reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Chyba 6mm, ale teraz już głupia jestem i sama nie wiem czy to o pęcherzyk chodziło :/ Najbardziej dziwi mnie to czy to na pewno był pęcherzyk w takim razie?! Bo jeszcze myślałam, że mogłam poronić tą wczesną ciążę w nocy przed pójściem na hcg, ale przecież kilka h później jeszcze by wykazało hcg na pewno. A o tych 19 dniach pisałam, że jeżeli od razu po pierwszym razie bym zaszła to 19 dni temu, możliwe, że tak się wstrzelił... Ale potem za kilka dni był 2 raz dopiero i potem jeszcze ze 3 razy się kochaliśmy do dziś... Nie wiem sama o co chodzi :( :(

olunia-Nie wiem kiedy nastąpiło zapłodnienie i nie wiem kiedy powinnam mieć okres :( Tu jest ten problem, że nic nie jestem w stanie wyliczyć :( :(

Ailatan, to tylko spokój i czas jest tu potrzebny. Na razie nie martw się. Wiem, że łatwo mówić. Spróbuj się jakoś zrelaksować i zasnąć spokojnie. Pójdź jutro do gin, może będzie mogła coś więcej powiedzieć.
Wczesna ciąża czasem płata figle. Różne rzeczy się dzieję, zwłaszcza gdy organizm jest tak rozchwiany hormonalnie jak Twój. Zobaczysz jak nie teraz to za jakiś czas będziesz w ciąży.
Tulę Cię z całych sił i wspieram duchowo !

Ja już nic nie wiem, cała się trzęsę :(
Miałam krwawienie, ale niewielkie. Jak czekaliśmy na wizytę to się zaczęło i jak wróciliśmy do domu, wykąpałam się i pierwszą luteinę włożyłam, rano wstałam i już nic nie było...

Popieram Robaczka - Ailatan musisz się uspokoić , zrób sobie herbatkę z melisy najlepiej i spróbuj zasnąć a rano skontaktuj się z lekarką. ściskam Cię mocno.

Ailatan ja bym rozważyła powtórzenie bety w innym lab. Na swoich wynikach się sama przekonałam ze jedno drugiemu nie równe. A testem sikanym się nie przejmuj. Mi nie wyszedł przy becie 307 tylko dopiero przy 6266. Dzisiaj idź spać a dopiero jutro coś rob.

Ailatan wiem, że ciężko cokolwiek doradzać w takiej sytuacji ale spróbuj się uspokoić bo nerwy naprawdę nic nie zmienią. Jutro przejdz się do ginekologa i wszystko będziesz wiedziała. Nie martw się. Jestem z Tobą całym serduszkiem

reklama
Ja już nic nie wiem, cała się trzęsę :(
Miałam krwawienie, ale niewielkie. Jak czekaliśmy na wizytę to się zaczęło i jak wróciliśmy do domu, wykąpałam się i pierwszą luteinę włożyłam, rano wstałam i już nic nie było...
ale skoro krwawienie było krutkie a pecherzyk był i teraz czysto to moze macica oczyściła się z jakis swoich zaległosci które na okres przewidziała-dla dobra pęcherzyka-ja jestem dobrej myśli

ailatan ja tez bym na Twoim miejscu zrobila test, zeby sie upewnic.

a do dziwczyn , ktorym oli brzuszek polecam polezec z nogami wyzej, ja tak od dwoch dni lezalam i bole minely, pewnie i tak wroca skoro macica sie rozciaga,ale zawsze mniej stresu , jak przestaje bolec. Sprobujcie , moze i Wam pomoze. ja mialam je nawet tak wysoko, ze wygladalo jakbym siedziala na lezaco:)

aa i jeszcze jedno, jak Wy ustawiacie suwaczki, bo moj jej ustwaiony od ostatniej miesiaczki, a tak naprawde juz jestem od jutra w 18 tyg wg mojej gin lub wedlug szpitala 19 tyg
Ale my powinnysmy unikać leżenia na plecach bo macica uciska wtedy tentnice:-)

Ja sama widziałam na monitorze jak robiła USG, że coś jest, a miałam w tamtej ciąży duuużo USG, dlatego sama już pomyślałam, że to ciąża, zanim jeszcze powiedziała. Bo co mogłoby być innego niż pęcherzyk ciążowy?? :/ A jak laboratorium może się mylić? Test przed chwilą zrobiłam i jest jedna kreska... Bo ja jeszcze myślę, że to jest wczesna ciąża, ale nawet we wczesnej powinno mi wykazać hcg :( Bo pierwszy raz po zabiegu kochaliśmy się jakoś 16-17.12. czyli jak mnie zapłodnił od razu to dziś jest 19 dzień od zapłodnienia, ale to jeszcze pęcherzyka by nie było, a hcg by wykazało :( Boże już sama nie wiem co myśleć! :( Jutro zadzwonię do tej mojej gin, dziś już za późno :(
moze mnie sie pomylili w 1 ciąży i 2 zera dopisali przy cukrze-wyladowałam w szpitalu i owszem cukrzyca była ale nie naczczo tylko po jedzeniu:szok: znajomej rąbneli sie w wpisywaniu wyników z markera-tego na raka i puki bad nie powtużyli była pewna ze ma raka:szok:

Dziewczyny już mi się żyć odechciewa :( Dopiero niedawno miałam wyniki bety wczorajszej i mam 0,2 HCG! :/ Jak to możliwe? :/ Co to w ogóle znaczy? Pęcherzyk w środę był 6mm, a wczorajsza beta wychodzi, że nie jestem w ciąży ? :( Myślałam, że to zawsze jest odwrotnie, że hcg jest, a może nie być pęcherzyka... :/ O co chodzi? :( Ratunku!!! :(
to moze znaczyć baaaaaaaaaardzo młodziutką ciąże,błąd w badaniu krwi,bład w zapisywaniu wyników albo ze nie jesteś w ciaży ale skoro pęcherzyk był a niema krwawienia juz-takiego żywo czerwonego to pewnie dalej jest wiec stawiam na bład w labolatorium albo młodziutka ciąże lub niskie hcg -tu dobrze ze masz luteinke. jeśli mogę doradzić to zadzwoń do ginki
(mówiłaś ze jest fajna)opisz jej wszystko co i jak jak wyniki ,jak test i wszystkie obawy,zapytaj czy przyjsc dla uspokojenia,i zrób znowu hcg w innym labolatorium zobaczysz czy to był bład? czy rośnie bo jeśli będze niewielkki przyrost to było by super jesli będze mega skok taki o 10000razy tyle to tamte to był bład labolatorium i tyle i zadzwoń z wynikami do ginki i najważniejsze spokojnie postaraj sie ja wierze ze będzie dobrze

Do góry