reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ooo Mikotku czego tamnie ma :p materacyk, przescieradla, smoczki zarowno uspakajajace jak i do butelki ( bo zakladam karmic jak Tymka choc obawiam sie ze bede krocej) pampersy, wkladki laktacyjne, waciki do pupci, proszek do prania :p

A wiecie co ze bojesie troche a może bardziej nie wiem jak tu zajac sie dziewczynka. Tzn chodzi mi o podmywanie dziewczynki :/ z chlopcem problemu nie ma ale jak to u dziewuszki??? Musze poczytac na ten temat ;)

reklama
Zosia od 4 nie śpi. Leży i gada do siebie. Mam nadzieje,ze nie czuje się Wyspana, tak jak ja. I że usnie. I ja też :-/

Wisienka mocno trzymam kciuki! :-*

Gosiak dasz rade! Uwierz,.Ze mamy dziewczynek mają pewnie te same obawy co do chłopców ;-) lista spora, ale na pewno wszystko w najbliższym czasie skompletujesz.

Emka jak.Nina? Kciuk się goi? Spisz więcej?

Kingusia mam nadzieje ze Laura spi spokojnie, a Ty wreszcie się wypisz.

Palin noc bez przerw w spaniu?

Dzień dobry z samego rana :-)

Mikoto, tak, nocka bez przerw, ale za to krótsza. Miki j z zaczyna krecioły, Bałda nie może sobie pozycji znaleźć, niedługo Aro wstaje do pracy - dzień się zaczyna.

Teri, dobrze, że poszliscie do lekarza i specyfiki pomagają. Kitka cudaśna :-D

Justa, właśnie taką kuracje jak piszesz sobie aplikuje, bo tego co mamy w apteczce brać nie mogę. Dziś lepiej, katar mi nie przerywał snu.
Jak pierwsza noc próby? Miki nie zazwyczaj w nocy, ale czasem jeszcze zawoła. Na pierwszy rzut jest woda, a jak nie pomoże to dopiero mleko.
Ja się muszę zacząć brać za odsmoczkowywanie. Później typ może Bałdzie zabierać.

Gosiak zazdroszcze Ci tego "Emil zabrał Tymka na spacer". Aro nie chce sam z Mikim wychodzić, muszę iść i ja, choćby tylko po to, żeby człapać obok nich.
Gosiak, raz dwa zniknął Twoje obawy. W końcu tez jesteś dziewczynka, wiec z Nelą tak samo, tylko pewnie delikatnie. Ja miałam takie obawy przy chłopcu (niby prościej, ale w rodzinie więcej dziewczynek, wiec chłopiec to była nowość). Teraz mam najwięcej obaw o organizacje zajęć: jak zająć Mikołaja podczas karmienia Bałdy, czy jedno drugiemu nie będzie przeszkadzać spać, jak zagrać ich drzemki, żeby mieć tą chwile bez dzieci na coś... Boje się tych początków, zwłaszcza jak będę sama (o Aro np. na służbie czy poligonie).

Kingusia, jak dzisiejsze spanie Laury?

No i juz Miki skacze po łóżeczku. Przestawi się kiedyś na dłuższe spanie z rana? Czy wreszcie ma coś po mnie ten Klinik Ara - szybką regenerację? ;-)

Dzień dobry
Pierwsza nocka nawet dobra, o 1.00 synek domagał się mleczka, uspokoiłam go i wypił trochę wody, spał do 5.30, wtedy dostał mleczko i teraz ogląda bajki. Jak skończy to ja zjem śniadanko i ruszymy na zakupy do Polo. Potem pewnie będzie drzemka. Po południu pojedziemy do mojej przyjaciółki po maliny i zrobimy babeczki z mascarpone i malinami.

mikoto oby pogoda Wam dziś dopisała, u nas wczoraj było ładnie słonecznie i mam nadzieję, że dziś też tak będzie co uda nam się pójść na plac zabaw. Pewnie wodę będzie nie raz chciał do picia w nocy bo mamy suche powietrze jak grzeją grzejniki i pić się chce. Oby udało Wam się jeszcze pospać.

