reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Bry ;) o matko co za noc!! Dzień tez wcale nie lepszy.

Palin, od wypadku to auto było juz u tylu mechaników ze mała głowa. I każdy cos innego wymyśla. Chcemy sprzedać to auto ale każdy jak sie dowiaduje jaki to silnik to rezyfnuje. Trzeba jakiegoś młodego barana znaleźć (jak mój nieślubny) ktory sie napali na to

Jezu ale śpiąca jestem. Cała noc Wojtek wiercil mi sie W lozku . Koło 4 juz sie wkurzylam i odłożyłam go do łóżeczka. Z jednej dziurki nosa w ogóle nie moge ściągnąć mu glutkow i nie wiem czy to od tej gradówki,ze ropa mu schodzi czy co... Ja chce spać a kajtus ma to a dupce i łobuzuje :((

reklama
Witam sobotnio
Mężuś w pracy a my w domku, pogoda beznadziejna, za oknem zimno, szaro, buro i mgliście. Filip śpi a ja korzystam na bb. U nas choróbsko się rozkręca, jest katar i kaszel. Podałam leki ale nie za bardzo uda mi się tego smyka inhalować, bo nie chce usiedzieć a już probowałam różnych sposobów. Mam nadzieję, ze nic poważnego z tego się nie rozwinie.

mikoto
daj znać kiedy będziesz wyrabiać ciasto na pierniczki, w tym roku i ja chce upiec. Najważniejsze, że taty stopa się ładnie goi. Też mam elektryczną szczoteczkę a i tak nie umiem tak jak Ty myć zębów i ścierać półeczki. Zrobiłam dziś muffiny z Twojego przepisu ale chyba za dużo dałam dżemu i nu telli bo wypływało mi, ale i tak są pyszne, już zjadłam 3.

Wisieńka super, że masz długi weekend, należy Ci się, ja niestety w poniedziałek zasuwam do pracy ale mąż ma wolne. Ale się Antonio rozgadał, też czekam na moment aż Filip zacznie mówić bo na razie jest tylko mama i bliżej nie określone zwroty

Marcysiowa udanego pobytu u rodziców, dobrej pogody

madzia128
super,ze z Tymkiem lepiej, ale Was wirus dopadł, zdrówka dla Was

Nayaa ale narobiłaś mi ochoty na zupkę buraczkową z tą wysepką, zostało jeszcze??? Fajne lego kupiłaś, ja się zastanawiam nad takim LEGO DUPLO POCIĄG Z CYFERKAMI LEGO 10558 (4748939601) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale nie wiem czy nie za szybko bo Filip tylko burzy to co zbudowane a sam nic nie próbuje budować

gosiak_85
jejku jakie cudne te ozdoby świąteczne, nie omijając też ubranka dla Nelci

Kingusia91
mam nadzieję, ze szybko i małym kosztem uda się naprawić auto. Sama przygotowujesz torcik z pieluch? Dziś miała do nas przyjechać moja siostra i też dzwoniła, ze auto im nie odpaliło i raczej nie przyjadą, chyba padł rozrusznik.

Minnie1 koniecznie idz do lekarza z kolanem, lepiej niech specjalista to zobaczy

Rano odkurzyłam, poukładałam zabawki a teraz wszystko wygląda tak samo lub nawet gorzej, ile razy dziennie jeszcze będę to sprzątała???

Poszukuje jakiejś fajnej książeczki dla dziewczynki na święta 6 lat, myślałam nad taką co można otwierać okienka i tam jest coś zapisane lub 3d, może polecicie coś fajnego?

Palin - to pieknie przytyłas tzn malutko :p to zleci raz dwa ;)

Justa - ja w dzien nie sorzatam zabwek bo to sensu nie ma :p ewentuaknie zgarne na bok aby przejscie jakies było . Zdr8wka

Nayaa - zdrowka eowniez dla Wojtusia.

My rano wstakismy ok 10wybralismu sie na spacer i bardzo dobrze, bo tetaz pada i bysmy 3 dzien siedzieli w domu. Obiadek sie robi, Tymek spi, wstanie zjemy i E z mama i Tymoiem pojada do sklepu.... Buziakiii

wisienka buuuuuuuuuuu bidulko :-(jutro odpoczniesz ?

ja tylko zapytam bo nie ma czasu na kompa skąd macie ten przepis na mafinki bananowe ?? podzielicie się :sorry2:

Wisienka współczuję takiej ilości zajęć. A co studiujesz?

