reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Madzia Ł. Nie powinien tak mówić :-( macie charakterne dzieci, po kimś te charakterki są :p tak mówi moja Mama, ja będąc dzieckiem dałam wszystkim popalić, Zosia to moja krew ;-) a miała być spokojna po Ojcuszku :p kupy może ma zęby?

Palin czekamy na Was :-* ja z kolei w drugą stronę, tu jestem często, a fb sporadycznie. Dzięki messengerowi :p dobrze, że Aro jeszcze w domu. Z czasem wypracujecie system idealny dla wszystkich.

Gosiak E. Powinien ugryźć się w końcu język :-/ dużo sił dla Ciebie! A z czasem pewnie będzie łatwiej :-*

Wenusjanka dziękuję za przepisy! :-* zgadzam się z Tobą, co do ułożenia planu dnia pod siebie. Każdego dnia obserwuje skutki, kiedy matka robila wszystko.pod dziecko :-/ u nich w domu rządzi 2,5 latka :-/ kobieta nie jest w stanie ugotować obiadu kiedy jest sama z dzieckiem. Czekam na zdjęcia!

Emka tez o tym samym pomyślałam, że dziecko oswoi się z tematem medycznym ;-) będzie dobrze!

Minnie, Ankaka gdzie jesteście?

Kingusia jak noc?

Teri masz już dostęp do bb?

Zosia właśnie usnela. Dzisiaj wstała o 7, ale polzala do 7.30, także poranek.był leniwy. Kończę kawę i szykuje warzywa do piekarnika. W nocy wraca Mikotkowy :-D :-D :-D

reklama
Emka my właśnie po to kupiliśmy en zestaw żeby Laura się tak nie bała badania. Strasznie nie lubi jak dr ją osłu****e... Chociaż jak byliśmy ostatnio u innej lekarki to było lepiej. Zagadała ją kotkami, naklejkami, najpierw niby badała mnie potem dopiero Laure i jakoś poszło ;-) Jestem zachwycona tą lekarką :-) starsza kobieta, z doświadczeniem i świetnym podejściem. Chciałabym się do niej przepisać ale w przychodni robią mi problemy :dry:
Mikoto super że Zosia już zasnęła. Tez chce Laurę położyć bo już marudziła ale kokosi się w łóżeczku i śpiewa :eek: nasza noc w miarę dobra. O 4 Laura pierwszy raz się przebudziła, potem po 5 wybudziła się całkiem i myślałam że będzie już po spaniu ale jak M. poszedł to po 6 Laura tak zasnęła że spała jeszcze prawie do 8 :szok:
Gosiak, Palin co byście nie mówiły to ja i tak Was podziwiam! Przede wszystkim za decyzję o drugim dziecku tak szybko. Wszystko się powoli poukłada, teraz to już musi :-p
Madzia Twój mąz głupoty gada :-p ale ja też czasem tak coś bez sensu powiem jak mnie Laura wkurza... Może faktycznie te Tymusiowe kupy to na ząbki?

Laura dalej nie śpi :sorry2: na mnie czeka kawka i trzeba by coś zjeść bo tylko pół kanapki z Laurą zjadłam.
Na obiad chyba carbonara, choć jakoś nie jestem przekonana. Całkiem przyjemnie dziś na dworze, nawet słoneczko świeci :tak:
Jak Laura się prześpi to pójdziemy na mały spacer.

Mikotku - jakos nie wierze, ze Zosia daje popalic, mam jej obraz jako spokojnego Anioleczka :tak: ja wiem, ze z czasem bedzie lepiej. E tak samo przy Tymku, jak byl malutki tweirdzil, ze nie nadaje sie na tate. A im Tymek podrastal tym bylo lepiej i lepiej. WIerze, ze i teraz tak bedzie

Kini
a - taka lekarka to skarb !! oby udalo sie Wam przeniesc !

My po spacerku, ale padac zaczelo wiec krotki, zreszta zimno :dry: Tymek probuje usnac, nie siedze tam caly czas i poplakuje...ide do niego ,dobrze ze Nelka tez kima chwilke :tak:

witam
Mikoto odpaliłam lapka tu mam hasło zapamiętane ciągle próbuje sobie przypomnieć co to za hasło pisałam o odzyskanie hasła ale jakoś od wczoraj nie odpisują wiec nie wiem czy odpiszą także czytam z tel ale nie mogę odpisać a teraz lapka prawie nie odpalam .. kochana ja tez Ci nie wierzę że Zosia daje popalić :-ppamiętam jak w galerii na spotkaniu Zosia siedziała spokojnie w wózku Michaś to samo Wy z Boną sobie plotkowałyście a ja goniłam za Darią która nawet na chwilę nie siadła :eek: :-p:-pZosia nawet z wyglądu wygląda na spokojną :happy2::sorry2:
Justa cudny tort !!!! jestem pod wrażeniem masz talent i te serduszka :sorry2:
Wenusjanka o tak fotorelację kochamy :blink:

