reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzien dobry, obiecuje poodpisywac jak dzieciaczki zasnal na drzemke.
Nocka super. Nelka obudziła się dopiero o 5 !!!! Tymek o 5:30 musial się odkryć bo stopki mial lodowate ale zasnal i spalismy do 7:40 jak nigdy. Woec moze te jego pobudki zwiazane samz tym ze marznie ???
Ogladaniu hmmm w sumie chyba sa zainteresowanie bo i mowili ze ladnie udekorowane i pytali czy np szafe bedziemy zostawiac. Bo jak na wynaje, to juz mieliby po problemie. Teraz ciekawe jaka cene zaproponuja.
Pies jakos slabo reaguje na leki, jutro usg tej opuchlizny na gardle i mam nadzieje ze zrobi mu tez przeswietlenie klatki. Na razie tyle :(

reklama
Witam z pracy
Strasznie się dziś nie wyspalam więc z Robaczkiem mogę sobie przybic piątkę. Poranek miałam też nerwowy bo bal w Mili przedszkolu został przeniesiony na dzisiaj o czym nie wiedziałam bo miał być w poniedziałek a wczoraj Mila nie była. Na szczęście w domu był strój więc P dowiózł.
Mikoto.
Oj nie podoba mi się że babcia znów zaslabla. Kiedy w końcu im otworzą się oczy !
Teri, Mikoto.
Wspieram 2 dnia detoksu
Madzia
Powodzenia w układaniu planu z buntownikiem
Palin
Brawa dla Krysi !
Dla,reszty miłego dnia

Jestem jestem witam zimowo znów mamy śnieg może uda się wyjść na sanki
Drugi dzień bez kawy a już dziś dużo lepiej głowa już tak nie boli pomijam zieloną herbatkę ktoś chętny :p
Mikoto ba temat babci to Wiesz co myślę brak słów :mad: idziecie na sanki ? Co dziś działasz ja muszę ogarnąć rachunku jak ja tego nie lubię :confused: I mamy w planach sanki o ile śnieg i pogoda pozwoli
Madzia dziewczyny już wszystko napisały przede wszystkim konsekwentnie wykonywać kary i nagrody u nas jakoś tak nie mamy problemów puki Co cwiczylas wczoraj ?
Kingusia tak sprzedalam od miesiąca stało w piwnicy i zajmowało miejsce Daria chcę być już dorosła to i je jak dorosła przy stole ;)kciuki za krzesełko za ile komplet nam ten co mamy tak drogo nie wyszedł bo coś ok 80 zł a jestem bardzo zadowolona macie śnieg ? Z tym bieganiem to u nas to samo jak dostanie torpedy to biega z jednego pokoju do drugiego jak szalona jeszcze podskakuje i mówi że robi bryki :D

Ale wiecie jak po takim dniu na samej kaszy z warzywami mam dziś płaski brzuch już czuje się lepiej mimo że w nocy dostałam @ to mnie motywuje do dalszych wyrzeczeń :p:D

Ostatnia edycja:
Witam kochane ;-)

Wieki mnie tu nie było :zawstydzona/y:

Mikotku, Kurcze , co się dzieje z babcią , niedobrze że tak mdleje :-( Mam nadzieję , że badania wyjaśnią wszystko . Ty Mikotku nic się nie zmieniasz nadal tak dużo robisz w domku i ze wszystkim zdążysz :tak: Dawno nie widziałam Zosieńki

Madziu, Ja też mam problem z Julką , ona nie kłamie ale w ogóle nie chce się słuchać :-( Wszystko jest " Zaraz, za chwilę , poczekaj , robię coś ", doprowadza mnie to do furii :zawstydzona/y: U nas kary , kary i chyba będzie ich więcej . Wczoraj bardzo chciała z S malować drzwi , ale przez swoje zachowanie miała szlaban na malowanie , płakała chyba z godzinę , serce mi pękało :-( Ale co mam zrobić ? Musimy być konsekwentni . U nas jest problem tego typu , że Julka jeździ do babci a tam jej wszystko wolno :sorry2: A poza tym nadal z Zosią się kłócą . Oczywiście są też fajne chwile , ale czasami wytrzymać z nimi cały dzień to jest niezły wyczyn . Już myślałam o jakiś ziołowych uspakajających tabletkach .

Robaczku Hihi ale Hubuś dał popalić :-D Ty to szczęściara jesteś , że masz "prawie idealnego " starszaka :tak: Fajne pyszności zjada Hubert . Zosia odpukać od paru dni je ładnie , wyszła jej "3" to może będzie chwile spokoju i ładnego jedzenia ;-) Ty szukasz kluczyków a ja dzisiaj w nocy sobie uświadomiłam, że dawno nie widziałam swoich dokumentów od samochodu a jakoś na początku roku kończy mi się ubezpieczenie . Wstałam rano wywaliłam wszystko z torebki i nie było . Zaczęło się szukanie i znalazłam w torebce którą nosiłam z parę miesięcy temu :szok: Nawet nie wiedziałam , że jeżdżę tyle czasu bez dokumentów - Masakra;-)

Terii, Mikotku ,Na jakim Wy moje chudzielce detoksie jesteście ???? Nie pijacie kawki ? Terii, Twoja Daria już taka duża dziewczynka :tak:

Jakie wasze dzieciaczki rozmiary naszą ??? Czy tylko Zosia taka mała jest że nosi 80 :confused::-D

Palin, Ty tak świetnie sobie radzisz kochana z dzieciaczkami . Tylko chciała bym żebyś miała więcej snu ... . Mikołaj też już taki duży chłopczyk i w dodatku pięknie jedzący :tak: Krysiulka zmienia się z dnia na dzień , piękna nasza księżniczka ;-)

Gosiu,, Ty następna dzielna mamusia , zdrowe dzieciaczki ? Kochana , co się dzieje z pieskiem ? :-(

U nas pogoda zwariowana , wczoraj mróz , dzisiaj wiatr i odwilż , głowa boli masakryczna pogoda i jak tu nie chorować ?

