reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

fioletowa lecz to swoje oko... masakra jakas :no: wspolczuje.
teri super ze schodzi :-D

Jejku dlaczego na dziewczynki sa takie sliczne ubranka.... :angry: Juz sie pogodzilam z drugim synkem ale jakis niedosyt pozostaje. Nosz cholerka.
e tam 3 będzie dziewczynka;) my mamy nadzieje na Rysia tym razem:-Dlekarz wstepnie mówił o chłopcu ale jeszcze nie na pewno:-D
na pocieszenie dodam ze ostatnio jjak rodziłam Anielke to dzewczyna miała wszystko dzewczęce,rRóżowe,sukienkowe ,falbaneczkowe, nawet na auto naklejka zamówiona ""jedzie z nami Madzia"bo 3 róznych lekarzy stwierdziło dziewczynke-urodził się Kubuś.A mojego szwagra nawet po urodzeniu położna paqtrzy imówi dzewczynka teściowa na to:-DBasia a lekarz mówi gdze i podnosi klejnoty i siusiaka co sie podwineły pod pupcie i tak na dłoni je pokazuje i muwi chłop chłop nie basia:szok::szok:

a ja zakochana w garniturkach takich 56-74bosie są te róże i błękitne sukienunie buciczki wstazki ,kwiatki są fajne ale moje damy i tak na co dzień wjeansak plus koszulka i bluza pomykają -wygodniej czesać to też starsza awantury robi i po godzinie buży najładniejsza fryzurke. -kochane sa ale łobuzy straszne i marzeniem mojej starszej to zostać rycerzem i zabic smoka;)

Ostatnia edycja:
reklama
MamaTrójki ale się uśmiałam... jaja na dłoni :D ale i tak czasami bywa że dziewczynki to chłopcy i chłopcy to dziewczynki... ciekawe czy u nas coś takiego się zdarzy że przy porodzie okaże się inna płeć :p

Dziewczyy cz mialyscie kiedys po badaniu gin.jakas brazowa wydzieline, czy krew? Ja rano wstalam i polecial mi brazowy sluz. Zaraz za tel.do gin.i ona powiedziala, ze to po badaniu. Zeby sie nie martwic bo tak jak mowila tam jest wszystko dobrze.

Paulus3d ja miałam tak po badaniu i moja gin tez powiedziala ze spokojnie i wszystko ok. Ja mam nadżerke i mówiła, że to z tego powodu może się pojawić małe plamienie tylko to już było chwile temu bo ostatnio mam usg przez brzuch już..

Mamatrojki ale się uśmiałam z tymi klejnotami na dłoni i że Twoja córka chce być rycerzem i zabić smoka - mogliby iść na wyprawę z moim rycerzem :) Rycerzem dosłownie. Ma strój rycerski, topó, miecz i hełm i dziś idzie w tym przebraniu na Orszak Trzech Króli :) Wrzucę potem fotkę Rycerza :)

Natis, kochana jest Twoja córunia ! Czasem dają popalić ale tak na prawdę te nasze dzieciaczki to Aniołki najlepsze na świecie !

Fioletowa, a no Cię "urządził". Zdarza się :( Życzę szybkiego powrotu do zdrówka !

Teri cieszę się, ze Ci schodzi uczulenie. Ja raz tak załatwiłam mojego S. Spieszył się na mecz i chciał szybko zjeść dorsze. I bardzo szybko je smażyłam. Okazało się, że ich nie dosmażyłam. Wrócił z meczu i tak jak Ty miałś dekold on miał całe ciało - jeden wielki rumień, nawet na tyłku. I wciąż się drapał bo swędziało. Wystraszyłam się strasznie, chciałam już jechać z nim na IP. Wysmarowałam go maścią na uczulenie i dałam dużo wapna. I przeczytałam na necie, że silnie uczulający jest surowy/niedosmażony dorsz ...
Zeszło po paru godzinach i było ok.

A mi się podobają ciuszki chłopięce. Nie potrafiłabym ubrać dziewczynki. Pewnie zakładałabym spodnie w kwiatki i tyle :) Zawsze tylko patrzyłam na komplety dla chłopców no i nie muszę tego zmieniać :)
Mam nadzieję, że po urodzeniu Hubercik nie okaże się dziewczynką - będzie chodzić w męskich ciuchach :):)

U nas pada śnieg ...

Dzien dobry

Ale mnie mnie było, nie ma szans zeby nadrobić :(
Ostatnio aktywnie zyję, az zbyt aktywnie.
Irek czuje sie lepiej, ja całkiem dobrze. Krzysiek ma jakis bunt, dogadac sie z nim nie moge i strasznie mnie to irytuje.
Nasze zycie zaczyna przypominac serial "rodzinka.pl"

Niby siedze w domu, ale zawsze jest cos do roboty, mam pomoc w postaci pani Basi, ale chyba jestem mało zorganizowana, bo ciagle jestem na niedoczasie.
Do tego w pracy u mnie pare zmian z nowym rokiem, musiałam sie zjawic w piątek, bo duzo sie dzieje.
Nie ma ludzi do pracy, oferty wisza juz od miesiaca i zadnego odezwu.
Miałam kilka rodzin i zostały one rozdzielone między moich kolegów, ale brakuje im czasu.
Szef nie ukrywa, ze czeka na mnie jak na zbawienie, a ja zapowiedziałam, ze po macierzynskim ide na wychowawczy, co go nie ucieszyło.
Dziwne, ze tak cieżko dostać sie na ten kierunek i cieżko znaleść pracownika w ty zawodzie :/

Życze miłej niedzieli. My sie zbieramy do Plusek na basen. Krzysiek od rana o niczym innym nie mowi. Jade z bratową i jej synkiem, Irek zostaje w domu choc ardzo chciał jechać... jak dziecko ;)

reklama
Czytam Was Kochane na bieżąco, ale jakoś weny brak.. coraz bliżej środa i amnio.. chyba się boję i mam wątpliwości, ale ta niewiedza też nie jest dobra - od 2 dni boli mnie głowa :-(
Póki co idę na spacer - łapać płatki śniegu, a potem basen. Aż szkoda, że nie możemy się w jacuzzi wygrzać, ale jeszcze "tylko" sześć miesięcy :-D
Natis zazdroszczę Twojej rodzince wypadu na stok, mój syn we wrześniu złamał rękę w szkole z przemieszczeniem. Byliśmy w szpitalu, operacja, teraz ma druty, więc wolimy nie ryzykować.. choć stok kusi. 18 stycznia mamy kontrolę i może już wyznaczą nam termin operacji i wyciągnięcia drutów, wtedy na pewno mykamy na stok (o ile ze mną będzie wszystko w porządku..)

A ta Żabka z H&M nadal za mną chodzi.. coraz większymi krokami, ale póki co czekam na wyniki amnio..

Do góry