Teri Mikoto wrzuciła kiedyś na kulinarnym wątku-pyszne są. Właśnie zjedliśmy i nawet Tymcio który dziś nie zjadł kompletnie nic poza pół kromeczki na śniadanie zajadał się :-D

Gosiak zazdroszczę spaceru. U nas leje od rana :-/ A jak Nelcia na spacerkach się zachowuje?

Justa mi też nutella wypłynęła :-) Następnym razem dam kostkę czekolady :-D Zdrówka dla Was! Też mamy to duplo-Tymcio idealnie.... nim rzuca :p

Kimgusia oby dało się tanio naprawić samochód. Nas czeka naprawa obu..ale zawsze zostawiamy to na koniec czyli jak auto prawie nie jedzie :-/

Palin jak minął dzień? Jakieś skurcze czy cuś? ;-)

Mikoto J w domu? Chyba tak bo Cię nie widać :p

U nas dziś nudnoooo... Ł pojechał rano do rodziców i zabrał Tymcia. My w tym czasie upiekliśmy z Mattem muffinki, poćwiczyłam i oni już wrócili. Tymcio od razu poszedł spać. Podobno babcia dwoiła się i troiła a on i tak płakał i marudził. Nic nie jadł chociaż podobno miał szwedzki stół :-/ Obudził się w takim samym nastroju z rozdwojeniem jaźni bo czasem śmiał się w niebo głosy.. dlatego ostatnie pół godziny spędził w wannie z masą piany :-) Teraz pije mleczko. 240ml.
Matt dalej byle jaki. Apetyt jako taki. Ale pokłada się co jakiś czas. Przyznał się że wczoraj zwymiotował w klasie na lekcji więc pewnie będą się z niego śmiali w szkole. Żal mi go bo chociaż nic nie mówi pewnie mu głupio i smutno :(
Ja mam w żołądku rewolucje ale jakoś funkcjonuję. Nawet Chodakowską zaliczyłam, prawie do końca :-) I żur zjadłam bo wczoraj Ł zrobił :-D
Aha.. wg mojego męża marudzę o wszytko i buczę.. skąd on wie że @ się zbliża :p

Po raz kolejny uświadomiłam sobie jakich mamy beznadziejnych znajomych.. długi weekend a my się nawet nie zdzwoniliśmy czy by się nie spotkać :(
Smile też ostatnio proponowałam spotkanie.. miała dać znać kiedy ma czas i chyba go nie ma :-/
Mówiłam Wam kiedyś, że coś ze mną nie tak:thumbdown:

Meldujew się wieczorową porą. Nadal w dwupaku, aczkolwiek cały dzień cos się skurczało i rozkurczało, zaczynało i wyciszało. Teraz mocze się w wannie i rozładowuje napięcie w kręgosłupie.

Wisienka, żałuje, że kiedy ja Musialam przesiadywac na nudnych wykładach nie znalam was i nie mogłam tez tak sobie umilac czasu. Super, że mogłam się wysłać (nawet mimo zawodu P, powinien wybaczyć bez gadania)

Nayaa, buu, zdrówka dla Kajtusia ;-) u Ara taty było to samo z akumulatorem. Wparawdzal wszystko i niby było oki, a dalej cos zarło prąd. Odłączył radio (który było kilka razy z sprawdzane) i problem minął. &&&& za znalezienie napaleńca.

Justa, oby choróbsko się połoz niczym, jeszcze zanim na dobę się rozkreci. I Ty musisz mufinkami? Mama ma dobry piekarnik do ciast, to może w końcu. Ja zrobię.

Madzia, oj zdroqwiejcie juz, za dużo tego chlorowania. Szkoda mi Mata. Powiedz, ze Tywoja kolezanka shaftowala sie kiedys (jako nastolatka) na mikrofon podczas prowadzenia rozanca w kosciele. To dopiero musal byc obciach. Dobre kilka tygodni patrzyli na mnie dziwnie.

Cus tam się dzieje, ale efektów na razie nie ma.. Jutro przypada pierwszy termin z naszych "planów". Zobaczymy co będzie.