Wisieńka trzymam kciuki, dasz radę &&&&&

Palindromea my najpierw chcemy odejść od karmienia nocnego a na święta jak będę miała wolne zajmę się odsmoczkowaniem, odda go Mikołajowi. Słyszałam że 1,5 roku to dobry czas. Też szybko zaczynacie dzień. Filip też z rana długo nie śpi, chyba tylko raz obudził się o 8.00.

Miłego i słonecznego dnia życzę

Jestem z.kawka :-D Zosia niedawno wstala, je. Pogoda straszna! :'( mglisto, zimno, buro i.mokro :-/

Palin powodzenia z odsmoczkowaniem. U nas poszło naprawdę szybko i bezboleśnie.,w sumie jak Zosia zasnela na poranna drzemke bez smoczka, zabralam go j juz spala bez. Teraz kiedy widzi smoczka u mojego bratanka zabiera Mu go, chowa i mówi nie nie :-D żywcem.chce Biedaka odsmoczkowac :p Aro powinienem zrozumieć,że wkrótce spacery z Juniorem będą Jego obowiązkiem. Niemowlaka nie zabierzesz na tak.długi spacer jak starszaka.

Justa Super! Teraz będzie juz tylko lepiej! Maliny mniammmm a u nas na.nie deficyt. Ju któryś raz chce kupić i nie ma :-(

Od kilku dni ulubiona zabawa Zosi jest wchodzenie i schodzenie z kanapy :-D

Witajcie kochane.
Nasz dzień zaczął się wcześnie, jak zwykle bo przed 6 ale noc była troche spokojniejsza.
Ja spałam lepiej bo w końcu nie zmarzłam :-p wyjęłam wczoraj grubszą kołdrę. Ależ było mi cieplutko :-D
Chłodno już jest. W mieszkaniu 19-20 stopni. Laura dzisiaj spała w bodziaku, pajacu i skarpetkach a rano była zmarznięta :baffled: chyba musze kupić jej coś cieplejszego do spania bo kołderka co chwilę skopana a nie sądzę żeby dała się włożyć do śpiworka...

Mikotku pospałyście jeszcze?
Palin rozumiem Twoje obawy co do organizacji z dwójką. Miałabym te same tym bardziej że prawie cały czas jesteśmy same z Laurą :dry: na szczęście mnie to nie dotyczy.
Gosiaczku zazdroszczę tych dzidziusiowych zakupów :-D ja mogłabym robić takie zakupy ciągle :-p nie ważne czy dla Laury czy dla innego dziecka z rodziny :-) co do pielęgnacji dziewczynki to na pewno dasz radę. Tak jak Palin pisze Nelka to będzie mała kobietka więc nic nie będzie Ci obce :-) ja nie mam doświadczenia z chłopcami... dobrze że Laura jednak jest dziewczynką :-p
Justa świetnie Wam poszło jak na pierwszą noc bez mleczka :tak: ja na razie odsmoczkowywać nie zamierzam. Chyba poczekam z tym aż Laura będzie na tyle świadoma żeby oddać smoczki innemu dzidziusiowi a w zamian dostanie nagrodę.
Wisieńka trzymam kciuki! Dasz radę :tak:

Dzisiaj odwiedzi nas moja koleżanka z która leżałyśmy razem po cc na sali :-) mamy dziewczynki z tego samego dnia. Już się nie mogę doczekać :-D

Kingusia tak, pospalysmy. Uśmiecham się,czytając Twojego posta :-D super, że.Nocka lepsza a i dzień zapowiada się naprawdę dobrze :-) o.której będzie znajoma? Ja już z rana pomykam w cieplutkim.szlafroku i wełnianych skarpetach, jesień,jesień :-/

Mikotku koło 15-16. Zależy o której jej Zosia się wyśpi. Mam nadzieję ze i Laura do tego czasu zdrzemnie się drugi raz.

