reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Teri super wieści! Też zawsze podaje Neosine :-) na dworze lepiej się dzieciom oddycha. Tez mam problem z ubieraniem.Zosi w te pogodę :-/ najgorsze jest właśnie przegrzanie :-(

Moje łowy ;-) jedna bluzeczka jeszcze schnie :-)

reklama
Zdjęcia się nie dodały :-( buty były już w użyciu ;-)

Załączniki

• 1413024905263.jpg
    1413024905263.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 48
  • 1413024927636.jpg
    1413024927636.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 38
  • 1413024936374.jpg
    1413024936374.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 39
  • 1413024944814.jpg
    1413024944814.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 45
Dzien dobrry,

Nocka u nas super Tymek pospal do 8 !!!!! Pierwdzy raz. Cos przed 6 sie krecil, ale ucichl i sliczie spal. My polezelismy sobie.

Ciasto juz zrobione, Emil obcykla Tymka na nowym sprzecie, kuchnie wysprzatalam.

Palin - Kochana w pierwszej ciazy mialysmy czas usiasc odpoczsc, nabrac sil do dalszego dzialania . Mi tez jest trudniej, ciezej, ale juz niedlugo. Mi tez mala wczoraj tak uciskala na nerw ze noga ledwo ruszalam.

Emka - zdroweczka, ja tez zrobilam tam zamowienie, paczka juz w Szczecinie i niedlugo bedzie do nas szla. W sumie tez ie kupilam nic dla nas ;)

Kinia - ja z checia posprzatam u Ciebie jakies sily mnie naszly :p niekotorzy rodzice wogole nie mysla.

Mikotku - moze cos Zosi wpadlo do oczka, albo zawialo ja...oby nie !!!Sliczne butkiii !!! Tymkowi bym takie tez kupila :p

Dzis w nocy mialam mocne 3 SKURCZE ale ..... ŁYDKI :/

Miki wreszcie śpi. Ale się z niego robi uparciuch, chyba naprawdę zdrowieje. Zjadł michę rosołu i było mu mało, nie zasnął puki nie dopił 150 ml mm. Zauwazylismy pokrzywki na ciele Mikiego i trochę spanikowałam, że to może reakcja na antybiotyk, ale po konsultacji z dr wyszło, ze na pewno nie. Pewnie jakieś dziadoskie muszki przez to ciepło się po budziły i go gryzą. No i na jezyczku przypałętała się mała plesniawka, ale juz pod kontrolą. No i jest jest - kolejny ząbek, choć dopiero igiełka, ale cos tam się przebiło ;-)

Mikoto, śliczna "zwierzyna" upolowana. Fajnie, ze z drewnem się udało, biedny palec - może pójdzie na choć krótkie l4? ;-)

Teri super, ze Darii się poprawia. My niestety mamy zostać w domu. Ale z tej okazji Mikołaj wpadł pod maszynkę (tak szaleje z tatą, że cala głowa mokra, zresztą niebawem i tak trzeba by było scinac włosy, a tak to głowa się na spokojnie do chłodu przyzwyczaić) i znów mamy łysolka :p

Kingusia, ja bym do tych matek zeszła i tak im nawrzucała, że by im się zegarki od razu na 22 poprzestawiały. Trzymam kciuki, żeby to kino wypaliło.

Gosiak, dobrze, ze się odezwalas, bo juz myślałam, że na porodowce jesteś :p zawsze to jakies skurcze, nie? jak wyszła szarlotka?

Zastanawia mnie katar u Mikołaja. Inhalujemy, psikamy wodę morską, przed snem nasivin, ale nic nie schodzi kiedy próbujemy odciągnąć. Wszystko spływa mu głęboko na gardło. Przecież jeśli tak dalej będzie to bez sensu antybiotyk, bo po terapii ta wydzielina znów zawali gardło i wszystko będzie od nowa. Pytalam o to dr, ale mówi, żeby na spokojnie, na sile nie odciągnąć, tylko nawilżać. Co wy o tym myślicieli?

