reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mnie tu dzisiaj jak nie coś zaboli to zakuje. Teraz właśnie kłuje mnie tak z boku brzucha. Nie wiem czy to wiązadła czy coś innego. Wzięłam nospę i chyba czas już spać.

Jakby tego było mało to moja mała chora :) :(:( Za 10dni zabieg a ja nie wiem co mam robić:wściekła/y:

Myślę, że te bóle to więzadła. Manie czasem tak boli, że kuleję

Małą może nacieraj pulmexem lub wikiem, pomaga na górne drogi oddechowe. Dodatkowo można nacierać stopy. Pomaga naprawdę. Ja sama się tak teraz leczę i nawet kaszel mi łagodzi. Młodego też smaruje.

Oj Ci mężowie - duże dzieci :) Jak jak się cieszę, że mój w końcu dojrzał ( ma 35 lat ) :):) Ale i tak zdarza mu się czasem wrócić do szczeniactwa, na szczęście rzadko.

Chciałam dziś pospać i o 8 pobudka. Czasm mam ochotę wyrzucić kota...nudzi mu się i bawi się zabawkami młodego a jak mu się znudzi to siedzi pod młodego łóżkiem i mniałczy by go zbudzić ...

Zapowiada się dziś leniwy dzień - taki jak lubię w niedziele :) Obiadek taki szybki dziś chce zrobić i jeszcze upichcić ciasteczka.

Posiedzę na necie i popatrzę za wyprawką- już setny raz :)
Ciuszki chłopięce to mi się najbardziej podobają Disneya , z myszką miki, kubusiem, tygryskiem.

reklama
Mi ostatnio dwie kolezanki powiedzialy, ze juz maja poprane, poprasowane dla mnie ciuszki po swoich synach ale dadza mi dopiero po porodzie. Tak wystraszylyvsie tym moim krwotokiem i krwiakiem, ze boja sie wczesniej dawac. Przed porodem kupie tylko kilka ubranek do szpitala a reszte maz kupi i przywiezie od nich:-)

Dziękuje kochane za te wszystkie słowa:)

Małej kaszel mija ale za to ma taki katar, że od rana poszły już 4 opakowania chusteczek. Leje się masakrycznie. U niej katar to minimum 2 tyg więc już teraz wiem, że będzie trzeba znów przełożyć zabieg :(

Małą nacieram pulmexem, do noska nasic mam, maść majerankowa. Witamina c, syrop z cebuli, miodu, cytryny i czosnku i do tego herbatka z miodem i sokiem malinowym albo cytryną. Tak bym chciała, żeby już pojechała, miała to za sobą. Może wkońcu zacznie oddychać przez nosek

Wiecie co ??? Dawno Ines nie było na forum .... Trochę się martwię bo miały juz być wyniki amnio chyba. Ines odezwij się !!!

Jestem, jestem.. Podczytuję Was, w miarę na bieżąco jestem, ale się nie odzywam, bo w strasznym napięciu czekam na te wyniki-koło wtorku, środy, mają być.. okropne uczucie tak czekać.. :-(
Pozdrawiam i zdrowia życzę wszystkim mamusiom i dzieciaczkom :tak:

Ostatnia edycja:
Dziękuje kochane za te wszystkie słowa:)

Małej kaszel mija ale za to ma taki katar, że od rana poszły już 4 opakowania chusteczek. Leje się masakrycznie. U niej katar to minimum 2 tyg więc już teraz wiem, że będzie trzeba znów przełożyć zabieg :(

Małą nacieram pulmexem, do noska nasic mam, maść majerankowa. Witamina c, syrop z cebuli, miodu, cytryny i czosnku i do tego herbatka z miodem i sokiem malinowym albo cytryną. Tak bym chciała, żeby już pojechała, miała to za sobą. Może wkońcu zacznie oddychać przez nosek
Oj jak bym czytała o tym moim z przed zabiegu...Dokładnie to samo przerabiałam...i gdyby zabieg był zimą też bym przekładała. Na szczęście mieliśmy w czerwcu i udało się.
Po zabiegu mała na pewno przestanie chorować a jak już coś złapie to będzie to miało łagodniejszy przebieg.
Trzymam mocno kciuki aby wyzdrowiała i miała usunięty ten migdał !

