reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

te mafiny to na wątku kulinarnym bb czy fb ? podlinkuje mi ktoś :sorry2:chce zrobić na urodziny młodego

Mikoto szukam Twojego przepisu na mafinki :sorry2: tort będę improwizować kilka razy roniłam już to wiem mniej więcej o co chodzi ;) upiekę biszkopta przełożę kremem czekoladowym poleję polewą o ozdobię :sorry2:super ze zakupu udane kupiałaś te spodnie do biegania ?proszę fotki zabawek
dzień jak co dzień nic ciekawego sprzątanie gotowanie dzieci ....

11 robię urodziny Dawidowi zaprosiliśmy gości więc troszkę pracy mnie czeka

przepraszam ze tak krótko ale padam a jeszcze sie nie myłam buziaki do jutra :)

reklama
Teri proszę :

Przepis na muffinki

Wsypać do miski składniki suche:
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szkl. cukru
- szczypta soli
Wymieszać. Dodać mokre składniki:
- 1 jajko
- 1/2 szkl. oleju
- 2/3 szkl. mleka
Nakładać do papilotek. Ja nakładam po dużej łyżce, potem daję marmoladę, albo dżem czy nutellę i przykrywam kolejna łyżką. Piec 30 min w temp 180-190C. Ja zawsze robię z tego przepisu.

Teri, Nayaa jutro zrobię zdjęcia :tak::tak: SPodni nie kupiłam,:no: ale za to przed chwilą kupiłam doniczki :zawstydzona/y::-p
Doniczka/osłonka w kolorze srebrnym - Home Decoration Sp. z.o.o

Kupiłam dwie i jeszcze tacę. Dzisiaj w Biedronce kupiłam storczyka, ciekawe ile pożyje :confused::baffled:

Nayaa co za kierunek, na który tak czekasz?

Chce iść na dietę i tak seriasnie przestać jeść słodkie (ostatnio tydzień wytrzymałam) ale Twoje muffinki zrobię :p
Kierunki sa dwa. Ale zalezy mi na jednym -higienistka stomatologiczna. Drugi to taki awaryjny-asystentka stomatologiczna.
:))

Nayaa super! bardzo na czasie i przyszłościowe kierunki. Muffiny polecam. Jutro wstawię przepis na mega szybkie i pyszne ciasto bez jajke na kefirach albo jogurtach naturalnych :cool2:

Nayaa nie wiem, czemu zawsze piszę przez dwa "y" a nie "aa" :-p Fajny kierunek, też o nim myślałam - mój tata całe życie miał gabinet stomatologiczny, do dziś pluję se w twarz, że nie poszłam chociaż na asystentkę :baffled:
Ja też planuję dietę-od poniedziałku nie jadam kolacji, wczoraj dieta cud ze względu na wirus. Od środy Ł w delegacjach, więc będę jeść rybki-tanio i zdrowo :tak:

Mikoto po ile storczyki?? Co Ty robisz z tym internetem, że Ci się kończy? :-p

Palin moi tacy beznadziejni, że nawet bez nas się nie spotykają.. a "ekipa" liczy 14 osób :confused:

jestem już na łóżku marzyłam o kąpieli ale korek od wanny zaginął w akcji :baffled:Daria musiała go gdzieś wynieść i musiałam brać prysznic :baffled:a tak sie nastawiłam na długą kąpiel :dry:
Mikoto dziękuję za przepis :* uwielbiam Twoje szybkie mieszane ciasta zrobię na pewno różne a niech dzieci mają niespodziankę co się komu trafi w środku ;-)a dziewczyny co robiłyście z bananami madzia to dawałaś normalnie kawałek banana w środek rozumiem ?:confused: mikoto zrobiłam to ciasto dziś z przyprawą do piernika dodałam orzechy i rodzynki które cały dzień moczyłam w amaretto i polałam polewą czekoladową nie musze pisać że niebo w gębie wyszło ?:-pjedliśmy z Dawidem jeszcze ciepły a jutro ma przyjechać siostra na kawę po południu i będę sie musiała ograniczać co by całego do tej pory nie zjeść :-p:confused:
już bombki no szalejesz :-Dtort wykombinowałam czekoladowo - wiśniowy

madzia biedny Mat mój Dawid pewnie przez tydzień nie chciałby chodzić do szkoły :-(w takim stanie zaliczyć chodakowską szacun :tak:

Palin wybacz ale oplułam sobie monitor z tekstu o shaftowaniu na mikrofon w kościele :confused: może sie cos rozkręca powolutku :tak:przykro mi z powodu ''znajomych'':-(
wisienka szacun kobieto jak Ty to wszystko ogarniasz :confused:

Wiatm wieczornie

popoludnie spedzialm z Nelka, ale ta nie chciala wogole spac, jakas niespokojna jest. Zrobila kupke....potem druga taka strzelajaca... i cos marudzi, nie chche spac, popolakuje. Kolka to raczej nie jest bo ciezko by bylo ja uspokoic , alebo i by sie nie dalo. Ale na rekach sie wyciszala...sama nie wiem co to. Az smoka dalismy, troszke go possala i teraz spi, smoka wyplula, wiec moze zasnela mocniej. Nie wiem jak jej pomoc :-(

Mikotku - dzen zlecial szybko, ale martwie sie teraz i tak jakos bez humoru jestem... mam nadzieje, ze nasze puzzle beda ladne, jak tyklko przyjda dam znac co i jak . czekamy na przepis , a ja zamiast zrzucac bede przybierac widze :-p

Madzia
- heh my tu praktycznie sami " znajomych" jak na lekarstwo...

Palin - oj czuje , ze cos sie zbliza wielkimi krokami :-D

ehhh kjeszcze tesciowa napisala wlasnie ze chyba przyjedzie na 4 dni :dry:

reklama
Teri ile ja dałabym za wannę ojejjjj. Myślałam ze jak rodzice robili rok temu remont to jednak zrobia jakaś wannę Rogową coś.... Czasem mam ochotę uwalić sie we wannie, wsród świec i z winkiem... A tu Klopsik

Do góry