie :)

Życzę kobietki miłej niedzieli.

Witam się niedzielnie!
hello.gif

Nie było mnie kilka dni, ale na bieżąco czytałam co u Was! Tu fb miał przewagę, niestety. Ale teraz obiecuję być i pisać przede wszystkim!
Ordinateur07.gif

Robaczku to wygląda na skok, jeszcze trochę cierpliwości, Kochana!
Bisous04.gif

Lenko, Dario, Zosiu - jeszcze raz wszystkiego najlepszego Słoneczka nasze!!!
wet-kiss-smiley.gif
balloons.gif

Minnie oczywiście, że Cie pamiętamy! Pisz częściej!!!
abbraccio.gif

Anusiakanusia
wspaniałe wieści! Zosia tez tak wieczorem zasypia. Sama w łóżeczku. Ostatnie 2-3 dni jednak musiałam ją "dospać" w wózku i przenieść do łóżeczka. Usprawiedliwiam to skokiem i zębami
boing.gif

Madziu
Kochana tulę Cię bardzo mocno!
przytulanko.gif
Może warto iść jeszcze do lekarza?

Teri świetny pomysł
brawo3.gif
, muszę przejrzeć zdjęcia i wypunktować te z miesięcznic. W książeczce zdrowia Zosi mam jakiś kupon rabatowy na fotoksiążkę
feta2.gif

Justa widziałam zdjęcia Filipka - CUDNE!!! Oczka, aż Mu się śmieją
flircik.gif

MatkaEwa, Anula biedni chłopcy, że też ta wysypka musi im dokuczać. Mam nadzieję, że leki pomagają
Bisous04.gif

Anilek, Dmuchawcu
szydełkowanie Was pochłonęło! Podziwiam, naprawdę podziwiam, że macie jeszcze siłę i czas na to. Ale też rozumiem, bo dla pasji człowiek jest zdolny do wszystkiego, nawet by nie spać po nocach
szczerzyzebek.gif

Robaczku, narobiłaś mi ochoty na kawusię. Dzisiaj zaserwuję sobie latte, a co
content-saute.gif

Dziewczyny, bardzo Wam dziękujemy za życzenia zdrowia, za trzymanie kciuków i całą resztę!!!
wet-kiss-smiley.gif
U nas już dużo lepiej. Mnie wracają moce
mietlajf8.gif
męczy nas jeszcze katar. Zosię dużo mniejszy, a ja mam zamiar na dniach go przegonić
stirthepot.gif

Uciekam po kawkę
mornincoffee.gif

Miłej i udanej niedzieli!
0059.gif

Witam
Pewnie mnie by nie było o tej porze, ale wyszykowałam się do kościoła, przychodzę a tam dziś msza godzinę później z okazji odpustu. A w ubiegłym tygodniu nie byłam na mszy bo wyjechaliśmy. To ksiądz mnie zaskoczył. :szok:
Filip właśnie się obudził z drzemki, muszę lecieć pozmywać po śniadaniu i będziemy wybywać do teściów na obiad (jak co niedzielę ):tak:

teri114 świetny pomysł z tym kolarzem, może też o tym pomyśle, już nie co miesiąc ale może chociaż co pół roku

RobaczekII oby to był skok i aby wszystko wróciło szybko do normy, trzymam kciuki za wzorowego Hubisia

mikoto
dobrze, że już lepiej się czujecie, oby te choróbska już sobie poszły… a kysz

Kobietki pomóżcie, Filip jutro kończy 5 m-cy czy to znaczy, że wchodzi w szósty miesiąc i może już powoli przechodzić na mleko 2?
Pogubiłam się z tym, zostały nam dwie puszki mleka 1 i teraz zastanawiam się co mam kupić czy 1 czy już 2.

Dzień dobry. Wreszcie nadrobiłam bo chyba ze 3 dni mnie nie było.
Mąż mam urlop a ja mam mniej czasu niż jak chodzi do pracy :p Wczoraj byliśmy na zakupach. Oczywiście sobie nic nie kupiłam :-p
Ale za to upolowałam bodziki i pajacyki dla Laury, bluzeczke, spodnie i skarpetki :-p normalnie szał :-D i kupiliśmy jej jeszcze Hulę Kule na święta :-) i sweterek dla chrześniaka męża, dokupi mu się jeszcze jakąś zabawkę i prezent z głowy :tak:

Pękam z dumy bo Laura zjadła dzisiaj cały słoiczek dyni z ziemniakami :-) tak lubi tą dynie że nic nie wypluwa tylko je ładnie i woła mmmm :-) nakupiłam jej już słoiczków dyni z indykiem i dyni z kurczakiem. Niech je jak tak lubi ;-)

Poza tym moje dziecko znowu budzi sie w nocy i śpiewa godzine a czasem dłużej :dry: chyba dzisiaj dostanie kleik do mleka może będzie spać lepiej...

Justa mleko 2 jest po 6 miesiącu. Ja planuje przez tydzień-dwa mieszać 1 z 2 więc niedługo zaczniemy.
Mikotku cieszę się że u Was już lepiej :tak: wracajcie do zdrówka ;-)
Robaczku chyba u nas to samo... moja Laura tez jakaś zmieniona... chwilami to już nie wiem o co jej chodzi :dry: oby to wszystko minęło.
Teri super te zdjęcia! Ja też robię Laurze na każdy miesiąc ale jakoś nie zebrałam tego do kupy jeszcze :-p

Hej!
Tak czytam, że nie tylko moje dziecko jakieś odmienione... Może to jakiś skok? Muszę poszukać na necie. Bo budzić matkę co 1 g w nocy to skandal jest!!! ;-)

Kingusia i justa: piszecie, że dynia smakuje dzieciaczkom. Zapamiętam i wypróbuję na Adasiu.
Teri: ja robię też co miesiąc zdjęcie, ale zawsze w wanience. :)

Mój synek kończy dziś 5 miesięcy! :-)

reklama
Witam,
u nas nocka tez dzis znowu srednia, katra tak gesty ze nos Tymka calkiem zapchany i nie da rady ze smoczkiem a i bez niego zle . Mnie tez wczoraj cos zaczelo brac, dreszcze mialam. Nalykam sie tabletek i jest dzis lepiej, choc gardlo boli.

Madzia - ja mam w planach kupic dynie i poporcjowac, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy :p. Buziaki dla Tymcia :***

Justa
- w ciazy pilnowalam i mam zdjeica praktyczni co tyzien robione (sobota lub niedziele) brakuje doslownie 3 lub 4 jak akurat nas nie bylo :D za to z Tymkime tez nie ma,m , aleeee cos zmontujemy . Zawsze sie fotki znajda w pobliskich dniach :D. Justa mleczko drugie jest PO 6 m-cu czyli jeszcze miesiac na 1 . A jak dziewczyny pisaly wprowadzanie 2 za jakies 2 tygodniu po malutku

Robaczku
- u nas tez bylo chyba z 1,5 tyg. gdzie nic nie bylo w stanie zabwic TYymka. Teraz (odpukac) jest troche lepiej

Anielek - -buziaki dla Adaska :***

Do góry