reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Tymek zjadl i spi, teraz moja kolej na obiad. Wyszlismy ok 11 na spacer bo po 12 mialo padac...no i oczywiscie deszcz nas zlapal chwilke po tym jak wyszlismy wiec bylismy jedynie pol godziny. A teraz oczywiscie slonko swieci.

Mikotko - no wlasnie dzielnica nie jest jakas super powiedzialabym wrecz ze nawet nie dobra. Moze dlatego ludzie chca sie przenosic. I w sumie z tego co slyszelismy stopy % maja isc w gore.... zobaczymy. Kotleciki zjedzone smakowaly :tak:hihih Tymek tez tylko co zje to pedem do lazienki po szczoteczke :-p

Wensujanka - ale przezyc mielismcie !!! mam nadzieje, ze z nozka Izuni jednal wszytsko dobrze, przetworow zazdroszcze ! Kuchni jakiej by nie byla tez, bo nowa to nowa ! :tak:Jaka madra Izu , ze da mamusi znac o kupce ;-)I pisz pisz pisz bo brakowalo CIebie !!!

Bona
- Michas wiec co dobre ;-)i gratuluje odwagi, bo ja sama do tesciowej bym nie pojechala :rofl2:

Palin
- no wreszcie !!!!! gratulacje zabka. Miki jest niesamoity z zamilowaniem do gotowania ! owocnych poszukiwan tapczaniku...tez bym wreszcie chciala :sorry2:

Terii - dobrze, ze piszesz, udanego tygodnia z mezulkiem ;-)

Zadzownilam dzis do kolezanki, ktora zdeklarowala sie przygarnac Tymka na czas porodu, czy aby na pewno. Nie rozmyslila sie co mnie cieszy i spotkamy sie pare razy aby Tymek sie oswoil z nia jak i z jej dzieciaczkami :tak: w srode wpadnie do nas, jak odwiezie dzieci ze szkoly :tak:

Wogole zauwazylam, ze Tymek ma jakies odpazenia !!!!! pierwszy raz na pachwinkach...malutkie to ale skad sie wzielo :szok: aplikuje juz kremik , mam nadzieje, ze szybko pozbedziemy sie dziadostwa.

Kochane jakis czas temu napisalam do JENY !. W zeszlym tygodniu mi odpisala i mam nadzieje, ze nie bedzie miala mi za zle , ze dziele sie informacjami. Otoz Maja urodzila sie 22 lipca przez CC z waga 3450g i wzroestem 54 cm ! Jest zdrowiutka. Jeny wile razy probowala wejsc na formu, ale wyskaiwalo jej , ze mamy tu watek zamkniety. Nie wiem czemu. Odpisalam, ze nie zakladalysmy nic takiego i wszystko powinno byc dobrze. Mam nadzieje, ze uda sie jej wejsc i napisac cos wiecej . I pozdrawia Was wszystkie serdecznie !!!

reklama
Teri, miłego imprezowania!

Gosiak, oj on byłby zadowolony, gdyby jeszcze mógł spać w kuchni. Jego ulubione miejsce w domu.
Tapczaniku juz szukamy jakiś czas i w szoku jesteśmy z cenami. Ale czas goni, trzeba się w końcu na coś zdecydować.

Super, ze są jakieś wieści od Jeny. Dzięki za przekazanie info :-* Mam nadzieje, że w końcu uda jej się dostać na temat (może ją przekierowuje na tamten zamknięty?). Przekaz jej wielkie buziaki i gratulacje :-)

Miki jeszcze śpi, pewnie niedługo zacznie się kręcić (zwłaszcza, ze juz docierają zapachy z kuchni - Aro pichci rybę). Ja też pospałam i nawet nie czuje się zdechła. Mam jeszcze ochotę na domowy salon odnowy (kąpiel aromatyczna z bąbelkami, masaż całego ciała, maseczke na ryjek), ale juz widzę mego ślubnego w roli kosmetyczki/masażysty :-D Za dużo dobrego by było, ale może do wieczora jeszcze cos "wysępię" ;-)