Ale ze mnie niezdara. Laura zaczyna się robić śpiąca więc postanowiłam włączyć pralkę bo zawsze ją to usypia a pranie i tak trzeba zrobić ;-)
Mam pralkę w kuchni i stał na niej dzbanek z wodą, chciałam go przestawić i jakoś zahaczyłam chyba o coś i dzbanek (na szczęście nie szklany) otworzyl się, woda się rozlała po całej kuchnia a dzbanek rąbnął o podłogę z hukiem :baffled: oczywiście Laura w płacz, dobrze że była u siebie, a w kuchni powódź :baffled:

Teraz już sytuacja opanowana ale wkurzyłam się sama na siebie :dry:

witam z rana z kawką
za oknem szaro buro i mokro i tylko 11 st hihi ja tez dzis spałam w getrach :-ppołozyłam się z zamiarem jeszcze że wstane jak daria usnie no ale nie wstałam padłam jak kawka :sorry2:chyba było mi tak cieplutko że odpłynełam :-pDaria też dzis pierwsze raz miałam body pod pajacem :dry:kupiłam spodnie od pizamy z takiego cieńszego polaru bedą na mrozy :-p
Mikoto Palin jej ale macie godziny wpisów :shocked2:Mikoto dobrze że jednak jeszcze pospałaś oj Darii tez nie słuzy całodniowe siedzenie w domu :dry:jak ktoś tylko wychodzi z mieszkania to leci do drzwi za nim Dawidowi wczoraj wyjść nie dała zabierała mu buty i mówi nie nie nie potem zatarasowała mu drzwi a jak się tylko udało otworzyć to pierwsza uciekła na klatkę nie musze mówic że z piskiem ja wciągałam z powrotem do domu :dry:
Palin tak jak piszę Mikoto Aro musi sie nauczyć wychodzc sam z Mikusiem bo w zimie przeciez nie wiezmiesz malutkiej na dłuzszy spacer na pewno poukładacie sobie dzień poczatki bedę na pewno cięzkie bo trzeba się ''dotrzeć'' zwłaszcza że maleństwo na początku bardzo często na cycu siedzi Palin byle do wiosny :sorry2:
Gosia na pewno dasz radę to potem przychodzi wszystko tak samo z siebie i wiadomo co i jak robic ;-)mi było trudniej przy chłopcu majstrować :sorry2:
Justa fajnie że piszesz :tak:pierwsza nocka zaliczona oby reszta poszła gładko długo Fifi zajadał w nocy głodomorek mały :sorry2:Daria je sama serek i wszystko inne bo nie da się już karmić :sorry2: ale nawet dobrze jej już idzie :tak:

Boniu dzień 3 bez cieplej wody zaczyna sie już robić zle chcę się wykapać umyć głowę :wściekła/y:

reklama
Miki śpi, ja po śniadanku, ogarnięta. Mam chwilę dla siebie :happy2:

Justa – super, że tak spokojnie nocka Wam minęła. No u nas 1,5 roku to będzie akurat jak pojawi się Krysia, więc będzie trudno (chyba, że ona będzie bezsmoczkowa). Raczej nie pójdzie nam gładko. Miki zasypia z jednym w buzi, drugim w ręku, czasem nawet za dnia woła "nyny", żeby sobie odreagować.
Babeczki brzmią mniam.

Kingusia, a z cieplejszej kołderki Laura też się rozkopie? Miki w cienkiego kocyka się wykopuje, ale z grubszego (cięższego), czy z pod kołderki to już nie. Dziś też spał w pajacu i skarpetkach, zapięty w śpiworek, ale nad ranem też był chłodny, dokrywałam kocem. Niby jak chłodniej w pokoju to się lepiej śpi, ale nie wiem, czy on nie ma za chłodno. W dodatku to ma być pokój Krysi (tylko wtedy już kaloryfery pójdą w ruch).
Miłych odwiedzin:tak:

Mikoto, dobrze, że pospałyście. Ja liczę, że jak przyjdzie „ciemnica zimowa” to maluchy będą dłużej spały. Aro już został poinformowany, że spacery spadną na niego, ale jakoś ciężko mu idzie przetrawienie tego. Duży z niego leniuszek, wraca z pracy „mega” zmęczony (chyba myśli, że skoro Miki spał, to my sobie odpoczywaliśmy – a w domu wszystko samo się robi).
Pytałaś o obrazy w domu. Jak Ci mówiłam, wszystkie w podobnym stylu (mnie najbardziej podoba się ta brzoza - nawet myślałam, czy jej nie wykupić, żeby była nasza):

DSC02550.jpgDSC02552.jpgDSC02553.jpgDSC02554.jpgDSC02556.jpgDSC02557.jpg

Załączniki

• DSC02550.jpg
    DSC02550.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC02552.jpg
    DSC02552.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC02553.jpg
    DSC02553.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC02554.jpg