Dziewczyny kochane moje wiecie może czy można i gdzie kupić używane schody wewnętrzne ? Nie muszą być drewniane .. Chciała bym zrobić inne wejście na górę , i wtedy naszą sypialnie podzielić na 2 pokoje , wtedy dziewczynki miały by swoje małe ale własne pokoiki :-) To takie moje małe marzenie

Buziaki wielkie kochane , nawet jak nie piszę na bb , to zawsze myślę o Was :tak:

Haahaha Korba, weszłaś po takim czasie i rozbawiłaś mnie do łez :) Tyle bez dowodu jeździć. Jesteś IDEALNA :) Gratki ząbka. Hub nosi szlachetne 86 i zacne 92 :)

Gosiaku
nic nie mówi o wyspaniu się bo dziś jestem dentka. Ale cieszę się, że choć Ty dziś wyspana. U nas jeszcze jak Korba pisze ciśnienie okropne :(
Wisienka idziemy w kimonko, tak na kanapę na pół godzinki ? :)

Teri, u nas krzesełko to ujarzmienie :) Hub lubi w nim siedzieć i jest zapięty w pasy !

Nikt nie zgadł gdzie są kluczki jak ich nie ma ....

Kluczyki są w lodówce !

Robaczku haha w lodówce dobre :D:D Hubi przyzwyczajony do ujarzmiania Daria nie znosi być w żaden sposób ograniczona już jako niemowlak nie cierpiała husty i tak jej zostało ;)
Korba Ty też agentka jesteś ja też przez jakiś czas jeździłam bez dokumentów ach te baby :D Zosia na zdjęciach wygląda na taką dużą a tu proszę panienka jeszcze w 80 się wbija :D super ze chcecie 2 pokoiki dla dziewczynek lepiej ciasny ale własny

Robaczku , W lodówce :-D:-D:-D to chyba Hubusia sprawka :cool2: Oj też bym się położyła spać , leżałam z Zosią na łóżku żeby zasnęła szybciej bo Julka kończy dzisiaj o 12.30 i prawie mi się przysnęło ;-)

Terii Chcemy , chcemy te dwa pokoiki , ale muszę najpierw wygrać jakąś kasę :sorry2: Wszystko kosztuje , najwięcej pewnie przerobienie tych schodów i okna dachowy musieli byśmy zrobić , żeby dziewczyny światło dzienne miały ...ech ta kasy , tyle pomysłów i marzeń ;-)

U nas Zosia też już nie chce siedzieć w krzesełku , wstaje na nogi i koniec . Przy posiłkach udaje nam się ostatnio usiąść jak "człowiek" przy stole i jeść :-DBo do niedawna siedziała na stole :szok:

Ostatnia edycja:
Robaczku haha w lodówce :-o wesoło u Was :-) ;-) Kochana, Ty z rana to działasz szybko jak torpeda! :-o

Gosiak super noc za Wami i najważniejsze, że udało się dłużej pospać! Oby cena była zadowalająca!

Wisienka ale numer z tym bałem, dobrze,że strój był.w.gotowości.

Teri Kochana, dziękuję za motywację, dzisiaj już lepiej funkcjonuje bez kawy, ale wypiłam.duże ilości wody. Zaraz idę wyciskac cytryne :p sanki mam na.strychu, a śniegu mało :-( po trawie bym jeździła, także nie znoszę póki co. Ja tez juz z @ dostałam rano Siostro moja! ;-)

Korba nareszcie! <3 Kochana, staram.się nadając za Dziewczynami. Nieźle tu motywują do działania i pozytywnego myślenia. Także zostań z nami. Nie znikają. Świetny pomysł z wyremontowaniem pokoikoe dla Dziewczynek! Mam nadzieje, ze uda się Wam.zrealizować projekt. Do Chudzielca to ja dopiero będę dążyla. Bo teraz wyglądam jakbym.Teri zjadła :p detoks, bez kawy, cukru, maczneych przez 3 dni. Przygotowanie do diety.

Cześć lampek zewnętrznych juz zdjęta, zaczerplnelysmy świeże powietrza, poodkurzalam cały dom, włącznie z klatka, gankiem. Sprzatnelam.u Babci. Teraz lezakujemy na podłodze. Dobrze gdyby Zosia usnela.

Mikotku, Jak ja mam tu zaostać , jak mi wstyd jak czytam ile zrobiłaś :zawstydzona/y: Ja od rana zrobiłam zmywarkę , posprzątałam w kuchni , zrobiłam Zosi chlebek w jajku , odkurzyłam i ją uśpiłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Aż mi wstyd , że nie ruszę tyłka i nie biorę się za robotę , pranie czeka do składania !!!! Mikotku jaki Zosia nosi rozmiar ?

reklama
Korbus błagam, ja dzisiaj obijam się od rana, bo zaczelysmy leniwie Dzień. Czeka mnie jeszcze pranie, kwiaty i obiad. Ale dla Zosi zrobię makaron z białym.serem, a sobie potem chyba kasze zrobię. Zosia jeszcze nie śpi. A jak nie usnie do 13, to bedIe bez drzemki. Zosia nosi 86/92.

Do góry