reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

fioletowa lecz to swoje oko... masakra jakas :no: wspolczuje.
teri super ze schodzi :-D

Jejku dlaczego na dziewczynki sa takie sliczne ubranka.... :angry: Juz sie pogodzilam z drugim synkem ale jakis niedosyt pozostaje. Nosz cholerka.

reklama
Cześć dziewczyny!!! Czy czujecie już ruchy dziecka bo ja nic...nie mogę sie doczekać..Byłam dzisiaj w Ikei pooogladałam łóżeczka ale jakieś kiepskie maja wiec kubie w standardowym sklepie, bedzie taniej i porządniej

uuuuu fioletowa to cie mały łobuziak załatwił na cacy kuruj sie bidulko szybciutko :-(

wysypka czy co tam to było już prawie cała zeszła :tak:

ja dzisiaj spię z synkiem bo męża rozłożyło na dobre goraczka 39 wziął aspirynę i poci się niemiłosiernie więc żeby mnie nie zalać potem i nie zarazić wygoniłam go spać do młodego a młody ze mną .. to penie noc i tak nie przespana będzie bo ten to ma adhd nawet w nocy i rzuca sie po łóżku kopie cuda wianki robi w nocy ehhh ale wole to niż chorego męża i sąsiedzi cos hałasują chyba jakaś imprezka kiedyś tak imprezowali do 4 rano już miałam iść do nich cały czas słyszę starego dziadka jak mamrocze po pijaku i mi się od razu mój teść przypomina wrrr:angry:

kari no fakt na dziewczynki sa strasznie słodkie te ubranka takie cukiereczki ale te chłopięce też maja swój urok zwłaszcza te niemowlęce wszystkie są mega słodkie ;-)

miłej spokojnej nocki wszystkim

agacia spokojnie juz tu dziewczyny kiedyś pisały że do 20 tyg to norma i każda inaczej zaczyna czuć ja czuje juz co dziennie ale to druga ciąża

Ostatnia edycja:
Kari wirm ze bardzo chcialas miec dziewczynke, ale dwoch chlopakow tez fajnie :) pomysl sobie tak , ze i tak mamy duzo szczescia majac w sobie taki cud, niektorzy by Ci zazdroscili dwojki chlopczykow. A dla chlopcow tez sa fajne ciuszki np ostatnio widzialam takie malutkie szerokie jeansy ze sciagaczami :)

holerka strasznie sie boje bo czułam ruchy-leciutko ale wyraźnie potem czułam je jakby z tyłu a teraz sama nie jestem pewna czy to ruchy czy nie a wcześniej były takie ze czułam i byłam prwna;(
ide dalej beczeć-lekaża mam 15 usg 5chyba;(

Pauluś no to super, że możesz już wstawać i synka gratuluje :tak:

fioletowa kuruj się kochana i wracaj do nas jak najszybciej:tak:

teri dobrze, że wysypka już schodzi. Ja też dzisiaj brałam syrop na zaparcia ale tylko jedną dawkę i więcej nie zamierzam. Kupiłam otręby, kiwi, jabłka, gruszki, śliwki suszone, cytrynę i będę walczyć

jku dlaczego na dziewczynki sa takie sliczne ubranka.... :angry: Juz sie pogodzilam z drugim synkem ale jakis niedosyt pozostaje. Nosz cholerka.
Kari mam to samo - dziś chodziłam po sklepie i tu sukieneczki, tu bluzeczki, tam balerinki dla dziewczynek zatrzęsienie....a ja w końcu wygrzebałam bodziak "I'm a lovely boy" :)