Nic z Tobą nie jest nie tak, chyba, ze z nami też. Obdzwonilam dziś znajomych, ze jesteśmy w rodzinnych stronach i może jakieś male spotkanko. Na 7 telefonów 2 osoby zadeklarowały, że mają czas w ten długi weekend (z czego jedna prosila od poniedziałku, bo ma teraz gości). Za każdym razem jak mamy przyjechać to dajemy znać, a i tak najczęściej czas spedzamy u rodziców teściów i dziadków Ara. Na dodatek potem widzimy na zdjęciach FB że była jakaś wspólna imprezka (a tez mają male dzieci) i jakoś nikt nie pomyślał, żeby do nas się odezwać :-( Teraz zbliża się kolejna (11.11), jeśli znów zostaniemy pominięci " przez przypadek" (bo wiedzą juz ze jesteśmy na miejscu), będę złośliwa i pofatyguje sie tylko żeby życzyć udanej zabawy.

Plan dnia prawie zrealizowany. Zamiast koleżanki "po brzuszku" odwiedził lismy inna znajomą i cały dzień zleciał. Jutro niedziela, dzień bardziej rodzinny. A może wyjdzie porodowy ;-). :p

Jestem Kochane, jestem. Teraz dopiero mam chwile, akurat położyłam Zosie. Skończył mi.się pakiet danych w telefonie i jedynie w domu mogę być W Wami :-/

Kingusia jak Wam.minął dzień?

Teri co dzisiaj robiliscie? Znalazłaś przepis na tort?

Wisienka z Ciebie to już mało co zostało! Czekam na.Twoje zdjęcie na priv :-* wracaj z uczelni, zrób co konieczne i kładz się spac.

Nayaa jeśli katar jest zalegajacy, to Mucofluid, jest na receptę. Dziewczyny go polecaly, Zosi bardzo pomógł, katar był bardzo gesty i trudny do wyciągnięcia. Inhaluj.

Justa zdrówka dla Filipa! Może daj mu maseczkę i sam.niech sobie trzyma??? Albo kolorujcie malowanke razem i w tym.czasie trzymaj pojemnik bez maski. Myślę, że pod koniec tygodnia, wtedy będę miała miód ;-) tez oglądalam.ostatnio ten.pociąg, jest bardzo fajny ;-)

Gosiak jak spędziliście dzień?

Madzia ciesze się ze muffiny się udały, ale czy aby z mojego przepisu??? :p podałam przepis na podstawową wersję :-/ Kochana, torpeda jesteś :-D :-o co do znajomych, takie niestety czasy :-( z Tobą jest wszystko dobrze :-*

Palin jejku, to na dniach Krystynka będzie z Wami, ależ minęło :-o

Po drzemce Zosi I obiedzie pojechaliśmy na godzinę do galerii . Kupiłam piękne bombki w home you i w eurofiranach. W TK Maxx spodnie dresowe dla J. i taka drewniana układanke. Zosia cały wieczór ustawiala zwierzęta. Cena normalna 40 zł, a kupiliśmy za 24 ;-) pięknie wykonana. No i oczywiście samochód do zabawy, tym razem.wyścigowa na patyku ;-)

Gosiak w TK Maxx były bardzo podobne puzzle.drewniane, które ostatnio linkowalas, było ich o wiele mniej i bardzo kiepsko.kolorowane :-(

reklama
Wisienka ja Ci tak troche zazdroszczę tej szkoly(ale pewnie dlatego ze na codzień siedze jak obibok w domu i dla mnie szkoła to niezle odchamienie sie by było hehe) . I z niecierpliwością czekam na koniec grudnia czy otworzy sie kierunek na którym mi zalezy iiii wtedy pewnie bede marudzić ze za dużo nauki,ale bardzo chce iść do szkoły:)

Justyna Zdrowka dla Filipka:)) u nas jest Love Duplo. Jak schowam klocki to na nowo wyrzuca z pudełka i tak w kółko:)

Palin Magda . Jesli chodzi o "znajomych" to ja juz dawno zweryfikowalam kto jest kto,bardzo wysoko oprocentowalam kredyt zaufania i wole sie otoczyć dosłownie garstka bliskich osób niż ... Aachh szkoda gadac. Tez sie zastanawiałam czy ze mną jest wsjo ok ale stwierdziłam ze chyba Pecha do ludzi miałam i tyle :p
Magda zdroweczka dla Was.. Szkoda mi Twojego synka,bo teraz te dzieciorki to sa okropne.. Oby nikt mu nie dokuczał

Mikoto pochwal sie zdobyczami :D

Palin jak tak czytam o tum czy to juz "ten" moment, kiedy urodzisz to mam dreszcze :D takie pozytywne ;p

Do góry