Ines z całych sił zaciskam kciuki i też z niecierpliwością czekam na DOBRE wyniki !

ines trzymam kciuki;)
kari to i tak niezle, ze posprzatał;)
mama wiki co kupilas?
paulunia, mnie tez tak boli brzuch, wiec to chyba nic powaznego;) zdrowka dla Małej;)

my po imprezie przebieranej, było super, wyszlismy o 1:30, a od wczoraj mam tesciowa w domu, ale juz ugotowala obiad ;D

Witam się z kawusią :)

U mnie niestety dziś była kiepska nocka. Przewracałam się z boku na bok, wszędzie niewygodnie. Co zasnęłam to mnie pęcherz budził i wycieczka na siku.
Moi o 7 wyjechali na narty, Natka tak się cieszyła z wyjazdu, że wczoraj zasnąć nie mogła, a dziś wstała sama o 6, ubrała się migiem i była gotowa do wyjścia :).

MATKAEWA - jak tam Twoi po nartach???

DZIEWCZYNY - z bólem brzucha, kłuciem itd. u mnie to dosłownie norma. Boli praktycznie cały czas, są momenty, że go nie czuję i to jest dla mnie wtedy dziwne :). Nie wiem od czego to zależy, z Natalką pamiętam też mnie bardzo brzuchol bolał.

ROBACZEK - mój mąż też w tym roku kończy 35lat :). Mój na szczęście na ogół jest typem dojrzałego faceta, ale jest też muzykiem i często ma swój świat. Komputery go nie kręcą, ale jak siada do bębnów to odlatuje :-). Niestety jest ostatnio tak zapracowany, że nie znajduje już czasu na muzykę w domu, jedynie na graniach.

PAULUNIA - postaraj się wyleczyć córeczkę bez antybiotyku, wtedy nie będziesz miała problemu z zabiegiem, a antybiotyki niestety często przepisywane są na wyrost, niepotrzebnie.

Robaczek to mamy podobne gusta, mnie się też podobają Kubusiowe i Disney'a ciuszki :)))

MamaKubulki widzę, że samopoczucie już lepsze! i bardzo dobrze. Również czekam na zdjęcia z udanej imprezy:)

Natis to dzisiaj masz wolne:) kurcze też chciałabym pojechać na deskę... to chyba jedyna rzecz której nie mogę teraz robić, a bardzo tęsknie za tym... resztę jakoś mogę przeboleć przez te kilka miesięcy:p

My dziś do rodziców na obiadek:) spacerkiem przez park pójdziemy, bo ostatnio mam taki apetyt, że waga szaleje:p dlatego muszę więcej aktywności wprowadzić do harmonogramy dnia:) Mam nadzieje, że się zmobilizuję na ten basen w tym tyg...

reklama
Dzień dobry :tak:

Franek mnie wczoraj tak skopał, że aż chichotałam z radości, że to już, że wreszcie....ach doczekałam się :sorry2:
K. niedawno wrócił z pracy. Mam ochotę dzisiaj połazić po galerii, może IKEA hmm......Idę po kawę ;-)

NATIS bidulko, napisałabym żebyś się przespała ale drzemką w dzień zafundujesz sobie pewnie kolejną zmarnowaną noc eh..:baffled:

Paulunia zdrówka dla Córeczki!

Mama wiki właśnie co kupiłaś??

Korba gdzie się podziewasz? Jak zdrówko u Was?

Kari jak nastój po wczoraj?

Mama kubulki lepiej już?

Ostatnia edycja:
Do góry