O masakra, ile tu się działo? 1,5 godziny zeszło mi przeczytywanie wszystkiego.
Chore i kontuzjowane - wracajcie do zdrowia.
Wygrzebujące się z choróbsk i alergii - cieszę się z Wami. I oby już odeszło paskudztwo na dobre.
Katka, a Ty od tej 2 nie śpisz? Ja też miałam pobudkę - znów trzęsawki z zimna. A tylko ramię miałam odkryte i wychłodzone, a telepało mną całą. Już nie czekałam aż się rozgrzeję, tylko od razu pobudka Ara i niech mnie otula (ten to kaloryferek, a spał praktycznie bez kołdry). Kurde nie wiem od czego to. U moich rodziców ciepło, aż nawet trochę za ciepło, ja zawsze wolałam nieco chłodniejsze klimaty. Ostatni raz mnie tak brało z końcem listopada/początkiem grudnia, potem długo już był spokój (praktycznie o tym zapomniałam). A tu znowu. Maluch musiał się też wystraszyć, bo tak buszował potem. Aż mi się płakać chciało. Najgorzej, że nie wiem od czego - nie jestem chora, nawet podziębiona, żadnego kataru, gorączki choćby nieznacznej, nawet kichnięcia. U nas to ostatnio było tak gorąco, ze na samych gaciach spałam, bo w koszuli się pociłam, a teraz to :-( Dobrze, że we wtorek wizyta u mojej gin...

Cześć Kobietki!

Moi wybyli z samego rana na narty, a potem na basen. Wrócą pewnie wieczorem. Mam nadzieję, że droga będzie spokojna. Natalka była tak podekscytowana, że spać nie mogła w nocy - tak się cieszyła na wyjazd. Nie wiem czy bardziej na narty czy na basen, bo pakowała się wczoraj cały dzień - nawet płetwy i maskę do nurkowania spakowała :-D.
Smuciła się tylko, że 'mamusia sama zostaje z rodzeństwem' - chyba 100 razy to powtórzyła po czym przyniosła mi do sypialni pół kuchni - gdybym miała na coś jednak ochotę - i pół swojego pokoju - pluszaki, żeby mi towarzyszyły, żeby mi nie było smutno...
W takich chwilach moja córcia jest po prostu do zacałowania :-).

FIOLETOWA - biduleczko, mam nadzieję, że szybko się wyleczysz..

TERI - jak się cieszę, że u Ciebie już dobrze. Ależ się wczoraj martwiłam o Ciebie!!! Nie pisałam już wieczorem, bo nie miałam weny, ale ciągle sprawdzałam wiadomości od Ciebie.

KATKA, KARI - z tymi ciuszkami to chyba zawsze tak jest, że podoba nam się bardziej to czego nie kupujemy. Ja mam dziewczynkę w domu, ale zachwycają mnie chłopięce ciuszki, a dla niej nie umiem niczego znaleźć :-). W ogóle będąc z nią w ciąży do 8 m-ca miała być chłopakiem, więc potem dopiero mieliśmy problem.

MAMATRÓJKI - nie martw się ruchami, napewno wszystko jest w porządku. Moje dzieciątko jest 2 tygodnie większe a też są dni, gdy go w ogóle nie czuję i zaczynam panikować. Do wczoraj wieczora 3 dni prawie się nie ruszał - coś tam czułam, ale tak jak piszesz wątpiłam po czasie czy to dziecko czy nie - bardzo delikatne i słabiutkie ruchy [wcześniej byłu zdecydowanie mocniejsze]. Dzisiaj rano troszkę pobrykał, więc się uspokoiłam. Poczekaj, Twój maluszek też się zaraz obudzi i obróci.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się porannie
Fioletowa współczuje bólu oka... Ja noszę okulary i mam na tyle dobrze że zawsze amortyzowały takie ''wypadki''
Mama trójki czułam Małą wyraźnie a później na pół dnia nic... a jak zaczęła kopać to okazało się że zmieniła pozycję... Jak leżała na boczku tak teraz jest chyba w pozycji siedzącej.... wali mnie nogami tam na dole... mam wrażenie czasami że chce wyjść :p
Wczoraj kupiłam pajacyka na 0-3.... wiem niby że to dziewucha a kupiłam białe bo ''a gdyby jednak chłopak''?? Dziwna jestem :eek:

Do góry