reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry kochane.

Na początku gratuluje ząbków Darii i Mikołajowi! :-) Teri, Palin mam nadzieję że teraz odpoczniecie troche :tak:
Justa świetne zakupy! A Filipek jaki śliczny duży chłopczyk :-) oby paluszek szybko się zagoił...
Mikotku J. jest to odsypiasz? Jak tam Zosieńka?
Gosiak też jakiś czas temu pisałam do Jeny ale nie odpisała mi. Dobrze że u nich wszystko w porządku. Szkoda że nie pisze...

My wczoraj szczerze pogadaliśmy z mężem. Wiem że nie łączyło go nic z tą dziewczyną. Po prostu znają się od dawna. Kiedyś M. był z nią na weselu u siostry ale tak po koleżeńsku. nic ich nie łączyło.
Mimo wszystko nie lubie jej :-p
Dziecko poszło wcześniej spać to nasz wieczór był bardzo miły :-D

A Laure chyba coś pogryzło. Ma na buzi 3 wielkie czerwone plamy. Wczoraj były takie całkiem płaskie i myślałam że to jakieś uczelenie a dzisiaj zrobiły się bardziej wypukłe i wyczuwalne pod palcem jakby od komara :baffled: całe lato nic jej nie ugryzło a teraz coś się przyplątało :dry:

Były 2 dni "lata" i znów jesień. Od rana pada :no:

reklama
Witam się porannie!

Wyspalam.się :-D Zosia wstala o 23.30 i do 2.30 się bawila z Tata :-o :-/ spałam jak.zabita :-( Zosia wstala po 7, zjadla i odkurza z Tata.

Justa jak.noc?

Palin spalas całą noc?

Teri gratuluję ząbka! Współczuję tych basów :-(

Kingusia super, że Porozmawialiscie i to z tak.dobrym.skutkiem :p ;-) ugryzienia możesz posmarować Fenistilem.

I u nas jesien. Zimno i mokro. Lecę, kawka czeka :-D

Witam
Mglisty poranek nas przywitał Ale słońce spoza mgły przeziera więc jest nadzieja na słoneczny dzień. Toś spał spokojnie więc jestem w miarę wyspana. Mial jeden eksces. Nieodrodny syn mamusi! O 3 wstał, spał ze mną, poszedł do kuchni i obudziło mnie .... zamiatanie! Na szczęście zasnął szybko.
Dzis o 14 jedziemy do Wro. P śpi po nocy. Muszę zrobić obiad i pranie. Posprzątałam w nocy Ale do ideału wiele brakuje. W ogóle odkąd pracuje wiecznie jest coś niedosprzatane.
Kinga
Dobrze że dogadalas się z mężem i mieliście miły wieczór
Mikotku
Odespalas ?
Justa
Piękny twój Filipek

Resztę napiszę potem bo ktoś domaga się jajka

Mikotku mam do Ciebie sprawę :-D potrzebuje Twój przepis na makaron ze szpinakiem :-)

Wisieńka a to Antoś :-D sprząta w nocy jak mama hihih
Na zakupy jedziecie?

Wisienka.:-* a to Tosiu! Wychowałas Syna :-D :-D :-D tez właśnie wstawilam pranie, musze powiesic na strychu, nie ma Szans żeby wyschlo na dworze :-/

Kingusia wysylalam przepis na bb kulinarnym, sprawdzisz czy jest?

Dzień dobry

U nas dzień dziś zaczął się 6.30. Mimo akcji nocnych wszyscy nawet wyspani.

Mikoto, całej się nie dało. Koło 2 Mikołaj się obudził, włączył sobie lampkę, muzyczke, usiadł i zaczął płakać. Spokój był tylko jak byłam w pokoju (nie musiał mnie widzieć, mogłam sobie siedzieć kawałek od niego, w ciemności), tylko wychodziła zaczynał się znów płacz. Zasnął na dobre dopiero po 4.

Kingusia, dzięki, ale chyba wole, żeby mu (skoro wreszcie zaczęły) wszystkie bulwy popezebijaly i dopiero dały spokój. Na wylocie jest jeszcze druga jedynka i górne dwójki. Aro po wczorajszych wieczornych oględzinach (i nocnych marudach) liczy, że jak wróci ze służby to juiz będą jedyneczki w komplecie (marzyciel).

Wisienka, a to porządniś z Toniego. Chciał mamie pomoc, żeby się mama tak nie męczyła ;-) Kto u Was jajeczny?