Nocka w miarę, pobudka na mleczko przed 5, ale nie szło dłużej tego przeciągnąć. Dobrze, że rano mój brat zadzwonił, bo zupełnie zapomniałam, ze się z nim umawiałam. Filipek dziś bawił się przy rowerze mojego brata i skaleczył się, trochę płakał a teraz śpi. Nie wiem za bardzo jak przykleić na to plasterek bo ma zdartą skórkę na czubku paluszka. Pogoda dziś jest cudowna, słoneczko i ciepło na krótki rękawek, nawet bezwietrznie.

gosiak_85 fotka po fryzjerze wrzucona, ale niewiele z tyłu widać, DSC04129.jpg a przodu nie bardzo chce tu pokazywać . Faceci chyba dłużej dojrzewają do jakiejś decyzji, więc cierpliwości. Dziękujemy za wieści od Jeny.

mikoto fryzjerka pocięła trochę końcówki i wycieniowała bo mam gęste włosy, od razy lżej na głowie, synek w tym czasie smacznie spał w domku jak ja robiłam nabóstwo

Palindromea już nie mogę się doczekać jak się spotkamy, wyściskam Cię w dwupaku.

Wenusjanka Iza mądra dziewczynka, co za choroba Was dopadła.

Bona87 fajny weekend Wam się zapowiada, wypoczywajcie, oby pogoda dopisała

teri114 nacieszcie się mężem przed wyjazdem

Fotki moich wczorajszych łupów i Filipek dzisiaj rano na dworze:
DSC04130.jpgDSC04125.jpgDSC04119.jpg

Lecę przygotować obiadek, dziś rybka smażona i fryteczki a potem wybywam, więc chłopacy zostaną sami. Mam nadzieję, ze mąz sobie poradzi bo synek dotyka ten paluszek i popłakuje, pewnie go to boli.

Załączniki

• DSC04129.jpg
    DSC04129.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC04130.jpg
    DSC04130.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC04125.jpg
    DSC04125.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC04119.jpg
    DSC04119.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 46
Ja chwilke przelotem. My dalej na urlopie. W niedziele wracamy a w pon do pracy. Niestety wszystko co dobre szybko sie konczy :(
Dzisiaj bylismy na rowerach. Teraz grill. Fifi biesamowita maruda.
Wszystko co zrzucilam wrocilo od nowa plus niestrawnosci za obzarstwo. Aaaa jak to boli !

Melduję.się na.szybko!

Palin.kupiliscie tapetę i łóżko? Gratuluję ząbka! :-D

Teri bawcie.się.dobrze i korzystajcie! :-*

Gosiak dobrze,żeby Tymson sir przyzwyczaił do.koleżanki. Dziękujemy za wieści od Jeny!

Justa oby skaleczenie było powierzchowne i.szybko się zgoilo! Robilas kolor na.włosach? Widać,że masz bardzo gęste włosy! Świetne łupy! A Filipek jest cudny!

Ankaka. Wypoczywaj!

Zosia usypia. Przygotowałam.prania na jutro. Zaraz się klade. Dzisiaj bylysmy na przejażdżce rowerowej, nawet Mikotkowy Tata się załapał. Spokojnej nocy Kochane!

Wieczór nastał, dziecię śpi, nastał czas relaksu. Kąpieli nie udało się zorganizować (brak wanny), ale mały masaż był. Ale mi fajnie ;-)

Justa, ja bym na noc nie zaklejała. Ranki się szybciej goją jak są wystawione na powietrze. Niedawno Miki ściął sobie naskórek na palcu i każdy plaster ściągał. Skoro krew nie leciała, to tylko psiknęłam octeniseptem co jakiś czas i zostawił am. Po tygodniu nie było śladu.
Czekam zobaczyć fryz na żywo :-)
Widać udane polowanie. Kawał mężczyzny z Filipka.

Ankaka, fajnie, że sobie urlopujecie. Nie myśl o pracy tylko korzystaj i ciesz się do samego końca. Mopze u Fifiego jakieś żeby dokuczają? Albo dużo wraszen i przeżywa?

