reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Palin o samotności nie ma mowy :p za dużo się dzieje, mam Was, jest dobrze :-D Mikołaj jeszcze spi?

Teri <3 ciesze się na samą myśl, że będę znów przydatna :p mam wrażenie ze siedzę i nic nie robie :-( mam te same myśli odnośnie kredytu, ale jak patrze wokół, to naprawdę, wśród tylu naszych znajomych tylko jedna rodzina wybudowała się bez kredytu :-o ale kto nie ryzykuje ten nie ma. Ech, te dylematy :-(

Tak na chwilę, poczytać Was wpadłam. U nas w sumie nic ciekawego, spijam kawę i domek ogarnę.
Kasa...Nie ma kasy, nie ma o czym pisać. Ja od tygodnia mam w portfelu 4,80 :-D. Po odliczeniu rachunków mamy na m-c 1500 zł na 5 osób, Na wszystko- jedzenie, mleko, pampe-sry, chemię,ubrania, buty , paliwo, rzeczy szkolne itp. Zdarza się awaria naszego super wozu, lub choroba, wtedy jest mniej. Ale co mam smęcić, muszę poczekać, iść do pracy, dużo mi nie zostanie po niani i dojazdach bo jakieś 600zł, ale zawsze coś.
No i jutro 6 styczeń. Rozbierzemy naszą Kolorową Panią Choinkę...

Wenusjanka chylę czoła! Jesteś niesamowita ze dajesz rade! Chociaż wiem po sobie, że to możliwe. Ja statam się pamiętać o czasach, kiedy mieliśmy mniej pieniędzy, dzięki czemu naprawdę obracam złotówkę w każdą stronę zanim.wydam. Ale to jak Teri pisała, nawyk oszczędzania zostaje. I ja juz wkrótce chowam.ozdoby Świąteczne, pora odliczać do Wielkanocy. Jak wszy? Wytepione?

Mikoto, w dzisiejszych czasach młodzi na swoim bez kredytu to naprawdę rzadkość. Nas prędzej czy później też czeka, bo innej opcji na własne mieszkanie nie ma.
Mikołaj już pałaszuje śniadanie.

Wenusjanka, taki u was zwyczaj? U mnie w domu zawsze stała do 2 lutego, A naszą schowam w pudełko po kolędzie.

Palin, tak, taki zwyczaj. Trzech Króli choinkę bierze ze sobą :-D
Wszy pożegnane, dziś powtarzamy trucie zapobiegawczo. Te wszystkie szampony to wiecie, o kant tyłka. Nafta z parafina i olejem na głowę, zawinąć na kilka godzin, tak dwa razy, potem dobrze umyć, spłukać woda z octem i wyprostować. Nie ma koleżanek ani potomstwa. Iza miała jedna wielką, kilka gnid. Za to Aleksis...Myślałam że oszaleję. Wyglądało jak łupież :eek:
Ona ma wrażliwą skórę, czasem jak jej się zachciało umyć głowę jakimś pachnącym szamponem , był problem. I ja głupia myślałam, że ona sobie zaaplikowała mój szampon, drapie się i ja swędzi. Potem ślepota się przyjrzałam :szok:
A, no i jeszcze Delacet- tani, stary płyn, spirytus z octem i wyciągiem roślinnym to jest. Też mega. Reszta to wyrzucenie pieniędzy.
Mikoto, raz na wozie, raz pod wozem. Nic nie jest tak pewne jak to, że nic nie jest pewne :-D Ale dzięki za uznanie ;-)

I ja z kawusia. Wlasciwie wypilam czytając :-( nocka z 3 pobudkami. Wstalismy o 9- jedyne co dobre.

Mikotko tak rozrzedzam daje 120 z dwiena miarkami, z jedna nie wypije bo mysli ze to woda.. wiec wypija w nocy prawie 400 ml. Duzo prawda ? Podziwiam Twoj optymizm jak J wyjezdza. Ja to dola mam najbardziej doluje mnie placz chlopcow.

Teri na dlugo M pojechał ? Hubi tez po szyje musi byc opatulony kolderka. Ja tez się boje kredytów. Ram mielismy gdy pierwsze mieszkanie kupowalismy. Jak go splacilidmy to ta ulge oamietam do dzis, az ze szczescia plakalam :-) teraz mamy nadzieję ze kupimy za gotowke ale najpierw musimy przestac inwestować w firme i aplikacje. ...

