reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

witam sie z rana dziewczyny mam dylemat 3 dni temu przestałam brac antybiotyk a wczoraj wieczorem strasznie bolał mnie pęcherz dziś jeszcze gorzej boli strasznie sikam co chwile po troszku zostało mi jeszcze pare tabletek tego antybiot a tam pisze że on działa tez na zapalenie pęcherza jak myślicie mogę go znów zacząć brać ?

Nie wiem czy parę tabletek pomoże , ja chyba skonsultowała bym się z lekarzem. Współczuję bólu pęcherza, nienawidzę tego :-( Pij dużo, dobra jest żurawina taka w płynie jest w aptece... <tulę>

reklama
Hej dziewczynki, nadrabiałam wczorajszy wieczór 40 minut !!!! książek nie muszę czytać wystarczy forum :-D:-D

Pisałyście o mężach, tak, zgadzam się z Natis - po latach też bardziej siebie cenimy i są lepsze relacje. Z roku na rok z moim S się lepiej dogadujemy. tzn zawsze byliśmy udanym małżeństwem i się wspieraliśmy ale mogę też powiedzieć, że miłość jak wino. Jesteśmy też 14 lat ze sobą i mamy ostatnie lata bardzo udane ( odpukać ). Oby tak dalej i nawet lepiej !

Widzę, że miałyście udane Mikołajki. My po pracy pojechaliśmy do rodzinki. Młody niestety nawet nie rozpakowała swojego lego i nie ułożył - zrobi to dopiero dziś wieczorem bo poszedł do kolegi na urodziny i dop. wieczorem go odbieram.
No ale rodzince zrobiliśmy Mikołajki i powiedzieliśmy o moim stanie :) O jaka była radość i niedowierzanie !!!! Jak miło, że wszyscy tak bardzo się ucieszyli, zupełnie wszyscy !
Wróciliśmy wieczorem - chyba za dużo miałam latania i brzusio bolał :(
Od poniedziałku "urlop". W końcu zabiorę się za porządki bo aż wstyd :zawstydzona/y:

Teri może zadzwoń do lekarza, trochę strach zawsze antybiotyk brać na własną rękę, zwłaszcza, ze antybiotyk powinno się brać całą serię a nie kilka tabletek.

Nisanka - mam po 30 jest tu sporo - to piękny wiek :) ( jeszcze niedawno bałam się trzydziestki :-) )

Korba, fajny ten globus. Bardzo lubię takie zabawki, które również przy okazji zabawy uczą. A pomysł Twojej Mamy z Mikołajem rewelacyjny !!

Palindromea, cieszę się, że dziś lepiej z samopoczuciem.

Natis jak brzucho ? Boli jeszcze ? Mam nadzieję, że już nie !!! Ty straszysz ludzi, a kciuki trzymam za Ciebie tak, że palce już bolą więc powinno w końcu już się unormować i być dobrze !

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Ale u nas śniegu. Jak się pozbieram to spadamy na dworek :) Wstałam dzisiaj rano spuchnięta :/ Może to od niewyspania i czuje sie lekko podziębiona? Cisnienie bardzo dobre 120/65, musze się obserwować.
Teri na wlasną reke nie brałabym antybiotyku.
Korba prezent fajny :) A pomysł twojej mamy rewelacyjny.
Ide coś porobić a mam dzisiaj lenia.

Dziewczyny, ale miałam noc, pierwsze mała wstała o 11 maż ja zabrał, położyli się o 1 a później znów o 5 i niespałała do 7 (oczywiście z tatą), wstała przed 9, dla niej to naprawdę dziwne bo już od małego potrafiła przesypiać całe noce, zdarzały sie małe epizody ale rzadko, ale po tej historii z aftą i ząbkiem w miejscu afty nauczyła wstawać sie w środku nocy, mam nadzieje ze jej tak nie zostanie, mąz się martwi, bo jutro musi zostać na noc w pracy a ja w nocy jestem pół przytomna.
Dziś wizyta, ale to dopiero po południu, nawet nie moge sprzątać bo maz śpi a mała dokazuje...... jestem taką małą pedantką przed ciążą miałam wszytko posprzątane, teraz zmieniło sie o 180 stopni bo w każdym pokoju łącznie z kuchnią są zabawki i nie ma sensy tego sprzątać bo mała kursuje i musi mieć wszędzie cos do zabawy.
Teri- ja tez skonsultowała bym to z lekarzem, par tabletek może nie wystarczyć, ja osobiście bolu pecherza nie miałam, ale siostra i bratowa cierpią wiec wiem że jest strazny