Mikoto, mam nadzieję, ze dziś w nocy nie spotkamy się na pogaduchach. Spokojnych snow aż do rana :-)

Łóżko kupione. Uff, chociaż to, bo na tapete nie mogliśmy się zdecydować, każde chciało inną. Przywiozą nam w poniedziałek. Mogliby juz dziś, ale najpierw musimy się pozbyć starej wersalski i zrobić miejsce, a Aro sam nie da rady. Taka zwyczajna, uniwersalna kanapa. Jeszcze jakieś nakrycie będzie trzeba, co by troszkę zabezpieczyć przed plamami.

Filipek dziś miał problem z zaśnięciem, chyba z racji bolącego paluszka. Ciekawa noc nam się zapowiada, jak będą płaczki to podam Viburcol.

mikoto Kolor robiłam na chrzciny, szybko widać u mnie odrosty, powinnam raz w miesiącu farbować, ale tak nie robię. Mam gęste włosy, dlatego cieszę się jak mi wycieniują to lżej na głowie. Mąż już z Wami, to Mikotki w komplecie.

Palindromea
na noc nie nakleiłam plasterka, ale Filip skacze po łóżeczku i pewnie tym paluszkiem zahacza to i popłakuje. Na żywo taki fryz nie będzie bo sama nie umiem sobie tak wyprostować.

witam na momencik ;)
Matko jak dudni u nas aż huczy w całym mieszkaniu dzisiaj jest jakiś koncert kapel rockowych Jezu jak oni wyją !!!!! :szok:5 minut nie wytrzymałabym żeby tam być i tego słuchać ww domu słychać tak jakby to było obok bloku a to ze 2 kilometry dalej aż Daria się kręci jak przybasują :baffled:mam nadzieje że po 22 kończą .. jutro to się dopiero będzie działo jak bedzie budka suflera już miasto pozamykali jutro muszę na sklepy na nogach zasuwać :baffled:
ależ cudny dzień był dziś ja na krótki rękawek i było mi gorąco a ma byc jeszcze cieplej nawet 26 st !! lato wróciło :-D
dziękuję kochane na pewno dobrze wykorzystam ten tydzień męża ;-):-p

Wenusjanka ojj ale chorubsko Was dopadło dobrze że już po :-(
Daria też wszystko jej dać :baffled:nazwaliśmy ja teraz dam damem bo tylko dam i dam :sorry2:
Justa śliczny masz odcień blondu !! włosy zdrowe i piekne :tak:piękne zdobycze dla Filipka a czapa ja tu rządzę wymiata :-Doby paluszek się szybko zagoił
Palin no nareszcie ząbek wyszedł zgrał się Mikuś z Zonką bo u nas też jedna 2 już na wierzchu ;-)jaką tapetę chcesz taka typowa dziecięcą czy normalna dorosłą ? wybór tapet bardzo duży więc ciezki wybór ja chcę jedną ścianę u Dawida wytapetować taką co się najbardziej brudzi :-pale od 3 miesiecy nie mogę sie zdecydować na wzór a jak już cos wybiorę to Dawid mówi taakkkaaa nie i od nowa babka ludowa :baffled::sorry2:
pewnie będe zaglądać ale to tak wieczorkami na chwilkę
udanych weekendów

Mikotko uparła się na państwowe instytucje (czyt. urząd gminy itp) na 2 stanowiska złozyłam do sąsiedniej gminy i na jedno do naszej dziś rano złożyłam, i byłam pierwsza, już się zaczęłam cieszyć że będę jedyna a dziś wpłynęły jeszcze 4 podania a do dziś był termin.. no i praca z mężem przy biurku więc pewnie nie mam szans bo by wójta ludzie zjedli...

reklama
Mikotku - tarta zroniona pychaaaaa. Zrobilam z 2 serkow bo termin je gonil do 9.09 ale ze moja forma na tarte wieksza niz normlana tortownica wiec i grube nie wyszlo. Tylko spod mimo maselka troche za kruchy. I wpadlam na pomysl ze super pasowalaby tu owce na cieplo tj. Kupic takie mrozone owoce lesne czy maliny i zagrzac jamiiiiii . Jutro tak zrobie

Justa - oby plauszek szybko sie zagoil

Terii - och to macie muzykalnie przez weekend. Gratki zebuszka !!!

Do góry