reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej kochane :)

U mnie od rana nie za wesoło choć jedna kochana osóbka sprawiła, że choć trochę zaczęłam się uśmiechać. Pobudka o 5 bo na 7 Julia musi być w zerwce a zanim zje, przygotuje się itp to trochę czasu minie. Po drodze wielka kłótnia z K. potem szok i załamanie po zobaczeniu faktury z orange. Potem skrócenie czasu pracy Krystiana gdzie zostaliśmy z połową mniejszą wypłątą. Nie wiem jak sobie w tym miesiącu poradzimy i liczę na cud i to wielki

Jutro Julia ma na 10 więc nadrobie i poodpisuje bo dzisiaj nie dam rady wybaczcie. Buziaki wielkie kochane

reklama
Justa to jest cyferkowo. Filip bardzo lubi cyferki .. moze matematykiem zostanie w przeciwienstwie do mamy. Przynajmniej nie bede musiala mu w lekcjach pomagac :D

Mikoto ty tez masz tAki ciezki przypadek?

W ogole to dajecie slodkie dzieciom?

Justa Zosia uwielbia maliny! Ale ciężko.teraz dostać. Sąsiadka moich rodziców zrywa dla niej ze swojego ogrodu, ale chciałabym kupić ich jeszcze, z pewnego.źródła. Tez rano jadę na łowy, znów pewnie będzie dziki tłum :-/

Palin czym w końcu doczyscilas? Spróbuj zasnąć! Sennej nocy!

Paulunia jejku :-( jutro też jest dzień, będzie lepszy! Wszystko się ułoży! Glowa do góry!

Ankaka. Zosi nie dajemy słodkiego, prócz owoców czy domowych ciast. Do tej pory pije tylko wodę. Od czasu do czasu napijr się kompotu truskawkowego, czasami kilka lykow herbaty, ale woda przede wszystkim. Wszyscy w rodzinie to.wiedzą, ale nie dramatyzuje,kiedy np. Ktoś daje jej.lubisia. Zje to zje,ale najczęściej ugryzie kilka kawałków i.odkłada. Za to uwielbia paluszki Juniorki ;-)

Witam wieczornie,
ja odfryziwana moge rodzic :-pKasia (moja fryzjerko-polozna) stwierdzila, ze brzuszek mi opadl, i cala reke jest w stanie tam zmiescic, wiec daje mi tydzien :-p(tu niby troche w zartach , ale kto wie !!! ) . W kazdym razie Ona szykuje sie na Tymka w przeciagu tygodnia :-D

Mikotku
- a powidz mi czy jak zabielasz zupke jogurtem naturalnym to nie zwaza Ci sie on ?? mi kiedys sie zwazyl, mimo, ze uwazalam bardzo. A moze tego greckiego uzwasz ??? musze go kupic i zrobic z nim salatke/surowke. Jaka Ty zorganizowana jestes ! choc pewnie taki kalendarz ulatwia bardzooo zycie ! Tymek czystego twarogu tez nie lubi, ale jak zrobie z jogurcikiem naturalnym to zje :tak: chyba za suchy taki bez niczego . Poprosimy jakies zdjecia pokoiku !!

Madzia - ciesze sie, ze CI dzis lepiej i oby tak dalej !!! trzymam &&& za realizacje planow ;-)

Wisienka - obyscie jutro wszyscy obudzili sie zdrowi ! Biedna Mila cale szczescie, ze apetyt ma ! Narodzin nie przegapisz :-p postaramy sie o to :-D Jak tak piszesz o swoich maluchach to juz doczekac sie nie moge moich bawiacych sie razem , nie mowiac o wspolnych kapielach !

Robaczku
- z Tymkiem zostaje moja kolezanka , jest tak Kochana, ze gdy tylko wspomnialam , ze nie wiem co z Tymkiem od razu sie zdeklarowala. E oczywiscie bedzie ze mna :tak:a welosy skrocilam i nalozylam kolorek. W piatek cykne nastepna fotke brzuszkowa (albo w sobote) to sie pokazemy ;-) - obiecalam Korbusi pokazac jak teraz wygladamy wiec mam nadzieje, ze tygodniowy poslizg mi wybaczy

Justa
- super, ze Filipek zaczyna znowu jest - u nas malin rzadza, jak jestesmy w sklepie bierzemy od razu 2 - jedno je na miejscu, drugie mamy na wynos :cool2:

Palin - no wlasnie pizza jeszcze nie ! Musze koniecznie zrobic !

Ankaka
- Tymek ze "slodkiego|" je biszkopciki, chrupki, paluszki bez soli....hmmm i to tyle. Raz u kolezanki dorwal ciasteczko z czekolada ale nie mialam sumienia mu odebrac bo taka radoche mial (cos jak piegusek) w domu nic nie dostaje. No ciasto drozdzowe ale czekolady nie dostaje

Palin hehe waleczny ten rondelek. Śpij spokojnie

Madzia super ze już lepiej. Ja jak Mikoto na notesie żyje i planowaniu. Muszę i łatwiej

Justa super ze apetyt wrócił. 4 omajgot. Kogucik mały

Mikoto mieszkanie mnie boli po prostu. Normalnie nie znoszę tego uczucia ze nie jest jak być powinno.

