reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ailatan - kompletnie się na tym nie znam :-( A test ciążowy robiłaś ???? Jeżeli jest pęcherzyk to test powinien byc pozytywny.... Może jakaś pomyłka w labolatorium ???? A może pomyłka ginekologa :-(..... Oj biedna Ty :-(. Trzymaj się kochana , kup test w aptece i sprawdź może.... Nie wiem co innego doradzić :sorry2:

reklama
ailatan- masz 2 możliwości albo gin. się pomylił albo laboratorium, wątpliwości najszybciej rozwiąże test. zrób go z samego rana ale do gin też się wybierz, mam nadzieje że wszystko bedzie po twojej myśli, trzymam kciuki

ailatan ja tez bym na Twoim miejscu zrobila test, zeby sie upewnic.

a do dziwczyn , ktorym oli brzuszek polecam polezec z nogami wyzej, ja tak od dwoch dni lezalam i bole minely, pewnie i tak wroca skoro macica sie rozciaga,ale zawsze mniej stresu , jak przestaje bolec. Sprobujcie , moze i Wam pomoze. ja mialam je nawet tak wysoko, ze wygladalo jakbym siedziala na lezaco:)

aa i jeszcze jedno, jak Wy ustawiacie suwaczki, bo moj jej ustwaiony od ostatniej miesiaczki, a tak naprawde juz jestem od jutra w 18 tyg wg mojej gin lub wedlug szpitala 19 tyg

Ja sama widziałam na monitorze jak robiła USG, że coś jest, a miałam w tamtej ciąży duuużo USG, dlatego sama już pomyślałam, że to ciąża, zanim jeszcze powiedziała. Bo co mogłoby być innego niż pęcherzyk ciążowy?? :/ A jak laboratorium może się mylić? Test przed chwilą zrobiłam i jest jedna kreska... Bo ja jeszcze myślę, że to jest wczesna ciąża, ale nawet we wczesnej powinno mi wykazać hcg :( Bo pierwszy raz po zabiegu kochaliśmy się jakoś 16-17.12. czyli jak mnie zapłodnił od razu to dziś jest 19 dzień od zapłodnienia, ale to jeszcze pęcherzyka by nie było, a hcg by wykazało :( Boże już sama nie wiem co myśleć! :( Jutro zadzwonię do tej mojej gin, dziś już za późno :(

aliatan przykro mi kochana ale chyba tym razem sie nie udało skoro jest niskie hcg i jedna kreska 19 dni to dużo testy niby juz po 7 wychodzą mysle że gin niepotrzebnie narobiła ci nadzieji na ta ciąże ale obym się myliła i życzę ci kochana jak najlepiej ale jak sie nie powiodło to nie załamuj sie jeszcze będziecie próbować tu dziewczyny po kilka miesięcy sie starały zanim sie udało ale jesteś jeszcze bardzo młodziutka i na pewno zostaniesz mamusią czasem trzeba troche odpuścić zeby sie udało moja koleżanka tak miała 9 miesiecy starań i nic a jak znalazła dobra prace i stwierdziła że teraz poczeka chociaż pół roku żeby troche popracować to zaszła od razu w pierwszym miesiacu czasem jest tak ze chce się za bardzo i wtedy nie wychodzi tulę cie mocno i juz niedługo napiszesz że teraz to juz na pewno jesteś w ciązy i czekam na taka wiadomość od ciebie
ale oczywiście jutro koniecznie idz do gin dowiedzieć sie co i jak

Ailatan a jak duży był ten pęcherzyk ????? Może to bardzo wczesna ciąża i jeszcze w testach nie wychodzi ?????
Wyczytałam , ze beta wychodzi wiarygodna po 12 dniach od zapłodnienia. Wcześniej może wyjść negatywna.
Pisałaś , ze 6 mm pęcherzyk miał - to chyba już powinna beta wykazać ciążę :-(

Ostatnia edycja:
Muszę wam przytoczyć "rozmowę " rodzeństwa :
Jemy pizze. Zjadałam jeden kawałek i mówię, że już dziękuję.
Seweryn na to " mamo zjedz jeszcze jeden, ja powiem Hubercikowi, żeby Ci pomógł.
No i schyla siędo brzuszka i mówi"
- Hubercik, przepraszam, że Cię budzę ale pomóż naszej mamusi zjeść jeszcze jeden kawałek pizzy"
Po czym przyłożył ucho do brzucha i potem mówi do mnie:
- Hubercik powiedział, że ci pomoże

Uśmiałam się do łez. To było takie słodkie " Hubercik, przepraszam, że Cię budzę " ....:):):)

ailatan mi test pokazal juz dwie kreski w dniu w ktorym powinnam dostac miesiaczke czyli jakies 2 tyg po zaplodnieniu, ale podobno tez czasem tak sybko nie pokazuje, zalezy od testu

Robaczek...ale sie usmialam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba 6mm, ale teraz już głupia jestem i sama nie wiem czy to o pęcherzyk chodziło :/ Najbardziej dziwi mnie to czy to na pewno był pęcherzyk w takim razie?! Bo jeszcze myślałam, że mogłam poronić tą wczesną ciążę w nocy przed pójściem na hcg, ale przecież kilka h później jeszcze by wykazało hcg na pewno. A o tych 19 dniach pisałam, że jeżeli od razu po pierwszym razie bym zaszła to 19 dni temu, możliwe, że tak się wstrzelił... Ale potem za kilka dni był 2 raz dopiero i potem jeszcze ze 3 razy się kochaliśmy do dziś... Nie wiem sama o co chodzi :( :(

olunia-Nie wiem kiedy nastąpiło zapłodnienie i nie wiem kiedy powinnam mieć okres :( Tu jest ten problem, że nic nie jestem w stanie wyliczyć :( :(

Do góry