Wenusjanka super sobie poradzilas. Tak stare sposoby najczęściej są tymi najlepszymi. Mi by do glowy nie przyszlo by można miec wszy wiec tez bym sie nie zorientowala. Musiałaby przyjsc do Ciebie na naukę rozsadnego wydawania pieniedzy bo nie potrafie planowac wydatkow :-(

Madzia i ja prosze o sprecyzowane plany :-)

Plan na dziś: zajac sie troche chlopakami a jak Hubi pojdzie spac to do pracy...niania na 14 będzie.

Dzie dobry,

E poszedl godzine pozniej do pracy ( w sumie to normalnie, bo zawsze chodzil godzine wczesniej), ALE WSTAL RANO I W LAZINCE COS MU W KARKU STRZELILO I RUSZAC GLOWA NIE MOGL:confused2:przepraszam za caps lock
Nocka hmmm Tymek rpzebudzil sie po polnocy ale zasnął, za to ok 4 (chyba) był krzyk i wychodzenie z łóżeczka , więc zabrałam do nas i popsał o dziwo, choc się kręcił.
Mikotku - szkoda, że J musiał już jechać :-(

Palin
- u nas Tymek ostatnio zaczął sam się przykrywać, aż śmiesznie to wygląda jak tak nieporadnie to robi, ale coraz lepiej.

Madzia - juz CIę oczami wyobraźni widzę w baiłej sukni :-D

Wenusjanka
- super, ze wszy macie juz za soba :tak:

My wczoraj podjelismy wtsepna decyzje o nowym domu. Jest wiecej plusów niż minusów i choćlokalizacja nie tak urodziwa to co zrobić. Ale teraz aby dostać odpowiedni kredyt i w miare szybko pokazać im , że stac nas na niego musimy jak najszybciej sprzedać mieszkanie i bedzie do czasu wybudowy wynajmować. Ale będziemy mieli wszystko tak jak chcemy, bo tu i ukchania i łazienka są w cenie tzn. wykończenie ....oby nam sie udało sprzedać i załapać na ten dom, który chcemy...

Wenusjanka i u nas choinka stoi do trzech Króli :-) dokładnie jak.piszesz :-)

Robaczku musze być w tym wszystkim optymistka, bo bym.chyba oszalała, zwłaszcza teraz, kiedy sytuacje takie przykre z Babcia. Ostatnio poszła do mojej Mamy i jej tak się zalila, że źle się czuje,.ze moja Mama dwa dni ledwo żyła :-( ona naprawdę ciężko wszystko przeżywa, dramatyzuje, średnio dwa razy w miesiącu ma kiepskie dni, bardzo kiepskie :-( to doluje wszystkich, a ja uśmiecham.się mimo wszystko, bo mam.Zosie i chce żeby wychowywała się wśród uśmiechów a nie placzkow. Zosia tez dzisiaj szukała Taty :-( ale zaraz zadzwibilysmy do Mikotkowego i juz wesolutka. Wiem.ze.rozmowy,.Skype Nue zastąpią taty, ale nie ma łatwo :-( sporo Hubi wypija :-o co je na noc?

Gosiak super,że decyzja zapadła! Trzymam kciuki aby się udało e czasie i w dobrej, bardzo dobrej cenie sprzedać mieszkanie.

Poodkurzalysmy, ogarnelysmy trochę dom. Czeka nas wycieczka na pocztę. Ale najpierw drugie śniadanie.

reklama
Witam wyskoczylam po chlebek ależ wieje zimny przeszywajacy wiatr :o
Robaku mój mąż teraz od września pracuje w Niemczech wraca na weekendy więc i ja puki co słomiana wdowa jestem z tym że u nad to okres przejściowy na wiosnę chcemy już być na swoim tzn mąż na swoim ;)jak się interes będzie dobrze kręcił pewnie weźmiemy kredyt na mieszkanie choć teraz nawet na kredyt człowieka musi być stać bo trzeba mieć 10%wkładu własnego :what:
Ale ja podchodzę do tego tak jak Mikoto biorę na klatę i się uśmiecham mimo wszystko bo wiem że damy radę a przyjdzie czas i będzie lepiej
Też właśnie pomyślałam że po świecie rozbiore choinkę ja nigdy nad trzymam długo bo po świętach zaraz mi się już nudzi K zajmuje cenne miejsce u nas tradycja taka że kiedy mi się chcę to rozbieram :p

Ostatnia edycja:
Do góry