Paunia współczuję kłopotów i oby się rozwiazaly

Ankaka moje dzieci jedzą słodkie. Toś zaczął prędzej niż Mila bo po prostu ona go podkarmiala. Ja jestem za rozsądnym dawaniem nie zakazem.

Gosiak gdzie foteczka ???

Ostatnia edycja:
Gosiaczku czekam na Twoje zdjęcia! :-D Kochana, zanim dodam śmietanę, jogurt naturalny czy grecki do zupy/sosu, to najpierw ją hartuje. Odkładam do kubka jogurt dolewam do niego gorącej zupy i mieszam do gładkiej konsystencji, tak wlewam do zupy ciągle mieszając. Póki żyję i.gotuje, jeszcze się nie zwazylo ;-) zdjęcia wstawię, jak tylko skończymy. Mikotkowy szczęśliwy,bo działa ;-) a co najważniejsze, zgodnie z planem, tak więc i Mikotkowa szczęśliwa :p polecam kalendarze, listy, notatki, ale ja zapominalska jestem,także wszystko notuje ;-)

Wisienka wiem :-( tez nie znoszę tego uczucia :-( :-/ Ty też listowa? :-D

Poćwiczyłam, co prawda zabrakło mi 4minut do końca, ale i tak jest lepiej niż wczoraj i przedwczoraj i w zeszłym tygodniu :tak:
Uciekam ogarnąć kuchnię, bo po co będę siedzieć na kanapie? :-p Na jutro na obiad łosoś z mieszanką chińską i brązowym ryżem z sosem sojowym :-)

Tymek pije słodkie-codziennie dostaje soczek ze żłobka, je słodkie-bo ma starszego brata. Walczyłam, ale to walka z wiatrakami :baffled: Jedynie czekolady staramy się unikać..

Paulunia współczuję :-( mam nadzieję, że problemy szybko się rozwiążą!!!

Gosiak-czekamy na Nelę niebawem :-D Zestresował Cię ten opadnięty brzuszek? gdzie fotka nowej fryzurki??????!!!!!!

Wisienka jeszcze raz zdrówka i zdrówka i jeszcze trochę zdrówka :*

Mikotku
Listowa, notatnikowa, notesowa papierowo i elektronicznie. Inaczej już nie umie. Najprostszy sposób organizacji.
Madzia
Brawo ćwiczen! obiad brzmi smakowicie. Mila na razie nie wymiotuje.

reklama
melduję się
wiesz co kingusia o tym samym wczoraj myslałam chodzi o spotkanie .. fajnie jaky się udało bardzo chciałbym się z Wami znowu spotkać kieleckie dziewczyny niech działają a my jak tylko będziemy zdrowi i Bozia da to się zameldujemy :-Dtylko wiecie to musi byc miejsce z jakimiś atrakcjami dla dzieci np jakaś kulkolnadia Daria w restauracji gdzie są tylko krzesła bardzo szybko sie nudzi :sorry2:
Mikoto przyjedza na weekend tylko ale najgorsze już za z nami i teraz będzie co weekend lub 2 w domu ;-)mmm pulpety w moim stylu muszę takie zrobić ;) kukurydze gotowałam w wodzie pyszna wstyd sie przyznac ale nie jadłam wczęsniej takiej kukurydzy :zawstydzona/y:na kolację smazyłam jeszcze racuchy z jabłkami :-pteż zawsze hartuję śmietane lub jogurt jak Ty i też nigdy sie w ten sposób nie zważyło ..
jej ale duże nóżki mają chłopcy Bona Justa :szok: hihi to jutro bedzie sie działo w lidlu :-D
ankaka Daria tez je słodycze pierwsze co robi jak wchodzimy do sklepu to woła cucu i leci do półki ze słodyczami i pakuje do koszyka za koleją :-Dostatnio nawet jednej Pani do jej koszyka naładowała batonów :sorry2:oczywiście potem to wszystko musze odkładać a dostaje kinder jajo ale to jest tak że ugryzie tylko dobierze sie do zabawki ze srodka a resztę czekolady zjadam ja nie lubi ciastek wafelków batonów itp wiec nawet jak ktos jej da to nie mam nic przeciwko bo wiem że tylko ugryzie i zostawi lubi za to paluszki juniorki i ogórki kiszone ;-)

Wisienka Tosiu pewnie widzi w przedszkolu jak inne dzieci siadają na nocnik i robi to samo Daria tylko woła si bierze nocnik siada w ubraniu ale tylko na minutke nawet jak ja posadze bez pieluchy to siądzie powie si i schodzi :dry:nie wiem kiedy się odpielu****emy chyba nie predko :shocked2:co do mowy chyba tak jak inne czerwcowe dzieciaczki ma sporo słówek duzo powtarza ale szału wielkiego nie ma ;-)
madzia super że dziś już lepiej oby tak zostało .. ćwiczę melb

Do góry