Palin na pewno z czasem się poukłada teraz jest najgorzej dla mnie po roku już było z górki :-p ach ten Aro co taki surowy dla mojego zieciunia :-(
Gosia pieknie Nela goni w wagą :tak:

buziaki kochane :*

Mikoto Ł tak mówi gdy analizujemy zachowanie chłopaków. Wtedy wydaje nam się że gdzieś popelnilismy błąd i stąd takie słowa. Ogólnie zajmujemy się nimi najlepiej jak potrafimy :-D
Ale dziś straciłam cierpliwość.. w pracy temat który miałam kończyć (a ciągnie się od czerwca) okazał się błędnie zinterpretowany..i muszę robić od nowa-a czas mam do końca roku :-/ o 14 zadzwonił Matt że dostał jedynkę :-/ znowu jego bezmyślność - był tekst do którego trzeba było ułożyć pytania.. ułożył aż 5 wszystkie źle :-/ potem Tymek ze mną składał pranie-ja ściągnąłam a on wieszał z powrotem.. a potem wylewał wodę z kubeczka bo kupiliśmy ostatnio w Ikea i uczymy się uparcie :-/ mam dość..
A jeszcze mnie praca czeka.. Więc nie dość że beznadziejna matka ze mnie to też pracownik bo dziś cały czas wyjaśniałam jeden temat i noe zrobiłam nic bieżących spraw :(

Mikoto J już jest? Do kiedy zostaje? Też nie wierzę że Zosia jest marudna :p

Kingusia, Mikoto, Teri daleko macie do Kielc? Ł teraz jeździ i zastanawiam się czy z nim nie pojechać jakby miał jednodniowy wypad ;-)

Kingusia ja myślę że Tymcio za mały na zestaw lekarza.. on mało zabawkowy jest :-/ Dlaczego robią problem w przychodni ze zmianą lekarza? Masz do tego orawo raz w roku za darmo a poza tym mimo lekarza prowadzącego możesz umówić się do innego..

Gosiak oby mieszkanie sprzedało się szybko! Kciukam mocno bo wiem jak Ci zależy :*

Teri a nie weszło Ci odzyskane hasło do mailowego spamu? Ja tak ostatnio z kurnikiem miałam

Madzia właśnie ja i tak chodzę do tego lekarza do którego chce :-p ale jak jest nasza lekarka to pielęgniarki zapisują do niej :dry: chyba zrobię jeszcze jedno podejście do przepisania, może się uda. Muszę jakąs dobrą gadkę wymyślić.
Do Kielc mam kawałek... jakieś 150-170km chyba.
A ten zestaw lekarza myślę że Laurze się spodoba bo ostatnio ciągle pokazuje jak doktor bada kotka w książce "chory kotek" :-D

Proponuję dobre winko na poprawę humoru po ciężkim dniu :*

Witam kochane
Antek śpi. Mila zasypia. Ja robię pranie. Naszykuje ubranie maluchom na jutro i idę spać. Noc fatalna była. Zbliża się pełnia a to zawsze fatalnie wpływa na moje dzieci. Aaaa muszę jeszcze opanować prezenty Mikolajowe. Jak u was odbywa się Mikołaj. U nas P pełni funkcję. Jeszcze jest nierozpoznawalny.
Palin, Gosiak
Pamiętam jak wróciłam z Antkiem do domu. Strasznie mnie brzuch bolał po cc. A ja z 2 sama na 4 piętrze. Strasznie było wychodzić na spacer, po zakupy itp. Jeśli chodzi o obowiazki domowe, kąpiel, usypianie to było ok. Ale powiem wam szczerze że najgorszy okres był kiedy Tosiu miał ok 8 miesięcy do chyba miesiąca temu. Ciągle trzeba było za nim biegać , jak Teri pisała o Darii. INic nie uważał. Łobuzowal i nie dawał mi nic zrobić a Mili się bawić. Mila natomiast chciała układać puzzle, klocki czy bawić się kredkami co przy Tosiu nie miało sensu. Teraz jesteśmy na prostej
Madzia
Na pewno jesteś dobra matka i pracownikiem. Kochana czasem nie wszystko wychodzi jak chcemy Ale to nie znaczy że z tobą jest coś nie tak.
Mikotku
Jak minął dzień ? Fajnie że J już będzie. Jakie plany na weekend ? Jakie warzywa pieklas.
Kinga
Ten zestaw lekarski bardzo fajny. A ze zmianą lekarza to faktycznie nie mają prawa ci pod górkę robić.
Wenusjanka
Jak to dobrze , że już lubisz święta. Ja je kocham i uważam że grudzień powinien być cały wolny żeby go celebrować, czekamy na foteczki
Teri
Hasło może być faktycznie w spamie. Ja też nie bardzo pamiętam swoje do Bb.
Idę robić kaszke Mili bo jeszcze głodna

Melduje się wieczornie, w biegu. Po obiedzie wyszlysmy na spacer, potem pojechalysmy do Biedronki, a następnie do moich rodziców. Wrócilysmy po 18.

Kingusia oooo realna do pokonania odległość ;-) Laura spala w dzień?

Gosiak oj, Zosia to Lobuziara ;-) ale w większości czasu to Usluchane dziecko :-) Tymek.zasnął bez problemu?

Teri wtedy siedziała, bo jeszcze pewnie nie chodziła :p a Daria juz dawno biegała!

Madziu z chęcią! Pisz kiedy Ł. Będzie w Kielcach.wcale nie jedes beznadziejna! Nigdy tak o sobie nie mów i nie myśl! Jesteś wspaniała matka, żona i pracownikiem. Ale przede wszystkim jesteś cudowna kobieta! Nie zapominaj o.tym! 18

Wisienka J. Będzie ok. 1 w nocy. Zosia tez źle śpi w pełnię :-( piekłam.ziemniaki, marchewkę, brokuły, kalafior.

W piekarniku sernik z piernikami, właśnie warzywa się dusza, za chwilę,jak.Zosia usnie wstawiam kasze. Musze ugotować obiad na jutro. Jutro chce mieć mniej.do.zrobienia. A i tak nie położę Się póki Mikotkowy nir Przyjedzie. Nir będę marnować tych kilku Godzin.

reklama
Do góry