Gosiak super noc! Jak wyszły jabłka? Zdjęcia pewnie piękne :-) juz raz tak miała z oczkiem. Mnie też bardzo spodobały te buty. Są akurat na raka sucha, jesienna pogodę, na wypad do sklepu ;-)

Palin nawilżaj. Robisz wszystko prawidłowo. A charczy w nosie? Oddycha nosem czy buzia? Gratuluję kolejnego zabka! Zosia zawsze przy zębach, tych górnych zwłaszcza, miała katar :-/ z palcem naprawdę się wystraszyłam. Zrobiłam opatrunek na pół palca :p o manicure mogę przy nim zapomnieć :-/

Obiad gotowy. Z Zosia zjemy jak wstanie, właśnie się Usypiamy. Wykapalam się, zrobiłam włos i oko, zostało podszykowac ubrania. I uprasowac spodnie. Warto by było też umyć podłogi :-/

Palin
U nas taki sam katar. Ja daję Tosiowi mucofluid i po tym mu bardzo to rozpuszcza, nic się nie ściąga Ale jak kuchnie to masakra. Też mi się ten katar nie podoba

Teri
U nas też neosine to podstawa, no ale jeśli to bakteria to nie pomaga. Tak bylo tym razem. Ja ubieram dzieci w krótkie rękawy a na to cienkie długie bluzki. U nas dziś jednak wietrznie.
Emka
Zdrówka. A z gripexem to jest tak ze on łagodzi objawy Ale raczej nie leczy za bardzo bo tam jest paracetamol a on działa przeciwbólowo i gorączkowo Ale nie przeciwzapalnie i faktycznie pilopiryna, aspiryna czy coś na bazie ibuprofenu pomoże bardziej. Ja polecam ibuprom zatoki i bit c 1000 plus neosine. Przy gripeksach jest tak ze wirusy trwają zazwyczaj 2-3 dni i zostaje katar więc lek złagodzi przez ten czas objawy Ale nie wyleczy.
Kingusia
No szkoda że nie zadzwonilas. Jak mnie taka bezmyślność denerwuje. I chamstwo

Mikoto
Piękne ubranka. To miałaś mega poranek ! Jak palec, biedulko! Jak oczko po drzemce ?
Gosiak
To łydką nic nie zdzialasz musisz przejść na wyższe partie hehe

A my byliśmy jednak na dworze bo nie sposób ich było w ciszy utrzymać a P po nocy. Kupiłam kredą i była zabawa.
Mikoto

Gdzieś się wybieracie ? Ja zaraz podłogi zrobię. Mój P wstał i piecze ciasto

Załączniki

• 1413029137659.jpg
    1413029137659.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Wisienka oko wporządku. Przemywam sola fizjologiczna. Palec zabandowazalam, mam nadzieję że skóra szybko się znośnie. Najgorzej z myciem, musze szybko zmieniać opatrunek. Zosia uwielbia malować kredą ;-) widać ze Tosiu i Mila mają niezła zabawę :-D jakie macie plany na resztę dnia?

Mikoto
Tosiu wstał właśnie i będziemy jeść obiad. Brokułowa, duszony schab, ziemniaki i czerwona kapusta. Potem P idzie z nimi na dwór ja pomyje podłogi i dojde do nich. Generalnie tylko spacer i plac zabaw. P na noc do pracy a ja poprasuje i będę się uczyć

Mikoto, no właśnie on próbuje oddychać noskiem, ale nie może i właściwie w takich momentach słychać kotlowanie. W ciągu dnia jak się bawi z noska schodzi i oddycha ładnie, ale w nocy widać, że mu to przeszkadza.

Wisienka, no nam r powiedziała, ze nawilzac i nawilzac. Nawet nasivinem nie przesądzić, tylko przed snem wieczorem psiknac. Mikiemu nic z noska nie leci, nawet nie kocha, nie kaszle.

Asiulka, u nas polopiryna działa w druga stronę. Zamiast pomoc, rozwala na amen.

Miki ładnie pospał prawie 2 godz. Zaraz obiad, klopsiki w sosie i makaron. A spacerkow zazdroscimy.

reklama
Palin
Ten mucofluid nie obkurcza śluzowej działa tylko nawilzajaco i rozluzniajaco na wydzieline. Jest dla mnie nr. 1 przy gęstym katarze. Stosowalam go już przy Macku. Nasiviny itp obkurczaja śluzówki Ale nie rozluznia wydzieliny. One raczej na lejacy katar

Do góry