reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Uff nadrobiłam was. Ale wy szalejecie z postami :)
Co do wizyt teraz miałam co 2-3 tyg ale po tej wizycie pewnie będą co około 4tyg...
Mój mąż wczoraj pół dnia przeleciał ze mną po sklepach w poszukiwaniu wózka :D Tak się teraz chłop przejął że mówi że najpierw musimy obadać teren a później coś wybrać. Myślałam o wózku z chicco ten 3w1 ale jak ja w zimie będę małymi kółkami zasuwać po śniegu?
Natis ciesze się że śluz jest biały :)

Nie mam pomysłu co dzisiaj na obiad... może spaghetti?

reklama
I ja się witam. Zaraz po kawę polecę bo w nocy niewiele spałam. Mapeciak przybiegł koło 3:00, że mu się koszmary śnią no i żeby K. się wyspał to ja się przeniosłam (w 3 na łóżku nigdy nam się dobrze nie śpi) no i finał jest taki, że wyglądam i czuję się jak zombie do tego ręka mi tak drętwiała, że jak już oczy zamknęłam to ból mnie budził eh.....

NATIS jakie dobre wieści!!! :tak:
Korba oczywiście, że zaciśnięte i idą z Tobą! Daj szybciutko znać co i jak. Jak Ty się po chorobie czujesz w ogóle??

AHA jakbym w dzień spała to mam pewne na 100%, że w nocy oka nie zamknę. DLatego Olin do przedszkola a ja zakupy, pranie, sprzątanie, śniadanie i wsio, żeby tylko nie zamulić.

Ostatnia edycja:
Isis, Saraa, Dziękuję już lepiej :-) Oby nic nas więcej nie dopadło, bo zwariujemy z tymi antybiotykami...

Robaczek, Kurde i Ciebie dopadło gardło--masakra ;) Dobra to idziesz ze mną ..:tak:

Natis,Dmuchawiec To deneczko---bo ja też z kawką siedzę;-)

Ostatnia edycja:
ISIS - nie wkurzaj niewyspanego ;-) hihihi

A to dlatego, ze ja nie śpię w ciągu dnia :-) A czasem mam ochotę straszną i oczy same się zamykają.

Dziewczyny zapomniałam zapytać, czy Wy słyszałyście o tym, że kobieta w ciąży nie powinna siedzieć z załozoną nogą na nogę???????????????????? :szok: Bo sa złe przepływy czy coś???? Tak położna mojej kumpeli powiedziała. A ja to praktycznie cały czas tak siedzę upsss

:-) Ja to jestem kawosz masakryczny. Ale boję się przesadzić teraz , więc jedna słaba kawka dziennie musi mi wystarczyć.
Która mam jeszcze ochote na kawkę?
Moje pszczoły juz wstały, więc zostawiam Wam ekspres

Ostatnia edycja:
ISIS to pewnie tak jak i nie powinnyśmy spać na plecach. Moja Mama jak słucha tych "pierdół" zawsze się śmieje. Myślę, że wszystko z głową. Jak mnie boli na plecach to przekręcam się na bok. Nie wiem co gorsze - niewyspana Mama czy coś tam co podobno dolega jak śpisz na plecach. Na lewnym boku mnie dusi i co mam zrobić? Na siłę leżeć i mieć problem z oddychaniem?? Więc pewnie jak Cię nic nie ciśnie, nie spina to nie ma co dramatu robić.

Isis z tą nogą na nogę to chodzi o to że ma sie wtedy złe krążenie, ciśnienie się zwiększa.
Na któreś tam wizycie położna mierzy mi ciśnienie a tam prawie 180/100ileś... panika w oczach, po czym patrzy za biurko i mówi... Proszę nogę zdjąć z nogi... Po 5min ciśnienie wróciło do normy.

Dzień dobry dziewczynki :) My pospałyśmy z Tosią do 8 :) Nie obeszło się oczywiście bez pobudki w nocy na siusiu :p jak wróciłam do łóżka to maluszek zaczął fikać i zrobiłam się głodna :p musiałam coś zjeść :p
Znów z tego wszystkie nie pamiętam co miałam komu odpisać, więc wybaczcie że nie będę pisała imiennie :p
Ja mam wizyty co 3-4 tygodnie. Co do badania to hmmm usg mam na każdej wizycie - moja gin ma pypcia na punkcie rozwoju płodu :p (wczoraj się dowiedziałam, że awansowała i jest ordynatorem na patologii ciąży w szpitalu w którym chcę rodzic :D) Usg dopochwowe miałam do 12 tygodnia, a samo badanie hmmm co 2 - 3 wizytę. Strasznie się cieszę, że na nią trafiłam, bo okazało się, że sama miała bardzo ciężką ciąże i poród i nie lekceważy najmniejszych dolegliwości.

Dmuchawiec - trzymam kciuki za egzamin, oj sama pamiętam co to za stres :) Ja jeden egzamin zdawałam właśnie w śnieżną pogodę, wieczorem - oczywiście oblałam :p a powód ?? wjechałam w dziurę, i egzaminator złapał za kierownicę. Odwoływałam się ale ciężko było udowodnić moją rację.

Oj mi brzuch się też spina, ale lekarz wczoraj na tym usg prenatalnym powiedział, że wszystko ok więc się uspokoiłam.

Następną wizytę mam dopiero 30 stycznia, mam nadzieję, że wytrzymam i zobaczymy co moja gin powie na ten temat.

Co do płci i reakcji rodziny i znajomych ... u mnie też pytanie co będzie. I też strasznie mi czasami przykro, że nie zapytają jak się czuję. Choć są odstępstwa od reguły na szczęście, i są osoby które w pierwszej kolejności pytają o samopoczucie a o płci nawet nie wspomną :p

My obiad na szczęście mamy :) Wczoraj mój kochany małżonek ugotował nam czerwony barszczyk :D i zrobił bitki w sosie (trochę mu pikantne wyszło, wiem że próbował ratować :p). Pozostaje mi tylko obrać ziemniaczki i chyba ja się dziś skuszę na mizerie :p

Kciuki trzymam za dzisiejsze wizyty :) Miłego dnia kobietki :***

reklama
Na pewno nie powinno się tak siadać gdy ma się problemy z zyłami, albo gdy mama, babcia mają zylaki. Ja przykładowo absolutnie nie powinnam tak siadać, bo po ostatniej ciąży mam zylaki (w mojej rodzinie to powszechny problem), a i tak siadam w ten sposób. Mam taki nawyk i to silniejsze ode mnie:-(

Anula - stresuję sie strasznie, choc mneij niż poprzednim razem. Chciałabym miec to juz a sobą...

Ostatnia edycja:
Do góry