reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witajcie :-)

U mnie jakiś strasznie leniwy dzień, śnieg troszkę popadał w nocy i teraz też lekko prószy:tak: Nasza mała strasznie się cieszy, byliśmy z nią na dworku , ale tego śniegu tak malutko....;) a ona tak chce lepić z tatą " FIGLO" :-D Miłej soboty kochane, mam nadzieje , że chore i przeziębione- zdrowieją, że Natis nie ma już plamień... buziaki:tak:

reklama
Witam się leniwie, sobotnio i oczywiście łóżeczkowo :)

Mieliśmy dziś iść na kolację do znajomych, niestety mąż się boi ze mną ruszać z domu (a raczej z łóżka) zatem zaprosił ich do nas. Tak więc kolacja przyjeżdża dziś do nas :). Prawie się pokłóciliśmy, przecież tylko do samochodu wejść, wyjść i u nich też bym się położyła na kanapie, ale... nie pozwala :(. Dobrze by mi to wyjście zrobiło, ale...

MatkaEwa - w której Rudzie mieszkałaś? Ja spędziłam w Rudzie 20 lat swojego życia :). Też pochodzę z Rudy Śląskiej.
W ciąży z Natalką też byłam tak aktywna jak Ty piszesz. Pracowałam do końca, 2 tygodnie przed porodem latałam w kasku po budowach :) - a byłam przy tym szersza niż dłuższa :-D. A teraz zwykłe chodzenie okazuje się problemem, co zrobić...

Teri - jeju, tak mi przykro choróbko! Przytulam Cię mocno i mnóstwa zdrówka życzę. Buziak

Smile - faktycznie pustawo tutaj, od wczoraj jakieś puchy. Gdzie się podziewacie laseczki????

Korba - jak tam dzisiaj nastrój?

Dziewczyny czy myślałyście już o Banku Krwi Pępowinowej??? Rozeznałam temat dość obszernie jeszcze jak byłam w ciąży z Natalką. Niestety wtedy byliśmy zupełnie bez kasy i nie było szans na zdeponowanie krwi. Teraz chciałabym zainwestować w temat, tymbardziej, że najprawdopodobnie krew mogłaby posłużyć dwójce dzieci(mam nadzieję, że nigdy nie będzie takiej potrzeby, ale nikt nie wie co przyniesie przyszłość ).

Natis nastrój ???? Trudno wyczuć, szału nie ma:-D ale nie jest najgorzej:tak:

Szkoda , że mąż nie chce się zgodzić żebyście Wy poszli, zawsze coś innego, chwilowa zmiana otoczenia, faktycznie dobrze by Ci to mogło zrobić, może jeszcze pogadaj:tak:

Witam się sobotnio, dziewczyny mam taki problem a właściwie pytanie, mojej córce idą górne siekacze, jeden wyszedł ładnie ale drugiemu się nie spieszyło, ok. tydzień temu zobaczyłam jedna biały punkt myślałam że idzie ale gdzie w środę zobaczyłam że rożni się kolorem, jest bardziej żółtawy, kiedy dotknęłam tego miejsca to jest zupełnie miękkie, ale ta biało-żółta plamka jest dokładnie w miejscu i kształcie ząbka chociaż troszkę większa, pomyślałam ze to afta ale wtedy dziecko by płakało nie wiem co to boje sie ze coś nie tak z ząbkiem, wiecie moze co to może być?

Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam, bo sporo pracy w pracy, ale już niedługo pójdę na zwolnienie, bo jak wracam, to jestem padnięta! W ogóle wystarczy, że gdzieś wyjdę na miasto, spotkam się ze znajomymi i jak wracam do domu, to nie jestem w stanie już nic zrobić! Ale takie uroki:) Nie narzekam, bo poza zmęczeniem nie mam żadnych męczących objawów ciąży:)

Badanie genetyczne już w czwartek i nie mogę się doczekać, jak zobaczę nasze maleństwo! Taki prezent na Mikołajki:) W środę zaczynam 12 tydzień, a jak się skończy, to będę w upragnionym drugim trymestrze!

NATIS- faktycznie, pogadaj z mężem, moim zdaniem wyjście do znajomych dobrze by Ci zrobiło, chyba, że zamierzacie tańczyć do upadłego, w co raczej wątpię :D Powodzenia!

Pytanie mam: jak zrobić suwaczek?! Bo szukam i szukam, ale jakoś nie widzę takiej opcji... Dziękuję z góry za pomoc:)

Witam sobotnio
Wszystkim chorym zdrówka a pozostałym wypoczynku.:-)
Pewnie juz dzis tu nie zajrze, bo za godzinke juz przyjda goscie. Zaraz zmykam przyszykowac stół.
U mnie rano tez było troche biało ale wszystko stopnialo. Mogło by troche sniegu spasc na swieta.
pozdrawiam

hej laseczki

jelsi chodzi o temat ku;linarny to uwielbiam gotowac i piec ciasta maz zartuje ze dlatego sie ze mna ozenił

dzis nie mam siły moj synus mnie zamecza terz spi wiec chwila oddechu
na andrzejki wybieramy sie do znajomych

miłego wieczoru wszystkim zycze :)

Hejka wszystkim!
Witam ciepło nowe mamusie!!!

Od wczoraj tu czytam o jedzeniu, dzisiaj odważyłam się po raz pierwszy zaatakować temat rolad z wołowiny. Ponieważ nie za dobrze wspominam tradycyjną wersję z musztardą, kawałkiem bułki ogórka i cebuli :baffled: to wymyśliłam własną-mięsko posmarowałam pesto z bazylią, połozyłam po 1 oliwce, kawałki suszonego pomidorka w oleju, troszeczkę cebuli i pieczarki.
Muszę pisać że pyszniutkie wyszło?
A teraz tak mi się chce szarlotki z lodami i bita śmietaną że aż uroniłam łzę z żalu że nie mam :-(

Niemożliwe że tyle czasu na forum cisza :)

Proszę o kciuki jutro od 11:30 testuję nową panią dr i liczę na ekstra dokładne USG :)

reklama
Witam :)
Kilka dni mnie nie było bo byłam z małą u rodziców. Troszkę sobie odpoczęłyśmy :)
We wtorek byłam u lekarza na nfz, który wypisał mi skierowania na badania. Sporo ich i już obawiam się poniedziałku i tej igły
:szok: Mam nadzieję, że nie zemdleje:-D
Dzisiaj powiedziałam chrzestnej o ciązy. Z wrażenia usiadła ale bardzo się ucieszyła. Teraz biorę się za kolacyjkę bo znów głodna jestem :)
Gratuluje udanych wizyt:tak: Moja już za 9 dni:-)

Do góry