DzikaBez moze Mała wstaje własnie przez ten zabek? Może jej dokucza?
Moja mała od początku nie przesypia całych nocek :( Na palcach jednej reki moge policzyc ile razy przespała całą noc :/
Ja też lubie jak jest czysto w domu. Tyle że ja mam ten problem że ciężko jest mi się zebrać zeby posprzatac :D ale jak już wstane to robie :p

mama wikusi- mi teraz też jest ciężko się zabrać bo nie wiem do czego rece pierwsze włozyć, a to raczej nie przez ząbki czy złe sny bo wtedy była marudna albo przestraszona, a w sumie ten czwarty zabek juz jest a teraz ma mine jak by chciała powiedzieć "mamo ja juz sie wyspałam idziemy sie bawić?"

Tak piszecie dziewczyny o sprzątaniu , jak też mam dzisiaj takiego lenia , że masakra. Muszę okna umyć , ale dzisiaj nic z tego bo mróz. Tak dziwnie dzisiaj się czuję,brzuszek pobolewa, głowa boli, chciałam się na chwilkę położyć i już prawie zasypiałam a tu kurier dzwoni ( zamówiłam ten perfum dla mojego S, już nie pamiętam która z Was poleciła mi tą firmę, ale jeszcze raz dziękuje---szybko , sprawnie--rewelacja) , no i jak już zleciałam na dół to usiadłam do forum :) Czy ja się dzisiaj wezmę za robotę :angry:

mama wikusi- mi teraz też jest ciężko się zabrać bo nie wiem do czego rece pierwsze włozyć, a to raczej nie przez ząbki czy złe sny bo wtedy była marudna albo przestraszona, a w sumie ten czwarty zabek juz jest a teraz ma mine jak by chciała powiedzieć "mamo ja juz sie wyspałam idziemy sie bawić?"
Pamiętam, że młody w tym wieku też tak miewał - stawał w łóżeczku i nie wykazywał ochoty do spania :) Przeszło mu to :) Teraz to ma problem by wstać :D:D:D:D
Wtedy też się martwiłam, że mu to zostanie - nie zostało. Szybko pokochał spanie i jak może to śpi do 10 -11 !

Cześć dziewczyny. Witam nowe mamy-zdrowej spokojnej ciąży życzę.
Nie odzywałam się bo jakos tak w domu mniej czasu pomimo choroby.
Lepiej się czuję jeśli chodzi o przeziębienie, ale ogólnie nie mam siły.
Mam jeszcze nastepny tydzień zwolnienia, więc po odpoczywam.
Teri, ja bym nie brała antybiotyku, kup sobie żurawinowe tabletki- Urinal.
Ja je brałam w obu ciążach za pozwoleniem lekarza,
Miłego dnia, pozdrawiam.

reklama
Jesu dziewczyny, ale produkujecie... dobrze, że od dziś L4 to będę na bieżąco:)))

Ines spóźnione ale szczere WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ :))))

Xez super masz ekipę w pracy!!! :) fajny pomysł

Palindromea widzę, że Twój A.to taki uparciuch jak mój Piękny i lubi strzelać fochy... mam nadzieje, Kochana, że dzisiaj już lepiej!!!

Korba mnie za to rozpiera dziś energia... ale wole nic nie robić... tydzień chociaż poleżę jak DR kazała a później wezmę się za sprzątanie... jutro zmuszę Pięknego żeby umył mi 2 pozostałe okna... :p

Kurde nie mam pomysłów w tym roku na prezenty świąteczne... Pięknemu kupię chyba spodnie do biegania, a rodzicom kupię bony do Silesi... kupią sobie co będą chcieli... i kiedy będą chcieli. Mój brat najbardziej pewnie ucieszy się z kasy więc przy tym pozostanę:)) to mój plan awaryjny... chyba, że przez te 2 tyg siedzenia w domu na coś innego wpadnę:)

Ok idę się ogarnąć bo dzisiaj trochę pospałam.. przez ostatni rok nie zdarzyło mi się wstać tak późno:))))

Do góry