reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Pozdrowienia z pracy

Załączniki

• 1416394126924.jpg
    1416394126924.jpg
    7,9 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Dzien dobry

Nocka nawet nawet ale Tuymel obudzi sie po 3 z placzem, posmarowalm dziaselka ale to bul blad wchodzic tam... zaczal plakac ale na szczescie po jakis 5 mjn usnal .... Mikotku - a co to Zosience spac nie dalo ??

Madzia - hihi slodxiak z Matta z tym Mikolajem ;)

Alez ciszaaa tu.. ja probuje prxetrwac ostatni dzien z tesciowa oj ciężko ciężko jesy. Juto ok 13 jedzie i mamy spokojjjjj.
Nelka wczoraj cos bidulka spac nie mogla prezyla sie , jakby brzuszek bola. Polozyla, ja sobie na klatce ale tez zle jej bylo :( o
Zasnela jak polozylam ja sobie na nogach i masowalam brzuszek . I spala juz ladnie. Dzis chyba nadrabia wcxorajsze imprezowanie caly dzien bo spi smacznie ;)

Gosia mój Tymek w nocy spał jak Nelka-też na nogach :-)
Oby była już 13 jutro. Pomachaj mocno teściowej hihi

Wisienka ale pogoda-jedź ostrożnie. Mój Ł dziś z Kielc wraca żeby jutro do Krakowa jechać :-/

Witam się na szybko. Mam chwile, puki chłopaki się usypiaja. Potem jedziemy do szpitala w odwiedziny do dziadka i tej koleżanki, co przedwczoraj była (dziś juz jest po CC). Przy okazji może skontrolujemy Bałdę, bo dziś się mniej rusza, a Ara dopadły nie dobre sny.

Wczorajszy wypad do Bajkolandu nie wypalił. Jak dojechalismy okazało się, ze za pol godziny zaczyna się impreza zamknięta i nie było sensu nawet wchodzić. Dlatego po jedziemy dziś.

Gosiak, pierogi straciły swoją magiczną moc. Co prawda trochę skurczy było, ale nic z tego nie wynikło. Czekamy dalej. I jak odsmoczkowywanie?

Kingusia, ogólnie to pierogi robimy różnie. Te wczorajsze były z wiorkowanymi lekko podsmazonymi ziemniakami. Oj ja tez kocham z grzybami i choć się boje przy karmieniu takie jeść, to chyba w święta się nie powstrzymać.
Jak się dziś czujesz? Jak ciśnienie (mierzysz?)? Jak Laura?

Justa, fajny zestaw, podoba mi się. Faktycznie niebieski nie pasowałby tu, ale cos z ciepłych kolorów? To u Was czerwiec taki rodzinny. Jak się zaczną imprezy to jedna za druga, albo wszyscy razem ;-)

Wisienka, kciuki za egzaminy. Wow, juz się semestr kończy. Ech ten czas pędzi coraz szybciej.

Madzia, zdroweczka. Oj u nas zęby też praktycznie w nocy dają o sobie znać. W dzień zazwyczaj tylko ślinienie objawiało jakieś zmiany w uzębieniu.
Z tym lustrem to przy skardze dopisz, ze 7 lat nieszczęścia wysylasz razem z reklamacji :p

Nocka niby do 8, ale tez z przerwą i to dość długą. Nie wiem o co chodzi, nic nie pomaga: smoczek, żel, mleko. Tak jakby źle sny, ale przytulenie też nie chce działać. Dziwne. W dzień pełna radocha, szaleństwa, ladna drzemke, a w nocy miedzy 1 a 3 jazdy. Ja to juz chodze taka zmęczona, ze i to przesypiam (obudze się i odplywam,a Aro walczy). Potem rano Aro trochę dosypia (dziś prawie do 10).

Tak wczoraj mnie ielo, ze jestem takie male zoo: kaczka (z kroku), ślimak (z tempa), niedźwiedź (ze spania i chrapania), hipopotam (z apetytu), słoń (z gabarytu) ;-)

Miki śpi, zmykamy

Madzia dasz rade! ;-)

Wisienka pozdrawiamy! :-* czekamy na Ciebie Wieczorem :-)

Gosiak tak jak wcześniej pisałam, nir wiem. Nelcia odsypia, Zosia lobuzuje :p

Palin możecie odwiedzić po cc? Ja leżałam 3 doby na sali pooperacyjnej i nikt nie mógł do mnie wejść. Rodzice zostawiali rzeczy dla mnie na.oddziale i pielęgniarki przynosiły. Fajnie to ujęłas :-D

Zosia nie śpi jescze.nie dala się nawet polozyc. Teraz juz jej nie położę, jest za późno :-/

Madzia - Nelka na nogach jako pirwsza :-D

Palin - Tymek zasypia bez smoka, wtula si w podusie, a wczesniej mogla nie istniec. Co prawda zaczyna juz plakac jak go wsadzam do lozeczka, ale pare minut i spi . ALez mi ochoty na pierogi zrobiac !!! Koniecznie sprawdzcie co u Krysi. Ma jeszcze 2 dni !!!

Mikotku - wytrzyma Zosienka do wieczora ???

