reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Napisze ogólnie bo nie pamietam co komu. Ja mam w tej ciązy straszne upławy, takie własnie sluzowe jak w płodne i nic mi nie dolega tak akurat jest. A myslałam, ze czop mi sie odkleja:zawstydzona/y:Brzuch mi sie spina czasem ale to najczesciej jak Mile wniose na to 4 pietro! A tak chciałam mieszkac pod dachem, nie wiem co mi padło na mózg! Chodze na basen i nie ćwicze wcale, może jakbym rodziła sn to bym ćwiczyła jak z Milą a teraz jak na pewno cc to mi się nie chce. Na stronie pieluszek Hugies czy taj to se pisze była kiedyś fajna szkoła rodzenia z ćwiczeniami. Na szkole rodzenia byłam z Milą i patrząc z perspektywy prób porodu sn była mi o kant d...rozbić potrzebna. Opieka nad maluszkiem na szkołach rodzenia też do niczego. Lepiej juz zainwestowac w kurs z rehabilitantem bobath i ta metoda opiekowac się dzieckiem:tak:

Wszystkim chorutkim zdrowia i mausia i dzieciaczkom
Natis bidulko z tymi plamieniami, trzymam kciuki żeby ci już odpuściło

Hej dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza. Mamy dziewczynkę!!! :) Przepiękny dowód w postaci zdjęcia pupki, pipki i zgrabnych nóżek ;)))

A ogólnie ze mną i małą wszystko świetnie, ruszała się jak szalona nawet u lekarza :) Waży 360g, a termin według USG przesunął się na 5 czerwca, a urodziny mam 10, chyba czeka mnie imprezka na porodówce :) Dostałam już skierowanie na krzywą cukrową, a poniedziałek rano pójdę, żeby mieć to z głowy...

Wisieńska ja też mam upławy już drugi raz mój gin mi przepisał Clotrimazol, ostatnio pomógł na uwaga cały tydzień... :/ Może dlatego, że tuż po skońćzeniu tabletek byliśmy na basenie, a mój gin odradza. Ale mam nadzieję, że teraz się z tym uporam. Kazał mi odstawić wszystkie płyny do higieny intymnej, nawet ten nowy Perfecty dla kobiet w ciąży A jutro chyba jadę kupić sobie jakieś normalne majty bo możliwe, ze te infekcje od stringów.

SAM_0267.jpg

Ostatnia edycja:
Ja brałam duphaston ale po strasznych bólach żołądka gin zmienił mi na luteinę. Biorę 2*2 i nie wiem jeszcze ile je będę brała. Przypuszczam, że szybko to nie nastąpi.

Wiśnia gratuluje córeczki:tak:

Ja wkońcu wzięłam się za obiad. Będzie rybka z ziemniaczkami i surówką ale tak za mną jeszcze kopytka chodzą, że nie wiem czy aby jeszcze nie zrobie. A i bułeczki drożdzowe z marmoladą lub jagodami za mną chodzą. Dziewczyny trzymajcie mnie :-D

ona to ma - super! to teraz hop do łóżeczka :)

dziewczyny ja nosiłam aparat rok czasu i nie wyobrażam sobie go nosić w ciąży mimo iż miałam świetny model, ponoć mało bolesny...przede wszystkim dieta zaraz po załozeniu i przy każdym podkręcaniu mogłam jeść tylko płyny, albo rozdrobnione pokarmy. do tego niesamowity ból na początku, ketonal nie dawał rady, a przecież w ciąży tylko apap. no i rtg, konieczne przed założeniem. poza tym mało który ortodonta zakłada tylko na jeden łuk,bo celem jest naprawa zgryzu, osi itp (oczywiście zalezy od wady). ja męczyłam się okrutnie, zwłaszcza w te dni po każdym przykręceniu, nie wyobrażam sobie teraz takiej męczarni w ciąży, o nie...

Tez nosilam, zalozylam 2 tyg po porodzie. Moja orto polecila mi żeby jak najszybciej po porodzie bo wtedy zeby sa bardziej ruchome (ze wzgledu na inna gospodarke hormonalna). Ja tak nie cierpiałam, wogole nie brałam nic przeciwbólowego, ale to może, przez to że zęby łatwiej mi się przemieszczały. No i zadnej diety nie stosowalam, jadlam wszystko, tylko po podkreceniu dwa, trzy dni zęby byly bardziej wrazliwe.

nika, to zazdroszczę. ja miałam taki niby super aparat, żeby szybko leczyć i fakt, że po miesiącu były już równiutkie, ale cierpiałam okropnie.

Ja właśnie przed ciążą zaczęłam przygotowania do aparatu skończyło się na jednym ząbku a tu bach, ciąża :) Jak tylko urodzę, czeka mnie wyrwanie wszystkich czterech ósemek no i zakładamy aparacik, na grouponie teraz są oferty za aparat 999zł (jeden łuk) a ten taki ceramiczny, którego tak nie widać :) Drugi łuk trzeba już normalnie za 2500zł, ale to i tak 1,5 tysiaka w kieszeni.

reklama
Wiśnia u mnie nie ma żadnej infekcji ani bakterii tylko te upławy i w końcu gin stwierdził, ze to hormony...Gratki córeczki
Paulunia mniam obiadek a jak zrobisz bułeczki to wyslij a ja wyslę serniczek;-)

Do góry