reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Ewelina, mnie takie kłucia się zdarzają, ale bardzo rzadko i tylko po gwałtowniejszym podnoszeniu się. Zakuje, że aż muszę przejść do pozycji embrionalnej i zaraz przechodzi. Ale nie wydaje mi się, żeby to było coś poważnego - raczej alarm na moją nieuwagę.

To mnie pocieszyłaś, bo mam tak samo i obawiałam się, że tak nie powinno się dziać, ale może faktycznie to nic takigo

ariena musisz wizac zaświadczenie od specjalisty np stomatologa, okulisty, zaświadczenie jest wydawane po badaniu, jesli oczywiscie wszystko jest ok, ja też czesto wydaję takie zaświadczenia
głowa do góry, to jakas epidemia złego humoru!!!! nie dajmy sie!

teri
bedziesz zadowolona z podusi, ja taka mam, spie z nia od 3 lat;)

anisiaj hehe racja w lipcu bedziemy wygladac kiepsko z wiszacym brzuszyskiem ;/ ale na pewno szybko sie go pozbedziemy, w pierwszej ciazy przytyłam 27 kg, a niecale 2 miesiace pozniej wazylam tyle co przed ciaza, wiec licze, ze teraz tez łatwo pojdzie

palindromea wspolczuje dzsiiejszych przezyc.........

ewelina ja tak mialam w pierwszej ciąży, a teraz boli mnie caly czas

bylam u gina, zrobil usg, powiedzial, ze oki i ze mam lezec, a jak nie przestanie mnie bolec to przyjsc, wiec natis mialas racje, ze trzeba odlezec swoje;)
prosilam, zeby sprawdzil płeć, dosc długo sprawdzał, ale powiedzial, ze to zbyt powazna sprawa, zeby zgadywac, a nie jest pewien, bo raz mu sie wydaje, ze dziewczynka, raz ze chlopiec, ale cos mu mignelo przez chwile, wiec moze chlopak, a dziecko mialo złaczone nozki i było wciśniete w róg macicy gdzie było mało wód płodowych i dlatego tak słabo widac eh i wciaz nie wiem.........

jestem dumna ze swojego syna, byl 5 godzin w przedszkolu, dał rade, jadł ładnie, bawil sie z dziecmi, tylko sie obsikał, a pote zalał zupą, ale to nic;)

Oj tak, a jeszcze jak po takim kursie na siku zaczne jakies rozmyslanie to dwie godziny w plecy ;)

heh mam to samo nagle mi sie przypomina tysiąc spraw do obmyślenia dziś tak od 4 do 6 myślałam nad sprawą nie cierpiącą zwłoki ;-)

a przez pierwsze 3 miesiące zasypiałam wszędzie i o każdej porze dnia i nocy a teraz obrót o 180 stopni :baffled:

Ja mam tak, że w nocy spać nie mogę, za to od 06:00 to mogłabym spać cały dzień:) także Was rozumiem:)

Teri jestem tego samego wzrostu co Ty, na pewno też kupię ta poduchę:)))

Natis... faktycznie pocieszyć potrafisz:p:p:p ale i tak nie mogę doczekać się lipca:D

Złe samopoczucie i mnie dziś dopadło, ledwo wyszłam z domu i od rana omijam wszystkie lustra:/ masakra. Na jutro mam ambitny plan, wstać, zrobić włosy, paznokcie i iść spacerkiem na Silesię... tam pośmigam po sklepach i napiję się Mango Passion w Starbucks:))) kupię coś dla siebie (na pewno witaminy) i może dla Maleństwa to poprawię sobie humor...

teri ja zamowilam z tych samych rogali:) ciekawe czy bedzie sluzyc? pewnie moj bedzie zazdrosny , ze do poduszki bede czesciej przytulona niz do niego:))

Bym chciala ponarzekac na upaly w lipcu i sierpniu , ja tutaj w Irlandii bede marzyla o 20 stopniach w lato :((

Znowu jetsem na zwolnieniu do konca nastepnego tygodnia, a potem sie zobazcy, bo z atydzien mam szpital i powiem o tych bolach brzucha podczas chodzenia. Dzis tak mnie klulo, ze az isc nie moglam. Mma nadzieje, ze to tylko rozciagajaca sie macica i wiezad

Mama kubulki a gdzie masz te bole? bo mnie ciagnie w pachwinach i w kroczu i czasem tak pod pepkiem, ale to rzadziej

co do poduszki to ja wlasnie pamietalam jak kiedys natis pisala , ze ta 190 jest jej za dluga i wybralam ta mimo , ze mam 170, ale i tak spie z podkurczonymi nogami.

Do toalety jak chodze w nocy to na pol spiaco, mojemu zawsze mowie , zeby pamietal o tym ,ze drzwi maja byc otwarte do lazienki bo ide po omacku ;0

Ostatnia edycja:
Natis ja mam tak, ze mimo wstawania na siku potrafiłam od razu zasnąć a wręcz do łazienki iść po ciemku. Teraz latam co godzinę wracam i wcale nie chce mi się spać. Ja spiochem byłam zawsze. I przed ciąża potrafiłam iść spac o 18 i wstać dopiero do pracy o 6. Obecna sytuacja jest dla mnie dziwna i nienormalna. Najpierw myślałam ze to przez katar ale teraz myślę ze to urok ciąży.

A mnie ten brzuch cały czas boli. Znów się twardy zrobił. Mąż kupił mi dzisiaj espumisan i ten syrop na zaparcia przez was polecany i mam nadzieję, że coś pomogą. Zaraz wezmę espumisan i zobaczymy.

Ja też humoru za dobrego nie mam. Wszystko mnie przeraża, boję się tej wizyty ale dzięki Julci, jej uśmiechowi lepiej się robi na sercu i nie ma czasu się smucić:)

Co do spania to ja problemów w nocy nie mam. Zasypiam normalnie razem z mężusiem. W nocy przynajmniej ze 2 razy idę do łazienki ale po powrocie od razu zasypiam więc nawet tego rano nie odczuwam. Ale spać to ja mogę i do 14:-D Jednak gdy w dzień zamknę oko chociaż na 5 minut to noc mam już nieprzespaną niestety dlatego tego nie robie

Ostatnia edycja:
heeej. ;) Mam pytanko. Jak biorę antybiotyk Duomox to mogę normalnie witaminy połykać? :) niestety skończyło się zapaleniem gardła i antybiotykiem ;/

reklama
Do góry