U nas co chwila pada, temetu z tesciowa nie ma wiec niech ten maz wraca i ratuje.

Obiadek w piekarnku dzis -zapiekane ziemniaczki (plus marchewczka i czerwona cebulka) i kurcaczek w platkach kukurydzianych. Dla Tymka dodoatkowo fasolka szparagowa a kurczaczek bez panierki :-p aaa no i dip czosnkowy a co !

Dzien dobry!! Ależ u mnie sie rozpadało. Brrr..
Byłam u teściowej zawieźć nasz stolik i sie wkurzylam bo mój rower ciagle stoi na podworku,cała wyściółka fotelika mokra. Wprowadziłam do naszego domku,mam nadzieje ze wyschnie bo sie ostro wkurza jak mi zgnije :/ najgorsze ze nie da sie jej ściągnąć z fotelika i ooo...
Kacper mnie załamał dzis bo musiał w nl iść do dentysty i po znakomosci(kiedyś remontowal u tego lekarza) zapłacił tylko 100€ za wyrwanie zęba.. Nie tych ponad 200 za to co w Polsce zrobili. I tym samym mi zostanie echo w portfelu :/

Byłam wczoraj w tym kinie i powiem Wam ze dosyć kiepski film. Można było sie pośmiać ale naprawde blondynka z reklamy playa nadaje sie dla Mnie tylko do reklamy playa :lol:

Mikotku dziekujemy za Zosine buziaki:)jakie slodkie:) dobrze,ze goraczka szybko minela.

Madzia, Mikotku po glowie chodzi mi sklep z duperelkami-rekodzielo,ozdoby na kazda okazje,symboliczne prezenty,kartki recznie robione itd O ogrodowej stolarce juz nie wspomne-od doniczek po altanki;) pierwsza opcja czasochlonna ale dajaca radoche,druga meczaca i sporo w narzedzia musialbym zainwestowac,w miejsce pracy,jakis kurs...

Wisienko a Ty co chcialas robic?

Palin ja bardziej mysle o tym,ze zanim bym cos rozkrecila to znowu znikalabym z domu na caly dzien. Gdyby finansowo wypalilo to na popoludnia zatrudnilabym jakas osobe,ale wiadomo,ze poczatki sa najgorsze...

Kingusiu zdrowka dla Laury. Jak sie czujesz? Tez tak czasami mam,takie dziwne uczucie,serce zafiksuje,w glowie sie pokreci-u mnie to cisnienie albo nerwy.

Miki zasypia, ja się wannuję :p

Mikoto, tu jak wszystko jest dobrze po ok 2 godzinach trafiasz na sale i można już odwiedzić (oczywiście w granicach rozsądku). Nawet dobrze, jak ktoś jest, bo pomoże z dzieckiem (położyć do po karmienia, przewinąć, polulac, czy choćby zawolać położną), matka musi jednak poleżeć na płasko. Inaczej zabierają dziecko pod opiekę położne, a tam np dokarmianie (co nie zawsze się podoba) i takie poczucie "nie wiem co z moim dzieckiem".

Gosiak, byliśmy w szpitalu i jak Krysia poczuła oddział i zaczęła szalec. Odpuscilismy wiec (trochę ze wzgledu na ograniczony czas), bo jutro i tak wizyta u ginekologa.

Pojechalismy do innego centrum dziecka, ale Miki jakoś nie mógł się tam odnaleźć. Potem przeszlismy do galerii (Aro chciał sie rozejrzec za jakąś bluzą), a tam dwa autka - automaty i takie duże Ferrari. Zdecydowanie więcej się wyszalał na tych 3 pojazdach niż w tym klubiku (jeszcze chyba na niego był za mały). Jutro pojedziemy w inne miejsce, tzn chłopaki podają, bo ja mam wizytę na 15.30.

reklama
Witam
Nocka kiepska ale dzień minął w miarę spokojnie. Filipek wypił dwa razy mleczko w nocy, mimo, że zrobiłam więcej niż zawsze i wszystko wypił. Poza tym mąż mnie obudził w nocy bo zrobiło mu się zimno, okazało się, ze ma temperaturę. Pobudka przed 5.00 na kupę i po spaniu. U nas dziś padał w ciągu dnia śnieg z deszczem.

Wisieńka z czego się uczysz?

madzia128 oby to przeziębienie w końcu Was opuściło. Też chciałabym pojechać po pracy do Lidla po puzzle drewniane. Ale mądry synio.

mikoto no właśnie chyba meble będą stały w odwrotnej kolejności, bo z lewej strony będzie stało łóżko

gosiak_85 pewnie nie możesz się doczekać, aż teściowa sobie pojedzie

Palindromea nieźle nazwałaś się, mały zwierzyniec.

Nayaa to nieźle kasują za wyrwanie zęba w NL.

Filipek ma odparzoną dupkę, rzadkawe kupy robi. I ma takie czerwone krostki na tyłku. Myślę, ze to na zęby. Ale muszę też zapytać mamę czy nie dostał nic nowego do jedzenia.

Dziękuję za podpowiedzi odnośnie koloru, chyba faktycznie wybiorę coś z jasnych kolorów.

Do góry