Mnie przeszło, to teraz ruszyło Ara. Na dwa fronty z niego leci. Biedak będzie miał ciężką służbę, choć będzie miał "amunicje" wciąż przy sobie ;-) Mam nadzieje, że Mikiego nie ruszy to nie wiadomo co. Dostaje probiotyk w razie co. Była dziś luźną kupa, ale ostatnio jest tylko jedna, wiec nie wiem, czy to to co u nas (choć nas gania często), czy ząbkowe. Wczoraj jeszcze zjadł śliwke (ukradł ze stołu, udało się tylko wyrwać, żeby skórkę ściągnąć) -może tez być po niej.

My z Mikim do jutra sami. Pogoda podejrzana, ale mam nadzieje, że nie zatrzyma nas w domu. Mikołaj właśnie kończy śniadanie (zjadł swoje i dopadl się jeszcze do mojej kanapki). Juz trze oczy, wiec niedługo drzemka. A jak nie zasnie to bliżej 10 wywiejemy na dwór.

Nocka fatalna. Problem z zaśnięciem Filipka spowodowany był bólem brzuszka, pół nocy wymiotował i płakał. Rano była mega kupa. Chyba jakiś wirus, bo bratanicę też boli brzuszek, oby bliźniaczki ominęło. Jestem niewyspana, więc pójdę tylko na ślub do kościoła a na impreze już nie, bo przecież nie zostawię chłopaków. Jedna pralka już wyprana, musiałam przebrać całe łózeczko i synka.

teri114
dziękuję za komplementy, już kilka fryzjerek zwróciło uwagę na mój kolor, że im się też podoba, a ja zawsze odpowiadam, że to najtańsza farba Joanna, dokładnie taka Farba do włosów złoty piasek

mikoto
dobrze, że jesteś wyspana, przepis na babeczki też wrzucę później na kulinarny.

Wisieńka
Tosiu lubi porządki za mamusią, pewnie coś nie było posprzątane. Filip też mnie w nocy prowadził do salonu za rękę ale nie wiem co chciał. Jakby do kuchni to pomyślałabym, że jest głodny.

Palindromea coś musi być w tym powietrzu, co za probiotyk podajesz Mikołajowi?

Justa obecnie acidolac baby, ale co jakieś czas zmieniam, a to osłonka, a to enterol, a to inny. Ponoć mają różne składy bakterii, wiec urozmaicam mu florę w brzuszku.

Mnie czasem bierze na farbniecie włosów, ale jakoś nigdy nie mogę się do końca zdecydować ani na garbowanie, ani nawet na kolor...

Kingusia
jedziemy na drugi etap castingu z Milusią. Może będzie gwiazdą ? Do wrocławskiego ATV. Kiedyś nas ktoś od nich zaczepił na ulicy i tak to poszło.
Palin
Ja się w ciąży farbowalam. Jajeczny Antoś. Zdrówka dla Ara .
Justa
Toś miał przedwczoraj w nocy ból brzucha i biegunkę. Myślałam że rottrochę się ziuuujjjuuuu7 bo wszędzie panuje. Dostał enterol i nifuroksazyd. Ból przeszedł Ale kupki luźne. Może to od ząbków.
Mikotku
Dobrze że pospalas. U mnie trzeba koniecznie odkurzyc. Chyba zaraz się za to wezmę.

Ogórkowa się gotuje Ale maluchy były takie niegrzeczne ze musiałam na nich podnieść głos ! Miki od rana płacze a Tos

Załączniki

• 1409385512689.jpg
    1409385512689.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 42
reklama
No to po spacerku i pierwszej partii obiadowej (I danie). Mikołaj śpi, ja odpoczywał z herbatka i ciastkiem. Pogoda rozwala na maksa, co z teo, ze ciepło i sucho, jak duszno i ciśnienie szaleje.

Wisienka, mnie nachodzi chetka, ale na tym się kończy. Wciąż trwam przy kolorze naturalnym, a jedyne zmiany dotyczą długości.
Powodzenia na castingu &&&&
He he, Antoś postawili Cię za kare na stołeczku?

Na spacerze zahaczylismy o Jyska i kupilismy koc na kanapę i prześcieradła z gumką (te co mam w domu będą za duże na łóżko Mikołaja). A do domu to juz się prawie czołgaliśmy. Chce się spać, ale pewnie zanim zasne to Miki się wyśpi.

Do góry